Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

κορίτσια καλησπέρα και παλι !!

να σας ρωτησω μηπως καποια απο εσας ,,εχει ψαχει το θεμα με το ικα ..

ειναι να γεννησω τον Ιουλιο ..αλλ δεν ξερω τι διαδικασιες πρεπει να κανω για να παρω τα λεφτα απο το ικα ,,,πρεπει να παω σε γιατρο του ικα ,,ν αμοθ γραψει ποτε γενναω ,,,και μετα να παω να παρω χαρτι απο τον εργοδοτη ,,,μηπως το εχει ψαχει καμια ,,σας να μοθ πει ,,,γιατι το ικα πηρα τηλεφωνο ,,,και δεν με βοηθησαν ....!!

Διαφημίσεις

Kαλημέρα,

Θα πάρεις ένα χαρτί από το γυναικολόγο σου που να αναφέρει την ΠΗΤ, με αυτό το χαρτί θα πας σε γυναικολόγο του ΙΚΑ να σου υπογράψει μία βεβαίωση, την οποία μετά θα πας στη δουλειά σου να την υπογράψει και ο εργοδότης. Με αυτό το χαρτί και το βιβλιάριό σου θα πας στο ΙΚΑ μόλις αρχίσει η άδεια τοκετού για να πληρωθείς. Μετά τη γέννα θα πας να πάρεις το επίδομα λοχείας με άλλα χαρτιά που θα σου πούνε.

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΝΙΝΙ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!11

Έτσι ακριβώς, με πρόλαβε η alex.

Μόλις πας σε γιατρό του ΙΚΑ θα στην εξηγήσει τη διαδικασία (εκτός αν είναι κανένας γάιδαρος), η οποία στην τελική είναι σχετικά απλή, τώρα σου φαίνεται βουνό (έτσι μου φαινόταν κι εμένα :D).

Με το καλό!!!

Και μην το αφήσεις, τα λεφτά που δίνουνε είναι καλά!

Μετά τη γέννα να πας και στον ΟΑΕΔ, να πάρεις κι από εκεί συμπλήρωμα του επιδόματος τοκετού (ή οικογενειακού, δεν είμαι σίγουρη πως το λένε, θα ρωτήσεις).

xcYlp2.png?ab2FYc5BKIjjp3.png?Uc4YgY5u

Mετά τη γέννα με τη ληξιαρχική πράξη γέννησης ασφαλίζεις το παιδί στο ΙΚΑ και με τα δύο βιβλιάρια (δεν θυμάμαι αν είναι και κάτι άλλο)παίρνεις το επίδομα λοχείας, το ΙΚΑ θα σου δώσει το χαρτί και για τον ΟΑΕΔ απ'όπου θα πάρεις επίδομα. Σε περίπτωση καισαρικής με το πρωτόπυπο τιμολόγιο του μαιευτηρίου και από το ΙΚΑ που ανήκει το μαιευτήριο παίρνεις γύρω στα 600 € . Εγώ δεν το πήρα γιατί και η ασφάλεια ζωής μου ζήταγε πρωτότυπο τιμολόγιο μαιευτηρίου και το ΙΚΑ ήθελε πρωτότυπο, ούτε γνήσιο αντίγραφο δεχόταν το ΙΚΑ.

κοριτσια το ιδιο ισχυει και αν εγω δεν εργάζομαι αυτο το διαστημα αλλα με εχει ασφαλισμενη ο αντρας μου στο ικα?

ο μαριουλης μου ειναι 7 και ο δευτερος αντρουλης μου ειναι στο δρομο!!

Διαφημίσεις

κοριτσια το ιδιο ισχυει και αν εγω δεν εργάζομαι αυτο το διαστημα αλλα με εχει ασφαλισμενη ο αντρας μου στο ικα?

για να παρεις τα πιο πανω επιδοματα χρειαζονται 200 ενσημα τα 2 τελευταια χρονια πριν την πητ σου.αν δεν τα εχεις και στην περιπτωση σου σε εχει ασφαλισμενη ο συζηγος αν θυμαμαι καλα παιρνεις το επιδομα τοκετου που ειναι 991,20.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=24640

εδω ειναι οοοοολα μαζεμενα παρεπιπτοντως και εγω σημερα γιαυτο ετρεχα στο ικα τιποτα δεν ειναι απλα κλεισε ενα ραντεβου με τον γυναικολογο του ικα για να μη περιμενεις~!!καλο κουραγιο

1kOup2.pngTxJmp3.png

Καλημέρα κορίτσια,

Μία ερωτησούλα σε περιπτώση που ξέρετε.

Έχω σκοπό να κάτσω 30ημέρες πριν την ΠΗΤ στο σπίτι και όχι 56 όπως ορίζει ο νόμος. Το κάνω αυτό γιατί δεν θα πάρω το εξάμηνο και θέλω να κάτσω αντί 63 ημέρες 89 ημέρες μετά (με συναίνεση) του εργοδότη μου.

Το θέμα είναι ότι θα προσπαθήσω να βάλω την ΠΗΤ 2 βδομάδες μετά (αντί 2 Σεπτεμβρίου να την πάω 16 Σεπτεμβρίου) και 2 εβδομάδες (ενώ κανονικά θα είναι σε άδεια) να δουλεύω.

Κανονικά θα έπρεπε να πάω αρχές Ιουλίου στο ΙΚΑ για να πάρω το επίδομα. Αν κάνω την "κομπίνα" με τις 2 εβδομάδες τελικά θα πρέπει να πάω γύρω στις 20 Ιουλίου. Επειδή μου είπαν ότι το΄Ϊκα κάνει πλέον εντατικούς ελέγχους στους Εργοδότες και επειδή εν θέλω να τους φέρω σε δύσκολη θέση σκέφτηκα απλώς να πάω στο ΙΚΑ π.χ 1 Αυγούστου για να πάρω το επίδομα. Απλώς θα τους πω ότο κάθομαι τις τελευαταίες 2 εβδομάδες αλλά επειδή δεν είχα κάποιον άργησα να πάω να πάρω τα χρήματα και να δηλώση την έναρξη της άδειας μου.

Λέτε να είναι πρόβλημα???

Κάποια που να έκανε το ίδιο ή κάτι παρόμοιο???

Είναι νωρίς ακόμα ξέρω απλώς αγχώνομαι πολύ πολύ γιατί θα έχω μόνο 4 μήνες άδεια συνολικά.

Φιλακια στις κοιλίτσες

Kαλημέρα Georgia άδικα αγχώνεσαι το ΙΚΑ δε πρόκειται να ψάξει ούτε γιατί καθυστέρησες να πας ούτε τίποτα. Όποια μέρα πας θα σου δώσει τα χρήματα χωρίς να ψάξει τέτοιες λεπτομέρειες, δεν ορίζεται κάπου πόσες μέρες μετά την έναρξη άδειας τοκετού πρέπει να πας στο ΙΚΑ.

Διαφημίσεις

Το πότε θα πας να πάρεις τα χρήματα δεν παίζει ρόλο, το δύσκολο είναι να βρεις γιατρό να σου βάλει διαφορετική ΠΗΤ από τη πραγματική, όλοι ζητάνε υπέρηχο και το πολύ που μπορεί να το τραβήξουν αν τους κλαφτείς είναι 10 ημέρες απο τη πραγματική ΠΗΤ.Επίσης αν γεννήσεις 30 ημερες πριν την αναγραφομενη ΠΗΤ ( η οποία θα ειναι ψευδή κατά 2 εβδομάδες) το ικα για να σου δώσει το επίδομα λοχείας ζητάει βεβαίωση από τον διευθυντη του νοσοκομείου που θα γεννησεις, όπου εκει θα φανεί σε ποια εβδομάδα γεννησες και θα εχει πρόβλημα και ο γιατρός του ικα που θα φανεί ότι έγραψε ψεματα γιαυτό και δεν το ρισκαρουν πάνω από 10 ημερες απόκλιση από τη πραγματικη ΠΗΤ.

Σε ευχαριστώ elion!!

Επειδή ποτέ δεν ξέρεις πως θα πάνε τα πράγματα (μπορεί να γεννήσεις 1 μήνα πριν ή και ακριβώς στην ΠΗΤ ή και 7 εβδομάδα μετά) η αλήθεια είναι ότι όσο πιο απλά και "ειλικρινά" είναι τα πράγματα τόσο καλύτερα. Απλώς είναι ΑΔΙΚΟ να μου λεει το ΙΚΑ πότε να κάτσω πριν την ΠΗΤ.

Εγώ έχω μέγαλο πρόβλημα με την δουλειά μου και δεν θα πάρω εξάμηνο θα πρέπει να έχω το δικαίωμα να μπορώ να κάτσω όσες μέρες θέλω πριν την ΠΗΤ.

Γνωρίζω ότι η νόμοι αυτοί γίναμε για να προστατέψουν την εργαζόμενη αλλιώς θα υπήρξε μεγάλη εκμετάλλευση από τους εργοδότες (όχι ότι και τώρα δεν γίνεται αλλά κάποια δικαιώματα ακόμα τα έχουμε).

Τι να πω!! Θα μίλήσω με τον γιατρό μου (ιδιώτης) όταν θα έρθει η ώρα. Πιστεύω να μου δώσει 14 μέρες. Ο γιατρός στο ΙΚΑ ελπίζω να δείξει κατανόηση (αν του πω την αλήθεια)... Πάντως 2 μήνες μετά την γέννα δεν φτάνουν για να φροντίσεις το μωράκι σου.

Εγώ δουλεύω 10 ώρες περίπου την ημέρα. Εκτός του εξάμηνου που μου το κόψανε και κόψανε και το μειωμένο. Ξέρω ότι είναι παράνομο αλλά τι να κάνω?????? ¨εχουμε ανάγκη τα χρήματα όπως οι περισσότεροι φαντάζομαι που δουλεύουν.

Αχ σας ζάλισα αλλά τι να κάνω. Τον έχω τον βραχνά αυτόν από την στιγμή που ανακοίνωσα την εγκυμοσύνη μου...

Φιλάκια σε όλες και καλή συνέχεια..

Είναι παράνομο και άδικο.

Και επίσης είναι πρόστυχο να σε εκβιάζουν να μην πάρεις αυτά που δικαιούσαι, ενώ υπάρχει η επιθεώρηση εργασίας όπου μπορείς να προσφύγεις για να τα διεκδικήσεις.

Νομίζω ότι έχουμε κι εμείς ευθύνη σε αυτό που συμβαίνει. Γιατί όταν ενδίδουμε σε τέτοιους εκβιασμούς, αναιρούμε από μόνες μας τους νόμους που σκοπό έχουν να μας προστατεύουν από τέτοιες συμπεριφορές.

Διαφημίσεις

Κι εγώ πιστεύω ότι δεν πρέπει να υποχωρείς!

Ξέρω ότι έχεις ανάγκη, όλοι έχουμε, αλλά όσο τους αφήνεις σε πατάνε!

Εύχομαι να μπορέσεις να πάρεις όλα όσα δικαιούσαι, που είναι αρκετά.

xcYlp2.png?ab2FYc5BKIjjp3.png?Uc4YgY5u

οι εργοδότες βρίσκουν και τα κάνουν. Αν στηλώσεις κι εσύ τα πόδια και το διεκδικήσεις τι θα κάνει δηλαδή;;; Αφού πρόκειται για τα νόμιμα, που ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ βάσει νόμου.

Κι εδώ δεν μιλάμε απλώς για την ετήσια άδεια των διακοπών...

Μιλάμε για χρόνο που έχεις δικαίωμα να είσαι με το μωράκι σου και που θα είναι πολύτιμος γι αυτό...

Ax κοριτσια δυστυχώς δεν γίνονται κάποια πράγματα.

Έχω υπεύθυνη θέση και ο μισθός μου είναι καλούτσικος.Όχι τίποτα τρελλό αλλά 300-400Ε πάνω από την σύμβσαη εδώσ στην Θεσσαλονίκη είναι καλά.

Αν δεν υπήρχε το ΤΕΡΣΤΙΟ πρόβλημα της ανεργίας και μάλιστα στις γυναίκες δεν θα το σκεφτόμουν καν. Θα είχα πάρει όλα όσα δικαιούμαι αλλά δυστυχός η πραγματικότηατ είναι άλλη.

Εδώ μου ζητήθηκε να γυρίσω 1 μήνα μετά την γέννα. Σε αυτό δεν υποχώρησα. Τους είπα ότι τους 4 μήνες θα τους πάρω.

Επίσης θα πάρω και τις 20 ημέρες αδείας μου στο καπάκι. Βέβαια οι εργοδότες μου αρνήθηκαν και είπαν ότι θα μου τις πληρώσουν και με το παραπάνω αλλά ειλικρινά δεν με νοιάζει να πάρω τα λεφτά. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΧΡΟΝΟ με το μπεμπάκι μου μόλις έρθει στον κόσμο.

Τέλοσπάντων δεν θέλω να κουράζω και πάλι να στεναχωριέμαι.

Σας ευχαριστώ...:?

Συγγνώμη βρε κοπέλα μου, στη συμφωνία για το μισθό σου και τις ευθύνες που θα έχει η θέση σου ήταν και ο όρος να μην πάρεις τη νόμιμη άδεια τοκετού; Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; Αυτά που πληρώνεσαι τα δουλεύεις και με το παραπάνω, να είσαι σίγουρη.

Και αφού σε στεναχωρεί και νιώθεις από μόνη σου την ανάγκη να πάρεις το εξάμηνο, παρόλ'αυτά ενδίδεις;

Εγώ στη θέση σου δεν θα έβαζα καμία δουλειά πιο πάνω από το μωρό μου. Η δουλειά δεν σου εξασφαλίζει κανείς ότι θα υπάρχει στο μέλλον. Με το μωρό σου όμως μια φορά θα έχεις την ευκαιρία να ζήσετε τους πρώτους του μήνες μαζί...

Ax True μακάρι να μπορούσα να πατήσω πόδι και να κάτσω 11 μήνες. Απλώς είμαι ρεαλίστρια. Γνωρίζουμε τα έξοδα μας.Ο άνδρας μου είναι ιδι. υπάλληλος με αβέβαιο μέλλον και μισθό φυσιολογικό. Το ίδιο ισχύει και για μένα. Η ανεργία έχει φτάσει 10% (ποθ όλοι γνωρίζουμε ότι είναι αρκετά παραπάνω). Γενικά η δουλειά μου μου αρέσει και έχω καλούτσικο περιβάλλον. Δεν θέλω να ξαναμπω στο κλοιό της ανεργείας. Γιατί μου έχουν ήδη πει ότι αν σκοπευω να κάτσω παραπάνω από 4 μήνες να ψάξουν για αντικαταστάτρια.... Ξέρω ότι δεν μπορούν να με απολύσουν αλλά θα θέλατε να δουλεύετε σε ένα περιβάλλον που σου γίνεται ψυχολογικός πόλεμος????

Εύχομαι σε όλες να να μην έχετε τέτοια προβλήματα και να κάτσετε και να χαρείτε να μωράκια σας όσο μπορείτε περισσσότερο.

Έχεις το δίκιο σου να τα βλέπεις έτσι τα πράγματα, αν και αμφιβάλω ότι θα έψαχναν πράγματι για αντικαταστάτρια ξέροντας ότι εσένα δεν θα μπορούν να σε απολύσουν γι αρκετό διάστημα... Σιγά μην πληρώνουν δύο ταυτόχρονα...

Εσύ ξέρεις καλύτερα ποια είναι η πιο σωστή επιλογή.

Σου εύχομαι τα καλύτερα για τη συνέχεια!!! Και να πάνε όλα καλά και με το μωράκι σου και με τη δουλειά!!!

εχεις δικιο ,,,δεν μπορεις να δουλευεισ καπου που καθε μερα θα σε πολεμουν ,,,απλα το καλυτερο ειναι να βρεις μια μεση λυση ,,,γιατι το θεμα δεν ειναι μονο να κατσουμε με τα μωρακια μας .,,,αλλα να εχουμε και δουλεια γι ανα μπορουμε να τα ταιζουμε ...σου ευχομαι οτι καλυτερο ...!!!

κορίτσια καλησπέρα και παλι !!

να σας ρωτησω μηπως καποια απο εσας ,,εχει ψαχει το θεμα με το ικα ..

ειναι να γεννησω τον Ιουλιο ..αλλ δεν ξερω τι διαδικασιες πρεπει να κανω για να παρω τα λεφτα απο το ικα ,,,πρεπει να παω σε γιατρο του ικα ,,ν αμοθ γραψει ποτε γενναω ,,,και μετα να παω να παρω χαρτι απο τον εργοδοτη ,,,μηπως το εχει ψαχει καμια ,,σας να μοθ πει ,,,γιατι το ικα πηρα τηλεφωνο ,,,και δεν με βοηθησαν ....!!

Καλησπερα κι απο μενα ... :-D

Αφου σου ειπαν τα κοριτσια τι ακριβως θα κανεις απο το ΙΚΑ που ετσι ειναι ...

Ερχεσαι στον ΟΑΕΔ {μιλαω για αθτον επειδη εργαζομαι στον ΟΑΕΔ και εισαι τυχερη γιατι ειμαι στο τμημα της μητροτητας και του οικογενειακου επιδοματος :lol::lol::lol:}

Αφου παρεις οτι σου δωσει το ΙΚΑ ... ο ΟΑΕΔ θα σου δωσει τα υπολοιπα {εαν υπαρχουν με βαση παντα την βεβαιωση που θα σου δωσει ο εργοδοτης σου} αφου παρεις καποια διαφορα απο τον ΟΑΕΔ για την μητροτητα μολις ληξει το βοηθημα αυτο θα κανεις αιτηση για το 6μηνο {αυτο εαν εσυ θελεις να μεινεις επιπλεον 6 μηνες με το μωρο σου } σου δινει ο ΟΑΕΔ για 6 μηνες μηνιατικο αν να ειναι ο εργοδοτης σου ...

Σου δινω το site που εχει οτι θελεις για την μητροτητα και για την ειδικη παροχη μητροτητασ { το 6μηνο που σου αναφερα πιο πανω}

http://www.oaed.gr/Pages/SN_733.pg

Ο,τι απορια εχεις εδω ειμαι στελνεις ενα pm και σου δινω ο.τι πληροφορια θελεις :-)

Καλη συνεχεια σ'ολες τις μανουλες !!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...