Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πως θα "αρμέξω" το γάλα μου;

Recommended Posts

Κορίτσια γεια σας και φιλακια στα μωρα σας!

Σαραντίζω την Τρίτη και θα πρέπει να βγω καποιες φορες για να κανω καποιες δουλειες... ΙΚΑ και ψωνια για το μωρακι ανοιξιατικα για αρχη. θελω να αφησω δικο μου γαλα να ταισει η πεθερα μου που θαναι στο σπιτι να φροντισει το μωρο, με το μπιμπερο.

Τεταρτη θελω να βγω να κανω τις δυλειες μου. και θα ξαναχρειαστει περιστασιακα να βγαινω.

εχω χειροκινητο θηλαστρο της Ameda μονό με μαξιλαράκι.

Help! πως θα με.. αρμεξω, πότε, πόσο, αν θα βαλω μονο ενα μπουκαλακι, αν μπορω να αρμεξω στο ιδιο μπουκαλακι και τα δυο στηθη κλπ...

Πως ακριβως πρεπει να το κανω; παρακαλω θα ηθελα.. αναλυτικές οδηγιες χρήσης!

Διαφημίσεις

Δοκιμασε το.........εγω αναγκαστικα επειδη δεν ειχα ηλεκτρικο στις αρχες χρησιμοποιουσα ενα χειροκινητο της πλακας και το καταφερα.......απλα παιρνει λιγη ωρα και μπορει να σε ποναει (τα ηλεκτρικα λειτουργουν διαφορετικα) Βγαλε πρωτα απο το ενα στηθος, οσο βγαζει, μετα απο το αλλο, μαζεψε τα σε ενα μπουκαλι και βαλτο στο ψυγειο........λιγες ωρες πριν φυγεις....απλα στις αρχες μπορει να μην ανατποκριθει με την πρωτη το στηθος, θελει τις δοκιμες του μεχρι να αρχισει να βγαζει γαλα.....

Η πεθερα σου μετα θα το ζεστανει σε μπεν μαρι και θα το δωσει....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

athi καλημερα. Καταρχας να σου ζησει το μωρο σου. Δεν ανεφερες στο μηνυμα σου αν θηλαζεις αποκλειστικα υποθετω ομως για να θες να αφησεις γαλα δικο σου στην πεθερα σου πως το κανεις. Καταρχας να σου πω πως το θηλαστρο που εχεις πιθανον και να μην ειναι καταλληλο. Τι εννοω με αυτο : υπαρχουν γυναικες που θηλαζουν κανονικα τα παιδια τους και ομως δεν μπορουν αντλησουν καθολου με κανενα θηλαστρο. Αυτο σημαινει οτι αν προσπαθησεις με αυτο το θηλαστρο να αντλησεις και δεν τα καταφερες μην αγχωθεις τζαμπα οτι δεν εχεις γαλα..πιθανοτατα δεν μπορεις να αντλησεις με το συγκεκριμενο θηλαστρο. Ασε που τα χειροκινητα συνηθως ειναι και επωδυνα πολυ και οι περισσοτερες μαμαδες δυσκολευονται πολυ να αντλησουν με αυτα. Για να καταλαβεςις, εγω με χειροκινητο της medela αντλω στην δουλεια με τα χιλια ζορια 100μλ σε 30 λεπτα και με νοσοκομειακο θηλαστρο της ιδιας εταιρειας (ηλεκτρικο) αντλω σε 10 λεπτα περιπου 160 μλ.. Θα μπορουσες να το δοκιμασεις για αρχη παντως και να μας πεις... Αν δεν μπορεσεις πιθανον και να σου κανει καποιο ηλεκτρικο θηλαστρο που ειναι για περιστασιακη χρηση οπως πχ το μινι electric medela, αυτο νομιζω το αγοραζεις. Εξαρταται ποσο συχνα θελεις να αντλεις, αν θες να κανεις τραπεζα γαλακτος, ποσες φορες τη μερα θες να αντλεις... Τωρα, οσοσν αφορα για το ποτε ειναι καλυτερη ωρα να αντλησεις, το πρωι παντα η παραγωγη ειναι στα φορτε της, οποτε μια πρωινη ωρα που σε βολευει θα ηταν καλο να πρωτοδοκιμασεις. Καλο θα ηταν να αντλησεις το γευμα του παιδιου μια με 2 ωρες περιπου μετα το τελευταιο γευμα του, πχ αν θηλασεις στις 8 (εξαρταται και ποση ωρα θηλαζεις) ισως ειναι καλο να κανεις μια ανληση στις 9μιση με δεκα περιπου. Ποσα γευματα την μερα κανετε?δεν δινεις καθολου ξενο γαλα?Παντως σε καθε περιπτωση καλο ειναι να κανεις και μια προβα για να δεις αν μπορεις να αντλησεις και ποσο γοιατι κανενα θηλαστρο δεν μπορει να σου δειξει ποσο γαλα εχεις, δηλαδη για να καταλαβεις μπορει να αντλησεις εσυ πχ 60 μλ ομως στο στηθος αν θηλαζες το παιδι να παιρνει πολυ περισσοτερο...Εχεςι δωσει ποτε μπιμπερο για να δεις τι ποσοτητα φτανει στο παιδι σου?απαντησε στις ερωτησεις και τα ξαναλεμε...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...