Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΟΤΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΠΕΡΜΑΤΕΓΧΥΣΗ? ΜΙΚΡΟΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ? ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ?

Recommended Posts

Ερώτηση Κρίσεως!!!!

Πότε κάνουμε Σπερματέγχυση, Μικρογονιμοποίηση ή Εξωσωματική???

Όταν υπάρχει πρόβλημα μόνο στη γυναίκα???

Ή όταν υπάρχει πρόβλημα μόνο στο σπέρμα του άντρα???

Μπορεί κι οι 2 να ‘ναι ΟΚ κι ο Γυναικολόγος να προτείνει κάποια τέτοια μέθοδο???

Δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε αυτό το σημείο….

Μετά το Πάσχα θα κάνουμε κι οι 2 μας τους πρώτους μας ελέγχους….

Απλώς θέλω να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα…..

Ευχαριστώ!!!!

Υ.Σ.: Εύχομαι και χιλιοπαρακαλάω τον Πανάγαθο να έχω εγώ κάποιο πρόβλημα…. και να φταίνε τα κιλά μου!!!! Να ‘ναι ο καλός μου υγιέστατος!!!! Μπας και βάλω μυαλό κάποτε….. και "ράψω το φερμουάρ"…..

Διαφημίσεις

Γεια σου ζουζουνιαρα !!!!

Λοιπον γνωριζω λιγα και αν κανω λαθος ας με διορθωσουν οι επομενες !

Σπερματεγχυση γινεται οταν υπαρχει προβλημα στην ωορρηξια, αλλα το σπερμα πρεπει να ειναι καλο για εχεις πιθανοτητες πολλες. Επισης γινεται μετα απο 1 χρονο και πανω ελευθερων επαφων συνηθως. Τωρα αν το σπερμα δεν ειναι καλο, αναλογως το προβλημα που εχει σε κατευθεινουν προς εξωσωματικη.

Απλη εξωσωματικη γινεται οταν υπαρχουν κλειστες σαλπιγγες και μετριο σπερμα, και μικρογονιμοποιηση οταν το σπερμα ειναι χαλια.....

Στην εξωσωματικη την απλη βαζουν ωαρια και σπερμα μαζι και γινεται γονιμοποιηση, ενω στη μικρογονιμοποιηση βαζουν τα ωαρια και σε καθε ενα περνανε απο ενα σπερμα.Δηλαδη με μια μικρη βελονα τοποθετουν το σπερμα εκεινοι μεσα στο ωαριο.

Αυτα, μαλλον καπου θα τα εχω μπερδεψει και γω αλλα καποια θα υπαρχει να μας βοηθησει παραπανω.

Παντως οι σπερματεγχυσεις δεν εχουν μεγαλα ποσοστα επιτυχιας δυστυχως !!!!

Ειμαι Ερωτευμενη με την κορη μου !!!

ΑΑΑΑ!!!! Οσο για τα κιλα... επειδη εχω και γω καποια παραπανισια, μου ελεγαν διαφοροι γιατροι(εκτος του γυναικολογου μου) οτι αν χασω 4 5 κιλα θα μεινω εγκυος κατευθειαν !

Μ@%#^8ς......

Μονο και μονο επειδη μου το ελεγαν ετσι ξεκινουσα διαιτα και ποτε δεν καταφερνα να τη συνεχισω ! :evil:

APONEMETAI DOCTORA EKSOSOMATIKIS GONIMOPOIISIS , MIKROGONIMOPOIISIS , SPERMATEGXUNSEON , SALPIGKOSPERMATEGXINSEON KATHOS KAI OLON TON OMOIOKATALUKSEON (!!!!@@@@@!!!!) STIN διδα virgi!!!!!xaxaxaxaxaxa

ax den mporo anti na klaio me ta xalia mou to xo riksei ston xavale...mallon varethika na stenoxoriemai!

APONEMETAI DOCTORA EKSOSOMATIKIS GONIMOPOIISIS , MIKROGONIMOPOIISIS , SPERMATEGXUNSEON , SALPIGKOSPERMATEGXINSEON KATHOS KAI OLON TON OMOIOKATALUKSEON (!!!!@@@@@!!!!) STIN διδα virgi!!!!!xaxaxaxaxaxa

ax den mporo anti na klaio me ta xalia mou to xo riksei ston xavale...mallon varethika na stenoxoriemai!

χαχαχαχαχα! αυτο ειναι το καλυτερο οπλο σου αγαπη μου ! ετσι να μεινεις !!!:P:p:p:p:p:p:p

Διαφημίσεις

επισης ολα αυτα για μενα???? κατσε και να δεις θα υπαρχει κοπελα που θα με διορθωσει !! Μια απο αυτες θα ειναι και η Δομνινα ! Μιλαμε αυτη ξερει τοοοοοοοοοσα πραγματα.απορω που τα θυμαται !

χαχαχα

Άκουσα το όνομά μου; Παρούσα!!!

Δεν μπορώ να μην απαντήσω στο συγκεκριμένο ερώτημα..

Με τις γνώσεις που έχω αποκομίσει όλο αυτό το διάστημα που ψάχνομαι για την εξωσωματική και μέχρι να καταλήξω έχω να πω ότι κατέληξα στα εξής συμπεράσματα:

1. Σπερματέγχυση: Προτείνεται όταν η ηλικία του ζευγαριού είναι από 25 μέχρι 30 - 32 το πολύ και όταν το σπέρμα είναι σούπερ.. Συνήθως καταφεύγουν σε αυτή τη μέθοδο ζευγάρια που ενώ όλες οι εξετάσεις τους έχουν βγει από καλές μέχρι άριστες δεν έχουν καταφέρει την επίτευξη εγκυμοσύνης.

2. Κλασσική εξωσωματική: Όταν λέμε κλασσική εξωσωματική εννοούμε ωάρια + σπερματοζωάρια σ' ένα τριβλίο, γίνεται η γονιμοποίηση φυσικά και μετά τοποθετούνται κατευθείαν στη μήτρα της γυναίκας.

Ενδείκνυται για ζευγάρια που και οι δύο αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Η γυναίκα λόγω σαλπίγγων ή ενδομητρίωσης και ο άντρας λόγω μέτριας ή καλής ποιότητας σπέρματος και φυσικά για ηλικίες από 32 και άνω.

3. Εξωσωματική με μικρογονιμοποίηση. Ένα σπερματοζωάριο εισέρχεται με τη βοήθεια μικροσκοπίου από τον εμβρυολόγο απευθείας μέσα στο ωάριο και επέρχεται η γονιμοποίηση τεχνικά. Ενδείκνυται σε περιπτώσεις λίγων ωαρίων και πολύ κακής ποιότητας σπέρματος και φυσικά για ηλικίες από 32 και άνω.

Θέλω να σημειώσω ότι επειδή εισέρχεται απευθείας το σπερματοζωάριο στο ωάριο δεν είναι δεδομένο ότι θα προκύψει γονιμοποίηση. Ζωντανό παράδειγμα εγώ. 6 ωάρια, μικρογονιμοποίηση και στα 6 αλλά ουσιαστικά διαιρέθηκαν μόνο τα 3.

Και φυσικά καμία μέθοδος δεν δίνει 100% ποσοστό επιτυχίας..

Ότι άλλο θέλετε στη διάθεσή σας..

Που εισαι Λευκουλι ? Δεν σου ειπα εγω? λες και ειναι γιατρος μιλαει βρε παιδι μου !!!Μηπως εισαι και δεν μας το χεις πει?????

Αλλα εχω να κανω την εξης ερωτηση: Γιατι λες για τις εξωσω. οτι ειναι για ηλικιες πανω απο 32? εγω ειμαι 27, και επισης δεν εχω κατι παραπανω απο πολυκυστικες.... ουτε ενδομητριωση ουτε κλειστες σαλπιγγες !!Και οπως ξερεις ξεκιναω με την κλασσικη εξωσωματικη και το μακρυ πρωτοκολλο ! :P

Ναι κορίτσι μου αλλά έχεις κάνει ήδη μια σπερματέγχυση έτσι δεν είναι; Και απ' ότι θυμάμαι και το σπέρμα σας δεν είναι και σούπερ...

Αχ ωρέ κοριτσάκια……

Να ‘σαστε καλά…… με κάνατε και γέλασα!!!!

Κι όσο για τα κιλάκια…..

Virgi…. Σε σένα το λέω….. μ’ ακούς????

Τι 4-5 μου λες κοπελιά?????

Εγώ πρέπει να χάσω….. ΟΚ…. μη φανταστείς και πολλά….. καμιά 30αριά μονάχα……

Domnina..... απλώς υποκλίνομαι!!!!!!

LEUKOULI..... απλώς συνέχισε να γελάς!!!! Είναι πιο όμορφη η ζωή έτσι!!!!

Διαφημίσεις

Ναι κορίτσι μου αλλά έχεις κάνει ήδη μια σπερματέγχυση έτσι δεν είναι; Και απ' ότι θυμάμαι και το σπέρμα σας δεν είναι και σούπερ...

2 σπερματεγχυσεις και ναι το σπερμα δεν ειναι καλο ! Αλλα παρ'ολα αυτα χτες ο γιατρος μας ειπε οτι δεν αποκλειεται κ η φυσιολογικη συλληψη.Αλλα μιλαμε για το θεμα τυχης ετσι???:rolleyes:

Αχ ωρέ κοριτσάκια……

Να ‘σαστε καλά…… με κάνατε και γέλασα!!!!

Κι όσο για τα κιλάκια…..

Virgi…. Σε σένα το λέω….. μ’ ακούς????

Τι 4-5 μου λες κοπελιά?????

Εγώ πρέπει να χάσω….. ΟΚ…. μη φανταστείς και πολλά….. καμιά 30αριά μονάχα……

Domnina..... απλώς υποκλίνομαι!!!!!!

LEUKOULI..... απλώς συνέχισε να γελάς!!!! Είναι πιο όμορφη η ζωή έτσι!!!!

χαχαχαχα ! 4-5 λενε οι γιατροι για να ξεκινησω λιγο πιο νορμαλ την εγκυμοσυνη. αν με ρωτησεις ομως ποσα πρεπει κανονικα να χασω....ειναι 10 ολοκληρα ! και αυτα πιστεψε με τα πηρα μετα απο τα χαπια serpafar outrogestan ! Ω ναι ! σε 2 μηνες ειχα 14 παραπανω κιλα!!!! Εχω χασει 3-4 εχουν μεινει τα 10 !!! Καλο????????

Παντως ολοι λενε οτι δεν ειναι καλο να εχουμε πολλα κιλακια.....

Virginaki μου,

Κι εμείς που είχαμε πολύ πιο χειρότερο σπέρμα από εσάς είχαμε ακούσει "δεν αποκλείεται η πιθανότητα φυσιολογικής σύλληψης αλλά είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο"...

Πάντα υπάρχει η πιθανότητα να συμβεί το θαύμα.. αλλά δεν παίζουμε με αυτή την πιθανότητα γιατί θα είναι σαν να πιάσουμε το τζόκερ.. Νινί θέλουμε να πιάσουμε, όχι λαχείο!

Διαφημίσεις

Κοριτσάκια μου…… να είσαστε όλες καλά…..

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντησούλες σας…….

Τα καλύτερα σας εύχομαι…..

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!!!!

Κοριτσάκια μου…… να είσαστε όλες καλά…..

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντησούλες σας…….

Τα καλύτερα σας εύχομαι…..

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!!!!

Καλη Ανασταση και σε σενα και μακαρι μετα το Πασχα επιτελους μια μια να μαθαινουμε τα καλα νεακια !

καλησπερα κοριτσια ειμαι καινουργια και θελω να μιλησω και εγω μαζι σας.ο αντρας μου και εγω μετα το πασχα και σε συνενοηση με τον γυναικολογο μου θα κανουμε σπερματεχυνση.το προβλημα ειναι του αντρα μου και ειναι αρκετα σοβαρο γιατι πριν 5 χρονια ειχε υποβληθει σε χημειοθεραπειες λογω καρκινου του ενος ορχι και τα σπερματοζωαρια δεν ειναι καθολου αρκετα.η τελευταια λυση αν δεν τα καταφερουμε ειναι ετερολογη σπερματεχυνση.εκανα να συνελθω μερες οταν το εμαθα και η αγαπη μου το ιδιο αλλα η αγαπη μας ειναι δυνατη και θα τα καταφερουμε οτι και αν ειναι.καλη ανασταση σε ολες σας κοριτσια και καλη επιτυχια μεσα απο την καρδια μου!!!!!!θα τα ξαναπουμε!!!!!:cool:

Νεφέλη μου,

Ο άνδρας σου είναι μεγάλος μαχητής και βγήκε νικητής από τη δυσκολότερη μάχη της ζωής του. Έτσι κι εσύ θα σταθείς δίπλα του κολώνα και θα το παλέψεις όσο γίνεται περισσότερο.. Σίγουρα ο Θεός είναι μεγάλος και δεν θα σας αφήσει παραπονεμένους..

Να ρωτήσω κάτι αδιάκριτο; Δεν είχε καταψύξει σπέρμα πριν ξεκινήσει τις χημειοθεραπείες;

Εύχομαι όλα να σου πάνε καλά κορίτσι μου..

Λευκούλι μου γι' αυτό χάθηκες;;; Βρε θηρίο που τη βρήκες τη δεύτερη δουλειά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς;;; Είσαι κι εσύ γεννημένη νικήτρια, μην το ξεχνάς!

Σε φιλώ!

καλησπερα κοριτσια!domnina πριν ξεκινησει τις χημειοθεραπειες δεν κρατησε σπερμα ειχε ρωτησει η μαμα του τους γιατρους και ειχαν πει δεν χρειαζεται ελα ομως που οι χημειοθεραπειες εχουν σκοπο να κανουν καλα τον ανθρωπο και μονο!ειχαν πει οτι με μια θεραπεια θα ειναι ολα οκ.τελοσπαντων.ευχαριστω για τα καλα σου λογια και εγω πιστευω οτι θα πανε ολα καλα με τον ενα η με τον αλλο τροπο.ο θεος ειναι μεγαλος ναι και θα μας βοηθησει.εσυ τι λες απο την εμπειρια σου?ευχομαι και σε σενα τα καλυτερα καλη ανασταση.

Νεφέλη μου πολύ καλημέρα σου!

Συγνώμη που άργησα να σου απαντήσω αλλά μόλις σήμερα είδα το μήνυμά σου.

Κοριτσάκι μου η θέση μου είναι πολύ λεπτή για να σου προτείνω οτιδήποτε. Δεν είμαι γιατρός και φυσικά δεν θέλω να σε γεμίζω ελπίδες άνευ λόγου και αιτίας.

Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι τι θα έκανα εγώ στη θέση σου. Αν ο άνδρας μου αντιμετώπιζε το πρόβλημα που αναφέρεις και αν ύστερα από τη θεραπεία βρισκόντουσαν ελάχιστα σπερματοζωάρια και ο γιατρός μπορούσε να με διαβεβαιώσει ότι δεν είχε πειραχτεί το γενετικό υλικό από τη χημειοθεραπεία, θα προχωρούσα σε εξωσωματική με μικρογονιμοποίηση.

Όσον αφορά τη σπερματέγχυση με δότη εγώ προσωπικά θα προτιμούσα να την αποφύγω. Οι πιθανότητες επιτυχίας είναι πολύ μικρές και δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο η ψυχική ταλαιπωρία που θα περάσεις.

Όπως και να το κάνουμε η μέθοδος της εξωσωματικής έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

Και πάλι σου τονίζω ότι αυτή είναι καθαρά η δική μου άποψη και δεν είσαι υποχρεωμένη ούτε να συμφωνήσεις ούτε να την ακολουθήσεις!

Καλή συνέχεια κοριτσάκι και να μας ενημερώνεις!

domninaki mou asta na pane eimai perizititi k mou proteinoun douleies fainetai!!!!!!epiasa douleia se mia kopela pou ravei rouxa kai ta diakosmo me strass....oli tin mera ravo ravo ravo...perno douleia k gia to spiti!o andras mou mou leei kala emena mia trupia kaltsa den exeis aksiothei na mou rapseis stin zoi sou k tora raveis gia ksenous??????tou leo 5 euro tin ora k sou ravo oses thes!!!!!!!!atimi eksosomatiki me ekane k ksespitothika gia 5 euro tin ora!!!einai polla ta lefta gia na mazeutoun!nefeli mou pisteuo pos an exete tin dunatotita na kanete eksosomatiki kala tha itan na tin kanete...i spermategxinsi dinei mikra pososta k den aksizei na perasete oli autin tin agonia tis anamonis...