Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρόκληση ρωγμών στο μάτι από φυσιολογικό τοκετό.

Recommended Posts

Πρόσφατα έκανα βυθοσκόπηση με σκοπό να κάνω επέμβαση λέιζερ για διόρθωση μυωπίας και ανακάλυψα ότι προκλήθηκαν ρωγμές στα μάτια λόγω της μεγάλης πίεσης από τον φ.τοκετό. Τώρα πρέπει να διορθώσω με λέιζερ αυτό το πρόβλημα και μετά να κάνω το λέιζερ για την μυωπία.

Επίσης, ο οφθαλμίατρος μου σύστησε σε επόμενη εγκυμοσύνη να κάνω καισαρική.

Εχετε παρόμοια εμπειρία?

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Διαφημίσεις

melita, καπου στο forum μια κοπελα ειπε οτι ο γιατρος της της ειπε να κανει καισαρικη λογω μυωπιας και την κοροιδεψαμε να σου πω την αληθεια.. ψαξε λιγο πρεπει να ναι καποιο θεμα 'καισαρικη με το ζορι " η κατι τετοιο.. αν το βρω κι εγω θε σου στειλω πμ

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

Από την στιγμή που θα κάνεις αποκατάσταση των ρωγμών του αμφιβληστροειδή δεν υπάρχει πρόβλημα. Η όλη διαδικασία για αυτό κρατάει περίπου 20 δεύτερα και μετά από ένα μήνα θα μπορέσεις να κάνεις λέηζερ για τη διόρθωση της μυωπίας σου. Όσον αναφορά τον επόμενο τοκετό πρώτη φορά ακούω οφθαλμίατρο μετά από ενίσχυση των ρωγμών να προτείνει καισαρική. Εγώ γέννησα με καισαρική γιατί πήγα σε έναν μπιμπ οφθαλμίατρο ο οποίος διαπίστωσε αλλοιώσεις, οι οποίες δεν υπήρχαν και να υπήρχαν όμως δεν μου είπε τίποτα για την αποκαταστασή τους. Πάρε δεύτερη γνώμη.

ειχα κανει λειζερ για μυωπια.Στην πρωτη εγκυμοσυνη με ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ απλα ο γιατρος μου προτεινε να κανω επισκληριδιο για να μην εχουμε προβληματα με τα ματια..και ετσι εγινε (ασε που χωρις επισκληριδιο δεν επαιζε να γεννησω..)ετσι και στην δευτερη και τωρα στην τριτη παλι το ιδιο θα κανω...υπαρχει μια θολουρα μετα την γεννα αλλα σταδιακα με τις μερες φευγει..

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

• 2 months later...

ηθελα να ρωτησω και γω κατι.

ειχα κανει πριν 2 χρονια λεηζερ για μυωπια η οποια αποκατασταθηκε.ειχα μεγαλο βαθμο και στα 2 ματια γυρω στα 6 με 7.

στον 7ο μηνα εγκυμοσυνης μου εκανα βυθοσκοπηση και ο οφθαλμιατρος ειδε οτι στον δεξι οφθαλμο ειχα μια οπη την οποια την απεκατεστησε με λεηζερ σε μερικα λεπτα.και με ειπε οτι μπορω να γεννησω φυσιολογικα.

ομως εγω ακομα και τωρα φοβαμαι μη γινει τπτ απο τη πιεση και εχω αλλα μετα.

οταν ειπα το γυναικολογο οτι ειχα μυωπια με ειπε οτι ειμαι για καισαρικη,του ειπα οτι εγινε αποκατασταση της οπης αλλα και παλι τον ειδα να το σκεφτεται.ξερει καμμια να με συμβουλεψει για το θεμα;

κανω καλα που φοβαμαι;

Διαφημίσεις

Το εχει πάρει και εμένα το αυτί μου οτι αν εχεις υψηλή μυωπία δεν θέλουν να ζοριστείς στην γέννα. Αυτο βεβαια δεν χρειάζεται να σημαινει καισαρική οπως σπέυδουν να πουν μερικοί χασάπηδες γυναικολόγοι....

Παλιότερα μια φίλη μου είχε 8 στο ένα μάτι και 9 στο άλλο μυωπία και μου είχε πει ότι ο οφθαλμίατρός της της έχει απαγορέψει να γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό...

ο άντρας μου είχε ρωγμές στο ένα μάτι και δεν έχει γεννήσει φυσιολογικά:roll: Υποθέτουμε ότι το έπαθε όταν σήκωσε έναν τενεκέ με λάδι. Λίγες μέρες πριν κάνει λέιζερ για τη μυωπια διώρθωσε τη ρωγμή με λέιζερ.

Όταν έκανα λέιζερ ρώτησα την οφθαμίατρο και μου ειπε ότι δεν θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα να κάνω φυσιολογικό τοκετο. Εναμιση χρόνο αργότερα που γέννησα δεν ανέφερα ποτέ στον γυναικολόγο μου ότι κάποτε είχα 4 βαθμούς μυωπία (παιζει βέβαια και να το θυμόταν από μόνος του λόγω οικογενειακής σχέσης που εχουμε). Απλά όταν γένναγα είχα το νου μου να μην σφίξω καθόλου το πρόσωπό μου. Βοήθησε βέβαια και η επισκληρίδιος