Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πόσο θηλάζει ένα νεογέννητο?

Recommended Posts

Βρε παιδιά,

για θυμήστε μου, γιατί τα έχω ξεχάσει πια,

πόση ώρα είναι "φυσιολογικό" να θηλάζει ένα νεογέννητο 1-2 ημερών?

Έχω την εντύπωση ότι παραπληροφορούν στο μαιευτήριο μια φίλη μου,

λέγοντάς της ότι θα πρέπει να θηλάζει πολύ ώρα, ενώ το νεογέννητο θηλάζει λίγο και μετά κοιμάται...Αυτή προσπαθεί σώνει και καλά να το ξυπνήσει και ταλαιπωρούνται όλοι καμιά ώρα.

Σιγά-σιγά δεν αυξάνει το μωρό μέρα με τη μέρα την ποσότητα του γάλατος που πίνει? Θυμάμαι καλά?

m3uIp2.png

Διαφημίσεις

εγω στο μαιευτηριο θηλαζα οποτε εβλεπα πωσ το μωρακι δενε ειχε κανει κακα αλλα εκλαιγε..

και παντα τοτε επινε γαλα..τισ πρωτεσ 3 μερεσ..που δεν ειχα ακομη γαλα αυτο γινοτανε συναιχεια..ανα μιση με μια ωρα...στο τελοσ αναγκαστικαμε να του δωσουμε ξενο και ηρεμισε γιατι χορτασε για 2 ωρεσ περιπου..μετα παλι θυλασμο ξανα και ξανα..και πολυ νερο για να κατεβει το γαλα..την επομενη..ειχα πολυ γαλα..

οποτε ετρωγε και ηρεμουσε για περισσοτερη ωρα..

MZw9p3.png

Δεν ειναι ολα τα μωρα το ιδιο.......δεν χρειαζονται μεγαλη ποσοτητα γαλακτος τις πρωτες μερες αλλα παρολα αυτα μπορει να ειναι στο στηθος για ωρα......αυτο γινεται για να αρχισει η παραγωγη.......παμε με τα νερα του.......αν το μωρο δεν θηλαζει πολλη ωρα και η παιδιατρος κρινει οτι δεν υπαρχει λογος να επιμενεις δεν το πιεζεις......στην περιπτωση μου ειχα μεγαλο μωρο, 4 κιλα και μου χαν πει οτι δεν υπηρχε λογος να το ξυπναω καθε δυο ωρες να τρωει.........οταν τα μωρα ομως ειναι μικρα και αδυναμα (η εχουν ικτερο), ενδεχομενως να μη μπορουν να ξυπνησουν για να φανε και να χρειαζονται παροτρυνση απο τη μαμα..........οποτε εξαρταται απο την περισταση........δεν κανουν επισης ολα τις ιδιες θηλαστικες κινησεις......αλλα παιρνουν την απαραιτητη ποσοτητα γαλατος πιο γρηγορα κι αλλα πιο αργα....

Επισης αργοτερα τις επομενες μερες, αλλο μωρο μπορει να κανει 3 ωρες για ενα γευμα (οπως το δικο μου) κι αλλο μιση ωρα........δεν υπαρχει κανονας.......δινουμε το στηθος στο μωρο κι αυτο αποφασιζει........καλο ειναι βεβαια τους πρωτους μηνες, για να εδραιωθει ο θηλασμος να προσφερουμε συνεχεια στηθος στο μωρο και να μη περιμενουμε να ζητησει (κλαιγοντας) γιατι το να περιμενεις ειναι κι αυτο μεθοδος αποθηλασμου....

Δεν δινουμε ξενο γαλα γιατι αυτο θα χει ως αποτελεσμα να μειωθει η παραγωγη μας και να σαμποταριστει ο θηλασμος....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

εγω θηλαζα την μικρη μου 15-20 λεπτα μετα την επερνε ο υπνος στο στηθος και ξαναπεινουσε μετα απο κανα 2-3 ωρες.Ειχα παρει μια ζυγαρια απο τα jumbo και παρακολουθουσα το βαρος της και εφοσον εβλεπα οτι επερνε κανονικα δεν ανγχονομουν καθολου ισα ισα που δεν την εχω ξυπνησει ποτε για να πιει γαλα ειδικα το βραδυ ετρωγε και μετα απο 4-5 ωρες,ετσι κοψαμε και πολυ γρηγορα το βραδυνο

Διαφημίσεις