Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Κοριτσια επειδή ξέχασα να ρωτήσω τον παιδίατρο μου έχω ένα μωράκι 9μήνων (κλεισμένα) κάνει να του δώσω αυγό και αν ναι ποιο μέρος και πως το δίνετε?

Διαφημίσεις

Εμείς αρχίσαμε να τρώμε αυγό ακριβώς στην ηλικία του δικού σου. Άρχισα να της δίνω πρώτ τον κρόκο και σταδιακά φτ'ασαμε να το τρώει όλο. Η οδηγία της γιατρού ήταν να δώσω την πρώτη μέρα μια κουταλιά απο τον κρόκο, την δεύτερη δυο κουταλιές, την τρίτη μέρα τρεις κ.ο.κ. στη συνέχεια αφού έφτασε να τρώει όλο τον κρόκο ξεκίνησα το ασπράδι με την ίδια λογική. Πάντως αλλοι γιατροί περιμέουν να φτάσει το μωρό ενός έτους πριν το δωσουν. Θα σου πρότεινα να μιλήσεις με το γιατρό. Εμείς το τρώμε και όλα οκ!

Καλή σας όρεξη!!!!

Να σου ζησει το αγορακι σου.

Ο καθε παιδιατρος ακολουθει το δικο του προγραμμα.Εμας η δικια μας,μας ειπε και ξεκινησαμε στον 9ο τον κροκο και στον 11ο το ασπραδι.Το σιγουρο ειναι οτι παντα ξεκινας με τον κροκο.Γιατι δεν παιρνεις ενα τηλ.τον παιδιατρο να ρωτησεις?(Αν και θα επρεπε να σ'εχει ενημερωσει απο πριν).

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

Διαφημίσεις

Εμείς αρχίσαμε να τρώμε αυγό ακριβώς στην ηλικία του δικού σου. Άρχισα να της δίνω πρώτ τον κρόκο και σταδιακά φτ'ασαμε να το τρώει όλο. Η οδηγία της γιατρού ήταν να δώσω την πρώτη μέρα μια κουταλιά απο τον κρόκο, την δεύτερη δυο κουταλιές, την τρίτη μέρα τρεις κ.ο.κ. στη συνέχεια αφού έφτασε να τρώει όλο τον κρόκο ξεκίνησα το ασπράδι με την ίδια λογική. Πάντως αλλοι γιατροί περιμέουν να φτάσει το μωρό ενός έτους πριν το δωσουν. Θα σου πρότεινα να μιλήσεις με το γιατρό. Εμείς το τρώμε και όλα οκ!

Καλή σας όρεξη!!!!

Επίσης δεν ξέρω αν είμαι υπερβολική αλλά της δίνω μόνο βιολογικά.

τα ιδια ακριβως ισχυουν κ για τα δικα μου

κοριτσια αυγα απο χωριο δεν εμπιστευτικα ποτε.που ξερουμε αν οι κοτες ειναι υγειεις?περνανε απο καποιον ελεγχο?το θεωρω ρισκο

Θα τον πάρω τηλέφωνο σήμερα. Εγώ στην ζωή μου δεν έχω φάει ποτε αυγό. Το σιχαινομαι όπως και την φασολάδα. Να φανταστείτε δεν τα έχω μαγειρέψει ποτέ . Τώρα το παιδί θα τρωει αυγό στην γιαγιά. Δεν αντέχω ούτε την μυρωδιά. Το ίδιο ισχυει και για την φασολάδα. Δυστυχώς θα τα τρώει στην γιαγια αυτά

Eγω Σωτηρια δεν εχω δωσει ακομα αυγο,σκεφτομαι να ξεκινησω τωρα γιατι πρεπει να κανουμε και ενα εμβολιο που περιεχει αυγο.

Τι συμπτωση και 'γω σιχαινομαι μεχρι αηδιας τα αυγα αλλα τα μαγειρευω γιατι αρεσουν του αντρα μου.:mad:

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Διαφημίσεις

Εμάς μας είχε πει η παιδίατρος 9 μηνών να του δίνουμε μισό κρόκο, από καλά βρασμένο αυγό (5 λεπτά αφού βράσει το νερό - για σαλμονέλα), μέρα παρά μέρα για 10 μέρες και ολόκληρο μετά, πάλι μέρα παρά μέρα. Το ασπράδι μετά το χρόνο. Εμείς τώρα φάγαμε για καμιά βδομάδα και μετά τπτ. Έτρωγε 1-2 κουταλιές και σφράγιζε το στόμα του. Επειδή κι εγώ έχω μια ψιλοαλεργία στο αυγό (βγάζω σπυράκια που μετά από 2-3 μέρες φεύγουν) δεν επέμενα. Δοκιμάσαμε μετά από 15 μέρες τα ίδια. Ξανά στο μήνα τπτ. Είναι απολύτως απαραίτητο να μπει πριν το χρόνο το αυγό; Μπορεί να αντικατασταθεί από κάτι άλλο εξίσου θρεπτικό;

ο κροκος του αυγου περιεχει σιδηρο κ μαλιστα αποροφησιμο.

τωρα με τι μπορει αυτο να αντικατασταθει δεν ξερω...

Κι εμείς έχουμε έλλειψη σιδήρου. Ωραία...

Ευτυχώς τρώει το κρέας και του βάζουμε και σπανάκι και μπλόκολο και τα τσακίζει. Άραγε αρκεί;

Καμιά ιδέα για να τρώει το αυγό; Η μαμά μου επιμένει να του βάλω ζάχαρη γιατί έτσι μας το έδινε αυτή, αλλά δεν θέλω να του δώσω ζάχαρη. Αν του το ανακατέψω με χυμό πορτοκάλι ή μήλο (μπλιαχ) λέτε να το φάει;

Εμείς το ξεκινήσαμε στο 10ο μήνα , έτσι μου είπε η παιδίατρος.Τις πρώτες μέρες μόνο κρόκο και μετά και ασπράδι.Του το δίνω 5 μέρες την εβδομάδα και 2 κάνουμε διάλλειμα. Επίσης το παραλείπω τις ημέρες που το φαγητό του είναι ψάρι. Απ'ότι βλέπω του αρέσει , αλλά γενικώς ο δικός μου μόλις δει κουτάλι , χαράς ευαγγέλια...όπως λέει και η μαμά μου "μόνο τα άδεια καρυδότσουφλα δεν τρώει"...:-) Πάντα παίρνω βιολογικά αυγουλάκια.

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Κι εμείς έχουμε έλλειψη σιδήρου. Ωραία...

Ευτυχώς τρώει το κρέας και του βάζουμε και σπανάκι και μπλόκολο και τα τσακίζει. Άραγε αρκεί;

Καμιά ιδέα για να τρώει το αυγό; Η μαμά μου επιμένει να του βάλω ζάχαρη γιατί έτσι μας το έδινε αυτή, αλλά δεν θέλω να του δώσω ζάχαρη. Αν του το ανακατέψω με χυμό πορτοκάλι ή μήλο (μπλιαχ) λέτε να το φάει;

Εγω αυγο βραστο ή ματι δεν τρωω γιατι μου μυριζει, αντιθετως μου αρεσει η ομελετα και το ωμο χτηπητο με ζαχαρη αυγο. Ακουσα που ειπε η παιδιατρος να βαζω το αυγο στο φρουτο και το εφαρμοσα. Βαζω μονο τον κροκο και το τρωει μια χαρα, αλλα και εγω που το εχω δοκιμασει δεν μυριζει καθολου και δεν αλλοιωνει τη γευση του φρουτου. Το ασπραδι ομως μυριζει και οταν το βαλω και αυτο δεν μου το τρωει, στη μανα μου ομως το τρωει..... Το πολυ πολυ φυλας το ασπράδι και το προσθετεις στο κυριως γευμα του παιδιου.

Διαφημίσεις

Εμένα ο γιός μου δεν το τρώει καθόλου. Να φανταστείς ότι το Σαββατοκύριακο αν φάει μισο ενώ η παιδίατρος μου έχει πεί κάθε μέρα.Δεν επιμένω γιατί βλέπω ότι πάει να κάνει εμετό. Μου είχε πεί επίσης να το βάζω στην φρουτόκρεμα. Πολλα παιδάκια το τρώνε έτσι μπλιαχ!!! ο δικός μου το καταλάβαινε οπότε ούτε έτσι το έδινα.

Έχω ακούσει ότι πρέπει να τρώει κάθε μέρα γιατί βοηθάει στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Πάντως αν είναι για σίδηρο υπάρχουν και άλλες πηγές. Εμείς ευτυχώς από σίδηρο είμαστε οκ. και ας μην το τρώει.

Κοριτσια επειδή ξέχασα να ρωτήσω τον παιδίατρο μου έχω ένα μωράκι 9μήνων (κλεισμένα) κάνει να του δώσω αυγό και αν ναι ποιο μέρος και πως το δίνετε?

εγω της δινω ολοκληρο το αυγο μερα παρα μερα!μεχρι τωρα παμε καλα της αρεσει και το τρωει ολο!!!

Εγώ ανακατεύω τον κρόκο με γιαούρτι και το τρώει πάντα,ενώ σκέτο με λαδι ή τριμμένο ψωμί όπως μου έλεγαν ούτε το άγγιζε.Επίσης μια καλή λύση είναι στην κρεατοχορτόσουπα γιατί στην τόση ποσότητα με τα διαφορετικά υλικά χάνεται τελείως.

Τελικά του έδωσε λίγο η μαμά μου στην άκρη του κουταλιού και μετά απο λιγο πετάξε κοκκινίλες ! Μαλλον είναι αλλεργικός. Θα το πω στο γιατρό. Εσείς τι λέτε? Επίσης αυτό τι σημαίνει ότι θα είναι πάντα αλλεργικός στο αυγό? Και κατι τελευταίο αυτό που οφείλεται? Σας ευχαριστ΄ωπολύ κορίτσια μου

εγω λεω να ξαναδοκιμασεις σε 2-3 μερες αλλη μια κουταλια μηπως κ αντεδρασε ετσι ο οργανισμος του επειδη ηταν η πρωτη φορα.αν ξαναβγαλει μαλλον ειναι αλλεργικος.δε πιστευω οτι θα ειναι για παντα.αν ξαναβγαλει ισως θα πρεπει να δοκιμασεις μετα απο 3-4 μηνες.να το αναφερεις στον παιδιατρο γιατι καποια εμβολια εχουν κ στοιχεια αυγου μεσα

Μίλησα με τον παιδίατρο και τον ρωτάω στην αρχή αν κάνει να του δώσω αυγό. Μου λέει με την πρώτη όταν χρονίσει. Του λεω μετα οτι δοκιμάσαμε και του δώσαμε λίγο κρόκο και έβγαλε κοκινίλες. Μου είπε να μην του ξαναδώσω και να του δώσω να χρονίσει. Παντως μου λες Δήμητρα ότι αν είναι αλλεργικό είναι παροδικό ε?

Κοριτσια εγω μετα απο συμβουλη της παιδιατρου εδωσα στο μωρο στους εντεκα κλεισμενους μηνες λιγο πριν χρονισει, μετα το ψαρι. Στον κροκο δεν ειχαμε προβλημα ομως στο ασπραδι την 3η και 4η μερα με το που εφαγε κοκκινισε το πηγουνι της και αρχισε να τριβεται με γκρινια. Ηταν τοπικο, το λες αλλεργια?

Κοριτσια εγω μετα απο συμβουλη της παιδιατρου εδωσα στο μωρο στους εντεκα κλεισμενους μηνες λιγο πριν χρονισει, μετα το ψαρι. Στον κροκο δεν ειχαμε προβλημα ομως στο ασπραδι την 3η και 4η μερα με το που εφαγε κοκκινισε το πηγουνι της και αρχισε να τριβεται με γκρινια. Ηταν τοπικο, το λες αλλεργια?

Ακριβώς σε αυτό το σημείο έβγαλε και ο δικος μου τις κοκκινίλες.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...