Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ??

BABY

Recommended Posts

Σας συμαβαινει και εσας αυτο ?? ειναι θεμα ψυχολογιας, τι ειναι τελικα ? εμενα ο γιος μου λαχταραει τους γονεις μου απο βρεφος, ενω τους γονεις του αντρα μου :rolleyes:

παιζει ρολο το ότι τις πρωτες μερες της ζωης του τις περασε με τους γονεις μου περισσοτερο ?

Διαφημίσεις

δε νομιζω να ισχυει αυτο.εμενα λατρευει τη πεθερα και το πεθερο μου...και ας θελει και τη μανα μου...ειναι αναλογα ποιον βλεπει περισσοτερο,ποιος συμπεριφερεται πιο καλα...κ.ο.κ. αλλωστε και εμεις καποια γιαγια παντα αγαπαγαμε περισσοτερο λιγουλακι πιο πολυ:wink:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Για μενα ειναι φυσιολογικο να εχουν κι αυτα τις αδυναμιες τους. Συνηθως γερνουν υποσυνειδητα σε αυτον που ασχολειται ουσιαστικα μαζι τους και οχι απλα περνα τον χρονο του προσεχοντας τα. Εγω ειχα αδυναμια στην γιαγια της μαμας και τον παπου απο τον μπαμπα. Μετα απο 30 σχεδον χρονια, βλεποντας το πιο ξεκαθαρα και απο την σκοπια του ενηλικα αγαπησα αυτους που επαιζαν και γινονταν ενα μαζι μου, μου εδιναν αγκαλιες και ηταν πιο ανοιχτοι σαν χαρακτηρες.Οχι βαβαια οτι δεν αγαπουσα και τους αλλους. Παντως ενα παιδακι ερχεται σε δυσκολη θεση οταν το ρωτουν ποιον/ποια αγαπας περισσοτερο, ασχετα αν εχει ετοιμη την απαντηση. Ο γιος μου παντως ειναι κολλημενος με την μανα μου για τομωρο ειναι νωρις ακομα, ενω καμια απο τις δυο δεν τα μεγαλωνει λογω δουλειας.

Εγώ πιστεύω ότι παίζει ρόλο και το ότι συνήθως οι γυναίκες είναι αυτές που διατηρούν πιο στενές σχέσεις κι επαφές. Οπότε τα παιδιά έρχονται κι αυτά περισσότερα κοντα.

Προσωπικα πιστευω οτι τα παιδια εχουν τρομερη διαισθηση.Διαισθανονται αν η μαμα συμπαθει η οχι καποιον ανθρωπο και εχουν την ταση να ταυτιζονται μαζι της.Προσεξτε και οι ιδιες πως αλλαζει ο τονος της φωνης στο Ερχεται η γιαγια οταν ειναι η μαμα η η πεθερα.Ετσι πιστευω τουλαχιστον!

Διαφημίσεις

Προς το παρον βλέπω ότι έχει αδυναμια στην μαμα μου γιατι την βλεπει περισσοτερο, ενω την πεθερα μου την βλέπει μια φορα την εβδομαμα το πολύ. Το ίδιο και με τον μπαμπα μου και με τον πεθερο μου. Η μαμα μου επίσης τον παιζει πολύ οπότε της τον αφηνω. Μην σας πω αν δει την μαμα μου δεν τον νοιαζει για μενα..

Από την άλλη τα παιδια την κουνιαδας μου εχουν πολυ αδυναμια στην πεθεραμου, αλλά μενουν πολυ κοντα και βλεπονται πολύ συχνα..

Οπότε πιστευω ότι στην συγκεκριμενη περιπτωση παιζει ρολο το καθε πότε βλεπουν τον καθενα..

7/3/2009

28/5/2010

weijp2.png

Καλημέρα!Να ξέρετε ότι τα παιδιά έχουν τρομερή διαίσθηση. Εμένα ανα και μέχρι πρότινοσ την κρατούσε η μαμά μου το παιδί είχε πάντα αδυναμία στα πεθερικά μου και ιδιαίτερα στον πεθερό μου. Μιλάμε για τρέλα. Η αλήθεια είναι ότι με τη μάμα μου δεν έχουμε και της καλύτερες σχέσεις γι αυτό άλλωστε και σταμάτησα να της αφήνω τη μικρή αλλά και η μικρή από νωρίς είχε κάνει της επιλογές της. Η μαμά μου απλά την κρατούσε ενώ τα πεθερικά μου ασχολούνται ουσιαστικά μαζι της. Βέβαια στην αρχή είχαμε πολλά προβλήματα γιατί έκαναν κουφά πράγματα και έθεταν σε κίνδυνο το παιδί αλλά έμαθαν. σε θέματα υγιεινής και καθαριότητας ακόμα η μητάρα μου υπερέχει στα υπόλοιπα ομως....Τα πεθερικά ίσως επειδή ήταν και εκπαιδευτικοί την έχουν κερδίσει απόλυτα. Φυσικά η μάνα μου κατηγορεί εμένα για το ότι το παιδί δεν την πολυθέλει όμως είναι ξεκάθαρο ότι η μικρή βλέπει ότι ασχολείται μαζί ητς για τα βασικά και κυρίως της φωνάζει όπότε δεν την προτιμά. Επιπλέν το κακό της είναι ότι προσπαθεί να εκβιάσει την αγάπη της και η μικρή αντιδρά. Προσπαθεί να την πάρει με το ζόρι αγκαλιά ή να τη φιλήσει ακόμα κι όταν η μικρή αντιδρά έντονα. πρα΄γμα βέβαια που κάποιεσ φορές το παιδί το κάνει σε όλους μας αλλά κατά τη λογική της μάνας μου μόνο σε αυτή το κάνει και φταίω εγώ γιατί έκανα το παιδί να μην τη θέλει....

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

• 2 εβδομάδες μετά...

Μπα δεν παιζει ρολο,εγω μικρη και τωρα βεβαια ημουν κολλημενη με τη μαμα και το μπαμπα του μπαμπα μου ενω της μανας μου...ασε καλυτερα.

Τωρα το μωρακι μου,ετσι οπως το κοβω,μαλλον της μαμας θα προτιμαει,ειδωμεν:)

Για μενα ειναι φυσιολογικο να εχουν κι αυτα τις αδυναμιες τους. Συνηθως γερνουν υποσυνειδητα σε αυτον που ασχολειται ουσιαστικα μαζι τους και οχι απλα περνα τον χρονο του προσεχοντας τα.

ακριβως αυτο,στη δικη μου περιπτωση βεβαια ο μικρος μεχρι τωρα τους εχει δει ελαχιστες φορες τους γονεις του αντρα μου (μενουν σε χωριο) και καθε φορα ειναι σαν να τους γνωριζει για πρωτη φορα.:?

κοριτσια εν μερη θα συμφωνισω με ολες σας.....

ειναι κατα περιπτωση....

τα μωρα εχουν διαισθηση... οποτε σιγουρα διαισθανοντα ποιος τα αγαπαει περισσοτερο ή λιγοτερο...

οταν ερχετε ενα μωρακι στην οικογενεια, ειναι το επικεντρο του ενδιαφεροντος, & εχει προτεραιοτητα σε σχεση με ολους τους αλλους.... γιατι εχει μεγαλυτερες αναγκες, δεν μπορει να αυτοεξυπηρετηθει, οπως & τωρα μαθαινει & ανακαλυπτει τον κοσμο...

πιστευω πως εχει μεγαλυτερη αδυναμια με αυτον που ασχολητε μαζι του & με αυτον που το βοηθαει να ανακαλυψει τους ηχους, τα λογακια , τα τραγουδακια, τα χροματα , τις βραστηριοτητες.... κτλ

στις οικογενειες μας, οταν η μαμα εργαζετε, το μωρο το κραταει η γιαγια.... εφοσον θελει.... αν δεν θελει & το βλεπει το μωρο.... μια ωριτσα στις 15 ημερες.... τι σχεση να αναπτυξει το μωρο με την γιαγια του.

η πεθερα μου δεν ειρθε ουτε στα γεννεθλια του παιδιου.... ουτε ο γιος της , ουτε η νυφη της, (δεν μενουμε μακρια) τι σχεση να αναπτυξη το παιδι....

Διαφημίσεις

• 4 months later...

το κοριτσακι μου τους αγαπαει το ιδιο και απ τις δυο πλευρες:P

εγω παλι απο μικρη δεν ηθελα κανεναν ουτε απ υην μια ουτε απ την αλλη:cry:

ηθελα μονο την προγιαγια μου, την εζησα ως τα 13 και ακομα αυτην θα ηθελα για γιαγια:roll:

τα μικρά μας έχουν ένστικτο!

τη μάνα μου την λατρεύει!!!κάνει χαρές!

όταν φεύγει και κλείνει η πόρτα μυξοκλαίει!

όταν βλέπει δε τον πατέρα μου κάνει λες και θα πετάξει στην αγκαλιά του!χτυπάει χεράκια ποδαράκια!

και την πεθερά μου την αγαπάει, αλλά καμία σύγκριση. τον δε πεθερό μου ούτε να τον φτύσει. ένστικτοοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!

να σημειώσω ότι στα δύσκολα, πρώτους μήνες, ξενύχτια, η μάνα μου ήταν πανταχού παρούσα! η πεθερά ουσιαστικά απούσα! ο δε πεθερός ποτέ δεν την πήρε αγκαλιά. είναι καρδιοπαθής και δεν θέλει να σηκώσει βάρος.

και η μάνα μου έχει κάνει εγχείρηση αφαίρεσης όγκου στο κεφάλι, και απαγορεύεται να σηκώσει βάρος, αλλά το μωρό μου την ξανανιώνει! "μέλι μου" την φωνάζει.

• 2 months later...

Δεν παιζει ρολο αυτο που λες.τα παιδια αγαπανε και απο τις δυο μεριες τους παππουδες - γιαγιαδες απλα παιζει ρολο σημαντικο με αυτους που περναει περισσοτερη ωρα.

Ας πουμε η δικια μου 4 χρονων κοντευει απο οσο βλεπω θελει πιο πολυ τα πεθερικα μου γιατι οι γονεις μου μενουν Θεσσαλονικη ,οποτε δεν τους βλεπει συχνα.Μονο απο το τηλεφωνο καθε μερα σχεδον μιλαμε.

Δεν παιζει ρολο αυτο που λες.τα παιδια αγαπανε και απο τις δυο μεριες τους παππουδες - γιαγιαδες απλα παιζει ρολο σημαντικο με αυτους που περναει περισσοτερη ωρα.

Ας πουμε η δικια μου 4 χρονων κοντευει απο οσο βλεπω θελει πιο πολυ τα πεθερικα μου γιατι οι γονεις μου μενουν Θεσσαλονικη ,οποτε δεν τους βλεπει συχνα.Μονο απο το τηλεφωνο καθε μερα σχεδον μιλαμε.

κι όμως, ο χρόνος είναι εξίσου μοιρασμένος για όλους.

ο πατέρας μου όμως γίνεται μωρό με τις εγγονές του, ενώ ο πεθερός ατσαλάκωτος και απόμακρος.

τα παιδιά καταλαβαίνουν ποιός τα αγαπάει.:cool:

Διαφημίσεις

ο πατέρας μου όμως γίνεται μωρό με τις εγγονές του, ενώ ο πεθερός ατσαλάκωτος και απόμακρος.

σεβουλα μου γεια συμφωνω μαζι σου με αυτο που λες . καθε παιδι καταλαβενει οταν καποιος τον αγαπα .;)

σεβουλα μου γεια συμφωνω μαζι σου με αυτο που λες . καθε παιδι καταλαβενει οταν καποιος τον αγαπα .;)

γειά σου φιλενάδα!

σ' ευχαριστώ για τις συμβουλές σου! όλα καλά, όπως τα είχες πει:-D!

γειά σου φιλενάδα!

σ' ευχαριστώ για τις συμβουλές σου! όλα καλά, όπως τα είχες πει:-D!

χερομαι κουκλι μου παντα καλα να εισαι :P;) . ομως δεν εφανιστηκες καθολου απο το κλαμπ και τον αρχηγος την κρεμασαμε το σαββατο χαχαχα!!!:P

Κοιταξε ο πατερας μου δουλευει οποτε λειπει τις περισσοτερες ωρες , η μανα μου ειναι σπιτι.

Αλλα δεν παει να πει οτι δεν την λατρευουνε,απλα θελει λιγη ωρα μεχρι να προσαρμοστει στους γονεις μου εδω και στα πεθερικα μου που ειναι καθε μερα θελει να παει σπιτι μας.

Τα πεθερικα μου ειναι συνταξιουχοι και καθονται κ ασχολουνται οσο λειπω εγω στην δουλεια.

Απλα νευριαζω οταν παμε Θεσσαλονικη και λενε τα πεθερικα αχ πως θα κανω εγω να σε δω π.χ 4 μερες?

Ε οχι, οι δικοι μου τι να πουνε οι καημενοι?

'Η να ακουω να με ρωταει η πεθερα μου αν η μικρη μου πηγε κατευθειαν στην αγκαλια των παππουδων τις.

ΦΡΙΚΑΡΩ!

Εγω επιμενω με οποιον ζεις περισσοτερο σε εκεινον κολλας λιγο παραπανω ,οσο και να με ποναει αυτο.:roll:

Πρώτα από όλα, νομίζω πως σημαντικό ρόλο παίζει η συχνότητα με την οποία βλέπει το παιδί τον κάθε παππού/γιαγιά, το πώς ασχολούνται μαζί του... δεύτερον πιστεύω πως μπορεί, ασυναίσθητα, έστω και από την χροιά της φωνής μας, να καταλαβαίνουν τα παιδιά προς τα πού γέρνει η ζυγαριά (εκ μέρους της μαμάς εννοώ)...

Αλλά π.χ. ο μεγάλος μας έχει αδυναμία τόσο στον παππού του από την μεριά του άντρα μου, όσο και στην μαμά μου. Για την μικρή είναι ακόμη πολύ μωρό για να μπορώ να εκφέρω άποψη...

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

και ο πατέρας μου δεν την βλέπει την Χρύσπα τόσο όσο η μάνα μου. αλλά στον πατέρα μου κάνει φτερουγίσματα η μπουμπουλίνα! σαν πουλάκι!

και ο λόγος είναι ότι ο πατέρας μου είναι γεωργός. ακόμα χτυπιέται με τα χωράφια!

χερομαι κουκλι μου παντα καλα να εισαι :P;) . ομως δεν εφανιστηκες καθολου απο το κλαμπ και τον αρχηγος την κρεμασαμε το σαββατο χαχαχα!!!:P

θα περάσω αύριο για ευχές!

κατά τα άλλα μια χαρά. σταθερά 64 έχω να αναφέρω. δεν πήρα ούτε έχασα.

κι εσύ να είσαι πάντα καλά!:D

Πρώτα από όλα, νομίζω πως σημαντικό ρόλο παίζει η συχνότητα με την οποία βλέπει το παιδί τον κάθε παππού/γιαγιά, το πώς ασχολούνται μαζί του... δεύτερον πιστεύω πως μπορεί, ασυναίσθητα, έστω και από την χροιά της φωνής μας, να καταλαβαίνουν τα παιδιά προς τα πού γέρνει η ζυγαριά (εκ μέρους της μαμάς εννοώ)...

Αλλά π.χ. ο μεγάλος μας έχει αδυναμία τόσο στον παππού του από την μεριά του άντρα μου, όσο και στην μαμά μου. Για την μικρή είναι ακόμη πολύ μωρό για να μπορώ να εκφέρω άποψη...

αυτό με τη χροιά της φωνής της μάνας.... δηλαδή υπάρχει κίνδυνος η κόρη μου να αντιπαθεί τις φάλαινες; δεν θα το ήθελα αυτό. άλλο όρκα-πεθερά, άλλο το ζωντανό! :eek:

με ανησύχησες τώρα, σοβαρά!:shock::mrgreen:

Την κόρη μου την κοιτάει η πεθερά μου τις ώρες που εργαζομαι. Την μητέρα μου τη βλέπει κάποιες ώρες την εβδομάδα. Αλλά τις έχει ακριβώς το ίδιο και δεν με ανταλλάζει με καμιά! Ενώ στο σπίτι της πεθεράς μου είναι πιο πολλές ώρες απο οτι στο δικό μας αν της πεί θα κοιμηθείς σήμερα με τη γιαγιά? Απαντάει όχι μαμά!

Το παιδί αντιδράει ανάλογα με τη συχνότητα που βλέπει κάποιο πρόσωπο και τη συμπεριφορά φυσικά. Ο τίλτος του τόπικ είναι λάθος νομίζω. Όχι τίποτε άλλο, αλλά έτσι όπως είναι διατυπωμένο θα γίνει και αυτό τόπος ξεκατινιάσματος για τις πεθερές.

This is a man's world

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...