Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

υπαρχει θεμα πλατυποδιας;;

Recommended Posts

ο τριχρονος γιος μου δεν εχει φορεσει καθολου κανονικο παππουτσι!!

τα εχουμε στην ντουλαπα να τα βλεπουμε απο μακρια...

φοραει μονο αθλητικα...και μονο λευκα παρακαλω!!σε βαφτισια σε γαμους σε γιορτες εμεις εκει με τα αθλητικα μας.και δεν με νοιαζει απο θεμα στυλιστικο πιστεψτε με αλλα μου βαλανε εννοια για πλατυποδια.οτι τ'αθλητικα ειναι σας παντοφλες και οτι δεν κανει να τα φοραει συνεχεια.

και εγω εχω πουληθει σε δαυτα.γιατι του περνω πολυ καλα αθλητικα για να ειναι τα ποδαρακια του ο.κ.δλδ τ'αθλητικα δεν ειναι ορθοπαιδικα;;

561874hhz1c12ps5.gif1298739qm9p56dlj4.gif

η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια!!!

Διαφημίσεις

φοραει μονο αθλητικα...και μονο λευκα παρακαλω!!σε βαφτισια σε γαμους σε γιορτες εμεις εκει με τα αθλητικα μας.και δεν με νοιαζει απο θεμα στυλιστικο πιστεψτε με αλλα μου βαλανε εννοια για πλατυποδια.οτι τ'αθλητικα ειναι σας παντοφλες και οτι δεν κανει να τα φοραει συνεχεια.

και εγω εχω πουληθει σε δαυτα.γιατι του περνω πολυ καλα αθλητικα για να ειναι τα ποδαρακια του ο.κ.δλδ τ'αθλητικα δεν ειναι ορθοπαιδικα;;

μπορεί να είναι αναπευτικά αλλά δεν είναι είναι ορθοπαιδικά,,,

το έχω ψάξει το θέμα:D γιατί είχαμε ένα θεματάκι...

το θέμα είναι ότι δε νομίζω να έχει να κάνει με πλατυποδία...

το έχω συζητήσει με χειρούργο ορθοπαιδικό ( οικογενειακό φίλο ) καλό είναι να είναι σκληρά τα παπουτσάκια και να δημιουργούν μέσα την καμάρα

Λοιπόν ακριβώς το ίδιο θέμα έχουμε και εμείς σε γάμους και βαφτίσια εκεί με τα γνωστά αθλητικά μας εμείς!!! Ένα διάστημα πέρναμε και το ίδιο σχέδιο απλά σε άλλο νούμερο...όταν πλησιάζει ο καιρός να αλλάξουμε νούμερο τρέμω!!! Λοιπόν ο γιατρός μου έχει πει ότι από τη στιγμή που δεν έχει πρόβλημα το παιδί μπορεί να τα φοράει και όταν είναι μέσα στο σπίτι ξυπόλητος. Εγώ επειδή ήξερα από παλιά αυτή την άποψη που αναφέρει η Dalia είχα ανησυχήσει και ρώτησα και άλλους γιατρούς οι οποίοι μου είπαν τα ίδια....Τώρα τελικά τι είναι το σωστό δεν ξέρω...Ίσως να ισχύει ότι αν έχει πρόβλημα καλό είναι να μη τα φοράει. Πάντως αν συναντηθούμε ποτέ σε κοσμικό γεγονός με τους γιούς μας θα σε αναγνωρίσω αμέσως :D:D:D

xZBdp3.png

πολλα χρονια πριν ελεγαν στους γονεις οτι επειδη τα νηπια εχουν ασταθεις αστραγαλους κ επιπεδα πελματα πρεπει να φορουν ψηλα,σκληρα κ με ακαμπτη σολα δερματινα παπουτσια . προσφατες ερευνες αποκαλυψαν πως το πελμα των μωρωνδεν ειναι επιπεδο. οταν επαιξαν πισω σε αργη κινηση το το βαδισμα τους ειδαν πως τα μωρα χρησιμοποιουσαν την κινηση φτερνα δαχτυλα οπως κ οι ενηλικες!

επισης οι αστραγαλοι τους ειναι ικανοι κ τους παρεχουν εξαιρετικη ισιρροπια.παραλληλα σκληραινουν οι μυες κ οι αρθωσεις απο την απαναλαμβανομενη κινηση.

μελετες σε παιδια που μεγαλωνουν σε φυλες που βαδιζουν ξυπολητες , απεδειξαν πως εχουν λιγοτερα προβληματα στα ποδια απο τα παιδια σε χωρες που η χρηση παπουτσιων ειναι κανονας.

οσο περισοτερο αφηνετε το νηπιο να περπατα ξυπολητο τοσο καλυτερη θα ειναι η αναπτυξη των πελματων του.

τα παπουτσια πρεπει να φοριουνται οχι γαι το περπατημα στο σπιτι αλλα για τις αδρες επιφανειες κ για να μην πατησουν τιποτα οταν ειναι εκτος σπιτιου;)

Ντεσμοντ Μορις. διεθνως αναγνωρισμενος ζωολογος και ανθρωπολογος στο πανεπιστημιο της οξφορδης.

οποτε αστους να λενε ...

οσο για την επιμονη στα αθλητικα απο τη δικη μου επαγγγελματικη γνωση, ΠΑΝΤΑ ΒΑΜΒΑΚΕΡΕΣ καλτσες για αποφυγη μυκητιασης μιας κ κανενα αθλητικο παπουτσι δεν ειναι δερματινο και φυσικα δεν εχουν δερματινη φοδρα:)

uDuOp2.png

η καμαρα στο ποδι δημιουργειται απο το παππουτσι η' ειναι κατι που γινεται ετσι και αλλιως;αυτο δεν το καταλαβα[απο'κει δεν καταλαβαινουμε την πλατυποδια;;]

Διαφημίσεις

καμαρα στο ποδι η εχεις η δεν εχεις:). οταν δεν υπαρχει (πλατυποδια)σε παραπεμπουν σε ορθοτικα πελματα που σπανιως κανουν δουλεια και καποιες φορες παραυπαρχει(κοιλοποδια)και παλι τα ιδια .αυτο ομως θα σου το πει ο ορθοπεδικος!:)

uDuOp2.png

efitsa κανένα μωρό δεν έχει καμάρα στο πόδι..

αν θυμάμαι καλά αυτό φαίνεται γύρω στα 3 έτη και έχει τελικά δεν διορθώνεται

δλδ τωρα θα φαινεται;;[τριων χρονων]

τι να πω;;δυο αγορια πριν και αυτο δεν με ανγχωσε ποτε!!!!

αλλα προχθες η μαμα μου μου εβαλε ιδεες για τον μικρο!!

σημερα θα παω γιατρο για κατι αλλο και θα ρωτησω και γι'αυτο.

κοριτσια σας ευχαριστω πολυ!!οτι αλλο ξερετε σας ακουω!!!

τεσσερις παραγραφους επανω ανεφερα εμπεριστατωμενη επιστημονικη ερευνα καθως κ το ονομα του γιατρου:) οσον αφορα την καμαρα των μωρων και αν εχουν η δεν εχουν.

uDuOp2.png

Διαφημίσεις

....

μελετες σε παιδια που μεγαλωνουν σε φυλες που βαδιζουν ξυπολητες , απεδειξαν πως εχουν λιγοτερα προβληματα στα ποδια απο τα παιδια σε χωρες που η χρηση παπουτσιων ειναι κανονας.

οσο περισοτερο αφηνετε το νηπιο να περπατα ξυπολητο τοσο καλυτερη θα ειναι η αναπτυξη των πελματων του.

τα παπουτσια πρεπει να φοριουνται οχι γαι το περπατημα στο σπιτι αλλα για τις αδρες επιφανειες κ για να μην πατησουν τιποτα οταν ειναι εκτος σπιτιου

....

Συμφωνώ απόλυτα.

Οταν αρχισε να περπατα 13 μηνών ο Κων/λης η γιατρος του μου ειπε να περπατα ξυπόλητος γιατι δεν είχε καμάρα (ηταν περίπου επίπεδο). Την ρώτησα αν έχει πλατυποδία και μου ειπε οτι αυτο φαινεται μετά τα δυο χρονια. Την ρώτησα αυτο που ήξερα γιατι ξυπόλυτος και οχι με ειδικο παπουτσάκι? Και μου απάντησε περίπου αυτο που έχει γράψει η efitsa. Η κινηση που κάνει το ξυπόλυτο πελμα ειναι αυτή που βοηθά την δημιουργία της καμάρας. Πραγματικά το πελμα του έχει βελτιωθει αρκετα. Ευτυχως πλατυποδία δεν έχει αλλά ακόμη μέχρι και σήμερα συνέχιζει ξυπόλυτος.

Ελπίζω να βοήθησα

δλδ τωρα θα φαινεται;;[τριων χρονων]

τι να πω;;δυο αγορια πριν και αυτο δεν με ανγχωσε ποτε!!!!

αλλα προχθες η μαμα μου μου εβαλε ιδεες για τον μικρο!!

σημερα θα παω γιατρο για κατι αλλο και θα ρωτησω και γι'αυτο.

κοριτσια σας ευχαριστω πολυ!!οτι αλλο ξερετε σας ακουω!!!

εγω που ειχα αυτο το αγχος με την κορη μου γιατι δεν εβλεπα καμαρα και γιατι και εγω μικρη ειχα πλατυποδια και ειχα φορεσει παπουτσακια ειδικα ρωτησα τον παιδιατρο σε ποιον ορθοπαιδικο να την παω για να το ελεγξει.

αυτος γελασε και μου ειπε"το εχω ηδη ελεγξει εγω" επιασε λοιπον το ποδι της μικρης και εκανε την κινηση της βαδισης στον αερα. μου ειπε" βλεπεις τωρα μια ωραια καμαρα που εχει?" ειχε οντως απλα εγω δεν το ελεγχα ετσι αλλα σε ευθεια σταση που ειναι λαθος. επισης μου ειπε οτι αυτο τις περισσοτερες φορες διορθωνεται μονο του μεχρι τα 4 και οτι αυτο με τα ειδικα παπουτσια ειναι για να τα οικονομανε οι εταιρειες.....αυτα, ελπιζω να βοηθησα;)

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Ομολογώ ότι το ακούω πρώτη φορά αυτό. Οταν ήμουν μικρή εγώ, είχαν πει ότι είχα πλατυποδια και ότι για να καλυτερεύσει η κατάσταση καλό θα είναι να περπατάω στις μύτες των ποδιών. Εκανα ακτινογραφία και είχα καμάρα. Οπότε τζάμπα το άγχος. Αν υπήρχε πρόβλημα με τα παπούτσια, δεν θα έλεγαν τίποτα οι παιδίατροι που παρακολουθούν τα παιδιά μας;

ISGLp2.pngilpPp3.png

οχι νασια μου δε θα σου πει ο παιδιατρος ουτε για τα παπουτσια ουτε για τα ρουχα!υπαρχουν καποιες σταθερες αποψεις που (ισως κακως ) ακολουθουνται και οι γιατροι κακα τα ψεμματα βλεπουν τοσα παιδια με χιλια δυο προβληματα που δε θα σου αναλυσουν το θεμα των ορθοτικων πελματων κ ποσο αχρηστα σχεδον ειναι.

το κανουμε ομως εμεις εδω στο φορουμ ανταλλασοντας αποψεις και γνωσεις .;)

κατι δεν ειναι κ αυτο?

uDuOp2.png

Διαφημίσεις

Φυσικά. Καλά που υπάρχει και το forum. Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά ακούω για πλατυποδία σε αυτήν την ηλικία και κακα τα ψεματα τα αγοράκια τα βολεύουν πιο πολύ τα αθλητικά.

ISGLp2.pngilpPp3.png

εμενα η κορουλα μου ειναι 2 ετων και 10 μηνων και της φοραμε παντα ανατομικα (βλεπε μουγερ) και εχουμε και ενα ζευγαρι αθλητικα παπουτσια (δεν ειναι ανατομικα!).κανει καμαρα το ποδαρακι της απο πιο μικρη!!!!αλλα εχει μια ταση τα γονατακια της να πανε να ενωσουν (ελαχιστα βεβαια) και αυτο ειναι σαν βλεσιγωνια, αν το λεω σωστα!!!!επειδη ποτε δεν ξερεις πως θα εξελιχθει το ποδι του παιδιου σου,καλο θα ηταν να το πας στον γιατρο να σου πει τι θα κανεις!και παπουτσια ανατομικα να του δωσει, θα ειναι για 1-2 χρονια και μετα....τελος!!τελεια ποδια για μια ζωη.:-D:grin::-D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...