Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υψος-βάρος-θηλασμός

Recommended Posts

Τέλειο!!:):):)ναι μωρε το ξερω αδικα αγχωνομαι ολα θα γινουν στην ωρα τους!Α ξεχασες να γραψεις πως θα γινω και πεθερα και θα σκεφτομαι σε τι χερια εχει πεσει ο γιος μου:P:p:p:p

Έτσι μπράβο, χαλάρωσε και απόλαυσέ το...Και πού ξέρεις; Μπορεί ο γιος σου να πέσει στα δικά μου χέρια, οπότε νά σαι ήσυχη:wink::-P

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 52
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν χρειαζεται να αγχωνεσαι.Καλο ειναι εκτος απο τον παιδιατρο σου να ελεγχεις κι εσυ η ιδια τις καμπυλες αναπτυξης.Το μωρακι σου ειναι μια χαρα....Απο τον 6ο και μετα δεν παιρνουν το βαρος που παιρνανε μεχρι πριν.Οσον αφορα το υψος,μπορει ενα μηνα να βαλει ελαχιστα,τον επομενο ομως να βαλει το διπλασιο.Δεν υπαρχει στανταρ.Τωρα,οσον αφορα το μπουσουλημα κλπ,ο γιος μου μπουσουλησε 13 μηνων για ενα μηνα και μετα περπατησε.Η κορη μου μπουσουλησε 10 μηνων αλλα σημερα,1 ετους ακομα δεν περπαταει.Το καθε παιδακι εχει τους δικους του ρυθμους αναπτυξης.Καμια φορα γινομαστε υπερβολικες και το αγχος μας δεν μας αφηνει να απολαυσουμε την μητροτητα και στιγμες ηρεμιας με τα μωρακια μας.

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

Προσπαθώ να είμαι χαλαρή άλλες φορές το πετυχαίνω άλλες φορές όχι.Βασικά ο υπαινιγμός της γιατρού είχε να κάνει με το θηλασμό αν και κατά πόσο επαρκεί για την ανάπτυξη του παιδιού.Το ξέρω ότι δεν έχει καμία σχέση και ενώ ήμουν τόσο σίγουρη με έβαλε σε σκέψεις..Αλλα με επαναφέρατε στην τάξη:):):)keep breastfeeding.... λοιπόν:):)

z3Ehp3.png

κοίτα μη σταματήσεις το θηλασμό γιατί θα σε δείρω! :lol: Και μεις μέχρι τον 6ο μήνο παίρναμε 1 κιλό και μετά 1/2 και υπήρξε και μήνας με 150γρ. Μήπως η παιδίατρος θέλει να προωθήσει τα γαλατάκια τα έτοιμα; Γιατί όλως περιέργως να γίνεται αυτό στον 6ο μήνα;:roll:

Για να σηκώνεται το μωρό από το πάρκο είχαμε πάρει από το jumbo κάτι χειρολαβές. Βοήθησαν αρκετά γιατί μετά από λίγες μέρες άρχισε να τις πιάνει και να σηκώνεται. Επίσης αυτό με το πάπλωμα στο πάτωμα που είπαν τα κορίτσια και αυτό βοηθάει αρκετά. Βασικά μην αγχώνεσαι γιατί το πότε θα κάνει κάτι το μωρό εξαρτάται από αυτό και δε μπορείς να κάνεις κάτι. Το μωρό σου είναι μια χαρά. Άλλο μωρό περπατάει πρώτο, άλλο βγάζει πρώτο δόντια, άλλο μιλάει πρώτο αλλά όλα σε λιγους μήνες θα κάνουν τα ίδια....... μην ακούς δεξιά κι αριστερά τι σου λένε για τα δικά τους μωρά και μη συγκρίνεις ούτε αδέρφια μεταξύ τους.

Διαφημίσεις

Συμφωνω με τα κοριτσια γενικα, τζάμπα αγχώνεσαι. Και στο κατω κατω 9.600 για παιδι 8 μηνων δεν ειναι και λιγα, μια χαρα ειναι! Ο δικος μου 6 μηνων ηταν 7800 και 9 μηνων 8600, δηλάδη σε τρεις μηνες πηρε 800 γραμμαρια, ουτε 300 το μηνα και ο παιδιατρος δεν μας ειπε τιποτα μια χαρα τον ειδε. Μεχρι 6 μηνων που τονθηλαζα αποκλειστικα επαιρνε πολυ γρηγορα βαρος. Σταματησα να τον θηλαζω 7,5 μηνων. Μηπως να υποθεσω οτι επειδη σταματησα να θηλαζω το παιδι δεν πηρε τοσο βαρος οσο παλια????? :P:p:p

Δεν φταιει τιποτα, πολυ απλα αν συνεχισουν να μεγαλωνουν με τους ιδιους ρυθμους θα γινουν γιγαντες αντι για μωρα!!!!Παει και η μεσουλα μας!!!!

7/3/2009

28/5/2010

weijp2.png

Εχεις δίκιο βερενικη,γιγαντες δεν θα πει τιποτα.Η μεση ήδη πονάει μιας και ο δικός μου είναι κ πολύ της αγκαλιάς!!!Βλέπω ότι περιμένεις το 2 μωρακι σου!!!με το καλό και θαυμάζω το κουράγιο σου που θα ξαναγίνεις τόσο σύντομα μανούλα!!!:P

z3Ehp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα σε όλες...... καταρχήν να πω ότι έχω ένα κοριτσάκι που μόλις έκλεισε τους 7 μήνες αποκλειστικού θηλασμού........κάτι που το χρωστάω σε μεγάλο βαθμό σε όλες εκείνες τις μανούλες που με βοήθησαν με τις εμπειρίες τους μέσα από αυτό το forum....

τώρα όμως έχω ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα... το μπεμπάκι μου έχει ύψος 75 εκ. και βάρος 9,400.. σημερινές οι μετρήσεις... η παιδίατρος αφού μου έδωσε αναλυτικά το πρόγραμμα για τις κρέμες (χορτόσουπα, κοτούσουπα, κρεατόσουπα, ριζάλευρο) μου είπε ότι είτε θα σταματήσω να θηλάζω το μωράκι μου, είτε θα ξεκινήσουμε να του δίνουμε συμπληρωματικά κάποιες βιταμίνες (Α, D), σίδηρο και ασβέστιο νομίζω γιατί δεν επαρκεί αυτό που παίρνει από εμένα....

δεν κατάλαβαίνω από που το έβγαλε το συμπέρασμα........ καλές δεν είναι οι μετρήσεις που σας έγραψα.... γιατί μου το είπε αυτό....το χειρότερο είναι ότι μπροστά ήταν και ο άντρας μου και τώρα έχει πεισθεί ότι πρέπει να σταματήσουμε να θηλάζουμε.... εγώ άλλα διαβάζω εδώ και άλλα ξέρω από τις δικές σας εμπειρίες ...... τι να κάνω;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; σας παρακαλώ απαντήστε μου ..................

Δεν μπορώ να σε συμβουλεύσω, αλλά παραθέτω τη δική μου εμπειρία:

Εγώ θήλασα ένα χρόνο. Δεν θυμάμαι στους 7 μήνες τι βάρος είχε η μικρή, αλλά στους 12 μήνες ήταν περίπου 9 κιλά! Τώρα στους 20 μήνες είναι 10,5.

Η παιδίατρος μας (υπέρ του θηλασμού) είχε πει τότε ότι τα παιδάκια που θηλάζουν δεν ακολουθούν την καμπύλη, και ότι απλώς το πρωτόκολλο απαιτούσε εξέταση ούρων για να αποκλειστεί τυχόν ουρολοίμωξη. Την κάναμε κι αυτή, τελικά η μικρή δεν είχε τίποτα και συνεχίσαμε ακάθεκτοι... για συμπληρώματα ούτε λόγος.

ευχαριστώ για την απάντηση...

για το βάρος της, πάντα μου έλεγε ότι ήταν και παραπάνω και ότι δεν είχε κάποιο πρόβλημα (όταν από την αρχή είχα άγχος και την ρωτούσα για συμπήρωμα..).. απλά προσπαθώ να καταλάβω αν στα μωρά σας που τα θηλάζατε είχατε κάνει κάποια στιγμή εξετάσεις για να δείτε τυχόν ελλείψεις που είχαν... εμένα δεν μου είπε να κάνω εξετάσεις. το θεώρησε δεδομένο ότι το μητρικό δεν επαρκεί (από άποψη ποιότητας και όχι ποσότητας)..........

Διαφημίσεις

ευχαριστώ για την απάντηση...

για το βάρος της, πάντα μου έλεγε ότι ήταν και παραπάνω και ότι δεν είχε κάποιο πρόβλημα (όταν από την αρχή είχα άγχος και την ρωτούσα για συμπήρωμα..).. απλά προσπαθώ να καταλάβω αν στα μωρά σας που τα θηλάζατε είχατε κάνει κάποια στιγμή εξετάσεις για να δείτε τυχόν ελλείψεις που είχαν... εμένα δεν μου είπε να κάνω εξετάσεις. το θεώρησε δεδομένο ότι το μητρικό δεν επαρκεί (από άποψη ποιότητας και όχι ποσότητας)..........

Σύμφωνα με τον/την παιδίατρο λοιπόν ένα βρέφος ή θα πρέπει να πάρει συμπληρώματα διατροφής από τις “καλές φαρμακευτικές “ που κοιτάνε την υγεία των παιδιών μας και μόνο ή εμπλουτισμένο γάλα σκόνη από τις “καλές γαλακτοβιομηχανίες” που πάλι δουλεύουν για αυτό το σκοπό.

Βιταμίνη D σου βάζω το παρακάτω λινκ

http://www.google.gr/url?q=http://www.kellymom.com/nutrition/vitamins/vitamin-d.html&ei=HV11S9yLMoq24QaJpcCiCg&sa=X&oi=smap&resnum=1&ct=result&cd=8&ved=0CBMQqwMoBzAA&usg=AFQjCNFAHGf4PiPH-ENPHjlWG4p7X06vAA

επίσης δες εδώ που λέει για τις βιταμίνες αναλυτικά...

http://www.kellymom.com/nutrition/vitamins/vitamins.html

πριν κάνεις το οτιδήποτε διάβασε τα λίγο σκέψου και μετά το συζητάς με τον σύζυγό σου πρώτα αλλά και με τον/την παιδίατρο. Όταν δίνει κάποιες οδηγίες στη μαμά αν μη τι άλλο οφείλει να σε ενημερώσει σωστά και επαρκώς για το γιατί για να είσαι σε θέση και εσύ να κρίνεις την κατάσταση. Κυρίως άμα μιλάμε για ένα παιδί του οποίου η ανάπτυξη δεν εμπνέει σημάδια ανησυχίας ή δεν υπάρχει κάποιος εμφανής λόγος για χορήγηση συμπληρωμάτων.

Καλέ τι είναι αυτά τα πράγματα? Τι τους φταίει το μητρικό γαλατάκι??? Εγώ ρώτησα τον παιδίατρο σχετικά με το σίδηρο και το μητρικό γάλα και μου είπε το εξής:

'Ναι, είναι φτωχό σε σίδηρο το μητρικό γάλα αλλά ο σίδηρος που περιέχει είναι περίπου 100% απορροφήσιμος από τον οργανισμό του παιδιού. Αν το ξένο γάλα έχει 10γρ. σιδήρου απορροφούνται τα 3 από τον οργανισμό, αν το μητρικό έχει 5γρ. απορροφούνται και τα 5γρ.'!!!

Πες στην παιδίατρο ό,τι δεν ήταν καλή φοιτήτρια και μάλλον πήρε με μέσον το πτυχίο της:)

5JP7p3.png

rnsFp2.png

δεν κατάλαβαίνω από που το έβγαλε το συμπέρασμα........ καλές δεν είναι οι μετρήσεις που σας έγραψα....

Έλα ντε! Κι εγώ αυτό σκέφτηκα μόλις διάβασα αυτά που γράφεις... αλλά με λίγη σκέψη κατάλαβα (με πρόλαβε η ΚΡΙΣΤΙΝΑ οπότε δεν τα ξαναλέω;))

Λοιπόν, οι μετρήσεις δεν είναι απλά καλές, είναι τέλειες! Ο δικός μου, παρόλο που είναι αγόρι και έχει άλλες καμπύλες, 7 μηνών ήταν 72εκ. και 9700.

Καλή συνέχεια με το θηλασμό και χαιρετίσματα στην χαρισματική παιδίατρο. Με το μάτι καταλαβαίνει τι ελλείψεις έχει ο οργανισμός !!! ΘΑΥΜΑ, ΘΑΥΜΑ! :twisted::twisted:

(ΥΓ. εγώ θα έβρισκα μια δικαιολογία και θα την άλλαζα)

ευτυχώς βρε κορίτσια που υπάρχετε και εσείς και μπορούμε κάποιες μαμάδες από εμάς να παίρνουμε κουράγιο και να συνεχίζουμε... εγώ το πήρα απόφαση..θα ταίσω το παιδάκι μου όσο περισσότερο μπορώ... μέχρι να πάω στη δουλειά μου τουλάχιστον. ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας....

Ερχεται και μενα η σειρά μου να πάω στην παιδίατρο,την άλλη Δευτέρα έχω ραντεβού,άντε να δούμε πως τα πήγαμε αυτόν τον μήνα απο βάρος και ύψος.Οσο για το μπουσούλημα τίποτα ακόμα και δεν σηκώνεται και μόνος του.Ετσι και μου πει ότι φταίει ο θηλασμός και δεν μεγαλώνει σωστά μάλλον θα περεκτραπώ μέσα στο ιατρείο και δεν θα ξαναπατήσω.

Πάντως οι μετρήσεις οι δικές σας είναι πολύ καλές και δεν νομίζω οτι χρειάζεται συμπληρώματα ένα μωρό απο τη στιγμή που δεν υπάρχει διαπιστωμένο πρόβλημα και όχι μετρήσεις με το μάτι.Οπως είπε και μία φίλη πιο πάνω "ΘΑΥΜΑ ΘΑΥΜΑ"

z3Ehp3.png

Διαφημίσεις

Μην αγχώνεστε τόσο πολύ κορίτσια,όλα θα γίνουν στην ώρα τους!Μπροστά στις δικές σας μετρήσεις η μπέμπα μου δηλαδή θεωρείται κοντή κι αδύνατη!:lol:Το μητρικό γάλα είναι το καλύτερο κι ας τραγουδάνε οι παιδίατροι!:D

Καλησπέρα σε όλες...... καταρχήν να πω ότι έχω ένα κοριτσάκι που μόλις έκλεισε τους 7 μήνες αποκλειστικού θηλασμού........κάτι που το χρωστάω σε μεγάλο βαθμό σε όλες εκείνες τις μανούλες που με βοήθησαν με τις εμπειρίες τους μέσα από αυτό το forum....

τώρα όμως έχω ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα... το μπεμπάκι μου έχει ύψος 75 εκ. και βάρος 9,400.. σημερινές οι μετρήσεις... η παιδίατρος αφού μου έδωσε αναλυτικά το πρόγραμμα για τις κρέμες (χορτόσουπα, κοτούσουπα, κρεατόσουπα, ριζάλευρο) μου είπε ότι είτε θα σταματήσω να θηλάζω το μωράκι μου, είτε θα ξεκινήσουμε να του δίνουμε συμπληρωματικά κάποιες βιταμίνες (Α, D), σίδηρο και ασβέστιο νομίζω γιατί δεν επαρκεί αυτό που παίρνει από εμένα....

δεν κατάλαβαίνω από που το έβγαλε το συμπέρασμα........ καλές δεν είναι οι μετρήσεις που σας έγραψα.... γιατί μου το είπε αυτό....το χειρότερο είναι ότι μπροστά ήταν και ο άντρας μου και τώρα έχει πεισθεί ότι πρέπει να σταματήσουμε να θηλάζουμε.... εγώ άλλα διαβάζω εδώ και άλλα ξέρω από τις δικές σας εμπειρίες ...... τι να κάνω;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; σας παρακαλώ απαντήστε μου ..................

Με τετοιες μετρησεις και θελει και συμπληρωμα????:eek:

Απλα απορω...:rolleyes:

k9Tap3.png

• 4 εβδομάδες μετά...

ΚΡΙΣΤΙΝΑ ή Palladin ή Aγλαϊα &λοιπές μανούλες, Help! O μικρός μου είναι 8+ μηνών, 7,100 βάρος, 68 εκ. ύψος (γεννήθηκε 2,050, 45 εκ., σταλίτσα δηλαδή). Μέχρι τον 6ο τον θήλαζα αποκλειστικά & κατά βούληση (του). Μετά αρχίσαμε και λίγες κουταλίτσες φρουτα/φαγάκι/κρεμούλες χωρίς ν αντικαταστήσουμε όμως γεύμα, μια και τρώει ελάχιστα απ τις τροφές (είτε πουρέ, είτε στο χεράκι). Προχτές που τον είδε η παιδίατρος, τον βρήκε καλό μεν, αλλά μου είπε πως το πρωί πρέπει να τρώει ένα ολόκληρο μήλο+ένα αχλάδι+ χυμό από πορτοκάλι για πρωινό & σάστισα! Και το μεσημέρι λέει να επιμείνω να φάει περισσότερο από τις λίγες κουταλίτσες που τρώει. Τι ρώτησα πως γίνεται αυτό & μου είπε "θα σταματήσεις να του δίνεις γάλα στη διάρκεια της μέρας, ώστε να τρώει κανονικά". "Μα καλά, δεν πάμε για αποθηλασμό έτσι?" τη ρώτησα, "όχι, θα θηλάζεις πρωί και βράδυ" ήταν η απάντηση της.

Γιατί κάτι δε μου ακούγεται σωστό εμένα? Αφ ενός δε θέλω να ζορίζω το μωρό μου να φάει παραπάνω απ όσο θέλει, μια και θηλάζει έτσι κι αλλιώς μετά (και το απολαμβάνει) και αφ' ετέρου αυτό το "πρωϊ & βράδυ μόνο" μου μοιάζει με αποθηλασμό & δεν θα τον ήθελα από τώρα. Αλλά όπως όλες μας ανυσηχώ μήπως κάνω & λάθος...Για συμπλήρωμα δεν μου έχει πει κάνει & γενικά ως τώρα ήταν υπέρ του θηλασμού, απλά δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο ζόρι για να φάει το μωράκι στερεά... έχω διαβάσει πως μέχρι τους 12 μήνες το γάλα είναι το πιο σημαντικό, έχω λάθος?

Τι να κάνω?

Ποιά είναι η γνώμη σας?

lKinp2.png

Καλημέρα!

Και ο δικός μου παιδίατρος τα ίδια πάνω κάτω λέει, αλλά εμείς είμαστε ακόμα στα φρούτα. Γενικά μου έχει πει να συμπληρώνω με θηλασμό μέχρι το μωρό να καταφέρει να φάει την επιθυμητή ποσότητα (1 μήλο, 1 αχλάδι, 1 μπανάνα και χυμό από 1 πορτοκάλι). Το χρονοδιάγραμμα του παιδιάτρου ήταν 1 εβδομάδα, αλλά το μωράκι μου δεν έχει καταφέρει να φάει πάνω από το 1/4 των παραπάνω σε 15 μέρες και δεν το πιέζω. Χώρια που όταν βάλω μπανάνα, κλείνει πεισματικά το στόμα και δεν τρώει δεύτερη μπουκιά. Οπότε τρώμε μήλο, πορτοκάλι και μια σταλίτσα αχλάδι (λέω τρώμε, γιατί το περισσότερο ακόμα εγώ το τρώω στο τέλος :) ).

Αυτό που θα έκανα εγώ αν ήμουν στη θέση σου, και με την προϋπόθεση ότι το μωρό μου έπαιρνε βάρος εντός των φυσιολογικών ορίων, είναι να θηλάζω όποτε θέλει το μωρό. Αυτά περί προγράμματος του γιατρού μου τα ακούω βερεσέ. Όμως, θα έκανα προσπάθεια να φάει το μωρό όλο και περισσότερο στερεές τροφές, έστω και μία κουταλίτσα παραπάνω την ημέρα.

Μπορείς να δοκιμάσεις εναλλαγές στα φαγητά, ίσως κάποιο συστατικό δεν του αρέσει π.χ. στον πουρέ και δεν τρώει το σύνολο. Αν πειραματιστείς, ίσως βρεις τι του αρέσει και τι όχι. Επίσης, ξέρω παιδιά που ποτέ δεν έφαγαν με όρεξη τον πουρέ του μπλέντερ και προτιμούσαν τα λιωμένα με το πηρούνι και πάνω στο χρόνο έφαγαν κανονικό φαγητό με τους μεγάλους.

5k3tp2.png

και γω ποτέ δε ζόρισα τη μικρή μου να φάει είτε τα φρούτα είτε το κοτόπουλο, λαχανικά κλπ. Όσο ήθελε έτρωγε. Άλλοτε όλο, άλλοτε λίγο εξαρτιόταν κι από τα δόντια. Πάντα έλεγε ναι στο θηλασμό. Ακόμη και τώρα είμαστε πρωί, απόγευμα, βράδυ που θηλάζουμε. γνώμη μου να μη το ζόρίσεις το μωρό και να τρώει από τα στερεά όσο θέλει. Και γω ξέρω ότι το γάλα το πρώτο χρόνο είναι αρκετά σημαντικό!

ΚΡΙΣΤΙΝΑ ή Palladin ή Aγλαϊα &λοιπές μανούλες, Help! O μικρός μου είναι 8+ μηνών, 7,100 βάρος, 68 εκ. ύψος (γεννήθηκε 2,050, 45 εκ., σταλίτσα δηλαδή). Μέχρι τον 6ο τον θήλαζα αποκλειστικά & κατά βούληση (του). Μετά αρχίσαμε και λίγες κουταλίτσες φρουτα/φαγάκι/κρεμούλες χωρίς ν αντικαταστήσουμε όμως γεύμα, μια και τρώει ελάχιστα απ τις τροφές (είτε πουρέ, είτε στο χεράκι). Προχτές που τον είδε η παιδίατρος, τον βρήκε καλό μεν, αλλά μου είπε πως το πρωί πρέπει να τρώει ένα ολόκληρο μήλο+ένα αχλάδι+ χυμό από πορτοκάλι για πρωινό & σάστισα! Και το μεσημέρι λέει να επιμείνω να φάει περισσότερο από τις λίγες κουταλίτσες που τρώει. Τι ρώτησα πως γίνεται αυτό & μου είπε "θα σταματήσεις να του δίνεις γάλα στη διάρκεια της μέρας, ώστε να τρώει κανονικά". "Μα καλά, δεν πάμε για αποθηλασμό έτσι?" τη ρώτησα, "όχι, θα θηλάζεις πρωί και βράδυ" ήταν η απάντηση της.

Γιατί κάτι δε μου ακούγεται σωστό εμένα? Αφ ενός δε θέλω να ζορίζω το μωρό μου να φάει παραπάνω απ όσο θέλει, μια και θηλάζει έτσι κι αλλιώς μετά (και το απολαμβάνει) και αφ' ετέρου αυτό το "πρωϊ & βράδυ μόνο" μου μοιάζει με αποθηλασμό & δεν θα τον ήθελα από τώρα. Αλλά όπως όλες μας ανυσηχώ μήπως κάνω & λάθος...Για συμπλήρωμα δεν μου έχει πει κάνει & γενικά ως τώρα ήταν υπέρ του θηλασμού, απλά δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο ζόρι για να φάει το μωράκι στερεά... έχω διαβάσει πως μέχρι τους 12 μήνες το γάλα είναι το πιο σημαντικό, έχω λάθος?

Τι να κάνω?

Ποιά είναι η γνώμη σας?

Αυτά που ξέρεις είναι και τα σωστά.... ;):)το μητρικό γάλα είναι η κύρια τροφή του μωρού μέχρι το έτος και οι στέρεες λειτουργούν συμπληρωματικά. Δεν χρειάζεται να ζορίζεις το παιδί. Από μόνο του θα σε οδηγήσει στις ποσότητες όταν και εφόσον είναι έτοιμο για παραπάνω. Θα θηλάζεις μια ώρα πριν το φαΐ του κυρίως γιατί ένα μωρό που δεν πεινάει είναι πιο συνεργάσιμο και θα δίνεις τόσο όσο θέλει το μωράκι. Όταν τελειώσει προσφέρεις στήθος πάλι. Μην αλλάξεις τίποτα από αυτά που κάνεις Πίστεψε με οι ποσότητες κάποια στιγμή θα αλλάξουν από μόνες τους. Μην ξεχνάς ότι οι ποσότητες δεν είναι τόσο δεσμευτικές. Δες το και από τον εαυτό σου. Κάθε άνθρωπος τρώει διαφορετική ποσότητα φαγητού. Με δύο θηλασμούς είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσεις γαλουχία και δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνεις κάτι τέτοιο. Ακολουθείς το μωρό σου αυτό ξέρει καλύτερα.........

καλή συνέχεια.....

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Χρύσα δοκίμασα την ιδέα σου για λιώσημο με το πιρούνι & δείνχει να δουλευει καλύτερα απ το μπλεντερ, του αρέσει περισσότερο :-)

ΚΡΙΣΤΙΝΑ σ ευχαριστώ για την επιβεβαίωση, την χρειαζόμουν, μ αυτά που ακούμε συχνά αμφισβητούμε κι αυτά που ξέρουμε :-(

lKinp2.png

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Χρύσα δοκίμασα την ιδέα σου για λιώσημο με το πιρούνι & δείνχει να δουλευει καλύτερα απ το μπλεντερ, του αρέσει περισσότερο :-)

ΚΡΙΣΤΙΝΑ σ ευχαριστώ για την επιβεβαίωση, την χρειαζόμουν, μ αυτά που ακούμε συχνά αμφισβητούμε κι αυτά που ξέρουμε :-(

Είναι αρκετά μεγάλος για να δοκιμάσεις και finger food. Να κόβεις δηλ μικρά κομμάτια σαν σπιρτόξυλο και να τα αφήνεις σε ένα πιάτο να τα τρώει μόνος του. Επίσης μπορείς να τον βάζεις στο εκπαιδευτικό καρεκλάκι και να του δώσεις βρασμένο π.χ αρακά να τρώει (θα του φανεί και διασκεδαστικό μιας και μπορείς να του έχεις και ένα δοχείο να τα βάζει και μέσα) ενώ εσύ θα μπορείς να κάνεις και καμία δουλειά. Επίσης η δική μου δεν έτρωγε τα φαγητά λιωμένα με τίποτα αρχικά έβαζα μόνο το κρέας με το ζουμάκι του στο μπλέντερ για λίγο όχι να γίνει αλοιφή ( επειδή βαριόμουνα να το κάνω με το μαχαίρι μικροσκοπικά κομμάτια:oops::lol:) και τα υπόλοιπα λαχανικά τα έλιωνα με το πιρούνι. Έτσι έκανα και τα φρούτα.

Τα κάνουμε ήδη όλα αυτά (εκτος απ το πιρούνι που το άρχισα χτες & τον αρακά που τον φοβάμαι λιγο μην τον πνίξει), τον βάζω στο τραπέζι, μαζί μας στο καρεκλάκι του, με ένα φαρδύ & ρηχό ταπερ μπροστά του, όπου του β'αζω διάφορα (μέσα στο τελευταίο δίμηνο δοκιμάσε κλαράκια βρασμένο μπρόκολο, μπαστουνάκια κολοκυθάκι, καροτάκι, πατατούλα, χοντρά μακαρόνια, πατζάρι) Βέβαια με τα περισσότερα παίζει μάλλον παρά τρώει, οπότε του δίνω και καμιά κουταλίτσα λιωμένα όταν βλέπω πως μόνο παίζει & δε φτάνουν μέχρι το στόμα του. Μια ώρα πριν και λίγο μετά το "φαγητό" θηλάζει πάντα. Το πρωί του λιώνω φρούτα, μισό αχλάδι, 1/4 μήλο, 1/4 μπανάνα, κάποιες φορές & λιγο ακτινίδιο ή χυμό πορτοκάλι, Αλλά ενώ στον 6ο έτρωγε σχεδόν τα μισά, τώρα στις 7 με 9 πολύ μικρές κουταλίτσες, μου σουφρώνει τα χειλάκια & τέλος! Το απόγευμα το ίδιο με την κρέμα βανίλια, ή γιαουρτάκι πρόβειο με μπανάνα, τρώει 5-6 κουταλίτσες & τέλος. Μόνο χτες, που μου κοψε και του φτιαξα ανθος αραβοσίτου Γιώτης (με κατσικίσιο γάλα) & ελάχιστη κανελίτσα, το τέλειωσε όλο το μικρό μπωλάκι που του δωσα! Όπότε & συνειδητοποιώ πως αν κάτι του αρέσει το τσακίζει χωρίς πρόβλημα. Το θέμα τώρα είναι να βρω τι του αρέσει απ αυτά που μπορεί να φάει :wink:

lKinp2.png

να ρωτησω κάτι; Εσείς μπορείτε πρωί πρωί να φάτε ένα μήλο και ένα αχλάδι και μία μπανάνα και χυμό από ένα πορτοκάλι;;;; Μόνο που το διάβασα χόρτασα. Πόσο μεγάλο είναι το στομάχι ενός μωρού;; Η κόρη μου πάντως, 10 μηνών και καλοθρεμένη, τρώει φρουτόκρεμα γύρω στα 200 ml και τα θεωρώ μια χαρά!

κατά τα άλλα συμφωνώ με ΚΡΙΣΤΙΝΑ

jv42p3.png

DfUyp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...