Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θα προλάβω να πάω στο μαιευτήριο ή θα γεννήσω στο δρομο;

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Έχω τον εξής προβληματισμό. Στο πρώτο μου παιδί γέννησα στο μαιευτήριο της πόλης που μένω. Εσπασαν τα νερά και σε 6 ώρες γέννησα. Το μαιευτήριο αυτό έχει κλείσει εδώ και 1,5 χρόνο (ήταν το μοναδικό). Τώρα οι έγκυες γεννούν στη Θεσσαλονίκη που απέχει 1 ώρα και κάτι. Ακούω για μερικές κοπέλες που ξεκίνησε η διαστολή χωρίς να νιώσουν τίποτα, παρα μόνο όταν έσπασαν τα νερά, και μετά από λίγο γεννησαν. Ακούγεται ανόητο, αλλά λέτε να συμβεί κάτι τέτοιο και σε μένα και να μην προλάβω να πάω Θεσσαλονίκη; Εχετε ακούσει κάτι παρόμοιο;

ISGLp2.pngilpPp3.png

Διαφημίσεις

Εφόσον είχες έναν καλό τοκετό είμαι σίγουρη ότι και ο δεύτερος μια χαρά θα είναι. Σπάνια μια γυναίκα καταλαβαίνει ότι θα γεννήσει και γεννάει μέσα σε 2 ώρες. Συνήθως απαιτείται λίιιιιγο παραπάνω χρόνος. Εσύ θα το καταλάβεις πιό νωρίς εφόσον ξέρεις και τα συμπτώματα. Αρκεί να έχεις το νου σου και να ετοιμάσεις την βαλιτσούλα σου για να μην καθυστερείς αδίκως. Να πεις στον αντρούλη σου να είναι σε επιφυλακή και με το αμάξι γεμάτο βενζίνη και μην στεναχωριέσαι θα προλάβεις να φτάσεις.

Σου εύχομαι μια καλή γέννα και ένα γερό παιδάκι και μην ανησυχείς, όλα καλά θα πάνε.

Α και κάτι άλλο που σκέφτηκα: γιατί δεν βρίσκεις μια μαία να είναι μαζί σου τις πρώτες ώρες και να σε βοηθήσει σε περίπτωση που το μικρούλη σου είναι βιαστικό; Εμένα ο γιατρός μου, μου έδωσε το τηλ μια μαίας να μου κάνει μαθήματα ανώδυνου και να έρθει στο σπίτι όταν με πιάσουν οι πόνοι και όταν γυρίσω από το νοσοκομείο. Συνολικά 6 συνεδρίες ανώδυνου και 3-4 μέρες επισκέψεις πριν και μετά την γέννα 120 ευρώ.

Διαφημίσεις

αν στη δικη μου περιπτωση το μαιευτηριο ηταν 1 ωρα μακρια σιγουρα θα γεννουσα στο δρομο στη 2η γεννα μου.αφου με πιασανε οι πονοι γεννησα 15 λεπτα αργοτερα.το νοσοκομειο 400-500 μετρα απο δω ΕΥΤΥΧΩΣ γιατι με το που μπηκα 5 λεπτα αργοτερα ειχα γεννησει.ουτε ρουχα να μου βγαλουν ουτε ξυρισμα (ευτυχως ειχα ξυριστει 2 μερες πριν κ γλυτωσα το ρεζιλι:-P:rolleyes:)

μου εβγαλαν τη φορμα την απο κατω μου βαζουν χερι μια φορα.μου λεει η μαια σμπρωξε.σμπροχνω σπανε τα νερα βγαινει κ ο μικρος.

καλα 1 ωρα αποσταση νοσοκομειο για να γεννησεις???ουτε σε τρικοσμικη χωρα αυτο!!:evil::evil::evil:

καλα 1 ωρα αποσταση νοσοκομειο για να γεννησεις???ουτε σε τρικοσμικη χωρα αυτο!!:evil::evil::evil:

Κι εγω μια ωρα ειμαι απο το Ηρακλειο και αν βρω κινηση μεσα στην πολη μπορει να μου παρει και μιση ακομα ωρα για να παω στην κλινικη

Στην αδελφη μου θυμαμαι που φτασαμε στο Ηρακλειο 9 το πρωι και ειχε την κινηση στους δρομους θελαμε να παρουμε τηλεφωνο το 100 να μας στειλει μοτοσυκλετιστη να ανοιγει δρομο

Τελικα με κορνες,alarm και μερικα φασκελα(μια ρουφιανα δεν εκανε στην ακρη μη και χασει τη σειρα της) καταφεραμε και φτασαμε

4

νασια μου ενα σου λεω!!εμενα παιζει να μου σπασουν τα νερα μεσα στο αεροπλανο καθως θα γυρισω μια μερα πριν την καισαρικη!!αλλα μιαμιση ωρα η αποσταση με το αεροπλανο και η γιατρος μου μου ειπε κανενα προβλημα!προλαβαινω να μου σπασουν στο αεροπλανο και οταν προσγειωθει να παω μαιευτηριο!!οποτε εισαι κι εσυ καλυμενη!!σε δημοσιο νοσοκομειο στις Σερρες δεν εχεις σκεφτει να γεννησεις ε?αλλα χαλαρα προλαβαινεις!

νασια μου ειμαι ακριβως στην ιδια θεση με εσενα.μενω στη δραμα και θα γεννησω στη θεσσαλονικη το δευτερο παιδακι μου γιατι στο νοσοκομειο πας και γεννας μονη σου στην ουσια(ειχα και ενα περιστατικο πριν μερικες μερες και αναγκαστηκα να παω στο νοσοκομειο και κοντεψα να πιαστω μαζι τους).οσο για την κλινικη δε θα μπω σε λεπτομεριες απλα θα πω οτι καλιο να γεννησω στο σπιτι παρα εκει.ο γιατρος μου ειναι θεσσαλονικη αφου επισης οι γιατροι εδω ειναι για μπατσες...(ειμαι παθουσα απο πολλους κομπογιανητες)εχω λοιπον ακριβως το ιδιο αγχος με εσενα συν το γεγονος οτι γενναω απο μερα σε μερα και ο καιρος ειναι χαλια και υπαρχουν και μπλοκα...οσο τα σκεφτομαι κατι παθαινω...αν και ειμαι στην "τσιτα" και με το παραμικρο πονακι κραταω ωρα.οποτε πιστευω οτι θα προλαβω να παω.σκεφτομαι αλλωστε οτι ουτε η πρωτη ειμαι ουτε η τελευταια που θα διανισω μια τετοια αποσταση.τοσα χρονια οι γυναικες τι εκαναν δηλαδη που δεν υπηρχε η εγνατια και τα αυτοκινητα ηταν "τα ζωα μου αργα" ή οι γυναικες που μενουν σε χωρια μακρια απο την πολη σε βουνο εκεινες τι κανουν;γεννανε στα σπιτια τους;η μαμα μου πριν 28 χρονια που με γεννησε πως προλαβε να παει δηλαδη;;;οποτε σκεφτομαι και την ρεαλιστικη πλευρα των πραγματων και λεω οτι υπερβαλω και σκεφτομαι θετικα...το πολυ πολυ να μας βγαλουν στις ειδησεις βρε αδερφε ! ! ! :D :D :D

pGqKp3.pngXyeRp3.png

Διαφημίσεις

σερρες ακουω!!!απο σερρες ειμαι.κ λεω οχι να μη γεννησει εκει γιατι στο νοσοκομειο η συμπεριφορα ειναι απαισια!!!στο τμημα μαιευτικης νοσηλευτικα 1 νυχτα μετα απο αποβολη κ καθαρισμο με ολικη ναρκωση.οταν συνηλθα μου εβαλαν ορο.λιγο αργοτερα τα χερια μου πριστικαν κ εγιναν 3πλασια!απο τους αγκωνες μεχρι κ τα δαχτυλα!τρομαξα παρα πολυ κ πατησα το κουδουνακι να ερθει μια μαια η οποια ΘΥΜΩΣΕ παρα πολυ γιατι της εκοψα το φαι στη μεση κ μου ειπε ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ ''καλα γιαυτο με φωναξες?????δε μπορουσες να περιμενεις???'':shock::shock::shock: κ γενικως ολες ειχαν απαισια κ απαξιωτικη συμπεριφορα:evil::evil::evil:

πραγματικα δεν καταλαβαινω!!!!!!!!!!αυτη δεν ειναι η δουλεια τους??

αυτες δεν ειναι ανθρωποι δεν χρειαστηκαν ποτε βοηθεια απο καποιον??

τι να πω!!θυμονω μονο που το σκεφτομαι!!

Ο ΣΟΦΟΣ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΖΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ!!!!

Ειμαι μια εργαζομενη,συζηγος και μητερα που κανει ταντεμ σαν τρελη!

νασια μου ενα σου λεω!!εμενα παιζει να μου σπασουν τα νερα μεσα στο αεροπλανο καθως θα γυρισω μια μερα πριν την καισαρικη!!

Πιο πολυ θελω να ρωτησω αυτο,γιατι ειχα την εντυπωση οτι μετα τον 7ο ''απαγορευεται''..πιο πολυ βασικα δεν παιρνουν την ευθυνη οι αεροπορικες εταιριες..

Βασικα το ξερω απ την αδερφη μου...αλλα η διαφορα ειναι ισως οτι ηταν πτηση εξωτερικου...οποτε θα ηθελα βα μαθω αν επιτρεπεται στο εσωτερικο μεχρι και τον 9 μηνα.

ναι κι εγω ξερω πως κανονικα πρεπει να υπογραψεις χαρτι με δικη σου ευθυνη μετα τον 7ο..ουφ!λογικα ετσι θα ναι σε ολες τις πτησεις..εσωτερικου εξωτερικου!απο οσο ξερω τα νερα μπορει να σπασουν λογω της πιεσης που ασκειται με το υψος που εχει το αεροπλανο κατα τη διαρκεια της πτησης..

Εγώ έχω ταξιδέψει στον 8ο μήνα από Ελλάδα Γερμανία.

Με άφηναν να πετάξω μόνο αν είχα χαρτί από τον γυναικολόγο μου που να γράφει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γεννήσω αυτές τις μέρες που θα πετούσα.

Το θέμα είναι ότι δεν τους ενδιαφέρει για εμάς και τα έμβρυα αλλά να μην τους χαλάσουμε την πτήση.

Δηλαδή να μην μας σπάσουν τα νερά μέσα στο αεροπλάνο και αναγκαστούν να προσγειωθούν κάπου αλλού.

Ξέρετε πόσο χρόνο και ποσά χρήματα χάνουν αν συμβεί κάτι τέτοιο;;

Διαφημίσεις

ωχ παναγια μου!!μη μου λες τετοια..πωπω με βλεπω να κατεβαινω οδικως ελλαδα!!και νασια μου θελει 20 ωρες και οχι 1!!οποτε εισαι καλυτερα!κοριτσια με βλεπω να γενναω στην απομονωση!!εννοω εδω που βρισκομαι!!αντε να ναι και ο αντρας μου εδω!!πολυ ωραια θα περασουμε!

ωχ παναγια μου!!μη μου λες τετοια..πωπω με βλεπω να κατεβαινω οδικως ελλαδα!!και νασια μου θελει 20 ωρες και οχι 1!!οποτε εισαι καλυτερα!κοριτσια με βλεπω να γενναω στην απομονωση!!εννοω εδω που βρισκομαι!!αντε να ναι και ο αντρας μου εδω!!πολυ ωραια θα περασουμε!

Καλά θα είναι να επικοινωνήσεις με την αεροπορική εταιρία που θέλεις να πετάξεις και να τους ρωτήσεις τι χαρτιά θέλουν και από πού;;

Επίσης μέχρι ποτέ επιτρέπεται το αργότερο να πετάξεις.

αχ θα το κανω ολυμπια μου!!αν και πλεον το σκεφτομαι πολυ σοβαρα να γεννησω τελικα εδω..δε θα χω και ολο αυτο το συγγενολοι που ρχεται στην κλινικη!!εχει και τα καλα του!!αντε να ρθει καμια συμφοιτητρια!!σιγουρα θα πουνε πως δεν επιτρεπεται!εδω λεω να ρθω μια με 2 μερες πριν την καισαρικη..ουφ βοηθεια κοριτσια!!

αχ θα το κανω ολυμπια μου!!αν και πλεον το σκεφτομαι πολυ σοβαρα να γεννησω τελικα εδω..δε θα χω και ολο αυτο το συγγενολοι που ρχεται στην κλινικη!!εχει και τα καλα του!!αντε να ρθει καμια συμφοιτητρια!!σιγουρα θα πουνε πως δεν επιτρεπεται!εδω λεω να ρθω μια με 2 μερες πριν την καισαρικη..ουφ βοηθεια κοριτσια!!

Αλήθεια που είσαι δεν κατάλαβα ακόμα.

Εγώ είμαι στην Γερμανία, εδώ γέννησα τον γιο μου και φυσικά εδώ σκοπεύω να γεννήσω και το δεύτερο που περιμένω.

Για δεύτερο παιδί η μία με μίαμισυ ώρα απόσταση μπορεί να είναι πολύ μακριά. Με τα πρώτα πολύ μικρά πονάκια πρέπει να φύγεις σφαίρα. Εγώ παραλίγο να την πατήσω. Τα άφησα να περάσουν και από εκεί που ήταν μικρά πονάκια γίναν πολύ έντονοι πόνοι. Αποτέλεσμα: έφτασα στο νοσοκομείο με 8 cm διαστολή και με συνοδεία αστυνομίας (που μας άνοιγε το δρόμο). Ο άντρας μου χτύπησε το αμάξι του στη βιασύνη του, η πεθερά μου δεν πρόλαβε να έρθει και να κρατήσει το μεγάλο το οποίο το πήραμε μαζί μας και ξερνοβόλαγε από τον απότομη οδήγηση στο πίσω κάθισμα, ο γιατρός κατααγχώθηκε - ούρλιαζε σους βοηθούς του -κάντε γρήγορα-γεννάει στο διάδρομο!!! μου πέταξαν όλα τα ρούχα στο διάδρομο μπροστά σε όλο τον κόσμο και το ιστορικό μου το πήραν αφού γέννησα!!! Κατάσταση απόλυτης τρέλας που όταν τη θυμόμαστε με τον άντρα μου γελάμε αλλά εκείνη την δεν ήταν και τόσο ευχάριστη.

χαχα κι εγω που το διαβαζω γελαω!αληθεια νασια δεν υπαρχει περιπτωση ετσι καμια 10αρια μερες να μεινεις καπου θεσσαλονικη?να σαι διπλα στο μαιευτηριο..αυτο ακουγεται σα το καλυτερο!

Αχ βρε παιδια, στο νοσοκομείο δεν θέλω να πατήσω το πόδι μου. Αφήνουν κάποια πράγματα να περάσουν στο ντουκου. Η συμπεριφορά πράγματι είναι άθλια. Για τη μαιευτική δεν ξέρω και πολλά, απλά από μια φίλη που γέννησε στο νοσοκομείο είπε ότι στον 8ο και στον 9ο πήγε για παρακολούθηση μια μόνο φορά...(Απ' οσο ξέρω πας ανα βδομάδα). Για την παιδιατρική άσ'το καλύτερα. Χρειάστηκε να νοσηλευτεί ο γιος μου και μόνο σε αναμορφωτήριο που δεν το έκλεισαν. Επειτα ο γυναικολόγος που με παρακολουθεί είναι ο μόνος που εμπιστεύομαι και ξεγεννάει στο Γενεσις. Μου φαίνεται κι εγώ με συνοδεία αστυνομίας θα πάω.

Στη Θεσσαλονικη δυστυχώς κανέναν συγγενή. Τι να πω; Ο Θεος βοηθός.

ISGLp2.pngilpPp3.png

Αχ βρε παιδια, στο νοσοκομείο δεν θέλω να πατήσω το πόδι μου. Αφήνουν κάποια πράγματα να περάσουν στο ντουκου. Η συμπεριφορά πράγματι είναι άθλια. Για τη μαιευτική δεν ξέρω και πολλά, απλά από μια φίλη που γέννησε στο νοσοκομείο είπε ότι στον 8ο και στον 9ο πήγε για παρακολούθηση μια μόνο φορά...(Απ' οσο ξέρω πας ανα βδομάδα). Για την παιδιατρική άσ'το καλύτερα. Χρειάστηκε να νοσηλευτεί ο γιος μου και μόνο σε αναμορφωτήριο που δεν το έκλεισαν. Επειτα ο γυναικολόγος που με παρακολουθεί είναι ο μόνος που εμπιστεύομαι και ξεγεννάει στο Γενεσις. Μου φαίνεται κι εγώ με συνοδεία αστυνομίας θα πάω.

Στη Θεσσαλονικη δυστυχώς κανέναν συγγενή. Τι να πω; Ο Θεος βοηθός.

νασια ειλικρινα εχουμε τοοοοοσα κοινα...και η κορη μου χρειαστηκε θερμοκυτηδα επειδη ηταν προωρη και ειχε πολυυυυ ικτερο.μειναμε τρεις μερες στη λαμπα και εγω νυχθημερων να κλαιω γιατι μου φαινοταν καπως η κατασταση συν την φορτηση της γεννας.ηταν αθλια και οχι μονο αυτο.το παραθυρο εμπαζε και το κρεββατι (ραντσο για την ακριβεια) που εμενα εγω καθως δεν ειχαν προσωπικο για να φροντισει μωρο και επρεπε να ειμαι εγω εκει λεχωνα και χιλια δυο μικροβια απο τα αρρωστουλικα παιδακια να με πειτριγυριζουν, συν το γεγονος οτι την τριπουσαν εκατο φορες τη μερα και δε με αφηναν να ειμαι μεσα και οταν με αφηναν το ειχαν το μωρο, διπλα στο παραθυρο το σπασμενο, γυμνο μονο μισοτυλιγμενο με την κουβερτα και αυτο οχι καθε φορα, συν το γεγονος οτι σαν πρωτοτοκος δεν ηξερα τι ειναι ικτερος και ειχα πολλες αποριες και δεν μου εδιναν σημασια δεν μου απαντουσαν και κατι νιανιαρα ειδικευομενα γελουσαν αν τους ρωτουσες κατι.αντε πανε να γεννησεις παλι...

ουτε να το σκεφτομαι δε θελω.απλα σου ειπα οτι μολις δω εστω και μια μικρη ενοχληση σαν πονακι περιοδου να επαναλαμβανεται δυο ή τρεις φορες εχω γινει λουης...ελπιζω και παρακαλαω την παναγιτσα να ειναι μαζι μου(και με ολες τις εγκυουλες φυσικα)και να πανε ολα καλα ! ! !

pGqKp3.pngXyeRp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...