Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

βαζει το χερι στο στομα.

biky

Recommended Posts

Ο γιος μου (16μηνων) εχει αρχισει μια περιεργη συνηθεια και δεν ξερω πως να του την κοψω......

βαζει το χερι του στο στομα του μεχρι να κανει εμετο :shock:

δεν το κανει οταν εχει νευρα η απο αντιδραση για κατι, το κανει σαν παιχνιδι και γελαει....

εχω δοκιμασει να του τρβηξω την προσοχη με κατι π.χ. να παιξουμε

τον εχω αγνοησει,τον εχω μαλωσει :oops:

τιποτα οταν το θυμηθει ειναι αποφασησμενος......

τι να κανω?????

Διαφημίσεις

Αν και μικρότερος ο δικός μου έχει αρχίσει ήδη αυτή την συνήθεια. Το αποδίδω στα δόντια γιατί χώνει τα δάκτυλα πολύ μέσα και τα δαγκώνει με τα ούλα του. Για να αποφύγω την περίπτωση του εμετού (μια φορά έκανε και σε μένα) του βάζω την πιπίλα και έτσι σταματάει να βάζει τα δάχτυλα στο στόμα.

Για δοκίμασε το και πεσ μας!!!!!!!!!!!!!

dev277pr___.png

• 1 month later...

Τα παρακάτω τα έγραψα και σε θέμα σχετικό με την πιπίλα και τα δάχτυλα:

[Eμείς δώσαμε πιπίλα στον μπέμπη μόλις βγαίναμε από το μαιευτήριο. Τη χρησιμοποιούμε όταν κλαίει ή όταν θέλει να κοιμηθεί. Τώρα έμαθε να τη βγάζει από το στοματάκι του, από μόνος του και προσπαθεί να τη ξαναβάλει άλλες φορές με επιτυχία και άλλες όχι.... (Είμαι τόσο περήφανη γι' αυτά που κάνει λες και είναι ερευνητής στη nasa )

H παιδίατρος μας είχε πει όταν είμασταν στο τέλος του 2ου μήνα ότι θα αρχίσει να βάζει τα χεράκια στο στόμα, πολλές φορές θα βάζει όλη την γροθιά στο στόμα σε σημείο που θα του προκαλεί εμετό. Μας τόνισε ότι δεν πρέπει να τον αποθαρρύνουμε όταν το κάνει , να μην του βγάζουμε τα χέρια και ποτέ να μην χρησιμοποιούμε διάφορες μεθόδους για να βγάζει τα χεράκια από το στόμα. Σύμφωνα με τη γιατρό μας αυτό είναι ένα στάδιο της αναπτυξής του παιδιού. ]

σύμφωνα με το προηγούμενο post:

Δεν ξέρω αν αυτά που είπε η παιδίατρος μας ισχύουν και για μεγαλύτερα παιδάκια... σαν τα δικά σας.

Διαφημίσεις

Κι εμενα το κανει και την πιανει αναγουλα... Μαλλον τους πονανε τα ουλα. Εγω της βγαζω ηρεμα το χερακι χωρις να της πω τιποτα γιατι εχω την υποψια πως αν δουν οτι το κανουμε θεμα ...αλιμονο μας!! Εμενα η δικη μου τουλαχιστον μολις δει οτι κατι δεν θελω να το κανει κανει αμεσως το αντιθετο και γελαει... :roll:

τελικα το μονο που ειχε αποτελεσμα ηταν η αδιαφορια :D

τον αφησα μεχρι που εκανε εμετο χωρις καμια αντιδραση

δεν το ξανακανε :D