Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

10 ΜΗΝΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΦΩΣ, ΞΑΦΝΙΚΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΜΕ ΟΥΡΛΙΑΧΤΑ

sweet_february

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολο το φορουμ! Καλη χρονια και υγεια σε ολους/ες και στις οικογενειες σας. :D:D

Εψαχνα να βρω κατι αντιστοιχο με το δικο μας "θεματακι" αλλα δεν εβρισκα κατι παρεμφερες και ξεκιναω καινουριο θεμα. Αν ομως υπαρχει καπου αλλου τετοιο θεμα, παρακαλω ενημερωστε με για να το μεταφερω εκει. ;)

Εχω ενα κοριτσακι 10 μηνων, το οποιο ειναι ενα αρκετα καλοβολο μωρο. Απο 2,5 - 3 μηνων κοιμοταν μονη της, στην κουνια της, στο δικο της δωματιο απο τις 21:00 το βραδυ μεχρι τις 09:00 το πρωι. Δεν μας ειχε δημιουργησει καποιο ιδιαιτερο προβλημα σε ο,τι αφορα τον υπνο, αφου ακομη κι οταν ηταν 4 μηνων την πηραμε μαζι μας διακοπες και παλι διατηρησε την ιδια ρουτινα υπνου μολονοτι αλλαξαμε και τοπο, αλλα και χωρο (απο την κουνια κοιμηθηκε σε παρκοκρεβατο λογω περιορισμενου χωρου του σπιτιου στο οποιο μειναμε).

Αυτο που με προβληματιζει εντονα ειναι το εξης: Ενω απο την αρχη που "εμαθε" (οσο μπορει να μαθει ενα μωρο αυτης της ηλικιας) να κοιμαται μονη της κοιμοταν με το που την αφηναμε στην κουνια, με την πορτα του δωματιου ανοιχτη κι ενα φωτακι νυχτος να φωτιζει τον χωρο, πριν απο 3 μηνες, δηλαδη στην ηλικια των 7 μηνων σταματησε να κοιμαται οσο υπηρχε φως στο δωματιο της. Ηθελε α-πο-λυ-το σκοταδι. :shock::shock::shock: Μεχρι να το "μεταφρασω" αυτο, μου πηρε αρκετο καιρο μιας που τα μωρα δεν εχουν και τον πιο σαφη τροπο να ζητησουν κατι, αλλα μου φαινοταν επισης εξαιρετικα απιθανο να αποζηταει σκοταδι, δεδομενου οτι εγω που ειμαι και 23 χρονων γαϊδουρα το φοβαμαι, :oops: ποσο μαλλον ενα βρεφος. Πηγα και αγορασα ακομα πιο μικρο φωτακι αλλα και παλι δεν κοιμοταν μεχρι να το βγαλω απο την πριζα.:? Για να καταλαβετε ισως λιγακι καλυτερα, θα σας πω πως οταν στολισαμε το σπιτι, βαλαμε φωτακια και στο παραθυρο της κουζινας, των οποιων ο φωτισμος φαινοταν απο την χαραμαδα κατω απο την πορτα του παιδικου (τα δυο αυτα δωματια ειναι διπλα) και η μικρη δεν κοιμοταν μεχρι να τα σβησουμε.:| Θελω να πω πως δεν συμβιβαζεται με τιποτα λιγοτερο απο το απολυτο σκοταδι. Ποια ειναι η γνωμη σας πανω σε αυτο? Κανω κατι λαθος?:oops::oops:

Το δευτερο ζητημα που με απασχολει, ειναι πως τις τελευταιες δυο σχεδον εβδομαδες, ενω πεφτει για υπνο στις 10 παρα το αργοτερο, κοιμαται μεχρι τις 02:00 και μετα ξυπναει στριγγλιζοντας! :shock::shock::shock::shock::shock: Δεν υπερβαλλω καθολου κοριτσια, αλλα αν ακουγατε πως κανει, θα "κοβατε το κεφαλι σας" πως κατι ασχημο της εχει συμβει και κανει ετσι! Τρεχω λοιπον στο δωματιο της, αναβω φως γιατι στο απολυτο σκοταδι δεν βλεπω τιποτα και δεν μπορω να τσεκαρω τιποτα, κι εκει ξεκιναει να ουρλιαζει ακομα περισσοτερο (Σας μιλαω ειλικρινα, πολλες φορες τυμπανιζουν τα αυτια μου απο την ενταση της φωνης της και ΔΕΝ υπερβαλλω), :( μεχρι να την παρω αγκαλια, οπου κατευθειαν σταματαει και περιμενει να την κοιμισω εκει. Συνηθως το παλευω και την κοιμιζω στην αγκαλια μου ακομα κι αν αυτο προϋποθετει τουλαχιστον μια ωρα αγκαλια. Οσες φορες ομως το εχω κανει, μετα απο μια ωρα το πολυ ξυπναει παλι και αρχιζουμε τα ιδια..:? Ετσι, κατεληξα να την παρω στο κρεβατι μας αλλα εκει, δεν κοιμαται καθολου.. Στριφογυριζει, προσπαθει να σηκωθει, παιζει με τα σκεπασματα κτλπ. Το πρωι ειμαστε ρακος οικογενειακως.. :cry: Ολη μερα ειναι ευδιαθετη, παιζει, τρωει κανονικα, δεν ειναι αρρωστη και δεν ξερω που μπορει να οφειλεται αυτη η αλλαγη! :roll::roll:

Μηπως εχει συμβει σε καποια απο εσας να μου δωσει τα φωτα της? Καθε γνωμη ή/και συμβουλη ειναι ευπροσδεκτη! :-P

Συγγνωμη για το μακροσκελες μηνυμα, ελπιζω να μην σας κουρασα!

Ευχαριστω εκ των προτερων! :D

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Διαφημίσεις

Φαίη μου αυτό για το φως πρώτη φορά το ακούω.

Για το κλάμα στις 2....καλώς μας ήρθατε στον κόσμο του "βγάζω δόντια".

Για τις τσιριδες σε καταλαβαίνω.κι εμένα έτσι κάνει

τον παιδιατρο το ρωτησες?και εγω δεν της εχω φως .στο φως το ηλιου πώς αντιδρα?μπορει να ειναι κ τυχαιο,οντως το αποτομο ξπνημα παραμπεμπει σε δοντακια,εχετε κανενα?

NJMAp3.png

ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΟΝΤΑΚΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΒΓΑΖΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΣΙΡΙΖΕΙ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ.ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ.

ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.

Εμεις κοιμιζουμε τον μικρο σε απόλυτο σκοτάδι απο 3 μηνών και όλοι μου έλεγαν πως δεν πρέπει γιατί θα βλέπει εφιάλτες και άλλα τέτοια.Αναψα λοιπόν ένα μικρό φωτάκι στο δωματιό του αλλα παρατήρησα πως τότε δεν κοιμόταν με τίποτα και έκλαιγε.Καταλήξαμε πως δεν του αρέσει να κοιμάται με φως.

Οσο για τα ουρλιαχτά δεν ξέρω αν απο τα δόντια βγάζου τέτοια φωνή άλλα πιστεύω οτι είναι καποια φάση και θα περάσει.Αφου έχει μάθει να κοιμάται θα επανέλθει.μαλλον χρειάζεται υπομονη,αν σε παρηγορεί θα σου πω οτι εμεις έχουμε 4 δοντία και δεν εχω κοιμηθει συνεχομενο βράδυ πάνω απο 3 φορές όλους αυτους τους μήνες!!!!!συνηθως ξυπνάει 3 με 4 φορές!!!!!

z3Ehp3.png

Διαφημίσεις

Και εμεις κοιμομαστε στο απολυτο σκοταδι!!!! Τους πρωτους μηνες ειχα ελαφρυ φωτακι καπου προς το χρονο το κοψαμε τελειως. Εχω εξασκηθει να τα βλεπω στο σκοταδι! Αν χρειαστει αναγκη , φως απο το μπανιο διπλα η φακος! Ω ναι! απο τα βασικοτερα εργαλεια παλαιοτερα για να ανακαλυπτω τις πεσμενες πιπιλες του βασιλη!

Οσο για τις στριγκλιες.....δεν πειστικα ποτε οτι ηταν δοντια, γιατι συνεχεια εχω αυτο το φαινομενο απο την Αναστασια. Ονειρα????? Δυστυχως δε μπορουν να μου πουν τι βλεπουν επιτελους και τα ταραζουν τοσο!

Υπομονη, η θα της περασει η θα συνηθησετε χιχιχιχιχιχι

ΥΓ.Μαμα που ξυπναει κατελαχιστο 5 φορες καθε βραδυ.........

kKZUp2.png

Φαιη μου νομιζω πως πρεπει να βαλεις ενα φωτακι αν οχι στο δωματιο της ακριβως εξω απο αυτο.Ειναι μωρα και τρομαζουν στα σκοταδια....ανοιγουν τα ματια τους και δε βλεπουν τιποτα.....βαλ της φωτακι και θα το συνηθισει.......

Μπορει για μερικες μερες να κοιμηθει λιγο πιο αργα αλλα καποια στιγμη θα κοιμηθει,συζητησε το βεβαια κ με τον καλο κυριο παιδιατρο αλλα νομιζω πως πρεπει να υπαρχει ενα φωτακι!!!!!!

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Και η κόρη μου ξαφνικά και ενώ κοιμόταν με το ίδιο φωτάκι από 27 ημερών στην κούνια της, στο δωμάτιό της, κάποια στιγμή (σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ αλλά δεν... μηνών ήταν πάντως), έκλαιγε απαρηγόρητη και με τα πολλά συνειδητοποιήσαμε ότι μόνο αν ήταν απόλυτο σκοτάδι κοιμόταν... Όταν έμπαινα στο δωμάτιο της το βράδυ, άναβα πάντα το φως του διαδρόμου, έξω από το δωμάτιο της, είναι λογικό να ουρλιάζει όταν της ανάβεις απότομα το φως... Αυτό πάντως κάποια στιγμή το ξεπέρασε και έχουμε πάλι ένα μικρό φωτάκι στο δωμάτιο της.

Όσο για τα ουρλιαχτά, είμαι σχεδόν σίγουρη (όσο σίγουρη μπορώ να είμαι) ότι η κόρη μου ούρλιαζε όταν έβλεπε άσχημα όνειρα (τώρα που μεγάλωσε, όταν το κάνει έτσι μου λέει, ότι κάτι φοβήθηκε συνήθως), ο γιος μου ουρλιάζει ούτως ή άλλως και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί...

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Και εμεις κοιμομαστε στο απολυτο σκοταδι!!!! Τους πρωτους μηνες ειχα ελαφρυ φωτακι καπου προς το χρονο το κοψαμε τελειως. Εχω εξασκηθει να τα βλεπω στο σκοταδι! Αν χρειαστει αναγκη , φως απο το μπανιο διπλα η φακος! Ω ναι! απο τα βασικοτερα εργαλεια παλαιοτερα για να ανακαλυπτω τις πεσμενες πιπιλες του βασιλη!

Οσο για τις στριγκλιες.....δεν πειστικα ποτε οτι ηταν δοντια, γιατι συνεχεια εχω αυτο το φαινομενο απο την Αναστασια. Ονειρα????? Δυστυχως δε μπορουν να μου πουν τι βλεπουν επιτελους και τα ταραζουν τοσο!

Υπομονη, η θα της περασει η θα συνηθησετε χιχιχιχιχιχι

ΥΓ.Μαμα που ξυπναει κατελαχιστο 5 φορες καθε βραδυ.........

Αχ αυτό το τελευταίο που είπες...ένας άνθρωπος να με νοιώθει!

Αλλά εδώ κ 3 βραδιά ξύπνησε μόνο 1!

αχ έτσι με το φως ήμουν εγω: ηθελά τοσο σκοτάδι που κουκουλονόμουν κατω απο τις κουβέρτες διότι η αδερφή μου ήθελε φωτάκι. Τελικά το συνήθησα οτνα εδεινε η αδελφή μου πανελλήνιες (απο τα κακα του να μην εχει ο καθένας το δωμάτιο του)

ναι μου εχει συμβεί αυτο με το ξύπνημα και τα ουρλιαχτά με την μικρούλα μου την ίδια ηλικία περίπου. Κρατησε περιπου ενα 3μηνο και χτυπιόταν ακόμα και οτνα την επερνα αγγαλιά. Εκλαιγε για περίπου μισή ώρα με 3/4 λες και την σφάζαμε. Είμαστνα και εγω και ο σύζυγος του πανικού, μέχρι νερό στο προσωπο της ρίχναμε για να ξυπνήσει, μέχρι που ήρθαν και οι γονείς μου απο πάνω διότι νομιζαν οτι ειχαμε αφήσει το μωρό να κλαίει και κοιμομασταν, της τραγουδούσαμε, της μιλάγαμε οτι θες δοκιμάσαμε. Αστα εφιάλτης.

Τελικά ενα ωράιο βράδυ σταμάτησε.

Νομίζω οτι το λένε "νυχτερινός τρόμος" ή καπως έτσι.

Πάντως μην την παίρνεται στο κρεβάτι υπάρχει κύνδυνος απο την κουραση να την πλακώσετε ή να την σκάσετε.

Καλύτερα στρώσε ενα στρωματάκι δίπλα στην κουνια της για να ξαπλώνεται εκει οι δυό σας εως ότου ησυχάσει και μετά παλι στην κουνια της. Ισως βλέπει ασχημα όνειρα????????? μηπως σε αποχωρήστηκε προσφατα?????

Υπομονή

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις! Σκεφτομουν κι εγω για τα δοντια της.. Εχουμε ηδη 4 και τωρα σκασανε κι αυτα "του ματιου".. Δεν ξερω αν οφειλεται σε αυτο ή αν συμβαινει κατι αλλο..

Εχθες προσπαθησα να την κοιμισω με φωτακι αλλα εσκασε στο κλαμμα μεχρι να το κλεισω.. Οποτε δεν το ξαναεπιχειρω!

Alan δεν με αποχωριστηκε ουτε προσφατα ουτε ποτε.. Ομως με παρακινησες να σκεφτω καποια πραγματα και συνηδητοποιησα πως τις τελευταιες εβδομαδες ηταν παρουσα σε καποιους τσακωμους που ειχα με τον συζυγο (δεν ειδε χειρονομιες απλα υπηρχε υψηλη ενταση των φωνων μας) πανω απο 2 φορες.. Λετε να οφειλεται εκει ολο αυτο?

Αυριο εχουμε ραντεβου με τον παιδιατρο για εμβολιο, οποτε θα τον ρωτησω κι αυτον!

Και παλι σας ευχαριστω ΟΛΕΣ πολυ για τις απαντησεις!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Φαίη εμένα είναι 10 μηνών , κοιμάται στο κρεβάτι μας και ξυπνάει 2-3 φορές τη νύχτα. Είχε τύχει να ξυπνάει ουρλιάζοντας και να την κρατάμε συνέχεια αγκαλιά μέχρι να κοιμηθεί και πάλι τα ίδια έκανε. Τελικά αυτό που έφταιγε σε εμάς και πρέπει να το κοιτάξεις ίσως και εσύ είναι:

Μήπως της άλλαξες κάτι στη διατροφή της και την έχει ενοχλήσει το στομαχάκι της?

Για παράδειγμα μήπως της έδωσες συνεχόμενες μέρες γιούρτι (όχι παιδικό) και της έφερε ξινίλα?

Μήπως μαγειρεύεις διαφορετικά την κρεατόσουπα και έχει βαρυστομαχιάσει το μικρό σου?

Δες αν όταν την έχεις αγκαλιά κάνει σαν να αγκομαχάει ή να δυσφορεί!

Μπορεί πάλι να είναι και όνειρα.

Μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω. Πες μας τι σου είπε η παιδίατρός σου

1gv1p3.png

Εμεις παντως το περασαμε ακριβως ετσι μα τα δοντια της...ακομα το θυμαμαι..Πρωτη φορα που το εκανε ηταν περσι την πρωτοχρονια(ηταν 11 μηνων) που βγηκαμε με τον αντρα μου και ανεβηκε η αδερφη του να την προσεχει..μας πηρε τηλ και γυρισαμε αρον αρον γιατι δεν μπορουσε να την ηρεμησει με τιποτα!!Νομιζαμε οτι κατι εκανε λαθος η κοπελα γιατι δεν το ειχε ξανακανει το μωρο αυτο...Μου το ξανακανε των φωτων και το ξανακανε..5-6 φορες μεχρι που σκασανε 4 δοντια το ενα μετα το αλλο..

Πιστευω πως ειναι τα δοντια της και θα περασει γρηγορα

Dimmar μου καλησπερα και ευχαριστω που απαντησες!

Οχι, δεν εχω κανει τιποτα καινουριο σε ο,τι αφορα τη διατροφη της.. Ο,τι ετρωγε πριν, τα ιδια τρωει και τωρα στις ιδιες ποσοτητες.. Ουτε καινουρια υλικα προσθεσα, ουτε μαρκα αλλαξα (π.χ. απο δελτα να παω σε φαγε), ουτε τιποτα..

Τωρα σε ο,τι αφορα τα νεα μας δεν εχει αλλαξει κατι.. Συνεχιζει να μη θελει το λαμπακι νυκτος, συνεχιζει να ξυπνα ουρλιαζοντας και ηρεμει κατευθειαν στην αγκαλια.. Απλα σταματησα να την παιρνω στο κρεββατι και κοιμομαστε οι δυο μας στον καναπε.. Δεν παει κι ετσι ομως.. Κοντευω να γινω σαν οχτω καρο..

Στον παιδιατρο το ειπα και μου ειπε πως αφου δεν πειναει, δεν δειχνει να ποναει καπου (με το σκεπτικο πως σταματαει τα κλαμματα κατευθειαν μολις την παρω αγκαλια, ουτε κλαψουριζει, με το που θα την σηκωσω απο την κουνια σταματαει εντελως ενω λογικα αν πονουσε καπου θα συνεχιζε το κλαμμα εστω και μετα απο 2 λεπτα.. Η δικια μου στην αγκαλια ηρεμει εντελως), δεν ειναι λερωμενη, δεν κρυωνει ουτε ζεσταινεται και δεν εχει πυρετο, το πιθανοτερο ειναι να θελει απλα παρεα.. Του ειπα και για τον νυχτερινο τρομο που αναφεραμε εδω, δεν το απεκλεισε, αλλα φανηκε λιγακι επιφυλακτικος επειδη εχει συναισθηση των πραξεων της (δεν μοιαζει "χαμενη" δηλαδη).. Ειπε να την αφησω να κλαψει κι αν δω πως περνα η ωρα και δεν σταματαει τοτε να παω και να προσπαθησω να την ξανακοιμισω (και για να μην παρεξηγηθω, διευκρινιζω πως ο παιδιατρος μας ηταν ο μονος που μου ελεγε να ΜΗΝ αποφευγω τις αγκαλιες και πως δεν κακομαθαινει).. Αντεχεται ομως να ακους ενα μωρακι να κλαιει? Κομματια νιωθω...

Gavramid δεν ξερω.. Ισως να οφειλεται κι εκει.. Τωρα σκασανε "του ματιου".. Ελπιζω να τελειωνουμε κι εμεις συντομα γιατι ειναι κριμα να ταλαιπωρειται ετσι.. Στεναχωριεμαι πολυ! Ευχαριστω για την απαντηση!

nDtZp2.png

φαιη μου καλη χρονια!!!!!!!κι εγω το ιδιο εχω να πω!δοντακια δοντακια δοντακια!!!!!!!! κι ο δικοσ μου ειναι 10 μηνων και εχω λαλισει απτην κουραση.............ξυπναει συνεχεια τα βραδυα με αποτελεσμα το πρωι κατα τις 11 να κανει εναν ωραιοτατο υπνο για κανα 2ωρο.......εμεις εχουμε βγαλει ηδη 6 δοντακια και σκανε και τα αλλα τα πλαινα τωρα-ετσι μου ειπε η παιδιατρος........παντως το συμπερασμα αυτο το εβγαλα τελικα γιατι η ιστορια αυτη με τον υπνο ξεκινησε οταν ηταν 6 μηνων οποτε και αρχισαν να σκανε τα πρωτα δοντακια!ασε ειμαι πολυ κουρασμενη και ελπιζω σε ενα 4ωρο υπνο καποια στιγμη........αν γινει αυτο θα ειμαι πολυ ευτυχισμενη!!!!!!!!!!!

tzimakos was born at 10/03/2009!

mom and dad love you..........

Διαφημίσεις

Συμφωνω, δοντακια, ή τρομος της νυχτας. Εχει αρθρα για αυτο στο ιντερνετ, night terrors, ψαξε το. Οσο για το φως και εδω σκοταδι απολυτο θελει. Της το δινω, απλα αφηνω εξω απο δωματιο της ενα φως λιγο ανοιχτο, ετσι ωστε να βλεπω εγω τι κανω την νυχτα οταν πηγαινω. Κατα τα αλλα δεν το ψαχνω πολυ. Αφου της αρεσει, εμενα μου περισσευει......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

sofia-totti οταν κοιμηθεις κι εσυ κανε μια προσευχη και για εμας.. Κι εμεις εχουμε ξεχασει πως ειναι ο υπνος.. 4 ωρες σερι για εμας θα ηταν το ιδανικο, αλλα που? Οπως καταλαβαινεις απο αυτο τα πραγματα εξακολουθουν να ειναι τα ιδια!

Ellemphriem κι εγω πλεον επαψα να ασχολουμαι με το σκοταδι.. Αφου ετσι θελει τι να κανω?

Σας ευχαριστω πολυ και τις δυο για τις απαντησεις σας! Καλη χρονια και να χαιρεστε τα παιδακια σας!!

nDtZp2.png

λοιπον φαιη μου ακου και ενα ευχαριστο!!!!!μολις εσκασε αλλο ενα δοντακι και την επομενη νυχτα κοιμηθηκε ενα τετραωρο σερι απο τις 11 μεχρι τις 3!!!!!!οποτε αυτο τον ανησυχουσε πονουσε ο καημενουλης πολυ!μετα ξυπνησε για να φαει διοτι εγω εχω κι αλλο ενα προβλημα.......δεν θελει καθολου το ξενο γαλα-δοκιμασα ποσες μαρκες-εμαθε απο το στηθος και που να χωρτασει πλεον........αστα να πανε και τωρα λεω να κοψω εντελως τον θηλασμο και αναγκαστικα θα το παρει που θα παει!!!!!!!!παντως ξεκουραστηκα λιγακι απο εκεινο το πραγμα που συνεεεεεεχεια ξυπνουσε!!!!!

οσο για το φως και εμεις αν δεν εχει απολυτο σκοταδι δεν κοιμομαστε οποτε εχω μισανοιχτη την πορτα και βαζω ενα φωτακι στο χωλ να βλεπω και εγω η καψερη οταν σηκωνομαι!!!!!!!!!

θελει υπομονη απο οτι καταλαβα και θα περασει κι αυτη η φαση!!!!!η περιοδος αυτη των 10 μηνων ειναι νομιζω και η πιο δυσκολη γιατι κανουν-λενε- και αλματα αναπτυξης συν οτι γινονται και πιο υπερκινητικα, καταλαβαινουν περισσοτερα, αρχιζουν και επικοινωνουν.......αρχιζουν και μπαινουν στον κοσμο τον δικο μας πια!!!!!!!!

ευχομαι να σας πανε ολα καλα!!!!!!!!!!κι οταν κοιμηθεις επιτελους στειλε μου να μου το πεις!!!!!!χιχιχιχι θα χαρω πολυ!!!!!!!!!!

tzimakos was born at 10/03/2009!

mom and dad love you..........

βρε κορίτσια πολυ σας καταλαβαίνω: και εγω ετσι ήμουν ξαν "ξ" γινομουν απο τα ξενύχτια στο τελος επαθα 3 κοίλες στην μέση και τις εγχείρησα.

Αλλα 1000 φορές εγχείρηση στην μέση παρα να κλαίει ενα μικρουλάκι μωρουδάκι έστω γιατί θελει την αγγαλιά μου.

Στην τελική εμεις εχουμε την δικιά μας οποτε την χρειάστουμε (φανταζομαι ολες με τον αντρουλι μας κοιμομαστε) και οποτε ζητήσουμε "αγγαλίτσα?" μας βρίσκει χαριτωμένες:lol::lol::lol: και ναζιάρες :lol::lol::lol:.

Ετσι και εκεινο το ζουζουνακι θελει την μαμα..... Υπομονη

Μην ξεχνάτε σε λίγα χρόνια ουτε 2 λετπα δεν θα μας αφιερώνουν: θα εχουν αλλου να δίνουν τα φιλιά και τις αγγαλιές :lol::lol::lol:

καλημερα!

ακριβως-το-ιδιο-θεμα-με-τα-ουρλιαχτα-εχουμε-και-μεις.κλαιει-απαρηγορητος.ειναι9-μηνων.υπομονη-θελει-πολυ-υπομονη.ο-γιατρος-μου-ειπε-αν-θελω-να-τσεκαρω-αν-ποναει-απο-τα-δοντακια(βγαζει-το-ενατο-δοντι)-να-του-δωσω-κανα-2-φορες-ντεπον.αν-εξακολουθει-να-υποφερει-σημαινει-πως-ειναι-θεμα-ψυχολογιας(θελω-τη-μανουλα)και-οχι-παθολογικο.ετσι-ειναι-περνανε-απο-διαφορες-φασεις-τα-σκατουλια.διαμορφωνουν-απο-τους-9-μηνες-και-μετα-τον-μικροκοσμο-τους.μεχρι-τους-9-διαβασα-εχουν-ακομη-συμπεριφορα-και-ψυχολογια-της-ενδομητριας-ζωης-τους.οσο-για-την-μανουλα...καφεδες-και-υπομονη!!!ενας-γιατρος-ειχε-πει-πως-αν-ηξεραν-οι-μανες-ποσο-ποναει-το-μωρο-τους-στα-δοντια-θα-τρομαζαν.σορρυ-για-τις-παυλες.τεχνικο-προβλημα!φιλια

M6bap3.png

cik1p3.png

Sofia-totti χαιρομαι πολυ που κοιμηθηκατε επιτελους.. Εμεις εξακολουθουμε τα ιδια.. Καινουριο δοντι εβγαλε αλλα δεν ηρεμησε. Τι να πω! Ελπιζω και σου ευχομαι με ολη μου την καρδια να συνεχισετε να κοιμαστε με αυτο το ρυθμο και ακομα περισσοτερο στο μελλον! ;) Αν και μεταξυ μας και χωρις να θελω να επηρεασω την αποφαση σου για απογαλακτισμο (αυτο ειναι καθαρα δικο σου θεμα και θα κανεις μονο αυτο που θες εσυ!) αν ειχα καταφερει να τη θηλασω θα σταματουσα μετα το 2ο χρονο! Καλη επιτυχια και στον απογαλακτισμο αφου αυτο εχεις αποφασισει κι ολα να πανε οσο πιο ανωδυνα γινεται!

Alan μου κι εγω αυτο σκεφτομαι.. Πως να αφησω ενα τοσο μικρο πλασματακι να κλαιει απαρηγορητο? Βεβαια εχουν πεσει ολοι πανω μου (απο συγγενεις εννοω) και μου φωναζουν πως την κακομαθαινω και δεν θα μαθει ποτε να ειναι ανεξαρτητη. Τι να κανω ομως? Μια αγκαλια ζηταει και μετα απο οσα εχουμε περασει (που δεν ειναι και λιγα) πιστευω πως τη δικαιειται και με το παραπανω..!

Salomi εμενα δεν σταματαει ουτε με το depon.. Προφανως ειναι αυτο που λες κι εσυ, το "θελω τη μανουλα". Καλη συνεχεια στα δοντακια σας, οσο πιο ανωδυνα γινεται!

Οσο για εμας.. Το ξερετε το γνωμικο "τα ιδια Παντελακη μου, τα ιδια Παντελη μου"? Αυτο ακριβως! Ομως επειδη δεν αντεχα αλλο την αυπνια και το περα δωθε και στο διπλο η μικρη δεν κοιμαται αν ειναι και ο πατερας της εκει (και τι να κανω, να τον διωξω τον χριστιανο?), πηρα απο μια φιλη μου αυτο το στρωμα που φουσκωνει και το εχω στο σαλονι, οποτε οταν ξυπναει παμε εκει και κοιμομαστε παρεα μεχρι το πρωι.. Ο αντρας μου εχει να με δει πολυ καιρο στο κρεβατι! Ισως κανω λαθος, δεν ξερω.. Τουλαχιστον ομως κοιμομαστε λιγακι (οσο μπορει να κοιμηθει κανεις με ενα μωρο διπλα του χωρις να φοβαται μην το πλακωσει..)

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!

nDtZp2.png

το παιδι θελει απολυτο σκοτάδι για να κοιμηθει - σεβαστό ακομα κι αν εσυ προσωπικά το φοβάσαι και βγάζει δοντάκια! Ισως σου πει η παιδιατρος να της δώσεις μια κουταλιτσα ντεπον πριν τον υπνο. Εμεις ξυπνάμε οοοοοοοοοολο το βράδυ :)

το παιδι θελει απολυτο σκοτάδι για να κοιμηθει - σεβαστό ακομα κι αν εσυ προσωπικά το φοβάσαι και βγάζει δοντάκια! Ισως σου πει η παιδιατρος να της δώσεις μια κουταλιτσα ντεπον πριν τον υπνο. Εμεις ξυπνάμε οοοοοοοοοολο το βράδυ :)

Yogini μου εννοειται πως το σεβομαι απολυτα. Απολυτο σκοταδι ζηταει, απολυτο σκοταδι της παρεχω, απλα ρωτησα και τις υπολοιπες μανουλες εδω γιατι μου φανηκε λιγακι περιεργο. Απο οτι ειδα ομως δεν ειμαστε οι μονες που το κανουμε! Οσο για το depon το εχουμε δοκιμασει αλλα δεν πιανει.. Μονο η αγκαλιτσα μας ηρεμει!

Εσεις ολο το βραδυ ε? Βλεπω δεν ειμαστε μονες ουτε και σε αυτο!!:lol::lol::lol:

Καλο κουραγιο και σε εσενα και ευχαριστω που μου απαντησες!

nDtZp2.png

σορρυ δεν ειχα διαβασει τα παραπανω...η αυπνία βλέπεις :) :) :)

Δεν πειραζει! Σε καταλαβαινω απολυτα!;):D

nDtZp2.png