Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΑΓΚΩΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ

Recommended Posts

Η 11,5 μηνών κόρη μου, η οποία θηλάζει, όποτε τη θηλάζω την ημέρα με δαγκώνει πολύ δυνατά.

Είναι αρκετα επώδυνο και το εκνευριστικό είναι ότι γελάει και από πάνω :D, υπάρχει κάποιος τρόπος να το σταματήσει?

Γιατί προσπαθώντας να αυξήσω το γάλα μου, (αφού μετάνιωσα για τον αποθηλασμό που είχα επειχειρήσει εδώ και μία εβδομάδα) πρέπει να τη βάζω αρκετά συχνά.

ευχαριστώ πολύ

Διαφημίσεις

Η 11,5 μηνών κόρη μου, η οποία θηλάζει, όποτε τη θηλάζω την ημέρα με δαγκώνει πολύ δυνατά.

Είναι αρκετα επώδυνο και το εκνευριστικό είναι ότι γελάει και από πάνω :D, υπάρχει κάποιος τρόπος να το σταματήσει?

Γιατί προσπαθώντας να αυξήσω το γάλα μου, (αφού μετάνιωσα για τον αποθηλασμό που είχα επειχειρήσει εδώ και μία εβδομάδα) πρέπει να τη βάζω αρκετά συχνά.

ευχαριστώ πολύ

Δοκίμασε όταν πάει να σε δαγκώσει να την σπρώξεις (πιέσεις) προς το στήθος αντί να την τραβήξεις έξω. Εμένα άνοιγε το στόμα και σταματούσε το ΄δαγκωμα...

.pngy3DLp3.png

στο βιβλιο της πατσουρου λεει πως μιλας σταθερα και αυστηρα, χωρις να γελας (ξερω δεν μπορεις να αντισταθεις στο πονηρο μουτρακι κ ας πονας :-) αλλα πρεπει!) και λες "ποναει η μαμα".

βαζεις το μικρο σου δαχτυλο στην ακρη των χειλιων του μωρου , το στομα του ανοιγει με αυτον τον τροπο χωρις να σε τραυματισει και το απομακρυνεις απο το στηθος. του δινεις να δαγκωσει κατι αλλο (κουκλακι, κρικο κτλ...) λεγοντας "θα δαγκωνεις αυτο, οχι τη μαμα" ακομα κ αν διαμαρτυρεται. μετα απο 3-4 λεπτα το ξαναφερνεις στο στηθος. επαναλαμβανεις οσες φορες χρειαστει!εγω επισης λεω "δεν εχει γαλα απο τη μαμα οταν δαγκωνεις"

το εκανε κ η δικια μου 5-6 φορες με τα μικροσκοπικα δοντακια στους 7-7,5 μηνες, και ηταν ηδη επωδυνο!κανοντας κ λεγοντας τα παραπανω, το εκοψε.

μια θεια μου στο χωριο μου ελεγε οτι, οταν τη δαγκωσε στην ηλικια ενος ετους ο γιος της, του εδωσε χαστουκι απο τον πονο της -κ επειδη οπως ξερουμε η σχεση των παλιων με το ξυλο ηταν στενη:?- και εκεινος επειτα αρνιοταν να ξαναθηλασει κ ετσι σταματησε...!

τα παντα καταλαβαινουν φυσικα τα παιδια.. ετσι, αν κανεις οσα λεει η πατσουρου (και οχι η θεια μου, επουδενι!!!!!:?:mrgreen:) θα εχεις γρηγορα καλα αποτελεσματα!

καλη τυχη!

.. ετσι, αν κανεις οσα λεει η πατσουρου (και οχι η θεια μου, επουδενι!!!!!:?:mrgreen:) θα εχεις γρηγορα καλα αποτελεσματα!

καλη τυχη!

:lol::lol::lol::lol:

M' αρέσει που το διευκρινίζεις μην τυχόν και παρασυρθεί καμία και κάνει ότι η θεία!:lol::lol:

Πάντως, για πολύ πεισματάρικα παιδάκια (είναι η δικιά μου μέσα) που το βρίσκουν φοβερά αστείο να κάνουν το αντίθετο απ' αυτό που τους λες, βοηθάει πολύ απλά να τα φέρνεις πιο κοντά σου όπως λέει η 40+mama, αναγκάζονται να ανοίγουν το στόμα. Μια δυο φορές αν γίνει μπαίνουν στο νόημα χωρίς να έρθουν σε κόντρα μαζί σου και να αισθανθούν ότι τους απαγορεύεις κάτι! (γιατί μερικά παιδιά ψάχνονται να έρχονται σε κόντρα σ' αυτή την ηλικία:lol::lol:)

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

εμενα με δαγκωνει κ το τραβαει προς τα εξω(βλεπε σφεντονα)με ενα σαρδονιο χαμογελο και φριττω απο τους πονους!και δεν εχει δοντια:shock:.μαλλον τον τρωνε.(ειναι 7,5 μηνων).θα δοκιμασω τις οδηγιες της πατσουρου:).

uDuOp2.png

Eγώ μια μέρα που δάγκωσε απλά τράβηξα το στήθος μου, το έκλεισα στο σουτιέν και του έλεγα "δάγκωσες" με αυστηρό ύφος ενώ αυτός πάλευε να το ξαναβρεί. Δεν είχα διαβάσει το βιβλίο της κ. Πατσούρου και έκανα ότι μου ήρθε. Εκτοτε όμως δεν ξαναδάγκωσε!

ssttaa

στο βιβλιο της πατσουρου λεει πως μιλας σταθερα και αυστηρα, χωρις να γελας (ξερω δεν μπορεις να αντισταθεις στο πονηρο μουτρακι κ ας πονας :-) αλλα πρεπει!) και λες "ποναει η μαμα".

αυτό έκανα και γω στη δικιά μου τέλος καλοκαιριού που με δάγκωσε για πλάκα κανά 2 φορές με τα μικρά της δοντάκια (τώρα που μεγάλωσαν δε τα νιώθω και είναι 8 ). Δε το ξαναέκανε.

Επίσης όταν είμαστε ξαπλωμένες και για λίγο μπορεί να το ζητήσει και να παίξει αν με δαγκώσει το κρύβω και δεν παραπονιέται.

σντε και καλα να στο κανει σε αυτη την ηλικια...να στο κανει ασαραντιστει καθε τοσο...(δοντια δεν εχει βεβαια αλλα τα ουλα της ειναι απαπαπαπ) απο την λαιμαργια να φαει με εχει ψιλοπετσοκοψει μερικες φορες....

στην μεγαλη οταν το ειχε κανει κανα 2 φορες εκανα και εγω ενστικτοδως οτι λεει η πατσουρου περιπου....την απομακρυνα και με υφος της ειπα δεν εχει γαλα κατι τετοιο ....δε το ξαναεκανε....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

Εμένα μία φορά με δάγκωσε και δυνατά (έβγαζε τρία δόντια μαζί εκείνο το διάστημα ο καημενούλης) δεν το περίμενα και αντέδρασα εντελώς αυθόρμητα με ένα Αααα..., σταμάτησε και φάνηκα δυσαρεστημένη αλλά δεν του είπα τίποτα, λές και το κατάλαβε το πλασματάκι έβαλε τα κλάματα...

Μετά δεν είδα κάτι διαφορετικό απλά μου φάνηκε οτι δεν ήθελε τόσο πολύ να θηλάζει, λες και φοβόταν να μην το ξανακάνει.

Τώρα όταν θέλει να δαγκώσει σταματάει τον θηλασμό και δαγκώνει τα χέρια του όχι πολύ δυνατά βέβαια.

κοριτσια εχουμε και εμεις ενα θεμα με τα δοντια.. Το περιεργο ειναι οτι δεν με δαγκωνει επιτηδες αλλα τη ωρα του θηλασμου ρουφαει τοσο δυνατα και νιωθω οτι με τα επανω δοντακια γδερνει τη θηλη μου. εχω γεμησει πληγες και ο πονος ειναι πολυ εντονος.. Το δυσκολο ειναι οτι δεν μπορω να τις εξηγησω να θηλαζει ποιο απαλα και το κανει κυριως τη νυχτα που ξυπναει πεινασμενη! Υποφερω.. Εχει τυχει σε καμια σας αυτο?

κοριτσια εχουμε και εμεις ενα θεμα με τα δοντια.. Το περιεργο ειναι οτι δεν με δαγκωνει επιτηδες αλλα τη ωρα του θηλασμου ρουφαει τοσο δυνατα και νιωθω οτι με τα επανω δοντακια γδερνει τη θηλη μου. εχω γεμησει πληγες και ο πονος ειναι πολυ εντονος.. Το δυσκολο ειναι οτι δεν μπορω να τις εξηγησω να θηλαζει ποιο απαλα και το κανει κυριως τη νυχτα που ξυπναει πεινασμενη! Υποφερω.. Εχει τυχει σε καμια σας αυτο?

Δάχτυλο........ ξεβεντουζάρεις............... και όταν είναι ξύπνια της εξηγείς ή της προτείνεις να αλλάξετε στήθος (εγώ αυτό κάνω) όταν κοιμάται απλά την απομακρύνεις άμα ζητήσει ξανά δίνεις άν όχι κοιμάσαι και εσύ:lol: Το θέμα είναι να αφήσει το στήθος όταν ξαναπιάνουν συνήθως πιάνουν καλλίτερα.

Το ξέρω ότι ακούγεται ενοχλητικό για το μωρό άλλα σκέψου ότι καλλίτερα μια μικρή ενόχληση παρά να μην μπορείς να την θηλάσεις από τον πόνο:?

• 1 month later...

Εμένα το αγοράκι μου με δάγκωσε πρώτη φορά όταν ήταν 11 μηνών και έβγαλε δοντάκια. Τον απομάκρυνα από το στήθος παίρνοντας ένα αυστηρό ύφος λέγοντας "Όχι Γιάννη!! Με δάγκωσες!! Πονάω!!" και μετά φώναξα τον άντρα μου και τον πήρε μακριά από μένα.(Εχω διαβάσει ότι η απομάκρυνση από τη μητέρα είναι κάτι που τα μωρά το εκλαμβάνουν σαν τιμωρία).Αυτός διαμαρτυρήθηκε και έκλαιγε αλλά του πέρασε. Μετά από αρκετή ώρα τον πήρα και τον θήλασα και δεν το ξανάκανε. Έκτοτε το έκανε μετά από αρκετό καιρο (κανα μήνα) και η αντίδρασή μου ήταν η ίδια. Το έκοψε πάντωςτελείως σιγά σιγά.

Έχει σημασία να έχεις πάντα την ίδια αντίδραση ώστε να πάρει το μήνυμα.

Καλή επιτυχία!

• 3 weeks later...

Δυστυχώς αντιμετωπίζω κι εγώ το πρόβλημα τώρα. Δεν πιάνουν τα κόλπα που έκανα.

Πρέπει να βγάζει δόντια. Την αριστερή θηλή (που είναι μικρότερη) την δαγκώνει πάντα.

Την δεξιά όχι.

Εδώ και ώρες δεν την θηλάζω από το αριστερό γιατί πονάω και έγινε ραγάδα.

Φοβάμαι πως θα μειωθεί το γάλα :-(

Διαφημίσεις

Εμένα το αγοράκι μου με δάγκωσε πρώτη φορά όταν ήταν 11 μηνών και έβγαλε δοντάκια. Τον απομάκρυνα από το στήθος παίρνοντας ένα αυστηρό ύφος λέγοντας "Όχι Γιάννη!! Με δάγκωσες!! Πονάω!!" και μετά φώναξα τον άντρα μου και τον πήρε μακριά από μένα.(Εχω διαβάσει ότι η απομάκρυνση από τη μητέρα είναι κάτι που τα μωρά το εκλαμβάνουν σαν τιμωρία).Αυτός διαμαρτυρήθηκε και έκλαιγε αλλά του πέρασε. Μετά από αρκετή ώρα τον πήρα και τον θήλασα και δεν το ξανάκανε. Έκτοτε το έκανε μετά από αρκετό καιρο (κανα μήνα) και η αντίδρασή μου ήταν η ίδια. Το έκοψε πάντωςτελείως σιγά σιγά.

Έχει σημασία να έχεις πάντα την ίδια αντίδραση ώστε να πάρει το μήνυμα.

Καλή επιτυχία!

αυτο ακριβως μου ειπε μια κοπελα απο το φορουμ ν ακανω , και το εκανα με τη διαφορα οτι δεν μιλησα καθολου(δεν μπορουσα κιολας, μου ειχε φυγει το δακρυ. με ειχε ματωσει με τα 4 μικρα κοφτερα του δοντια:cry:)

τον αφησα κατω κ εφυγα απο το δωματιο .

γυρισα πισω σα να μη συνεβαινε τπτ ενω ο μικρος ειχε σπαραξει .

τον ξαναεβαλα στο στηθος και.........

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ δεν ξαναδαγκωσε:-D

uDuOp2.png

... ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ δεν ξαναδαγκωσε

Στην κόρη μου δεν πιάνει η μέθοδός σας κορίτσια.

Το αριστερό στήθος μου κοντεύει να "στερέψει".

Μου φαίνεται θα ξεσκονίσω το θήλαστρο.

Τελικά δεν με δάγκωνε!

Με θηλάζει κανονικά αλλά επειδή έχω φραγμένο πόρο στην θηλή, για αυτό πονάω.

Μερικές φορές μπορεί να ξεγελαστούμε.

Την θηλάζω πρώτα από αυτό το στήθος για να.. ξεφράξει.

Πήρα πληροφορίες από εδώ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=35622