Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

θΕΛΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ!KYBOI KNORR

Recommended Posts

Κορίτσια εχτές είχα βράσει κοφτακι με λαδάκι και 2 κύβους knorr (με την κοτούλα) για να φάμε με τον άντρα μου. Μόλις το είδε ο μικρός έκανε σαν τρελλός! ενώ τρώει ακόμα αλεσμένα ναι μεν δοκιμάζει από τα δικά μας, αλλά δεν θέλει το δικό του ούτε καν πατημένο με το πηρούνι, κάνει εμετό.

Τέλοσπάντων του δίνω να δοικιμάσει και ξέρετε πως έκανε; τρελάθηκε!χαιρόταν και έτρεμε για να φάει και άλλο! έφαγε μια κουταλιά της κουτάλας περίπου.Αμάσητο το κατέβαζε!

Είναι πολύ βλαβεροί οι κύβοι; αν τρώει μια φορά ας πούμε την εβδομάδα ή και πιο αργά τέλοσπάντων κάνει κακό; δεν έχω ιδέα για τα συστατικά τους αν είναι βλαβερα.βασικά είχα να χρησιμοποιήσω χρόνια αλλά πραγματικά κάνουν το φαγητό πεντανόστιμο.

Διαφημίσεις

Οι κυβοι και γενικα ολα αυτα τα ετοιμα δεν ειναι και οτι καλυτερο. Αλλα τωρα στη μια φορα που εφαγε δεν εγινε και τιποτα. Αμα θελεις να κανεις το φαγητο πιο νοστιμο δεν χρειαζεται να παιρνεις κυβους μπορεις να κανεις εσυ τους δικους σου βραζοντας διαφορα λαχανικα ή ακομα και κοτοπουλο και να τα βαλεις στην καταψυξη σε παγοκυστες και οταν μαγειρευεις να βαζεις στο φαγητο. Οπως και να εχει τωρα που μεγαλωνουν τα παιδια μας θα αρχισουν να δοκιμαζουν απο ολα απλα και εγω δυσκολευομαι πως θα γινει αυτο ωστε να του παρεχω την πιο σωστη διατροφη.

καλημερα εγω βαζω τους καινουριους τησ κνορ.αυτους που ειναι ψυγειου.δοκιμασε και θα με θυμηθεις...δεν ξερω αν ειναι βλεβεροι.δεν το εχω ψαξει αλλα παντως εγω βαζω

GStone μου αυτούς τους κύβους παλιά τους χρησιμοποιούσα και εγώ αλλά έπειτα από έντονη προπαγάνδα του πατέρα μου τους έκοψα....Τώρα δε νομίζω να πάθει κάτι αν φάει μια στις τόσες. Πάντως προσωπικα δεν θα τους έδινα στον μικρό αλλά γιατί δεν δοκιμάζεις να φτιάξεις δικούς σου δηλ. να βράσεις κρέας με κόκαλο και διάφορα λαχανικά, λάδι, ότι μπαχαρικά θες μέχρι να μείνει στον πάτο της κατσαρόλας ένα πολύ συμπυκνωμένο σαν ζελέ. Το αφήνεις να κρυώσει και το βάζει σε παγοκύστες στην κατάψυξη και έτοιμος ο κύβος σου. Αν ψάξεις θα βρεις σίγουρα συνταγές.

xZBdp3.png

Διαφημίσεις

πιστευω πως οι κυβοι ναι ειναι βλαβεροι...μπορεις να νοστιμισεις το φαγητο πιο υγειινα και φυσικα.Χρησιμοποιουσα παλια κι εγω κυβους μετα το πηγα στους βιολογικους και μετα τους εκοψα τελειως.Κατα την γνωμη μου να μην τους χρησιμοποιεις:-)

Βλεπω και εσυ elenasterakki εισαι fun αυτης της εκδοχης. Εγω δεν φτανω στο να το αφησω να βρασει πολυ (δεν εχω υπομονη και χρονο) οτνα κανω κοτοσουπα βγαζω ζουμι και το βαζω σε κατι μπολακια μικρα

G.STONE Για δες αυτο

http://www.sintagespareas.gr/sintages/spitikoi-kiboi-laxanikon.html

http://teleialysh.blogspot.com/2009/03/blog-post_4117.html

εχω χρονια να τους χρησιμοποιησω γιατι και εμενα με επρηξε η μανα μου να τους κοψω γιατι ειναι λεει οτι χειροτερο. για καλυτερη ομως πληροφορηση διαβασε τα συστατικα να δεις τι λεει για συντηρητικα και Ε και αλατι. παντως αν δεν τους συνηθισει, δεν θα τους αποζητα ως γευση στο φαι. καλυτερα λοιπον να τους αφησεις στην ακρη. με μια φορα δεν επαθε τιποτα. σκεψου οτι και οταν τρωμε εξω δινουμε λιγο και στα μικρα μας. εκει να δεις!

εμενα ο πατερας μου ηταν χημικος-ελεγκτης τροφιμων στο χημειο του κρατους. 3 πραγματα τα απεφευγε οπως ο διαολος το λιβανι, υστερα απο τα αποτελεσματα των αναλυσεων που εκανε)οχι μονο αυτος αλλα κ αλλοι συναδελφοι του)

σαλαμια, εμφιαλωμενα νερα κ κυβους. για τους κυβους ειδικα οχι με τα λαχανικα αλλα απο βοδινό κ κότα. εκτος του οτι ειναι full στα συντηριτικα φτιαχνονται κ απο τα πιο αχρηστα μερη του ζωου. τωρα σου λεω μια αποψη που ηταν προ 8ετιας. για τους καινουργιους του ψυγειου δεν ξερω. εμενα παντως μου χει μειενει κ δεν αγοραζω ποτέ.

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

Διαφημίσεις

ούτε εγώ πιστεύω ότι είναι ότι καλλίτερο τώρα μια φορά στο τόσο, ίσως αυτούς τους βιολογικούς δεν έγινε και τίποτα

Αλλά γιατί δεν δοκιμάζεις να του φτιάξεις το φαγητό του πιο κοντά σε αυτά που μαγειρεύεις εσύ (σε γεύση εννοώ) και να τα αλέσεις αφού δεν τα τρώει κανονικά :P:p

Ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις σας!

elachl οι κύβοι ψυγείου πως είναι ; θα τους δοκιμάσω σε εμένα τουλάχιστον! πως θα τους αναγνωρίσω στο σούπερ;

Θα δοκιμάσω να φτιάξω και δικούς μου, τώρα χρόνο πρέπει να βρώ! ελπίζω να τους πετύχω!

ούτε εγώ πιστεύω ότι είναι ότι καλλίτερο τώρα μια φορά στο τόσο, ίσως αυτούς τους βιολογικούς δεν έγινε και τίποτα

Αλλά γιατί δεν δοκιμάζεις να του φτιάξεις το φαγητό του πιο κοντά σε αυτά που μαγειρεύεις εσύ (σε γεύση εννοώ) και να τα αλέσεις αφού δεν τα τρώει κανονικά :P:p

Δοκίμασα φιλενάδα, του άλεσα μια μέρα μακαρόνια με κιμα και πήγε να κάνει εμετό! :-(

PASOUMI για τα σαλαμια και τους κυβους το ηξερα αλλα για τα εμφιαλωμενα για πες...γιατι εγω στην μικρη της δινω εμφιαλωμενο οχι αποκλειστικα βεβαια.Οταν της δινω βρυσης βαζω μεσα λιγες σταγονες λεμονι .Σορυ που βγηκα εκτος θεματος

Διαφημίσεις

καταρχην να σου πω G.STONE πως περεπει να του κοψεις τα αλεσμενα.Εμενα χωρις δοντια τρωει κανονικα...Ασχετο 2 μερες τωρα βγαλαμε το 1ο δοντι!!!και παλι σορυ που ειμαι εκτος θεματος παλι:oops:

αλλα χαρηκα με το δοντι!!!

Καλησπέρα κοριτσια,

εμενα ακομη ειναι μικρη η μπεμπα μου για να φάει κύβους αλλά η μαμα της τρωει πολυ,ειδικα λαχανικών,μαρεσουν πολυ και κοτας βεβαια..

Με βαλατε σε σκεψεις τωρα.

Pasoumi,γιατι ο μπαμπας σου μιλησε για τα εμφιαλωμένα νερα?

Εμεις εδω και 1,5 χρονο πινουμε μονο εμφιαλωμένο.

Θα με ενδιέφερε πολύ να ακουσω.

Παντως το νερό της βρυσης sorry κιολας αλλά μου βρωμαει απαισια,δε μπορω να πιω ουτε 1 σταγόνα.

η κούκλα μου...18/8/2009

το αγορακι μου... 6/11/2012

καταρχην να σου πω G.STONE πως περεπει να του κοψεις τα αλεσμενα.Εμενα χωρις δοντια τρωει κανονικα...Ασχετο 2 μερες τωρα βγαλαμε το 1ο δοντι!!!και παλι σορυ που ειμαι εκτος θεματος παλι:oops:

αλλα χαρηκα με το δοντι!!!

Τα αλεσμένα δεν τα κόβουμε ακόμα γιατί είναι πολύ αδύνατος και να σου πώ την αλήθεια δεν με ενοχλεί. Δεν πρόκειται να τον πιέσω καθόλου γιατί όσες φορές επιχείρησα στο παρελθόν πήγε να κάνει εμετο. Θα μου το δείξει μόνος του μου είπε και η παιδίατρος, με ενδιαφέρει να παίρνει βάρος, δεν είμαστε για πειράματα. Ότι θέλει να δοκιμάσει του δίνω, υπάρχουν διάφορα που τρώει άλλιωτα πάντως...

PASOUMI για τα σαλαμια και τους κυβους το ηξερα αλλα για τα εμφιαλωμενα για πες...γιατι εγω στην μικρη της δινω εμφιαλωμενο οχι αποκλειστικα βεβαια.Οταν της δινω βρυσης βαζω μεσα λιγες σταγονες λεμονι .Σορυ που βγηκα εκτος θεματος

για τα εμφιαλωμένα δεν υπάρχει πρόβλημα αν ακολουθούνται οι κανόνες υγιεινής κλπ αλλα επειδή πολλές φορές η συντηρηση τους κ μεχρι να φτασει το προιον στο πελατη μπορει να μεινει πολλες ωρες στον ηλιο ή να υπαρξει αποτομη αλλαγη θερμοκρασιας απο ζεστη σε κρυο αναπτυσονται πολλα βακτηριδια κ ειδικα τα πλαστικα μπουκαλια.κ αυτα οχι τοσο σε super market οσο στα περιπτερα, ταβερνες κλπ που δεν ειναι παντα σωστες οι συνθηκες συντηρησης κ αποθηκευσης.

δεν ειναι ο κανονας αυτο αλλα αν σου τυχει ειναι αρκετα επικυνδυνο.ενω το νερο της βρυσης οτι κ να εχει (σε λογικα πλαισια βεβαια) ειναι τρεχουμενο κ αυτο δεν βοηθαει στο να αναπτυχθουν μικροοργανισμοι.

καλά και γω πινω νερο απο μπουκαλι οταν ειμαι εξω,μην τρελλαθουμε, αλλα απλα σας λεω τι εχω ακουσει απο εναν λιγο πιο εμπειρο σ αυτά.

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

4. Ενισχυτικά γεύσης Είναι από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα πρόσθετα

σε τρόφιμα που προσφέρονται σε καταστήματα γρήγορου φαγητού.

Θεωρούνται εθιστικά και άκρως νευροτοξικά, μπορεί δηλαδή

να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στο νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο.

Χρησιμοποιούνται κυρίως σε: αλλαντικά, αρτύματα, γεύματα κινέζικων εστιατορίων,καρυκεύματα, κονσέρβες, κύβους γεύσης,

σακχαρώδη προϊόντα, σάλτσες και σούπες στιγμιαίας παρασκευής.

Τα πιο επικίνδυνα: Ε612 (γλουταμινικό μονονάτριο ή MSG), Ε620 (γλουταμινικό οξύ), Ε621 (γλουταμινικό νάτριο), Ε622 (όξινο γλουταμινικό κάλιο), Ε623 (όξινο γλουταμινικό ασβέστιο), Ε627 (γουανιλικό νάτριο), Ε632 (ινοσινικό νάτριο), Ε635 (ινοσινικό κάλιο), Ε635 (άλατα με νάτριο των 5-ριβοζονουκλεοτιδίων

δεν επιτρέπεται σε βρεφικές και παιδικές τροφές)

Ενδεχόμενες παρενέργειες: διαταραχές και βλάβες στο νευρικό σύστημα,

μείωση πνευματικής απόδοσης, υπερκινητικότητα, αλλεργικές αντιδράσεις,

ναυτίες, ζαλάδες, ημικρανίες, συχνοί πονοκέφαλοι, υπογλυκαιμίες, αύξηση

επιθυμίας για κατανάλωση τροφής (ορεξιογόνα), παχυσαρκία.

πηγή .madata.gr

Η καλύτερη λύση είναι να κάνεις σπιτικό ζωμό μπορείς να τον

βάλεις σε παγοθήκες στην κατάψυξη και να βγάζεις όταν χρειάζεσαι.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Κύβους τέτοιους χρησιμοποιούσε συνέχεια η γιαγιά μου και εξακολουθεί να χρησιμοποιεί η πεθερά μου. Το κοινό τους γνώρισμα είναι η πολύ βαριά μαγειρική τους (ίσως όμως αυτό να μην έχει να κάνει με τους κύβους). Εγώ δεν τους χρησιμοποιώ ποτέ. Αλλά σκέφτομαι ότι αν εσύ γενικά χρησιμποιείς τέτοιους κύβους στη μαγειρική σου, αργά ή γρήγορα το παιδί θα φάει απ'το κανονικό φαγητό, άρα θα πάρει κι απ'τους κύβους. Πάντως, ανμπορείς να τους αποφύγεις από τόσο μικρή ηλικία, καλό θα είναι.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

• 1 year later...

μακρια απο κυβους...ειναι οτι χειροτερο θα μπορουσε να κυκλοφορησει για να κανει πιο νοστιμα τα φαγητα..προκαλει σοβαρες ασθενειες τις οποιες βλεπουμε εις βαθος χρονου & σε καμμια περιπτωση δε παει το μυαλο μας οτι θα μπορουσαν να ευθυνονται οι κυβοι.προκαλουν & εθισμο, ποσο μαλλον εαν μαθουμε τα παιδια μας στη διατροφη αυτη.

Προσπάθησε να μάθεις το παιδί στην υγειηνή διατροφη. Οι κύβοι γιά όλους τους παραπάνω λόγους, δεν έχουν καμία θέση σε αυτήν. Οπως μάθεις το παιδί, έτσι θα συνεχίσει...Η γεύση έχει να κάνει και με την συνήθεια.