Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αλλαγή στη θηλή μετά από απογαλακτισμό

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι που με προβληματίζει εδώ και αρκετό καιρό. Γέννησα πριν 1,5 χρόνο σχεδόν και ξεκίνησα να θηλάζω το μωρό μου σε θήλες σιλικόνης λόγω επίπεδων θηλών. Επειδή μετα τις πρώτες 10 μέρες έπαθα μαστίτιδα και γενικά οι θηλές μου πληγωνόταν ευκολα, αποφάσισα να αντλώ το γάλα από το στήθος και το δίνω με μπιμπερό.

Μετά από τους 6 μήνες στάματησα σταδιακά να βγάζω το γάλα και επομένως το στήθος να ξεπρίζεται και να επανέρχεται στις διαστάσεις του πριν την εγκυμοσύνη. Άλλα παρατήρησα πως καθώς το στήθος επενερχόταν, η θηλή από το στήθος που είχα πάθει τη μαστίτιδα, να έχει την τάση να γέρνει προς τα μέσα. Βέβαια αν τραβίξεις τη θηλή, βγαίνει. Παρόλα αυτά με προβληματίζει. Είναι στα πλαίσια του φυσιολογικού αυτή η αλλαγή; Έχει συμβεί κάτι ανάλογο σε καμια άλλη κοπέλα;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και για τυχόν απαντήσεις σας.

• 4 weeks later...

Διαφημίσεις

Καλησπέρα marym. Θα ήθελα να αναφέρω και το δικό μου προβληματισμό. Σε τέσσερα παιδιά, από τα αποία θήλασα αποκλειστικά τα δύο τελευταία 1 χρόνο και 2 χρόνια αντίστοιχα, έπαθα 5 μαστίτιδες στο ίδιο στήθος. 6 μήνες μετά τον απογαλακτισμό του τελευταίου, η θηλή του στήθους στο οποίο πάθαινα τη μαστίτιδα γυρίζει προς τα μέσα. Επιπλέον, κάποιες φορές ΄νιώθω σουβλιές μέσα στο στήθος. Ο γυναικολόγος λέει ότι δεν βλέπει κάτι περίεργο, αλλά άκουσα για μια καλή μαστολόγο στην οποία θέλω να κλείσω ραντεβού. Δεν ξέρω αν έχεις κάνει κάποια εξέταση σχετική.

Καλησπέρα bouboukakia και Καλή Χρονιά!

Δεν έχω κάνει κάποια ειδική εξέταση αλλά επισκέφτηκα ένα γιατρό χειρούργο που ασχολείται με θέματα μαστού, ο οποίος μου είπε πως δεν βλέπει κάτι ανησυχητικό και αν δω κάποια αλλαγή στο μέλλον να τον ξαναεπισκευτώ ή να πάω μετά από κάποιο διάστημα να με ξαναδει.

Παρόλο τα λόγια του ήταν καθησυχαστικά δεν μπορώ να πω πως κατάφερε να σβήσει τις ανησυχίες μου. Σκέφτηκα να πάω και κάπου αλλού ή να πάω πάλι να με δει γιατί έχει περάσει κάποιο χρονικό διάστημα από τότε αλλά για την ώρα δεν έχω κάνει κάτι σχετικό.

Αν πας στη μαστολόγο που αναφέρεις, σε παρακαλώ, ενημέρωσέ με για τις εξελίξεις. Εύχομαι να μην είναι απολύτως τίποτα και να ανησυχούμε άδικα.

Ελπίζω ότι δεν είναι τυχαίο ότι δυο γιατροί ήταν εξίσου καθησυχαστικοί. Θα δρομολογήσω την επίσκεψη στη μαστολόγο και θα σε ενημερώσω.

Καλή χρονιά με υγεία!