Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Διπλώνει το αυτί του όταν κοιμάται.

kifinas

Recommended Posts

Καλησπέρα είμαι ένας τρισευτυχισμένος μπαμπάκας μιας και το παΐδι μου που είναι κοντά 5 μηνών δεν μας έχει ταλαιπωρήσει καθόλου.

Την ώρα που κοιμάται στριφογυρίζει το κεφάλι του δεξιά και αριστερά με αποτέλεσμα να διπλώνει το αυτί του και σιγά με τον καιρό το αυτάκια του να «πετάει» λίγο παραπάνω. Τι μπορώ να κάνω?

Είχε κανείς σας αυτό το πρόβλημα?

Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

διαβασα το ποστ σου κ γελασα :D μη με παρεξηγησεις δε το λεω ειρωνικα απλα μαρεσει να ακουω μπαμπαδες με τοσο ενδιαφερον!!!το μωρο δεν εχει προβλημα.δε μπορεις να κανεις κατι για τον υπνο!ολα τα μωρακια στριφογυρνανε στον υπνο τους κ τυχαινει να διπλωνει το αυτακι τους αλλα δεν μενει μονιμα ετσι!μηπως επειδη εχεις ανησυχια ειναι στην ιδεα σου οτι πεταει το αυτακι?;)

Καλησπέρα είμαι ένας τρισευτυχισμένος μπαμπάκας μιας και το παΐδι μου που είναι κοντά 5 μηνών δεν μας έχει ταλαιπωρήσει καθόλου.

Την ώρα που κοιμάται στριφογυρίζει το κεφάλι του δεξιά και αριστερά με αποτέλεσμα να διπλώνει το αυτί του και σιγά με τον καιρό το αυτάκια του να «πετάει» λίγο παραπάνω. Τι μπορώ να κάνω?

Είχε κανείς σας αυτό το πρόβλημα?

Ευχαριστώ

Ναι, το είχαμε εμείς αυτό το πρόβλημα και ευτυχώς το προλάβαμε!

Εμάς η μικρή όταν ήταν μωρό και άρχισε να πιπιλάει το δάχτυλό της (την πιπίλα δεν την ήθελε με τίποτα) γύρναγε συνέχεια απο την αριστερή μεριά (πάντα τον αριστερό αντίχειρα πιπίλαγε) με αποτέλεσμα να "τσαλάκωνε" το αριστερό αυτί! Ωσπου μια μέρα το είχε τσαλακώσει τόσο πολύ που το πτερύγιο είχε κολλήσει! :shock:

Τότε αποφάσισα να κάνω το εξής:

Πήρα απο το φαρμακείο λευκοπλάστ (leukosilk ή leukopor λέγονται - είναι λευκά και ξεκολλάνε πολύ εύκολα- όχι τα μπεζ τα κλασσικά- ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΟ!) και της τα έβαζα στο αυτάκι κολλώντας το πτερύγιο πάνω-πάνω με το κεφαλάκι της.

Αυτό φυσικά μόνο μέσα στο σπίτι! Οταν βγαίναμε έξω της τα έβγαζα!

Αυτή τη δουλειά την έκανα μέχρι που μεγάλωσε (6-7 μηνών) που άρχισε να κάθεται και να στηρίζεται και έτσι δεν τσαλάκωνε το αυτάκι της. Μετα της τα έβαζα μόνο στο ύπνο.

Σε πληροφορώ ότι δεν το μετάνοιωσα καθόλου

(η πεθερά μου με κορόιδευε)

γιατι τώρα που είναι 2,5 χρονών το αριστερό της αυτάκι "πετάει" λιγουλάκι σε σχέση με το άλλο (πολύ λίγο βέβαια -ευτυχώς που το πρόλαβα!!)

Και αυτό είναι η απόδειξη οτι δεν επανέρχονται πλήρως τα αυτάκια! Γιατί όντως το ένα δεν είναι ίδιο με το άλλο!

Μην το αφήσετε με τίποτα!!

• 1 month later...

Γεια σας.

Θα ήθελα κάποιες ιδεες τι μπορω να κανω με τα αυτακια της κορης μου, γιατι τσακιζει τα πτερυγια στον υπνο της και φοβαμαι μηπως τα κανει πεταχτα ενω στην αρχή δεν ηταν.

Ευχαριστω

CYaip2.png

Διαφημίσεις

εχει ειδικα που δεν πονανε ουτε βγαζουν τριχες αν τα ξεκολας.ετσι πες στο φαρμακειο ξερουν.αν κ τα δικα μου τα διπλωνανε ετσι οπως λες αλλα δεν επαθαν τιποτα τα αυτια τους

Γεια σας.

Θα ήθελα κάποιες ιδεες τι μπορω να κανω με τα αυτακια της κορης μου, γιατι τσακιζει τα πτερυγια στον υπνο της και φοβαμαι μηπως τα κανει πεταχτα ενω στην αρχή δεν ηταν.

Ευχαριστω

Smouts δες αυτό. Εχει το ίδιο ερώτημα με το δικό σου και έχω απαντήσει γιατί είχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=52522&highlight=%E4%E9%F0%EB%F9%ED%E5%E9

αχ, ευχαριστω βρε sophie. το θυμομουν το θεμα, και πριν ανοιξω αυτο εδω, το εψαξα, αλλα δεν το έβρισκα. κανει δουλεια λες ε? γιατι εγω νομιζω οτι τα αυτια του παιδιου ειναι λιγο πιο πεταχτα απο οτι στην αρχή και δεν θελω να της βαζω κορδελες. νομιζω οτι της πιεζουν το κεφαλι, ασε που δεν μ αρεσουν κιολας. την κανουν πολυυυυυυ κοριτσακι, εγω την εχω λιγο αλανι. χιχι

CYaip2.png

Διαφημίσεις

Ναι κάνουν δουλειά

αρκεί να της τα βάζεις συστηματικά.

Εγώ της τα είχα συνέχεια μέσα στο σπίτι όσο ήταν νεογέννητη και ήταν συνέχεια ξαπλωμένη.

Όταν έκλεισε τους 6 μήνες και άρχισε να κάθεται κανονικά

της τα έβαζα μόνο στον ύπνο.

Μην το αφήσεις, κρίμα θα είναι!!

εμενα παντως ο μικρος εκανε το ιδιο στον υπνο του και δεν επαθαν τιποτα τα αφτακια του..μετα τα εφτιαξε μονος του ..αλλα ισως αυτο που λενε τα κοριτσια να βοηθαει!εγω δε το ηξερα!αλλα θα το ξερω τωρα για τη μπεμπα αν δω πως κανει το ιδιο!

• 6 years later...

Γεια σας..εχουμε κ εμεις το ιδιο προβλημα απο την μερα που γεννήθηκε η μικρη κ εχει φτάσει σχεδον οκτω κ συνεχίζεται..Δεν το ηξερα οτι υπήρχαν ειδικά αυτοκόλλητα..μηπως ξερετε την μαρκα γιατι δεν μπορω να τα βρω με τιποτα,ουτε ξέρουν οτι υπάρχουν τετοια..Βεβαια αυτο που σκεφτομαι γιατι δεν ξερω πως ειναι αυτα,ειναι μηπως τα τραβήξει κ τα φάει,διότι τραβάει κ συχνά τα αυτιά της..