Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
Εάν η διεύθυνση E-Mail σας που ήταν καταχωρημένη στο φόρουμ, δεν υπάρχει, δεν λειτουργεί, παρακαλούμε στείλτε μας το νέο σας E-Mail & το όνομα χρήστη σας στο a d m i n i s t r a t o r @parents.org.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δραστηριότητες απο διάφορους οργανισμούς


Recommended Posts

καθαρισμός βραβρώνας

 

http://www.podilates.gr/node/3085

 

Αγαπητοί μας εθελοντές,

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5/12), το WWF Ελλάς, σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην εθελοντική δράση για τον καθαρισμό του Υγροτόπου της Βραυρώνας, ενός από τους ελάχιστους εναπομείναντες υγροτόπους της Αττικής, με μεγάλη οικολογική σημασία.

O Υγρότοπος της Βραυρώνας συνδυάζει μοναδικά το τοπίο και τα σπάνια πουλιά, ζώα και φυτά, με τον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο και προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία (Δίκτυο Natura 2000). Ωστόσο, παρά την οικολογική, αλλά και ιστορική αξία της, η περιοχή υποβαθμίζεται από την παρουσία μεγάλων όγκων σκουπιδιών, που θέτουν σε κίνδυνο τον πολύτιμο βιότοπό της. Η εθελοντική δράση καθαρισμού του υγροτόπου εγκαινιάζει το Πρόγραμμα Αποκατάστασης της περιοχής της Βραυρώνας, το οποίο υλοποιεί η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, με την υποστήριξη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Τη δράση στηρίζουν ο Δήμος Μαρκόπουλου και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις WWF Ελλάς και ΑΝΙΜΑ, τοπικοί σύλλογοι («Νέα Βραυρώνα»), κάτοικοι του Μαρκόπουλου και της Λούτσας, σχολεία, κ.ά.

Η εν λόγω δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2008 στις 10:30 και είναι ανοιχτή σε όλους όσοι θέλουν να συμβάλουν στην προσπάθεια να προστατευθεί ένας τόσο σημαντικός βιότοπος.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει:

Ø να φορούν κατάλληλες αδιάβροχες μπότες ή γαλότσες (διότι υπάρχει λάσπη στο βιότοπο),

Ø να φέρουν γάντια εργασίας, και

Ø να φροντίσουν επίσης να έχουν μαζί τους νερό και ελαφρύ γεύμα.

Τρόποι μετακίνησης:

Οι συμμετέχοντες θα έρθουν στον χώρο με δικά τους μέσα ή μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σημειώνουμε ότι στο σταθμό Μετρό «Εθνική Άμυνα» ξεκινούν τα λεωφορεία 304 (Εθν. Αμυνα/ Αρτεμις/ Βραυρώνα), που κάνουν τέρμα στο ξενοδοχείο «Mare Nostrum», 600 περίπου μέτρα από τον βιότοπο. Επίσης, θα υπάρχει λεωφορείο του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (με την επιγραφή TSOKAS) που θα ξεκινά από τον Προαστιακό Σταθμό Κορωπίου στις 10:00 και στις 11:00, με επιστροφή στις 13:30 και 14:30.

Για όσους έρθουν με Ι.Χ. παρακαλούνται να παρκάρουν πριν το χώρο του Μουσείου για την αποφυγή συμφόρησης. (Στους δρόμους γύρω από τον βιότοπο και τον αρχαιολογικό χώρο θα υπάρχουν ενημερωτικές πινακίδες κατεύθυνσης).

Δηλώνοντας έγκαιρα συμμετοχή μας βοηθάτε να οργανώσουμε καλύτερα την προγραμματισμένη δράση μας!

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Τζένη Λαζάρου, Συντονίστρια Συλλογικών Δράσεων & Εθελοντών, WWF Ελλάς, τηλ. 210-3314893.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ... 

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...