Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ενναλακτικο πρωινο σε αρτοποιειο

Recommended Posts

καλημερα!!!εχω 10 μερες που τελειωσα με τη συμβαση μου και σε λιγο καιρο θα επιστρεψω στη δουλεια του συζυγου(φουρνος)

σκεφτομουνα λοιπον να "αναβαθμισω¨ λιγο τα πρωινα μας καθοτι ειναι τα γνωστα τυροπιτοειδη και πιστευω οτι ο κοσμος εχει βαρεθει τα κλασσικα πλεον τυρο/πατατο/λουκανοειδη και να γυρισουμε λιγο στα ποιο υγιεινα -σπιτικα πρωινα

σκεφτηκα λοιπον οτι θα μπορουσαμε πχ να σερβιρω φετουλα μαρμελαδα-μελι,τσουρεκακι η κατι αλλο!!

θα ηθελα πολυ να μου δωσετε ιδεες και κυριως εσεις που ζειτε σε μεγαλα αστικα κεντρα και φανταζομαι πως ηδη υπαρχει αυτο το πλεονεκτημα της επιλογης ποιο σωστου πρωινου!!!

λοπιπον σας ακουω τι μας προτεινεται...???

ευχαριστω!!!!!

1kOup2.pngTxJmp3.png

Διαφημίσεις

Προσωπικα στους φουρνους πραγματι αγνοω οτιδηποτε μοιαζει με σφολιατα και ψαχνω καποιο σαντουιτς το οποιο να μην εχει πολλα απο μαγιονεζες,βουτυρα κτλ

Η φετα με μαρμελαδα/μελι εχει καποια πρακτικα προβληματα και για σενα και για τους πελατες αλλα ειναι μια πρωτοτυπη ιδεα και αν τυχον εχεις το σωστο κοινο, ισως πιασει.

Το τσουρεκακι κτλ δεν ειναι κατι νεο,απο οσο ξερω τα παιδια το προτιμουν συχνα και οχι μονο για πρωινο.

Βοηθαει πολυ να εχεις ενα ψωμι στα σαντουιτς το οποιο δεν θα παπαριασει ή δεν θα γινει κέρατο μεσα σε ελαχιστες ωρες,και αντιστοιχα να κρατας τα σαντουιτς σε ενα καλο περιβαλλον,φανταζομαι σε συμφερει να μπορεις να το πουλησεις σε ολη την διαρκεια της ημερας.

Εναλλακτικα υπαρχει και το πρέτζελ,το οποιο προσωπικα μου αρεσει αλλα δεν το φτιαχνουν ολοι καλα,πχ το πουλαει και ο ΑΒ αλλα δεν το φας πρωι σε λιγες ωρες εχει γινει φονικο οπλο...

Επισης μια πρωτοτυπη ιδεα ειναι να φτιαξεις ενα σχετικο ερωτηματολογιο (δεν θα πρεπει να ειναι μεγαλο και κουραστικο) και να ζητας απο τους πελατες να το συμπληρωσουν και να το ριξουν σε ενα κουτι,δεν θα σου στοιχισει και θα εχει και ενδιαφερον σαν πειραμα για να δεις τι λενε οι πελατες σου.

Καλημέρα, εμένα θα μου άρεσε ένα κουλουράκι ( το κλασσικό κουλούρι με σουσάμι) γεμιστό με φέτα η τυρί φιλαδέλφια ή μερέντα ή μέλι. Χωρίς πολλά λάδια όσο γίνεται..πάντα τα αποφεύγω.

Εγω παντως οταν παω στο φουρνο αγοραζω τα κλασσικα.. Φυσικα αν υπαρχει ποικιλια μου αρεσει.. Κ γι αυτο συνηθως αντι για τον φουρνο προτιμω καποιο καταστημα που πουλαει αποκλειστικα snak ωστε να εχω περισσοτερες επιλογες.

Τσουρεκια εννοειτε οτι παιρνω αλλα δεν μου εχει τυχει να παω σε φουρνο κ να μην βρω.. Οπως κ κρουσαν (ειτε σοκολατας ειτε βουρυρου) κ τα προτιμω οταν τα βρισκω μικρουτσικα κ οχι μεγαλα.

Επισης μου αρεσει οταν ο φουρνος εχει σφολιατοειδη μικρα (τυροπιτακια, λουκανοπιτακια κλπ) γιατι ειναι πιο ευκολο κ για τα παιδια κ για μενα πχ στη δουλεια να παρω μαζι μου 5-6 τετοια κομματια απ΄οτι ενα κανονικο

Τωρα αν σου πω οτι θα αγοραζα ψωμι με μαρμαλαδα απο το φουρνο μαλλον θα σου πω ψεματα..

Γενικοτερα αυτες ειναι επιλογες που τις εχω κ στο σπιτι μου οποτε δεν με ενδιαφερει να το παρω ετοιμο. Αν ειναι να πληρωσω κατι θα πληρωσω κατι που δεν μπορω να το κανω μονη μου..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

αν δεν βαριεσαι και εχεις χρονο μπορεις να φτιαχνεις και σπιτικο κεικ και να το πουλας φετουλες.

μπορεις να κανεις κεικ κλασσικο, με σοκολατα, με αχνη ζαχαρη απο πανω.

επισης πολυ καλο σνακ ειναι και τα σπιτικα κουλουρακια.

Διαφημίσεις

Φτιάξε κεκάκια ατομικά. Σε χάρτινα μπολάκια. Ο φούρνος που ψωνίζω εγώ και σκίζει εχει τυρόπιτες, ζαμπον κασερι και διαφορα αλλά όχι σε σφολιάτα σε ζύμη κουρού ή ζύμη κρουασαν. Και έχει και κουλουρι γεμιστο με τυρί, είναι φτιαγμένο από φύλλο με τυρί μέσα και σουσάμι απέξω χωρις καθολου λαδια

Μπορεις να φτιαξεις ταρτες με γεμιση μηλου,αμαρενας,μερεντας και να τα πουλας με το κομματι.

Επισης στρουντελ.

Α!!! Και πολυ ωραιο κεικ ντομινο. Στρωσεις με σοκο και βανιλια. Εμεις το πουλουσαμε με το κιλο, αλλα και με το κομματι.

Στην αρχη οταν τα ξεκινησεις θα τους κερνας, ρωτας εντυπωσεις και βλεπεις τι φευγει και τι οχι. Και σιγα σιγα θα φτιαξεις την γκαμα σου!!

Αν θυμηθω κατι αλλο θα σου πω!!

Α!! Επισης κρουασαν (που θα το φτιαχνετε εσεις, για να μην εχει βουτηριλες), μεσα βαζεις λιγη μερεντα και εξω το διακοσμεις με "γραμμες" σοκολατας-ασπρη,μαυρη.

Κι απο αλμυρο κουλουρακι με τυρι κρεμα και αερος. Πολυ ωραιο.

Μινι σαντουιτς με διαφορες γευσεις και ψωμια.

Π.χ. πολυσπορο με τονο

Μπριος με γραβιερα αερος ντοματα μαρουλι

Α!! Επισης κρουασαν (που θα το φτιαχνετε εσεις, για να μην εχει βουτηριλες), μεσα βαζεις λιγη μερεντα και εξω το διακοσμεις με "γραμμες" σοκολατας-ασπρη,μαυρη.

Κι απο αλμυρο κουλουρακι με τυρι κρεμα και αερος. Πολυ ωραιο.

Μινι σαντουιτς με διαφορες γευσεις και ψωμια.

Π.χ. πολυσπορο με τονο

Μπριος με γραβιερα αερος ντοματα μαρουλι

ρε Αννα μας ανοιξες την όρεξη κ είμαστε κ σε δίαιτα μπας κ μπουμε σε κανα ρούχο!!! sorry για το off...

Διαφημίσεις

Επίσης για σκέψου και τα bagels (μπέιγκελ, μικρά στρογγυλά ψωμάκια με τρύπα στη μέση), συνηθίζονται πολύ στο εξωτερικό. Εμένα μου αρέσουν με φιλαδέλφεια και σολωμό.

Θα μου άρεσαν και σπιτικές πίτες, με φύλλο, αν έχεις φρέσκα υλικά.

Εγώ ας πούμε θα έδειχνα μεγάλη προτίμηση σε προϊόντα ολικής άλεσης και πολύσπορα. Π.χ. κουλούρια θεσ/νικης ή κριτσίνια και σαντουϊτσάκια ολικής και φυσικά όχι αλειμμένα με βούτυρο. Επίσης σκέψου άλευρα με λίγους υδατάνθρακες, υπάρχει κόσμος που αποφεύγει τα λευκά αλεύρια πλέον (βλέπε αλεύρι σόγιας, π.χ.!)

it's never too late to start all over again

Εγώ ας πούμε θα έδειχνα μεγάλη προτίμηση σε προϊόντα ολικής άλεσης και πολύσπορα. Π.χ. κουλούρια θεσ/νικης ή κριτσίνια και σαντουϊτσάκια ολικής και φυσικά όχι αλειμμένα με βούτυρο. Επίσης σκέψου άλευρα με λίγους υδατάνθρακες, υπάρχει κόσμος που αποφεύγει τα λευκά αλεύρια πλέον (βλέπε αλεύρι σόγιας, π.χ.!)

συμφωνω!αν βαλεις δε και αρτοσκευασματα με αλευρι σικαλης και χωρις γαλακτοκομικα να μου πεις διευθυνση να ερχομαι να αγοραζω...δεν βρισκω πουθενα!

υγιεινες προτασεις χωρις ζαχαρη:ταχινοψωμο με μελι.ή εστω μαυρη ζαχαρη, σταφιδοψωμο, κεικ φρουτων με χυμο φρουτων κτλ....

σε αντιθεση με τα κοινα, αυτα θα ειναι μαλλον πολυεξοδα (πιο ακριβο το μελι, αντικατασταση γαλακτοκομικων με φυτικα κ.α.) αλλα εγω θα εδινα κατι παραπανω για πιο υγιεινο, οπως κ δινω, οταν και αμα βρω!!!

η αλλη λυση ειναι να καθιερωσεις 2-3 ειδη 'νηστισιμα' αλλα νοστιμα!!(οχι αλλα σκετα κριτσινια σικαλεως πλιιιιιιιζζζζζζ):lol:

με λιγα λογια εννοω να εχεις λυσεις και για χορτοφαγους και για βιγκανς!:D

Εδώ σε νέο φούρνο εχω δει να πωλειται το κλασσικο κουλούρι με ενα κομματι (τρίγωνο), χορταστικού μεγέθους ομολογουμένως, γραβιέρα. Βεβαια το να πετυχεις καλη γραβιέρα ειναι δύσκολο και τα γούστα πολλά! :?

vHVdp3.png"]vHVdp3.png[/url]

Διαφημίσεις