Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΧΕΣΕΙΣ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ & ΠΑΙΔΙ

Recommended Posts

Ο Κωνσταντίνος ειναι 15 μηνών και έχω παρατηρήσει ότι όταν ειμαστε αγκαλια με τον αντρα μου ή δίνουμε κανα φιλι, μας κοιτάει απαξιωτικά και γυρναει αλλου. Νομίζω ότι γενικά δεν του αρεσει να μας βλέπει αγκαλια ή να χαιδεύει ο ένας τον άλλο. Και δεν εννοώ χάδια σεξουαλικού περιεχομένου αλλά και τρυφερότητες. Δεν θα ήθελε το παιδί μου να βλεπει τους γονεις του αγαπημένους? Ή πρέπει να κοψουμε κάθε επαφή (εστω και τρυφερή) μπροστά στο παιδί?Ποια πρεπει να ναι τα όρια και η συμπεριφορα μας όταν το παιδί ειναι μπροστά?

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

ΑΠΛΩΣ ΖΗΛΕΥΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ.Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΜΟΛΙΣ ΔΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΙΑ ΤΗΣ.Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ.

Ο δικός μου όταν μας βλέπει είτε αγκαλιά είτε να καθόμαστε στον ίδιο καναπέ έρχετε KATEYΘEIAN κοντά μας.τον ανεβάζουμε στον καναπέ κ κάνουμε όλοι μαζί αγκαλιτσα.κ αυτός κοιτάει μια εμένα μια τον Ντίνο ,λάμπει το πρόσωπακι του από ευτυχία κ μας χαμογελάει.

Διαφημίσεις

ζηλευουν τα ζουζουνια μας! τα δικα μου και τα δυο μολις εβλεπαν το μπαμπα να με αγκαλιαζει ετρεχαν να προλαβουν την αγκαλια της μαμας! καλα ογιος μου το κανει ακομα και κανει πανικο βγαζει του αντρα μου τα χερια με νευρα και πεφτει στην αγκαλια μου με τετοιο τροπο ωστε να μην χωραει κανεις αλλος. βεβαια ο πιτσιρικος μου κανει το ιδιο οταν εχω την κορη μου αγκαλια....ερχεται και χωνεται οπου χωραει;);)

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Δηλαδή λέτε να ειναι ζήλεια? Γιατί εγώ θεώρησα ότι θέλει να βλέπει τους γονεις του μόνο σα γονεις και όχι σα ζευγάρι. Μακάρι να ειναι αυτό γιατί γενικά πιστεύω ότι το παιδί πρέπει να εξοικιωνεται με την εικονα ενος αγαπημένου ζευγαριου για να μπόρεσει αργότερα να δημιουργήσει τη δική του πετυχημένη σχέση. Απλά με προβλημάτισε αυτο το γεγονός.

s-age.pngs-age.png

Δηλαδή λέτε να ειναι ζήλεια? Γιατί εγώ θεώρησα ότι θέλει να βλέπει τους γονεις του μόνο σα γονεις και όχι σα ζευγάρι. Μακάρι να ειναι αυτό γιατί γενικά πιστεύω ότι το παιδί πρέπει να εξοικιωνεται με την εικονα ενος αγαπημένου ζευγαριου για να μπόρεσει αργότερα να δημιουργήσει τη δική του πετυχημένη σχέση. Απλά με προβλημάτισε αυτο το γεγονός.

Το "όλοι μαζί αγκαλίτσα" είναι πολύ καλή τακτική για αυτήν την αθώα ζήλεια. Είναι και το οιδιπόδειο ως ένα βαθμό, αλλά ας το αφήσουμε αυτό. Το αν οι γονείς ενός παιδιού είναι αγαπημένοι το καταλαβαίνει, το εισπράττει από όλες τις εκδηλώσεις συμπεριφοράς του ζευγαριού κάθε ώρα και στιγμή που είναι μαζί τους. Η σωματική επαφή των γονέων είναι ίσως το τελευταίο που συμπληρώνει την εικόνα. Άλλος ο αέρας το σπιτιού ενός μονιασμένου ζευγαριού και άλλος από ένα σπίτι που ο ένας είναι στην ανατολή και ο άλλος στη δύση. Ο τόνος της φωνής καθώς ο ένας απευθύνεται στον άλλο. Οι λέξεις, αν χαρακτηρίζονται από ευγένεια και σεβασμό. Η όψη του προσώπου και η λάμψη των ματιών καθώς ο ένας κοιτάζει τον άλλο είναι πράγματα που αντιλαμβάνεται και τα εισπράττει το παιδί. Όλα αυτά είναι που το θρέφουν κιόλας. Του δίνουν ψυχική δύναμη και ασφάλεια.

Όταν υπάρχουν κενά στη σχέση του ζευγαριού , όσο και να αγκαλιαστείς μπροστά στο παιδί , όσα φιλιά λατρείας και να δώσεις, όσα αγάπη μου καρδούλα μου πεις στον άλλο, το παιδί δεν ξεγελιέται.

Ίσως η περίπτωση η δική σου χρειάζεται έστω και προσωρινά λίγο σεβασμό και υπομονή. Αν θεωρείς ότι θα κακομάθει έτσι, ίσως πρέπει να εστιάσεις αλλού και να αντιμετωπίσεις την εγωιστική τάση του παιδιού όπου ελλοχεύει. Εννοώ κάποια παραπάνω χατίρια, καλλιέργεια του εγώ κλπκλπ. που πρέπει να περιοριστούν και με τον τρόπο αυτό θα του κοπεί λίγο ο αέρας. Δε λέω ότι έτσι είναι, απλά σου δίνω ιδέες.

Εντωμεταξύ πάντα στον εγωκεντρισμό ενός παιδιού κάνει πάρα πολύ καλό ο ερχομός ενός και περισσότερων αδελφών.....ή αν δε γίνεται αυτό όσο το δυνατόν στενότερη επαφή με ξαδέλφια ή άλλα παιδάκια. Σε μία βάση καθημερινή και σταθερή ώστε να τα νιώθει σαν αδέλφια και να αναγκαστεί να μετριάζει το εγώ και να μοιράζεται γενικώς. Έτσι και η μαμά θα πάψει να είναι μόνο δική του.

"Εύχομαι στους Γερμανούς από ελληνίζοντα φαντάσματα να γίνουν Έλληνες."Φρειδερίκος Νίτσε

Δίχως Ελληνικές σπουδές, δεν υπάρχει εκπαίδευση.

Leo Tolstoy