Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

παιδί στον παιδικό σταθμό και 2η εγκυμοσύνη

Recommended Posts

καλημέρα!!

είμαι εγκυμονούσα στο 1ο τρίμηνο και πολλοί με συμβουλεύουν να κρατήσω την μικρή μου 3,5 ετών στο σπίτι με την γιαγιά και να αποφύγω ( λόγω ίωσης ) τον παιδικό - που φέτος της αρέσει και φαίνεται να περνάει καλά!. Το θέμα είναι ότι και στο σπίτι να κάτσει δεν θα κάνει παρέα με άλλα παιδάκια? Οι φίλοι μας τα στέλνουν στον παιδικό. Δεν μπορώ να την βάλω στην γυάλα! Στο σπίτι βαριέται πολύ! Κάνουμε χίλια πράγματα μαζί και πάλι είναι μελαγχολική πολλές φορές! Μέχρι και την γιαγιά της, που λατρεύει, βαρέθηκε. Και βέβαια δεν έχω κουράγιο πολλές φορές να την πάω βόλτα.

Είναι καμιά μανούλα σε παρόμοια θέση??

Διαφημίσεις

Παντως 3,5 χρονων ειναι μεγαλη για να καθεται μονο στο σπιτι μαζι σου, σιγουρα ψιλοβαριεται και εχει αναγκη απο παιδακια.

Καταλαβαινω τον προβληματισμο σου, τον ειχα αλλωστε κι εγω και απλως το ρισκαρα γιατι δεν ειμαι και υπερ της γυαλας.

Δε με κολλησε κατι η κορη μου κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης και προς το παρον ειναι ενταξει και ο μικρος.

Ειναι βεβαια και να μη σου τυχει.

Απ' ο,τι ξερω οι περισσοτεροι παιδιατροι ειναι αντιθετοι και συνιστουν να αποφευγεται ο παιδικος στην εγκυμοσυνη και μεχρι το μωρο να γινει τουλαχιστον 3 ή ακομα και 6 μηνων.

Με αυτη τη λογικη βεβαια, τι θα εκανε η δασκαλα της κορης μου που ηταν εγκυος?

Και γενικα δεν ξερεις απο που θα την πατησεις και θα κολλησεις κατι.

Ψυχη βαθια...

Εγω πηρα μια αποφαση και ευτυχως δεν τη μετανιωσα.

Με το καλο το νεο μωρο.

k9Tap3.png

Είμαι στην ίδια φάση με σένα και δεν μου πέρασε από το μυαλό να σταματήσω τον Ευριπίδη από το σταθμό. Αφού ούτως η άλλως ούτε εγώ είμαι κλεισμένη στο σπίτι. Λόγω της δουλειάς μου άλλωστε είναι αναγκασμένη να κυκλοφορώ πόλυ έξω και να συναντάω πολύ κόσμο. Ούτως ή άλλως και στην πρώτη εγκυμοσύνη, που δεν είχα άλλο παιδί, πέρασα τρεις ιώσεις, μία σε κάθε τρίμηνο. Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά και γνώμη μου είναι ότι, αν το κρατήσεις στο σπίτι, άδικα θα στερήσεις το παιδί σου από κάτι που το ευχαριστεί και το ωφελεί.

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Εγω παντως κολλησα απο τον συζυγο περισι στο 1ο τριμηνο. Οποτε ή θα μεινετε ολοι στο σπιτι ή μαλλον δεν εχει νοημα να την καρτησεις. Αλλωστε αν εχει ξαναπαει πιθανοτατα θα ειναι πιο ανθεκτικη φετος

Διαφημίσεις

Για μένα κακώς την κρατάς σπίτι. Αν είναι να κολλήσει από κάπου θα γίνει. Προσπάθησε να είναι φυσιολογική η ζωή σου για να μην λείπει τίποτα από την μικρή λόγω της εγκυμοσυνης σου ή του μωρού. Εγω τον δικό μου τον είχα στείλει παιδικό και δεν τον έκοψα καθόλου οταν πέρυσι γεννήθηκε η μικρή τον Νοέμβριο, όυτε μια μέρα. Το λεχούδι δεν αρρώστησε καθόλου πέρυσι παρόλο που όλοι περάσαμε διάφορες ιώσεις. Γίνονται πιο ανθεκτικά τα μωράκια.

μην την κρατάς σπιτι!

1. εμενα στην εγκυμοσύνη με κολλησε 3 φορές ο συζυγός (και εκείνος ουτε σνιφ δεν εκανε)

2. σε λίγες μερες θα αρχησει να αγριέυει

3. θα συνδεσει το καινούργιο μωρό με μαντρωμα

4. οταν θα ερθει το μωρό και παει στον παιδικό θα συνδεσει το μωρό με διώξιμο.

Κοινώς απο όπου και να το πιάσεις βρομάει. Αστο το παιδακι να παιει παιδικό και μόλις βλεπεις λιγο συναχάκι στειλτο στην γιαγια να την γλιτώσεις εσυ (νατην πατήσει και η γιαγια χιχιχιχιχι!!!!;))

αχχ... σας ευχαριστώ! και εγώ της ίδιας γνώμης είμαι!! και όχι τίποτα άλλο, φέτος περνάει ωραία και την βοηθάει αρκετά!

δυστυχώς δεν μπορώ να την στείλω στην γιαγιά όταν είναι αρρωστούλα!! αγκαλίτσα είμαστε γιατί δεν μου πάει η καρδιά!! δεν θέλω να αισθανθεί "κουρελάκι"...προσπαθώ να προσέχω αλλά....είναι και θέμα τύχης όπως λέτε και εσείς...και είναι μεγάλη τύχη που αυτόν το χειμώνα κυκλοφορεί η "γρίπη"!!!

1. Οι αρρωστιες που κολλάνε οι συζηγοι δεν είναι παιδικές.

2. Οι παιδικές αρρωστιες ειναι επικινδυνες στην εγκυμοσύνη.

Οποτε δική μου γνωμη είναι συζητα το με το γυναικολογο σου αν έχεις τα απαραιτητα αντισωματα για παιδικες αρρωστιες οπως ανεμοβλογια οστρακια κτλ. Εμένα πχ μου είχε πει "μακρια απο παιδάκια!!!"

Επίσης δε πρεπει να ξεχνάμε τον H1N1 που δε μπορουν να εμβολιαστούν οι εγκυες του πρωτου τριμηνου. Αν δε θελεις να ρισκάρεις γνωμη μου είναι περιμενε να μπεις στο β' τρίμηνο, εμβολιάσου και μετά στείλε τη μικρή στον παιδικό.

Κανε την καμια βόλτα αν βαριέται, παίξε την λίγο, λίγο υπομονη και θα περάσει ο καιρός.

pECmp3.png

Με καταλληλες προφυλαξεις που παιρνουν και οι σταθμοι ελαχιστοποιουνται οι πιθανοτητες να κολλησει κατι...Εξαλλου οταν εντοπιστει αντιμετωπιζεται

Εγω προσωπικα πιστευω οτι στην αναπτυξη του παιδιου ειναι απιστευτα σημαντικο να βρισκεται με αλλα παιδια και αν αυτο δεν γινει θα το ακολουθει σε ολη του την ζωη

9rQUp2.png

Διαφημίσεις

• 2 years later...

Κορίτσια καλησπέρα.ειμαι έγκυος στο 2ο παιδακι και το 1ο εδω και 2 μηνες το στέλνω σε βρεφικό.Εχω αγχωθει γιατι ειναι όλο μυξουξες -συνάχι καμια φορά πυρετο.Φοβάμαι μην μου κολλήσει κ εμένα τιποτα κ κυριως κανέναν ιό επικίνδυνο για εγκυμοσύνη όπως κυτταρομεγαλοϊο.Υπάρχουν άλλες έγκυες με παιδια σε παιδικο -βρεφικό?Πως φυλάγεστε απο τις ιωσεις που παθαινουνΔεν έχω κανέναν δικό μου να μου το κρατήσει κ αναγκαστικά θα το στείλω μεχρι να πάρω άδεια.Εντωμεταξυ όσο και να φυλάχθω με παιρνει αγκαλιες μουρη με μουρη,δεν μπορω να το αρνηθω.εσεις τι κανετε?

Μια από τα ίδια κι εδώ. Πήγαμε προνήπιο φέτος και επειδή μου ζητούσε σχολείο δεν μπορούσα να του αρνηθώ. Αυτή τη στιγμή είμαι με ιωσούλα που μου έφερε...πονόλαιμος, μπούκωμα κτλ. Εντάξει δεν θα τρελαθώ κιόλας, στην αρχή ψιλοφρίκαρα αλλά μου είπαν κι αλλες μαμαδες ότι έχουν αρρωστήσει έγκυες, στο φαρμακείο επίσης μου είπαν οτι μπορώ να πάρω και φάρμακα ειδικά στο τρίτο τρίμηνο που ειμαι τώρα οπότε οκ.

Τώρα μετά με το μωρό τι θα γίνει δεν ξέρω...δεν προβλέπω να τον σταματάω εκτός κι αν υπαρχει κάποια επιδημία και με ενημερώσει η δασκάλα του οπότε θα τον κρατάω λίγες μέρες στο σπίτι.

Ειδικά αν είναι η πρώτη του χρονιά σε συνεχή επαφή με παιδιά θα σου φέρνει συνέχεια ιωσούλες αλλά και πάλι μπορείς να το βάλεις σε γυάλα;

Εγώ φυσικά έχω και την καβάτζα του θηλασμού γιατί τον μεγάλο τον θήλασα πολύ και εννοείται και το μωρό που έρχεται....may the force be with us!

αχ..... τα ίδια πέρασα κι εγώ όταν ήμουν έγκυος στην κόρη μου. ο γιος μου έφερνε από τον παιδικό ό,τι αρρώστια υπάρχει. πέρασα σχεδόν όλη την εγκυμοσύνη με βήχα και πυρετό. έβηχα τόσο πολύ που νόμιζα ότι θα κάνω κακό στο μωρό (ο γιατρός μου γέλαγε). ως και κρούσμα λοιμώδους μονοπυρήνωσης εμφανίστηκε εκείνη τη χρονιά στον παιδικό (ακόμη θυμάμαι την τρομάρα που πήρα όταν διάβασα την ανακοίνωση). γενικά, η 2η εγκυμοσύνη μου, ήταν μια μεγάλη ταλαιπωρία (σωματική και ψυχολογική).

Κορίτσια γενικά τις παιδικές ιώσεις δεν τις πολυφοβάμαι να είμαι ειλικρινής.Και στην προηγούμενη εγκυμοσύνη κολλησα ίωση ενω δεν δουλευα εκείνο το διάστημα και ήμουν σπίτι.Φοβάμαι τις ιώσεις τύπου μεγαλοκυτταροϊο που δεν έχω αντισώματα.Εσεις δεν ανησυχούσατε γι αυτές τις ιώσεις?Ειχατε αντισώματα ή απλά ήσασταν χαλαρές?Η μικρή μου παρόλο που είναι 16 μηνών της αρέσει ο βρεφικός πολύ.και όταν βλέπει πια παιδάκια έξω παει να τα μιλησει(ξερεις τα ακαταλαβιστηκα ακόμα).Αν την κρατησω σπιτι μετα θα της κακοφανεί λιγο αλλα βεβαια μπορει να τη σταματήσω γτ έχει χρόνια μπροστά της να παει σε σχολειο.

να σου πω δεν έκατσα να ψάξω για ιώσεις τύπου κυτταρομεγαλοιού που λες...από κάποιο και μένα μου λείπουν αντισώματα αλλά είπα μην τρελαθώ και χωρίς λόγο. Και να φανταστείς η γιατρός μου δεν είναι από αυτές που σου ζητάνε συνέχεια εξετάσεις από τα στελέχη που δεν εχεις αντισώματα οπότε είμαστε kinder έκπληξη! Αμα είναι να πάθω κάτι θα το πάθω....

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

κοριτσια εγω περσι ημουν εγκυος στο τριτο και τα μεγαλα μου πηγαιναν παιδικο. γεννησα ιανουαριο. ουτε μια μερα δεν τα σταματησα απο τον παιδικο και δεν παθαμε τιποτα. ουτε οταν γεννηθηκε το μωρο. απλα θελει λιγο προσοχη, καλο πλυσιμο χεριων κυριως. και ο γυναικολογος και η παιδιατρος ηταν αποτρεπτικοι απο το να μην τα στειλω παιδικο. φυλακισμενα θα τα κρατησουμε? και ο θεος βοηθος...!!!