Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΟΞΟΠΛΑΣΜΑ

Recommended Posts

Καλημέρα. Θα πρέπει να ξέρεις πως δεν κολλάς το τοξόπλασμα αν φας άψητο κρέας ή βρώμικα λαχανικά οπωσδήποτε, παρά μόνο αν αυτά είναι μολυσμένα με τοξόπλασμα.

Πόσο καιρό θέλουν τα αντισώματα να φανούν δεν ξέρω αλλά για τις τιμές που λες δεν εμφανίζουν όλα τα εργαστήρια τιμές. Δηλαδή μπορεί ένα μικροβιολογικό να βγάζει μόνο αποτέλεσμα (αρνητικό-θετικό) και ένα άλλο αποτέλεσμα+τιμή.

Δεν βρίσκω πάντως κάποιον λόγο να ανησυχείς. Απλά την επόμενη φορά να είσαι πιο προσεκτική.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

επειδη εγω δεν εχω αντισωματα σε τοξοπλασμα πρεπει να κανω συχνες εξετασεις αλλα ο γυναικολογος μου εχει πει οτι αν τυχον κολλησω κατι θα φανει στις εξετασεις μετα απο ενα μηνα και οχι αμεσως τωρα για να σε καθυσηχασω λιγο το τοξοπλασμα ειναι επικινδυνο το πρωτο τριμηνο της εγκυμοσυνης στο τριτο που ειμαστε ειμαστε μπορει να παρει κανεις φαρμακευτικη αγωγη

vXPNp3.png

QcHZp3.png

επειδη εγω δεν εχω αντισωματα σε τοξοπλασμα πρεπει να κανω συχνες εξετασεις αλλα ο γυναικολογος μου εχει πει οτι αν τυχον κολλησω κατι θα φανει στις εξετασεις μετα απο ενα μηνα και οχι αμεσως τωρα για να σε καθυσηχασω λιγο το τοξοπλασμα ειναι επικινδυνο το πρωτο τριμηνο της εγκυμοσυνης στο τριτο που ειμαστε ειμαστε μπορει να παρει κανεις φαρμακευτικη αγωγη

Μα η raniag είναι στον 3ό μήνα xanthi9 όχι στο 3ο τρίμηνο! Προφανώς μπερδεύτηκες ε?

5JP7p3.png

rnsFp2.png

ουτως η αλλως αφου δεν εχεις αντισωματα θα πρεπει να επαναλαμβανεις καθε διμηνο την εξεταση μαζι με τις υπολοιπες υποχρεωτικες.

το βασικο ειναι οτι βγηκαν αρνητικα, μην μπερδευεσαι με νουμερα γιατι καθε εργαστηριο εχει δικο του συστημα.

δεν τρωμε τιποτα μισοψημενο (κρεας, ψαρι, αβγα κλπ), δεν τρωμε εξω φρεσκα λαχανικα γιατι δεν ξερεις ποσο καλα πλυμμενα ειναι, δεν πιανουμε ζωα που δεν ξερουμε αν ειναι εμβολιασμενα, δεν πιανουμε ακαθαρσιες ακομα και των εμβολιασμενων ζωων, οχι αλλαντικα και οχι μαλακα τυρια, γιατι εκτος απο το τοξοπλασμα υπαρχει και η λιστερια.

μια συνηθεια ειναι, δεν ειναι τιποτα φοβερο.

καλη συνεχεια και ψυχραιμια

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

απαγορεύονται τα αλλαντικά? σας το έχουν πει? νομίζω τα συσκευασμένα-παστεριωμένα επιτρέπονται και τέτοια είναι όσα πουλιούντα σε σούπερ μάρκετ. εγώ προσωπικά τα καταναλώνω με μέτρο αν και τα έχω ελαττώσει σε σχέση με πριν.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

θεωρητικα τιποτα δεν απαγορευεται οταν εισαι σιγουρη για την προελευση, την ποιοτητα και τις συνθηκες συντηρησης. δεν απαγορευεται για παραδειγμα να φας οστρακα αν εισαι σιγουρη οτι ειναι ολοφρεσκα και δεν εχουν καποιο μικροβιο. εισαι ομως σιγουρη? δεν απαγορευεται να φας φρεσκια σαλατα αν ειναι πολυ καλα πλυμμενη. ειναι ομως? επειδη αφενος δεν μπορει να τρελαθεις και να αγωνιας με το καθετι, αφετερου δεν μπορεις να κανεις και πειραματα (αφου μια λιστερια σε εναν ενηλικα ειναι τιποτα, σε μια εγκυο μπορει νατης στοιχισει την κυηση), καλο ειναι καποια αμφιβολα ειδη να αποφευγονται.

και ουτε πανικος χρειαζεται ουτε τιποτα. τρεις εγκυμοσυνες εχω διανυσει, δεν επαθα ποτε τιποτα που εκοψα καποια πραγματα για λιγο καιρο.

k9Tap3.png

εγω θυμαμαιν σε αυτην την εξεταση που εκανα στο ικα :shock: μου ειχαν βγαλει οτι ειχα κ 2 φορεσ την εκαναν για σιγουρα...κ οταν πηγα στον γιατρο κ μ'εστειλε σε ενα ιδιωτικο τα αποτελεσματα ηταν αρνητικα....λεπτομεριεσ δεν ρωτησα το μονο που με εννοιαζε ηταν να ειναι καλα τα αποτελεσματα.......μεχρι να βγουν τα αποτελεσματα κλειστηκα στο σπιτι...ουτε κινητο ανοιγα ουτε την πορτα σε κανεναν για καμια εβδομαδα....ηθελε καμια δεκαρια μερες για να βγουν!!!!

κ σκεφτομουν "για φαντασου τωρα δεν ειχα κατι κ μου ειπαν οτι εχω...ΑΝ ΕΙΧΑ Κ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΡΗΣΚΑΝ!!!!!!!!!????????:shock:

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΩ ΤΟ ΞΑΝΑΚΟΙΤΑΖΑ...ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΟΜΩΣ????

το εχω κι εγω τοξοπλασμα και στην προηγουμενη μου εγκυμοσυνη το ειχα!

παντα αρνητικο μεχρι το τελος!!!

το μονο που προσεχα ειναι τα λαχανικα και ειδικα οι σαλατες,μαρουλια και τετοια....

κρεας τρωω και ετρωγα ελαχιστο,

σε αυτη την εγκυμοσυνη μου εχει κολλησει να τρωω σαντουιτσ,τωρα τα κοβω κι αυτα σιγα-σιγα

9a7bp2.pngIm47p2.png

• 11 months later...

Είμαι τρομοκρατημένη... Κάναμε σήμερα τις εξετάσεις αυχενικής διαφάνειας 1ου τριμήνου και όλα πήγαν καλά. Στη συνέχεια "γιορτάσαμε" με τον άντρα μου και πήγαμε για φαγητό στα Fridays όπου έφαγα μισοψημένη μοσχαρίσια μπριζόλα... Δεν ήξερα πως δεν έπρεπε... ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ????? Θα πάω αύριο πρωί πρωί για εξετάσεις. Φοβάμαι πολύ :(

d97c460763.png

24d971ce45.png

Διαφημίσεις

Είμαι τρομοκρατημένη... Κάναμε σήμερα τις εξετάσεις αυχενικής διαφάνειας 1ου τριμήνου και όλα πήγαν καλά. Στη συνέχεια "γιορτάσαμε" με τον άντρα μου και πήγαμε για φαγητό στα Fridays όπου έφαγα μισοψημένη μοσχαρίσια μπριζόλα... Δεν ήξερα πως δεν έπρεπε... ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ????? Θα πάω αύριο πρωί πρωί για εξετάσεις. Φοβάμαι πολύ :(

d97c460763.png

24d971ce45.png

• 5 months later...

καλησπέρα

σε παρακαλώ για τα φώτα σου...είμαι και εγώ ακριβώς στην ίδια θέση..το κόλησα στον 4ο μήνα και τώρα διανύω την 21η εβδομάδα. Δεν έχω κάνει ακόμα αμνιοπαρακέντηση αλλά παιρνω την αντιβίωση. όλοι οι γιατροί που έχω πάει με αποθαρύνουν για να το κρατήσω...Σε εσένα πήγαν όλα καλά??? χρειάζομαι να κρατηθώ από κάπου γιατί θα τρελαθώ...

καλημέρα και πάλι...

τα τελευταία νέα μου για το θέμα είναι ότι μετά από αμνιο είδαμε ότι δεν έχει περάσει το μαμούνι το σακο αι το μωράκι είναι καλά...

αυτό που με ανησυχεί κάπως είναι ότι αν και τώρα που είμαι προσ το τέλος δεν χρειάζεται να ξανακάνω αλλη αίμοληψία για να δουν τους δείκτες οι οποίοι έχουν πέσει κατα πολύ, είναι το γεγονός ότι απο τη γέννηση του μπέμπη και μετά θα πρέπει για 6 μήνες να κάνει αιμοληψία για να δούν τα δικά του αντισώματα, αλλά το ποιό ανησυχητικό είναι το ότι θα πέπει για τους 6 μήνες αυτούς να παρακολουθόυμε και το κεφαλάκι του και τα ματακια του για τύφλωση....

ΕΣΚΑΣΑ ΠΑΛΙ :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

αν και η περιπτωση είναι ακραία -λέει - η ιατρός θα πρέπει να γίνει................ μα αφού δεν εχει περάσει το μαμούνι το σάκο..........

τί να πώ... όλα θα πάνε καλά ευχομαι..................

καλησπέρα...επειδή βιώνω και εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα μπορείς να με ενημερώσεις για τις εξελίξεις στην δική σου εγκυμοσύνη?? ειμαι στην 21 η εβδομάδα και δεν έχω κάνει ακόμα αμνιοπαρακέντηση..παίρνω την αντιβίωση ...περιμένω με αγωνία την απαντηση σου...:-(

• 5 εβδομάδες μετά...

καλησπερα

Διαγνωστηκε και σε μενα τοξοπλασμα στην 11η βδομαδα της κυησης. Μολυνθηκα λιγο πριν ή λίγο μετα τη συλληψη και παντως όχι απο γατα. Ειμαι στην 14η βδομαδα και παιρνω αντιβιωση (6 ταμπλετες Rovamycine ημερησιως). Περιμενω να κανω την αμνιοπαρακεντηση για να δουμε τι θα κανουμε...Επιπλεον προκειται για διδυμη κύηση- που σημαινει ότι πρεπει και τα 2 εμβρυα να ειναι ενταξει.

Διαβαζω εν τω μεταξυ στο ιντερνετ οτι υπαρχει περιπτωση μολυνσης του εμβρυου κατα την αμνιοπαρακεντηση;;;

Ο γιατρος μου λεει να κανουμε επιπλεον και δειγματοληψια ομφαλιου λωρου... πανικός!!!

Διαφημίσεις

καλησπερα

Διαγνωστηκε και σε μενα τοξοπλασμα στην 11η βδομαδα της κυησης. Μολυνθηκα λιγο πριν ή λίγο μετα τη συλληψη και παντως όχι απο γατα. Ειμαι στην 14η βδομαδα και παιρνω αντιβιωση (6 ταμπλετες Rovamycine ημερησιως). Περιμενω να κανω την αμνιοπαρακεντηση για να δουμε τι θα κανουμε...Επιπλεον προκειται για διδυμη κύηση- που σημαινει ότι πρεπει και τα 2 εμβρυα να ειναι ενταξει.

Διαβαζω εν τω μεταξυ στο ιντερνετ οτι υπαρχει περιπτωση μολυνσης του εμβρυου κατα την αμνιοπαρακεντηση;;;

Ο γιατρος μου λεει να κανουμε επιπλεον και δειγματοληψια ομφαλιου λωρου... πανικός!!!

εχεις μνμ

καλησπερα

Το τί μπορεί να συμβεί κατά την αμνιοπαράκέντηση είναι να σαλτάρεις όταν τα ακούς... Στην κορούλα μου μου έλεγαν να μην την κάνω γιατί μέχρι και να αποβάλλεις μπορείς, μετά μου έλεγαν ότι μπορεί απλά να μολυνθείς.. και στο τέλος την έκανα και δεν έπαθα τίποτα.. Εμένα σχεδόν με υποχρέωσαν να την κάνω γιατί έχω γάτο χρόνια στο σπίτι Περσικό, με εκατομμύρια τρίχες... Και ευτυχώς όλα ήταν καλά! Εύχομαι όλα να σου πάνε καλά!! :D

• 1 month later...

Κορίτσια, κι εγώ από προχτές είμαι χάλια. Έφαγα κρέας που διαπίστωσα κάπως καθυστερημένα ότι δεν ήταν καλοψημένο. Έχω τρομοκρατηθεί!! Είμαι στη 14η εβδομάδα και μέχρι τώρα όλα πάνε τέλεια στην εγκυμοσύνη μου. ΄Τηλεφώνησα στο γιατρό μου και μου είπε να μην ανησυχώ για μια φορά, αλλά να κάνω την εξέταση σε καμιά εβδομάδα. Δεν μπορώ να το βγάλω από το μυαλό μου, δεν μπορώ να χαρώ αυτές τις ωραίες μέρες, συνέχεια νιώθω τύψεις και κλαίω!! :-(

Κορίτσια, κι εγώ από προχτές είμαι χάλια. Έφαγα κρέας που διαπίστωσα κάπως καθυστερημένα ότι δεν ήταν καλοψημένο. Έχω τρομοκρατηθεί!! Είμαι στη 14η εβδομάδα και μέχρι τώρα όλα πάνε τέλεια στην εγκυμοσύνη μου. ΄Τηλεφώνησα στο γιατρό μου και μου είπε να μην ανησυχώ για μια φορά, αλλά να κάνω την εξέταση σε καμιά εβδομάδα. Δεν μπορώ να το βγάλω από το μυαλό μου, δεν μπορώ να χαρώ αυτές τις ωραίες μέρες, συνέχεια νιώθω τύψεις και κλαίω!! :-(

Λιγο υπερβολικη σε βρισκω...δεν εγινε και τιποτα.

Ενταξει ειπαμε να προσεχουμε...αλλα μη πιανουμε και τα ακρα.Αν ηταν ετσι θα επρεπε δλδ ολη την υπολοιπη ζωη μας που τρωμε ελευθερα να κολαμε καθε μηνα τοξοπλασμα.

Λιγο υπερβολικη σε βρισκω...δεν εγινε και τιποτα.

Ενταξει ειπαμε να προσεχουμε...αλλα μη πιανουμε και τα ακρα.Αν ηταν ετσι θα επρεπε δλδ ολη την υπολοιπη ζωη μας που τρωμε ελευθερα να κολαμε καθε μηνα τοξοπλασμα.

Σε ευχαριστώ για το κουράγιο!

Σε ευχαριστώ για το κουράγιο!

Ετσι ειναι κοριτσακι...προσεχουμε αλλα χωρις υπερβολες και υστεριες.Αλλιως δεν προκειται να τη χαρεις την εγκυμοσυνη σου και θα ειναι κριμα.Το νινι σου μια χαρα ειναι.

Βεβαια δε σου κρυβω οτι στην αρχη της εγκυμοσυνης μου κι εγω ετσι τρελλαινομουν...σιγα σιγα ηρεμησα.

Κορίτσια όντως θέλει ψυχραιμία και σίγουρα δε σημαίνει ότι αν φας ωμό κρέας σίγουρα θα κολλήσεις τοξόπλασμα...τότε πως οι περισσότερες από εμάς δεν έχουμε αντισώματα;

Αν είχαμε κολλήσει τοξόπλασμα έστω και μια φορά θα είχαμε αντισώματα για μια ζωή, άρα δεν κολλάει καθόλου εύκολα προφανώς....!

εγω κολλησα απο τα σουβλακια!!!!!!!!ειχα τρελλαθει εναν καιρο σε πιτα με σουβλακι.τελικα μολις ειχα μεινει εγκυος και μολις το ειχα κολλησει.

δεν ειναι ευκολο αλλα συμβαινει.το χειροτερο και πιο απιθανο ειναι αυτο που εγινε σε μενα.

lisa κανε την εξεταση.στην περιπτωση που εχεις παιρνεις αντιβιωση.μην αγχωνεσαι.χοιρινο εφαγες???

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...