Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ποσα γευματα?

Recommended Posts

κοριτσια γεια σας!!

το μωρο μου ειναι 2 1/2 μηνων και του δινω γαλα δικο μου με το μπιμπερο!!!

τα γευματα του ειναι λιγα με μεγαλη ποσοτητα γαλα.

δηλαδη κανει 4 γευματα και τρωει 280γρ.

παιρνει κανονικα βαρος καθε μηνα.καποιες φορες το ξυπναω μηπως κανει παραπανω γευματα αλλα ματαια.

αναρωτιεμαι,δεν ειναι λιγα τα γευματα?

πρεπει να το ξυπναω για να κανει λιγα γευματα με μικροτερη ποσοτητα?

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

Κατερίνα μου δεν νομίζω ότι πρέπει να το ξυπνάς το παιδί, τρώει αρκετά και χορταίνει και αφού παίρνει και βάρος δεν έχεις πρόβλημα. Τον παιδίατρο όμως τον ρώτησες?

Κατερίνα μου δεν νομίζω ότι πρέπει να το ξυπνάς το παιδί, τρώει αρκετά και χορταίνει και αφού παίρνει και βάρος δεν έχεις πρόβλημα. Τον παιδίατρο όμως τον ρώτησες?

του το ειπα Ρουλα μου και μου ειπε πως αφου παιρνει βαρος ειμαστε ενταξει αλλα οταν εφυγα απο το μαιευτηριο μου ειπαν να το ξυπναω ανα 3ωρο....

εχω μπερδευτει!!

του αρεσει να κοιμαται πιο πολυ και μια μερα μου εκανε 3 γευματα μονο!!!!

9a7bp2.pngIm47p2.png

κατερινα μου πρωτα απο ολα ρωτα τον παιδιατρο σου.

ο δικος μου γεννηθηκε 2,5 κιλα , μια σταλιτσα. λογικα θα επρεπε να τρωει πολυ, αντιθετα αυτος κοιμοταν περισσοτερο.

οταν ρωτησα την παιδιατρο μου, μου ειπε οτι δεν πρεπει να το ξυπναω γιατι προφανως εχει μεγαλυτερη αναγκη απο υπνο. να χασει βαρος λιγο δυσκολο. οποτε πεινασει θα ξυπνησει και θα φαει.γνωμη μου ειναι λοιπον να μην το ξυπνας

Διαφημίσεις

Κατερίνα μου και εμένα έτσι μου είχαν πει στο πρώτο και το έκανα, το αποτέλεσμα ήταν το μωρό να εκνευρίζεται και να χάνει τον ύπνο του και εγώ την ηρεμία μου. Γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να το ξυπνάς, τα μωράκια με το που θα πεινάσουν ξυπνάνε και ουρλιάζουν δεν παίζουν με το θέμα φαγητού :lol::lol: αφού δεν σου ξυπνάει και παίρνει και βάρος είναι μια χαρά.

Και εγω κορίτσια δεν ξύπνησα ποτέ την Δεσποινούλα μου ούτε μωρό αλλά ούτε και τώρα για φαγητό. Οποτε πεινάσει θα ξυπνήσει και θα φάει. Οποτε την ξυπνάω ξυπνάει εκνευρισμένη...

.png

280 γρ :shock: , η δικη μου τα επινε σε 3 δοσεις. μεχρι το χρονο εφτασε αισιως τα 120γρ το γευμα αλλα ετρωγε 3-4 φορες. λογικο ειναι να κοιματε αφου χορταινει. να σου ζησει κατερινα :D

Γεια σου Κατερινα,

Κι εγω συμφωνω με τις κοπελες που εγραψαν παραπανω. Το παιδι θα ξυπνησει και θα ζητησει φαγητο οποτε το εχει αναγκη. Ασε που τρωει πολυ καλα. Η δικια μου ετρωγε πιο πολλες φορες αλλα απο λιγο, και φυσικα πεινουσε παλι μετα απο λιγη ωρα.

Μην αγχωνεσαι, το καθε μωρακι εχει τον δικο του τροπο και τους δικους του ρυθμούς.

Διαφημίσεις

Αν τρώει 280 μλ την φορά λογικό είναι να θέλει λιγότερα γεύματα το μωράκι σου, πάντως αν παίρνει βάρος κανονικά δεν χρειάζεται να τον ξυπνάς. Εμένα ο παιδίατρος μου είχε συστήσει να την ξυπνάω και να την ταίζω γιατί ήταν 25 ημερών και δεν είχε ανακτήσει το βάρος της γέννας, ενώ κανονικά το κάνουν μέχρι την 14 μέρα πάνω κάτω.

1aLup3.png

BtUIp3.png

Γεια σου Κατερίνα,

Συμφωνω και εγω με τα κοριτσια ότι δεν πρέπει να ξυπνάς το μωρό.Σημασία έχει κατά την διάρκεια τιυ 24ώρου να τρώει την ποσότητα που πρέπει (150gr επί το βάρος του μωρού)! Και αυτό που σου είπαν από το μαιευτήριο, δηλ. να το ξυπνάς ανά 3ωρο, μάλλον στο είπαν για τον πρώτο μήνα το πολύ! Φιλάκια!

συμφωνω κι εγω πως το μωρο δεν το ξυπναμε αφου ειναι καλλυμενο με 4 γευματα και η αναπτηξη του ειναι μια χαρα θεωρω πως δεν υπαρχει λογος να ανυσηχεις..εξαλλου εμενα ειναι κοντα 7μηνων και 280 δεν πινει..

my baby was my reborn...

εχω την εντυπωση, χωρις να ειμαι ειδικος, οτι οι γιατροι λενε να τα ξυπναμε για λογους ασφαλειας... αν ομως ενα μωρακι εχει το προγραμμα του, πινει κανονικα το γαλατακι του, παιρνει το βαρος του κλπ... οντως ειναι αμαρτια να το παιδευουμε... νομιζω ομως οτι υπαρχει ενα οριο για να μην αφυδατωθει αυτος ο τοσο κουτσικος οργανισμουλης... νομιζω λεω...

Παρεπιπτοντως, γιατι δεν τα ταιζετε κοιμησμενα ??? Μου φαινοταν κι εμενα αδιανοητο και μου το ειπε η Ρουλα !!! Σωθηκαμε ειφδικα για το βραδυ !!! :D

• 1 χρόνο μετά...

Γεια σας κορίτσια!

Ο μπέμπης μου (2 μηνών) ζυγίζει 5570 γραμμάρια. Μέχρι τώρα έτρωγε πολύ κι έπαιρνε αρκετό βάρος. Τώρα όμως μας έχει κόψει το 5το γεύμα και τρώει 180-200 ml τη φορά με αποτέλεσμα σε μισή βδομάδα να πάρει μόνο 55 γραμμάρια. Το πρώτο του γεύμα είναι 7 με 8 το πρωί και το τελευταίο 11 με 12 το βράδυ. Δοκίμασα να του δώσω όσο κοιμάται, αλλά άμα δεν θέλει δεν τρώει με τίποτα.

Τι λέτε; Πόσο πρέπει να πίνει ανάλογα με την ηλικία και το βάρος του;

Πείτε μου γιατί ανησυχώ πολύ!

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε...!!!

Διαφημίσεις

• 5 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια δεν ξέρω τι έγινε κι όλα ανατράπηκαν!

Αύριο κλείνουμε τους 3 μήνες και είμαστε 6400 (γεννήθηκε 3850). Ενώ έτρωγε μια χαρά 200-250 ml τη φορά (4 γεύματα το 24ωρο) ξαφνικά είχαμε τη φαεινή ιδέα να τα κάνουμε 5 τα γεύματα (με μικρότερη ποσότητα φυσικά). Το δοκιμάσαμε 2 μέρες και δεν πέτυχε, οπότε είπαμε να ξαναγυρίσουμε στα 4 γεύματα. Όμως άρχισε να πίνει πολύ λογότερο στο σύνολο. Ενώ έπινε 800-900 ml την ημέρα τώρα με πολύ ζόρι πίνει 600. Να σημειώσω ότι επειδή έμπαινε η πιπίλα του μπιμπερό μέσα από το ρούφηγμα βάλαμε αυτή της Chicco για 4 μηνών με τις 3 τρύπες.

Η παιδίατρος μας είπε αν συνεχίσει έτσι να κάνουμε εξετάσεις (καλλιέργεια και γενική ούρων) για ουρολοίμωξη. Αλλά το πιο πιθανό είναι να βαρέθηκε τη διαδικασία του φαγητού γιατί τον πιέζω πολύ να φάει.

Τι να κάνω όμως; Δεν αντέχω να τον βλέπω να τρώει τόσο λίγο!

Πείτε μου τη γνώμη σας, σας παρακαλώ!

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε...!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...