Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια μου θα ήθλεα να σας ρωτήσω κάτι: Στην πρώτη εγκυμοσύνη μου, στον 8ο μήνα είχα βγάλει κάτι σπιθουράκια στην κοιλιά και με το που γέννησα φούντωσαν σε όλο μου το σώμα. :shock: Επισκέφτηκα δερματολόγο, αλλεργιολόγο, τουλάχιστον από 2-3 του είδους, και όλοι μου έιπαν ότι είναι αλλεργία σε κάτι το οποίο δεν έμαθα ποτέ. Πήρα κρέμες, αλοιφές ακόμη και κορτιζονούχα χάπια αλλά δεν έγινε τίποτα.

Όπως μου είχε πει μία από όλες τις δερματολόγους, τα σπυράκια θα έφευγαν μόνα τους 2 με 3 μήνες μετά τη γέννα και προκλήθηκαν από τις ορμόνες της εγκυμοσύνης. Και όντως έτσι έγινε, ένα πρώί ξύπνησα και είχαν φύγει.:)

Τώρα είμαι στην 33η εβδομάδα της δεύτερης εγκυμοσύνης μου και άρχισα πάλι να φουντώνω από σπιθουράκια στην περιοχή της κοιλιάς. :? Προμηνύεται να ξαναπεράσω τα ίδια, δηλαδή!

Μήπως κάποια άλλη κοπέλα είχε ανάλογη περιπέτεια? Μήπως ξέρει κάτι παραπάνω που μπορεί να με βοηθήσει? Γιατί και χοντρή και μαύρα χάλια και να ξύνομαι όλη την ώρα...να δούμε πώς θα το αντέξω!!!

Διαφημίσεις

aleca εγώ δεν έβγαλα σπυράκια στην κοιλιά,αλλά από τον πρώτο μήνα εγκυμοσύνης μου έχω ακμή στο πρόσωπο.Πήγα σε δερματολόγο,ρώτησα φαρμακοποιό και όλοι μου είπαν(όπως και ο γιατρός μου)να μην βάζω τίποτα να πλένομαι με ένα αθώο σαπούνι,να μην τα πειράζω και θα φύγουν μόλις γεννήσω και μετά.Αφού να φανταστείς ο φαρμακοποιός δεν μου έδινε ούτε neutrogena να αγοράσω γιατί λέει όλα αυτά έχουν χημικά!!

Q03fp2.png

• 3 weeks later...

Λοιπόν ξαναγράφω μπας και βοηθήσω κάποια άλλη κοπέλα. Έψαχνα για το τι μπορει να συμβαινει και διαβασα καπου ότι τέτοιου είδους εξανθηματα μπορει να οφειλονται σε υπολειτουργια του παραθυρεοειδη αδενα, και στην έλλειψη ασβεστίου και βιταμινης D. ¨επαιρνα ασβεστιο 500mg την ημέρα και έπινα 2 ποτήρια γαλατακι και κανα γιαούρτι καθε μέρα. Έκανα όμως εξετασεις για το ασβεστιο και όντως ειχα 7.2 με όριο το 8.5-10. Από εκεινη την ημέρα διπλασίασα το ασβεστιο που έπαιρνα (στο οποίο σκευασμα είναι ενσωματωμένη η βιταμινη D) και τα σπυρακια εξαφανιστηκαν σε 3 με 4 ημέρες!!!!!!!

Δεν έβαλα τελικά την κορτιζονουχα κρεμα που μου ειχε δώσε η δερματολόγος παρα μια απλή ενυδατική που βάζουν τα νεογέννητα.

Θέλω να πιστευω ότι οφειλονταν σε αυτό και να μην ξαναβγάλω στην πορεια γιατι στην πρώτη εγκυμοσύνη πραγματικά ταλαιπωρηθηκα πολύ.

Είχα βγάλει στο πλάι της μέσης πάρα πάρα πολλά σπυράκια σe έκταση όσο είνα 2 φέτες τους τοστ!δεν υπήρχαν χρήματα να παω γιατρό.είχαν φαγούρα κ έβαζα οινόπνευμα.σιγά σιγά έφυγαν.το ίδιο έπαθα κ πριν κανένα 6μηνο.πάλι δεν μπορούσα να παω γιατρό.πηγα σ ένα φαρμακείο κ ρώτησα αν ξανάείδαν κατι τέτοιο κ μου είπαν πως μοιάζει με ερπη.

Διαφημίσεις

ναι μαρία μου, αυτό μπορεί να είναι ο έρπης ζωστηρ. Εμένα ήταν σε όλη την κοιλια, κατι σαν ιλαρά - ερυθρα. Η δερματολόγος μου λέει ειναι δερματιτιδα, δε μπορεις να κανεις κατι. Το παθαινουν λέει πολλές γυναικες στην εγκυμοσύνη από τις ορμόνες ή από το τσιτωμα της κοιλιάς. Αλλα επειδή έτσι μου έλεγαν και στην πρώτη εγκυμοσύνη και αυτό κρατησε 2.5 μηνες αφότου γέννησα και μετά, παρ΄όλο που είχα πάρει και κορτιζονη, για αυτό έκανα και αυτη την δοκιμη. Έτσι και αλλιως την έλλειψη ασβεστιου την ειχα. Οπότε τωρα θα δούμε. Αν δεν ξαναβγαλω, θα ειναι από αυτο.

Δεν ξέρω πως είναι αυτα που λες αλλά θα σου περιγράψω το δικό μου να μου πεις αν λέμε το ίδιο.στην αρχή βγήκαν πολλά σπυράκια κ είχαν φαγούρα.μετά όλη η περιοχή έγινε κόκκινη κ ήταν πρισμενη κ ζέστη κ έγινε σαν ξηρόδερμια

Δεν ξέρω πως είναι αυτα που λες αλλά θα σου περιγράψω το δικό μου να μου πεις αν λέμε το ίδιο.στην αρχή βγήκαν πολλά σπυράκια κ είχαν φαγούρα.μετά όλη η περιοχή έγινε κόκκινη κ ήταν πρισμενη κ ζέστη κ έγινε σαν ξηρόδερμια

ναι κάπως έτσι έγινε τώρα. Εκεί που ήταν πιο πολλά τα σπυριά ήταν πολύ κόκκινο, ερεθισμένο. Εκει που ήταν πιο λίγα φαινόντουσαν καθαρα τα κόκκινα πολύ μικρά σπιθουρακια. Την προηγούμενη φορά ήταν πιο πολύ σαν καντήλες. Λιγότερα αλλά μεγαλύτερα. Και δεν είχα μόνο στην κοιλιά, είχα και στα πόδια και στα χέρια.

ναι κάπως έτσι έγινε τώρα. Εκεί που ήταν πιο πολλά τα σπυριά ήταν πολύ κόκκινο, ερεθισμένο. Εκει που ήταν πιο λίγα φαινόντουσαν καθαρα τα κόκκινα πολύ μικρά σπιθουρακια. Την προηγούμενη φορά ήταν πιο πολύ σαν καντήλες. Λιγότερα αλλά μεγαλύτερα. Και δεν είχα μόνο στην κοιλιά, είχα και στα πόδια και στα χέρια.

Για το ίδιο πράγμα λέμε τελικά!

Και εγώ έχω βγάλει αυτά τα σπινθουράκια που λέτε, και στην κοιλιά αλλα και 2 στο πρόσωπο...Δεν είναι σαν σπυράκια, ούτε είναι κοκκινα.. αλλα είναι σαν πολυ μικρές ανοιχτόχρωμες καφε ελιές..Δεν ξέρω πως φεύγουν, αλλά ελπίζω να εξαφανιστούν μετά την γέννα!! :confused:

dev017pb___.png

line_m121_beg_41_time_1262667600_text_ef20ece9eaf1fcf220eceff520f0f1dfe3eae7f0e1f220e5dfede1e9.gif

Διαφημίσεις

Και εγώ έχω βγάλει αυτά τα σπινθουράκια που λέτε, και στην κοιλιά αλλα και 2 στο πρόσωπο...Δεν είναι σαν σπυράκια, ούτε είναι κοκκινα.. αλλα είναι σαν πολυ μικρές ανοιχτόχρωμες καφε ελιές..Δεν ξέρω πως φεύγουν, αλλά ελπίζω να εξαφανιστούν μετά την γέννα!! :confused:

dev017pb___.png

Αυτό είναι άλλο.είναι σαν ξεθωριασμενεσ κρέατοελιές πολύ μικρές;εγώ τέτοια έβγαλα στον λαιμό στην εγκυμοσύνη κ τα περισσότερα έφυγαν μετά

ε βέβαια... και από αυτά έβγαλα!!! Σιγά και μην δεν... λοιπόν, στην πρώτη εγκυμοσύνη μου έφυγαν σχδόν ΄΄ολα. Αυτά που έμειναν έγιναν πολύ μικρά. Τώρα θα δούμε.

Αυτό είναι άλλο.είναι σαν ξεθωριασμενεσ κρέατοελιές πολύ μικρές;εγώ τέτοια έβγαλα στον λαιμό στην εγκυμοσύνη κ τα περισσότερα έφυγαν μετά

Ναι έτσι είναι σαν μικρές κρεατοελιές! Φεύγουν αυτά? :? Έχω και εγώ στον λαιμό, κοιλιά και ανακάλυψα και στο πρόσωπο! Τέλεια ε? :)

dev017pb___.png

line_m121_beg_41_time_1262667600_text_ef20ece9eaf1fcf220eceff520f0f1dfe3eae7f0e1f220e5dfede1e9.gif

Ναι έτσι είναι σαν μικρές κρεατοελιές! Φεύγουν αυτά? :? Έχω και εγώ στον λαιμό, κοιλιά και ανακάλυψα και στο πρόσωπο! Τέλεια ε? :)

dev017pb___.png

Τα περισσότερα έφυγαν.έμειναν πολύ λίγα τα οποία τα καταλαβαίνω μόνο όταν κάνω μπάνιο που είναι υγρό το δέρμα.εγώ ξέρετε τι πατατρακ έπαθα με αυτα;τα έβγαλα καλοκαίρι(αντιηλιακό δεν έβαζα τα τελευταία χρόνια) κ νόμιζα ότι ήταν καρκίνος του δέρματος.ο Ντίνος έπαθε πανικό.EYTYXΩΣ για ΆΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΆ υπάρχει το πάρεντς κ έμαθα ότι ήταν απ την εγκυμοσύνη :wink:

dev017pb___.png

Στο πρόσωπο εχω εδώ κ αρκετά χρόνια 2-3 γύρω απ τα μάτια κ πιστεύω πως είναι απ τα φτηνιαρικα καλλυντικά που βάζω

Διαφημίσεις

εγώ κοριτσακια μου στην πρωτη εγκυμοσύνη είχα ένα μεγάλο στη σχισμή στο στήθος και την τρίτη ημέρα που γέννησα ξεράθηκε και έπεσε. Και επειδή δεν ήξερα και γενικά γίνομαι χάλια στις εγκυμοσύνες λέω 'αυτό είναι... αρχίζει η μετάλλαξη!'

¨εφυγαν όλα εκτός από καναδυο στο πρόσωπο,. κοντά στα μαλιά, στο ύψος των ματιών.Εγιναν όμως σαν πολύ μικρές φακίδες, δεν φαίνονται.

Τώρα έχω βγάλει πάλι και συμπληρώνουν αυτη την ομορφιά που με χαρακτηρίζει!!!! (μπλιαχ!)

εγώ κοριτσακια μου στην πρωτη εγκυμοσύνη είχα ένα μεγάλο στη σχισμή στο στήθος και την τρίτη ημέρα που γέννησα ξεράθηκε και έπεσε. Και επειδή δεν ήξερα και γενικά γίνομαι χάλια στις εγκυμοσύνες λέω 'αυτό είναι... αρχίζει η μετάλλαξη!'

¨εφυγαν όλα εκτός από καναδυο στο πρόσωπο,. κοντά στα μαλιά, στο ύψος των ματιών.Εγιναν όμως σαν πολύ μικρές φακίδες, δεν φαίνονται.

Τώρα έχω βγάλει πάλι και συμπληρώνουν αυτη την ομορφιά που με χαρακτηρίζει!!!! (μπλιαχ!)

Ναιαι κι εγώ μην χάσω!κ γύρω γύρω στις θηλές είχα αλλά έφυγαν ENTEΛΩΣ.εκείνα ήταν πιο έντονο καφέ.

• 10 months later...

κι εγω σημερα εβγαλα εξανθηματα στην κοιλια και στο ενα μηρο ως το γονατο.ο γιατρος ειπε να βαλω κορτιζονουχο αλοιφη.δεν εβαλα ομως γιατι φοβαμαι τις παρενεργειες της κορτιζονης για το μωρο.εχετε πειρα απο κορτιζονουχες αλοιφες κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης?

bmH9p2.png

τελικα δεν ειχα βαλει την αλοιφη οταν ημουν εγκυος, δεν χριεασηκε γιατι με το ασβεστιο εξαφανιστηκαν....αλλα οταν μου την ειχαν δωσει την αλοιφη, μου ειπαν και γυναικολογος και δερματολογος και φαρμακοποιος οτι ειναι ακινδυνη για το μωρο....Προσπαθησε πρωα με πολυ ενυδατωση και αν δεν γινει τιποτα και δεν το αντεχεις βαλε...

δεν νομιζω να εχω ελλειψη ασβεστιου γιατι παιρνω και συμπληρωμα και απο τη διατροφη.ανησυχω μηπως ειναι καποια αλλεργια, θα προσπαθησω να το διελευκανω σημερα.δεν εχω παντως τα σπιθουρακια που αναφερονται παραπανω αλλα κανονικα εξανθηματα σαν αυτα των αλλεργιων, μονο που δεν ειναι σε ολο το σωμα αλλα στην κοιλια και στους μηρους.

bmH9p2.png

• 2 years later...

Εγω παλι κοριτσια...στην πρωτη εγκυμοσυνη απο νωρις...οπως κ τωρα στην δευτερη...βγαζω κατι..σαν σπυρακια...πιο πολυ καντιλες θα ελεγα...οχι με πυον..ειναι κοκκινιλες φουσκωμενες κ σκληρες...και εκει που φουντωνουν κ με φαγουριζουν...μετα μπορει να ηρεμισουν κ να χαθουν ΕΝΤΕΛΩΣ!Αυτα τα βγαζω απο τους αγκωνες κ κατω...πιο μικρα στα γονατα..σημερα ειδα κ στον αστραγαλο ενα μικρο κ στην μεση εκει που "σφιγγει" το λαστιχο απο το εσωρουχο...μερικα ειναι οπως οταν σε τσιμπαει ενα κουνουπι...σε διαφορα μεγεθη αλλα σκληρο εκεινο το σημειο...κ οταν ηρεμουν χανονται εντελως!