Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

μανούλες τα φώτα σας...

Recommended Posts

Guest dinaki88

προσπάθησα να βρω απαντήσεις στα ερωτήματα μου σε παλιά ποστς αλλά δεν τα κατάφερα οπότε όποια μανούλα βρει χρόνο την παρακαλώ να μου λύσει 2-3 απορίες γιατί είμαι μικρή μανούλα και λίγο χαμένη στο διάστημα θα έλεγα...

Δόξα το Θεό με το θηλασμό(αποκλειστικός θηλασμός)τα πάμε πάρα πολύ καλά-μάλλον κάτι παραπάνω από καλά.Σήμερα το μωρό μου 2θ ημερών είναι 4560 με βάρος γέννησης 3290 και βάρος εξόδου 3190.Αλλά έχουν αρχίσει να μου σπάνε τα νεύρα τα σχόλια κάποιων γιατρών(έχουμε μπει και σε νοσοκομείο και είδαμε και πολλούς)ότι μάλλον έχουμε πάρει πολύ βάρος και να προσπαθήσω να της δίνω πιπίλα όταν γκρινιάζει κι όχι στήθος συνέχεια.Το μωρό όμως γκρινιάζει μόνο όταν πεινάει και δεν την παίρνει και την πιπίλα-και λογικό μου φαίνεται αφού γκρινιάζει για να φαει.Εγώ χ...... για το τι λένε οι γιατροί-μου φαίνεται χαζό για νεογεννητο να υπάρχει θέμα θήλάζει πολύ!το θέμα είναι ότι μου σπάει τα νεύρα ο πατέρας του που υποστηρίζει ότι πρέπει όντως να βρω τρόπο να μειώσω το πόσο θηλάζει το μωρό!!!!!καμιά άποψη πάνω σε αυτό?

Δεύτερον,θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι φυσιολογικό που έχω τόσο γάλα-τρέχει παντού όταν θηλάζω και καμια φορά και το βράδυ ας πούμε που αμελώ κάπως να τσεκάρω το επίθεμα να το αλλάξω...θα είναι μόνιμα έτσι?και σκέφτομαι ότι αν το αντλώ για να αδεάζω κάπως το μαστό ουσιαστικά το ωθώ σε μεγαλύτερη παραγωγή-σωστά?τι να κάνω...

ευχαριστώ όποια μαμάκα μου απαντήσει!

Διαφημίσεις

προσπάθησα να βρω απαντήσεις στα ερωτήματα μου σε παλιά ποστς αλλά δεν τα κατάφερα οπότε όποια μανούλα βρει χρόνο την παρακαλώ να μου λύσει 2-3 απορίες γιατί είμαι μικρή μανούλα και λίγο χαμένη στο διάστημα θα έλεγα...

Δόξα το Θεό με το θηλασμό(αποκλειστικός θηλασμός)τα πάμε πάρα πολύ καλά-μάλλον κάτι παραπάνω από καλά.Σήμερα το μωρό μου 2θ ημερών είναι 4560 με βάρος γέννησης 3290 και βάρος εξόδου 3190.Αλλά έχουν αρχίσει να μου σπάνε τα νεύρα τα σχόλια κάποιων γιατρών(έχουμε μπει και σε νοσοκομείο και είδαμε και πολλούς)ότι μάλλον έχουμε πάρει πολύ βάρος και να προσπαθήσω να της δίνω πιπίλα όταν γκρινιάζει κι όχι στήθος συνέχεια.Το μωρό όμως γκρινιάζει μόνο όταν πεινάει και δεν την παίρνει και την πιπίλα-και λογικό μου φαίνεται αφού γκρινιάζει για να φαει.Εγώ χ...... για το τι λένε οι γιατροί-μου φαίνεται χαζό για νεογεννητο να υπάρχει θέμα θήλάζει πολύ!το θέμα είναι ότι μου σπάει τα νεύρα ο πατέρας του που υποστηρίζει ότι πρέπει όντως να βρω τρόπο να μειώσω το πόσο θηλάζει το μωρό!!!!!καμιά άποψη πάνω σε αυτό?

Δεύτερον,θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι φυσιολογικό που έχω τόσο γάλα-τρέχει παντού όταν θηλάζω και καμια φορά και το βράδυ ας πούμε που αμελώ κάπως να τσεκάρω το επίθεμα να το αλλάξω...θα είναι μόνιμα έτσι?και σκέφτομαι ότι αν το αντλώ για να αδεάζω κάπως το μαστό ουσιαστικά το ωθώ σε μεγαλύτερη παραγωγή-σωστά?τι να κάνω...

Μπράβο που τα καταφέρνεις τόσο καλά. Το μωράκι σου μια χαρά ειναι, να χαιρονται που τρώει κ ακόμα περισσότερο να χαίρονται που του δίνεις το γαλατάκι σου που είναι φάρμακο.

Η παραγωγή σου θα ρυθμιστεί με τον καιρό, κ εγώ γινόμουν χάλια στην αρχή, κάθε μέρα σεντόνια άλλαζα ;)

Οσον αφορά να βρείς τρόπο να κάνεις το παιδί να θηλάζει λιγότερο το βρίσκω ακατόρθωτό αφού για να τρώει τόσο σημαίνε ότι το χρειάζεται. Να σου ζήσει κ αγόρασε ένα κουτί ωτοασπίδες να μην τους ακούς κ μια μονωτική ταινία για να το βουλώσουν όλοι.

Συγνώμη για τα νεύρα αλλά στο γιό με την άγνοια μου κ την ηλιθιότητα του περίγυρου θήλασα 3 μήνες ενώ θα μπορούσα να το είχα κάνει για πολύ περισσότερο. Ευτυχώς τώρα ειμαστε 8,5 μηνών κ τα πάμε καλά κ αποκλειστικά :)

Καλά, οι γιατροί πάντα θα βρουν μια δικαιολογία για να υπονομεύσουν το θηλασμό, αλλά ομολογώ ότι αυτή τη συγκεκριμένη δεν την έχω ξανακούσει:shock::D:lol:

Εμένα μου φαίνεται ότι τα πάτε εξαιρετικά καλά. Και η κόρη μου τον πρώτο μήνα τόσο βάρος πήρε, γεννήθηκε 3.700 και ενός μηνός ήταν 5.000! Είναι πολύ συνηθισμένο στα μωρά που θηλάζουν, απλά κάποια στιγμή, σε λίγους μήνες, αυτή η γρήγορη ανάπτυξη θα φρενάρει (λογικό).

Επίσης θα υπέθετε κανείς ότι οι γιατροί θα ήξεραν πως η φύση δημιούργησε το στήθος και όχι την πιπίλα και μάλλον κάτι παραπάνω ξέρει;) Το μωρό κάνει αυτό ακριβώς που πρέπει για να ρυθμίσει την παραγωγή σου.

Μην αντλείς με το θήλαστρο, γιατί έτσι θα αυξηθεί η παραγωγή ενώ δεν χρειαζεται. Πρόσεχε να μην εναλλάσσεις τα στήθη πολύ συχνά (ένα στήθος ανά γεύμα) και το περισσευούμενο γάλα θα ελλαττωθεί με τον καιρό.

Καλή συνέχεια!

jv42p3.png

DfUyp2.png

simfono apolita me tin jesgk ,bravo sou pou thilazeis...ke bravo sou pou akoloutheis to enstikto sou...astous na lene...oso gia to stithos eine poli fisiologiko na trexei ke kirios to vradi...tha srosei meta to mina tha to deis..min adleis akoma eine noris tha berdepseis tin pargogi...ase to moro sou na to rithmisei.sta poli diskola kane me ligo ladaki masaz apo pano pros tin thili na vgenei ligo gala gia na anakoufizese.ligo ipomoni ke ola tha pane kala.......na sou zisei to moraki sou!!!!

Διαφημίσεις

Καλημέρα κοπέλα μου και να σου ζήσει το μωράκι!

Λοιπόν, έχω να σου πω ότι κάνεις καταπληκτική δουλειά και μπράβο σου! Το βάρος που γράφεις συμβαδίζει με του δικού μου όταν ήταν νεογέννητο.

Δηλαδή: γεννήθηκε 3360, τον πήραμε 3180 και 30 ημερών ήταν 4750!

Δεν υπάρχει βρεφική παχυσαρκία (ειδικά για τα μωρά που θηλάζουν) και μην ακούς κανέναν εκτός απ' το κλάμα του μωρού σου. Το μωρό δεν ξέρει ότι έχουμε ανακαλύψει τις πιπίλες.... Το στήθος της μαμάς του ζητάει, όχι την πλαστικούρα....;)

Για το στήθος σου που ρωτάς, είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και μέχρι σήμερα το βράδυ που κοιμάμαι φοράω επιθέματα καλού κακού. Αν θες το πρωί κυρίως που είναι πιο "βαρύ" το στήθος βγάζε λίγο με το θήλαστρο αλλά μην το παρακάνεις γιατί θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Εγώ το έκανα γιατί πονούσα πολύ απ' το πρήξιμο. Σίγα-σιγά όλα θα πάρουν το δρόμο τους.

Και πάλι μπράβο σου και να χαίρεσαι το μωράκι σου!

Guest dinaki88

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις.Μου δώσατε πολλή χαρά γιατί στεναχωριέμαι να μου λένε ότι δεν πρέπει να κάνω με τόσο ζήλο αυτό που όλες οι μανάδες θα έπρεπε να κάνουν.

Από την αρχή ήθελα να το θηλάσω αποκλειστικά και φοβόμουν μήπως βγει δύσκολο μωρό να μη θέλει το στήθος πχ.και τώρα μου προέκυψε εντελώς αντίθετο πρόβλημα.Τι να πω...