Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ!!!

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

Έχω μπερδευτέι τρομερά και χρειάζομαι τη βοήθειά σας οπωσδήποτεγια να ξεμπερδευτώ! :confused:

Λοιπόν, είμαι στον 6ο μήνα και θα ήθελα, πρωτα ο Θεός να γεννήσω σε κάποιο Δημόσιο Νοσοκομείο στη Θεσαλονίκη(Ιπποκράτειο ή Παπαγεωργίου).

Ως εδώ καλά. Από εδώ και περά ξεκινούν οι απορίες μου.:oops:

Γίνεται να με παρακολουθεί κάποιος γιατρός που είναι σε αυτά τα Νοσοκομεία και να αναλάβει αυτός τον τοκετό μου στο Νοσοκομείο;

Και αν ναι, αν αποφασίσω να πάω σε κάποιον γιατρό θα πρέπει αν με πιάσουν οι πόνοι τη μέρα που θα εφημερεύει το Νοσοκομέιο; Αν δεν εφημερεύει το συγκεκριμένο Νοσοκομείο τη συγκεκριμένη μέρα τι γίνεται;

Ρωτώ γιατί διάβασα στο forum ότι υπάρχουν γιατροί του Νοσοκομείου που έχουν και εξωτερικά ιατρεία. Πήρα λοιπόν 3-4 γιατρούς τηλέφωνο στα ιατρεία τους και όλες οι Γραμματείες μου είπαν πως δεν αναλαμβάνει ο γιατρός τοκετό στο Νοσοκομείο, παρά μόνο σε ιδιωτική κλινική.

Σας παρακαλώ εξηγήστε μου λίγο πως λειτουργεί το σύστημα για κάποιον που θέλει να γεννήσει σε Δημόσιο Νοσοκομείο. Τα χω χαμένα και δεν μπορώ να καταλάβω. Αν είναι όπως τα λένε οι Γραμματείες των γιατρών, τόπε θα πρέπει αναγκαστικά να με ξεγεννήσει κάποιος γιατρός που δεν με έχει ξαναδεί ποτέ στη ζωή του; Και είναι αλήθεια πως υπάρχει περίπτωση εκείνη την ώρα να είναι μόνο ειδικευόμενος γιατρός που θα μάθει πως γίνεται ο τοκετός σε μένα;

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διαθέσατε να διαβάσετε το μήνυμα. Σας είμαι ευγνώμων αν έχετε κάποια απάντηση στα ερωτήματά μου και μου την παραθέσετε. :-P

Διαφημίσεις

γέννησα στο Έλενα και από την εμπειρία μου ξέρω ότι

α) μπορείς να έχεις γιατρό από το νοσοκομείο που να σε παρακολουθεί κ να γεννήσεις με αυτόν

β) μπορείς να μην έχεις κ να γεννήσεις με τον γιατρό της υπηρεσίας

Σίγουρα η πρώτη επιλογή είναι κ η καλύτερη

Με έναν πόνο σου εύχομαι

Αχ πρωτούλα σε ευχαριστώ πάρα πολύ που μου απάντησες τόσο γρήγορα.

Ανακουφίστηκα που υπάρχει η πρώτη επιλογή.

Όμως γιατί όλες οι Γραμματείες των γιατρών μου λένε ότι ο γιατρός δεν αναλαμβάνει τοκετό στο Νοσοκομείο; Πως θα μπορέσω να βρω γιατρό;

Αγχώνομαι λίγο γιατί ο καιρός περνάει και εμείς δεν έχουμε βρει ακόμα γιατρό. Η γιατρός που ήμουν ως τώρα αναλαμβάνει τοκετούς μόνο στο Γένεσις που είναι Ιδιωτική Κλινική. Πολύ πρόσφατα έμαθα το κόστος και γι΄αυτό ψάχνομαι τώρα.

Να με συγχωρείτε γαι τις πολλές απορίες μου. Είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη και δεν έχω κάποιον να ρωτήσω. Οι περισσότερες φίλες γέννησαν σε Ιδιωτική Κλινική και λίγες που γέννησαν σε Δημόσιο επέλεξαν τη δεύτερη επιλογή.

maroulita apla exe sto myalo sou oti h prwth periptwsh synhthws synodeyetai apo to gnwsto "fakelaki" wste na xeis to giatro pou se parakolouthouse olo ayto to diasthma...toulaxiston aytos einai o "agrafos" nomos sta dhmosia nosokomeia twn Athinwn....twra an tyxeis se "agio" anthrwpo sto eyxomai olopsyxa!!!!!

me to kalo!!!!!!!

Διαφημίσεις

Αχ τι καλά που γράψατε!

Ναι το γνωρίζω για το φακελάκι και το έχω στο νου μου καθώς και στον οικονομικό προυπολογισμό μας. Όμως αυτό που δεν γνωρίζω είναι πως θα βρω γιατρό... Πήρα σε 4 γιατρούς που έμαθα εδώ στο forum ότι αναλαμβάνουν τοκετούς σε Νοσοκομείο και όλοι το αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι κάνουν τοκετό σε Δημόσιο Νοσοκαμείο παρά μόνο σε Ιδιωτική Κλινική. Μα πως είναι δυνατόν; :confused: Αφού εδώ στο forum έχω διαβάσει ότι αρκετές κοπόλες γέννησαν με το γιατρό τους στο Νοσοκομείο. Εγώ τι έχω και όλοι οι γιατροί μου το αρνούνται; Στεναχωρήθηκα λίγο που δεν μπορώ να βγάλω άκρη και έχω αφήσει το θέμα του γιατρού τόσο φλου.

Erianton έχω ΠΗΤ 24-01-10. Θέλω από καιρό να γράψω στο καφέ με τις μανούλες Ιανουαρίου 2010 αλλά όποτε μπαίν σε αυτό το θέμα διαβάζω τα νέα, περνάει η ώρα και μετά δεν προφθαίνω... Αύριο όμως θα μπω να συστηθώ.

Maroulita, με το καλό να γεννήσεις κορίτσι μου!!

Από όσο ξέρω, για να έρθει ο γιατρός που σε παρακολουθεί στο νοσοκομείο τη μέρα που θα γεννάς, πρέπει το νοσοκομείο να εφημερεύει. Εκτός κι αν σου πει να πας για πρόκληση κάποια συγκεκριμένη μέρα που εφημερεύει το νοσοκομείο και αν βέβαια δεν έχει αρχίσει ο τοκετός από μόνος του νωρίτερα.

Για παράδειγμα, μια φίλη μου έχει ένα γιατρό που ξεγεννάει στο Παπαγεωργίου και στο Γένεσις και της είπε αν τη μέρα που θα σε πιάσουν οι πόνοι εφημερεύει το Παπαγεωργίου πήγαινε εκεί, αν όχι στο Γένεσις. Δεν θυμάμαι τώρα πως τον λένε τον συγκεκριμένο.

Γι' αυτό που λες ότι οι γραμματέες των γιατρών σου λένε ότι δε γίνεται, νομίζω είναι επειδή αυτά τα συζητάς μετά κατ' ιδίαν, και αφού σε παρακολουθεί αυτός ο γιατρός (πας στο ιατρείο του κάθε μήνα). Γιατί απ' το τηλέφωνο μάλλον θα φοβούνται να σου πουν οι κοπέλες κάτι σαν: "ναι, από τη στιγμή που θα του δώσετε τα 1000 ευρουλάκια του ο γιατρός θα έρθει όπου θέλετε"!!!

Η κουμπάρα μου πάλι γέννησε με δικό της γιατρό 2 παιδιά στο Ιπποκράτειο, θα τις ρωτήσω και τις δύο για να μάθω λεπτομέρειες και θα σου ξαναγράψω.

Εν τω μεταξύ, έχω ακούσει και το άλλο: κάποιες πηγαίνουν σε 2 γιατρούς ( έναν στο Παπαγεωργίου κι έναν στο Ιπποκράτειο) για να έχουν καλυμμένες όλες τις εφημερίες.

Τέλος πάντων, εύχομαι όλα να πάνε καλά και θα επανέλθω σύντομα με πιο πολλές πληροφορίες,

:wink:

θα σε βαλω στην λιστα μας τι περιμενεις αγορι η κοριτσι?σε πληρωφορω οτι ηδη στις μανουλες ιανουαριου εχουμε 20 αγορια (ενα απο αυτα και το δικο μου ) και 9 κοριτσια.οσο για τον γιατρο θα κοιταξεις να βρεις απο αυτους που βρισκονται στο νοσοκομειο που εχεις επιλεξει να γεννησεις. δεν εχει δημοσια μαιευτηρια στην θεσσαλονικη?δεν εχει γιατρους του Ε.Σ.Υ εκει?

eQMGp2.png

Διαφημίσεις

Θα το ξαναπώ αλλη μια φορα. Αν δεν εχεις δικό σου γιατρό σε νοσοκομείο δεν ειναι και τοσο τραγικό. Το πολυ πολυ να γλιτώσεις την καισαρική και να γεννησεις φυσιολογικά. Οσες φιλες μου ειχαν γιατρό σε νοσοκομειο καναν καισαρική με τις πιο γελοιες δικαιολογιες των γιατρών τους. Η αληθεια ομως ηταν οτι επρεπε να τελειώσουν με τα τακτικά τους περιστατικά (οι γιατροί) γιατι είχαν και τα εκτακτα απο κοπέλες που δεν είχαν δικό τους γιατρό.

Εγω γεννησα τα δίδυμα χωρις δικό μου γιατρό και με καισαρική και ουτε που με απασχόλησε το θεμα. Ολοι οι γιατροί ενα πραγμα κάνουν, σε βοηθανε να γεννήσεις. Τωρα αν ο ενας παρει και τα 1000 ευρουλακια σου το πολυ πολυ να σου πει δυο ευχαριστώ παραπάνω, δε σημαινει οτι θα σε προσεξει περισσοτερο.

γιατι δεν κλεινεις ραντεβου με εναν απο αυτους τους γιατρος στο ιατρειο τους και να τα συζητησεις απο κοντα?

Νομιζω πως ειναι πολυ απλο απο κοντα θα σου πει σιγουρα τι θα χρειαστει ως αμοιβη και ποια θα ειναι η διαδικασια.

Νομιζω τζαμπα αγχωνεσαι ..κλεισε ραντεβου το πολυ πολυ να πληρωσεις καποιες επισκεψεις.

Λογικο δεν ειναι οτι απο τη στιγμη που περνεις στο ιδιωτικο ιατρειο τους τηλεφωνο δε θα σου δωσουν τετοια πληροφορια για το νοσοκομειο ενω αν πας απο κοντα και του εξηγησεις οτι δεν μπορεις να γεννησεις σε ιδιωτικο θα ειναι πιο ευκολο να συννενοηθεις.

Εξαλλου δε θες να εχεις γνωρισει τον γιατρο που θα σε ξεγεννησει?

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Καλησπέρα κορίτσια!

Είχαμε πολλή δουλειά στο γραφείο αυτές τις μέρεες και δεν πρόφθαινα να γράψω.

Πρώτα απ' όλα σας ευχαριστώ όλες πάρα πολύ που μου απαντήσατε. Ήταν πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σας. Τελικά έκλεισα ραντεβού σε 2 γιατρούς. Έναν που είναι στο Ιπποκράτειο και έναν που είναι στο Παπαγεωργίου. Πήγα χθες στο γιατρό του Παπαγεωργίου. Μου είπε λοιπόν ότι δεν είναι καλό που αλλάζω γιατρό σε αυτή τη φάση της εγκυμοσύνης γιατί είναι σε προχωρημένη φάση για αλλαγή γαιτρού. Από τη στιγμή λοιπόν που δεν έχω μαλώσει με τη γιατρό μου να επιστρέψω σε αυτήν και αφού θ΄λω να γεννήσω στο Παπαγεωργίου προτείνει το εξής:

Αφού γεννάω 24 Ιανουαρίου, μετά τις γιορτές κοντά στις 7 Ιανουαρίου να πάω σε αυτόν και τη μέρα που θα εφημερεύει το Παπαγεωργίου κοντά στις 15 Ιανουαρίου να με βάλει για πρόκληση. Με διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος με την πρόκληση. Επίσης μου είπε ότι είναι αδύνατο αν με πιάσουν οι πόνοι την μέρα που εφημερεύει το Ιπποκράτειο να πάω εγώ στο Παπαγεωργίου και φυσικά δεν μπορεί να έρθει στο Ιπποκράτειο. Οπότε η μόνη λύση για την περίπτωσή μου είναι η πρόκληση.

Τέλος με διαβεβαίωσε ότι όσες κοπέλες τις παρακολουθεί κάποιος γιατρός

Δημόσιου Νοσοκομέιου και γεννούν σε ατό το Νοσοκομέιο, είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχουν γεννήσει με πρόκληση.

Έγω όμως έχω μπερδευτεί πάλι. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλή αυτή η επιλογή.

Εσείς τι λέτε;

Ευχαριστώ!

Αν δεν σε ενδιαφέρει πιο νοσοκομειο να επιλεξεις θα σε συμβουλευα να μην κανεις προκληση και να περιμένεις το μωρακι σου στην ώρα που θα επιλέξει αυτό. Το ξαναειπα και πιο πανω οι περισσοτεροι γιατροι ειναι οκ στα νοσοκομεια. Ουτως ή άλλως σε αυτόν που πήγες θα πας μονο για να γεννησεις οποτε ουτε τον ξερεις ουτε σε ξερει. Κρατα τα 1500 ευρουλακια σου να τα ξοδεψεις για το μωρο σου και για σενα.

• 2 weeks later...

Καλησπερα μαρουλιτα....

Θα σου πω την αποψη μου μιας και γεννησα σε δημοσιο νοσοκομειο και μαλιστα με προκληση.....

Ειχα επιλεξει το νοσοκομειο (Αθηνα) γιατι εκει δουλευε συγγενικο μου προσωπο και ειχα εμπιστοσυνη. Ο γιατρος που με παρακολουθουσε ηταν καθηγητης και ειχαμε συμφωνησει να με ξεγεννησει εκει, με παρακολουθησε σε ολη την εγκυμοσυνη στο ιατρειο του το εξωτερικο. Φυσικα του πληρωσα την αμοιβη του (φακελακι) το οποιο δεν με πειραζει, θα πληρωνα τα διπλασια τουλαχιστον σε ιδιωτικη κλινικη. Αλλωστε αφου επιλεγεις γιατρο που θα ερθει οταν πρεπει και δεν θες να σε ξεγεννησει ο πρωτος τυχοντας θεωρω λογικο να πληρωσεις κιολας κατι. Γεννησα με προκληση επειδη ξεπερασα κατα 10 μερες την ΠΗΤ ΜΟΥ, το αρνητικο ηταν το οτι επρεπε να μπω μια μερα πριν, χρησιμοποιησαν υποθετο προσταγλαδινης, ειχα πολυ γρηγορη κι ευκολη γεννα.....οποτε παρολο που προτιμουσα να ειχα γεννησει με πρωτοβουλια του μωρου, ηταν καλυτερα με την προκληση γιατι δεν ταλαιπωρηθηκα με πονους και σπασμενα νερα να τρεχω στο νοσοκομειο .........

Τωρα στο δευτερο θα γεννησω παλι εκει......αντιμετωπιζω ομως το προβλημα ο αλλος γιατρος που εχω επιλεξει να μη θελει να ξεγεννησει εκει.......η συμφωνια που καναμε αρχικα ηταν να με παρακολουθει αυτος και να με ξεγεννησει αλλος (ειτε γνωστος του ειτε δικος μου που ομως θα ειμαστε συνεννοημενοι απο πριν) .....θα δουμε τι θα γινει, μπορει να αλλαξει γνωμη δεν το εχουμε συζητησει.......

Παντως σιγουρα δεν θα γεννησω με εφημερευοντα,. θελω γιατρο που να γνωριζει το ιστορικο μου και να ειναι υπευθυνος, δεν θα το ρισκαρα, εξαλλου τοσα λεφτα γλυτωνεις σε σχεση με τα ιδιωτικα, ας πληρωσουμε το γιατρο κατι......

Νομιζω οτι ειναι ρισκο να γεννησεις με εφημερευοντα........εχω δει γυναικες οταν γεννουσα παρατημενες μονες τους.......μια στραβη να τυχει στον τοκετο, θες να ρισκαρεις με οποιονδηποτε?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Καλησπερα μαρουλιτα....

Θα σου πω την αποψη μου μιας και γεννησα σε δημοσιο νοσοκομειο και μαλιστα με προκληση.....

Ειχα επιλεξει το νοσοκομειο (Αθηνα) γιατι εκει δουλευε συγγενικο μου προσωπο και ειχα εμπιστοσυνη. Ο γιατρος που με παρακολουθουσε ηταν καθηγητης και ειχαμε συμφωνησει να με ξεγεννησει εκει, με παρακολουθησε σε ολη την εγκυμοσυνη στο ιατρειο του το εξωτερικο. Φυσικα του πληρωσα την αμοιβη του (φακελακι) το οποιο δεν με πειραζει, θα πληρωνα τα διπλασια τουλαχιστον σε ιδιωτικη κλινικη. Αλλωστε αφου επιλεγεις γιατρο που θα ερθει οταν πρεπει και δεν θες να σε ξεγεννησει ο πρωτος τυχοντας θεωρω λογικο να πληρωσεις κιολας κατι. Γεννησα με προκληση επειδη ξεπερασα κατα 10 μερες την ΠΗΤ ΜΟΥ, το αρνητικο ηταν το οτι επρεπε να μπω μια μερα πριν, χρησιμοποιησαν υποθετο προσταγλαδινης, ειχα πολυ γρηγορη κι ευκολη γεννα.....οποτε παρολο που προτιμουσα να ειχα γεννησει με πρωτοβουλια του μωρου, ηταν καλυτερα με την προκληση γιατι δεν ταλαιπωρηθηκα με πονους και σπασμενα νερα να τρεχω στο νοσοκομειο .........

Τωρα στο δευτερο θα γεννησω παλι εκει......αντιμετωπιζω ομως το προβλημα ο αλλος γιατρος που εχω επιλεξει να μη θελει να ξεγεννησει εκει.......η συμφωνια που καναμε αρχικα ηταν να με παρακολουθει αυτος και να με ξεγεννησει αλλος (ειτε γνωστος του ειτε δικος μου που ομως θα ειμαστε συνεννοημενοι απο πριν) .....θα δουμε τι θα γινει, μπορει να αλλαξει γνωμη δεν το εχουμε συζητησει.......

Παντως σιγουρα δεν θα γεννησω με εφημερευοντα,. θελω γιατρο που να γνωριζει το ιστορικο μου και να ειναι υπευθυνος, δεν θα το ρισκαρα, εξαλλου τοσα λεφτα γλυτωνεις σε σχεση με τα ιδιωτικα, ας πληρωσουμε το γιατρο κατι......

Νομιζω οτι ειναι ρισκο να γεννησεις με εφημερευοντα........εχω δει γυναικες οταν γεννουσα παρατημενες μονες τους.......μια στραβη να τυχει στον τοκετο, θες να ρισκαρεις με οποιονδηποτε?

Σε ευχαριστώ για την απάντηση βέρα!

Βασικά στην αρχή δεν ήθελα καθόλου να με ξεγεννήσει εφημερεύοντας αλλά δεν ήθελα και να μπω 2 βδομάδες πριν στο Νοσοκομείο και να γεννήσω με πρόκληση πολύ πριν την ΠΗΤ. Δίκοπο μαχαίρι, ακόμα δεν έχω καταλήξει. Το ευχάριστο είναι ότι έχω καταλήξει σε γιατρό(ο οποίος δεν ξεγεννάει στο Ιπποκράτειο, με είχαν ενημερώσει λάθος).

Τέσπα, δεν ξέρω ακόμα τι θα κάνω όσον αφορά τον τόπο γέννησης.

Αφού δεν χρειάζεται να κλείσουμε από τώρα θέση το αφήνω λίγο φλου.:roll: