Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΝΑΙ! Υπάρχει δημόσια τράπεζα βλαστοκυττάρων στην Θεσ/νικη!

Recommended Posts

ναι λοιπον ανοιξε η πρωτη δημοσια τραπεζα βλαστοκυτταρον στην θεσ/νικη και βρισκεται στο Παπανικολαου!!!!!!!!

εχει περιπου 2-3 μηνες που λειτουργει ακομη δεν εχει γινει καποια διαφημισει ή κατι αλλο,πηγα σημερα για ενημερωση και ειδα ανθρωπους με μερακι για την δουλεια τους που προσπαθουν να βοηθησουν συνανθρωπους τους!!!!!

η ενημερωση γινεται καθε Τεταρτη στης 12 στο κτιριο ΣΤΟΡΓΗ,η τραπεζα ειναι στο ισογειο.

οποιος θελει να ρωτησει κατι πολυ ευχαριστως.

Διαφημίσεις

Αχ Μαιρουλα αλήθεια? Εγω αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι οτι θα τα χρησιμοποιησουν σε περιπτωση που καποιος ειναι συμβατος. Υπαρχει περιπτωση ομως να τελειωσουν καποτε κ αν χρειαστει το μωρο μου να μην μπορει να βοηθηθει? Το θεωρησες πιο αξιοπιστο απο τις ιδιωτικες τραπεζες?

Γενικα θελω να ακουσω την γνωμη σου.

Αχ Μαιρουλα αλήθεια? Εγω αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι οτι θα τα χρησιμοποιησουν σε περιπτωση που καποιος ειναι συμβατος. Υπαρχει περιπτωση ομως να τελειωσουν καποτε κ αν χρειαστει το μωρο μου να μην μπορει να βοηθηθει? Το θεωρησες πιο αξιοπιστο απο τις ιδιωτικες τραπεζες?

Γενικα θελω να ακουσω την γνωμη σου.

κοιτα απο την στιγμη που τα δινεις εκει τα δωριζεις και αμα χρειαστει σε οποιον ειναι συμβατος τα χρησιμοποιουν.σε περιπτωση που χρειαστει το παιδι σου ψαχνουν στην παγκοσμια τραπεζα βλαστοκυτταρων για να σου βρουν δοτη,αλλα δεν υπαρχη θεμα λιστας αναμονης εδω στην ελλαδα μας ειπαν γιατι δνε υπαρχη,δηλαδη δεν ειναι τοσοι πολλοι που περιμενουν.

θελουν να φτασουν τον αριθμο 10.000 σε ολη την ελλαδα ανα τον φτασουν αυτον καλυπτουν το 95%του πληθυσμου μας,οπωτε ουτε καν θα μας χρειαζεται η παγκοσμια τραπεζα.με τον ρυθμο που πανε περιμενουν συντομα να φτασουν σε λιγα χρονια.

κοιτα και εγω πρωτα σε ιδιωτικη πηγα για ενημερωση,αυτο που δεν μου αρεσε και μου το ειπε η αιματολογος μου που εμπιστευομαι ειναι οτι στις ιδιωτικες γινεται ταυτοποιηση DNA.το εψαξε φιλη της για την κορη της.

επισης οτι σε περιπτωση που το παιδι αρωστησει το πιο πιθανο ειναι να ειναι αρρωστα και τα βλαστοκυττρα.

επισης μας ειπαν οτι για την ωρα τα βλαστοκυτταρα χρησιμοποιουνται για αρρωστιες του αιματος σε ολα τα αλλα ειναι σε πειραματικο σταδιο.

επισης για οσους ειναι απο επαρχια βορεια ελλαδα θα υπογραψουν τωρα συμβαση με κουριερ και δεν θα ερχονται οι ιδιοι εδω αλλα θα τα φερνει κουριερ,τωρα καθυστερησαν λογω εκλογων αλλα παλι μια κοπελα που γενναει νοεμβριο της ειπαν οτι θα προλαβει.

επισης θα κανου και το ιδιο για θεσ/νικη.

γεια σου mary εχω διαβασει στο ιντερνετ σχετικα με το θεμα και ενδιαφερθηκα αρκετα γενναω τον μαρτιο.ομως διαβασα οτι μονο αν γεννησεις σε δημοσιο νοσοκομειο παιρνουν τα βλαστοκυταρρα.εγω θα γεννησω σε κλινικη.ξερεις αν οντως ισχυει κατι τετοιο;γιατι πραγματικα ηθελα να τα δωρησω

γεια σου mary εχω διαβασει στο ιντερνετ σχετικα με το θεμα και ενδιαφερθηκα αρκετα γενναω τον μαρτιο.ομως διαβασα οτι μονο αν γεννησεις σε δημοσιο νοσοκομειο παιρνουν τα βλαστοκυταρρα.εγω θα γεννησω σε κλινικη.ξερεις αν οντως ισχυει κατι τετοιο;γιατι πραγματικα ηθελα να τα δωρησω

οχι δεν υπαρχη τετοιο θεμα,ισα ισα μας ειπαν οτι και η χρεωση που βαζουν οι κλινικες απαγορευται οταν τα κανεις δωρεα!!!σου δινουν και μια ευχαριστηρια επιστολη απο εκει που τη δειχνεις στην κλινικη και δεν σε χρεωνουν ή αν εχεις πληρωσει πρεπει να σου δωσουν τα λεφτα σου πισω.

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Είναι σίγουρο αυτό με την τράπεζα στη Θεσσαλονίκη? Συνεργάζεται με αυτή τις Αθήνας? Που μπορώ να απευθυνθώ για πληροφορίες? Επίσης δεν κατάλαβα αυτό με τη μεταφορική. Περιμένω το δεύτερο παιδάκι μου και ενδιαφέρομαι. Στην δημόσια τα έδωσα στο πρώτο αλλά στην Αθήνα. Εγώ είμαι από Ξάνθη και έκανα τεράστια διαδικασία για να τα στείλω τότε. Τι έτρεχε ο άντρας μου στο αεροδρόμιο, τι βάλαμε μια φίλη να πάει να τα πάρει και να τα παραδώσει. Τρελός πανικός αλλά αξίζει τον κόπο.

4ITZp3.png

kRczp3.png

• 2 weeks later...

Κορίτσια με ενδιαφέρει και εμένα. Γεννάω το δεύτερο μωράκι μου μέσα Νοέμβρη. Στο πρώτο, πριν από 1,5 χρόνο, δεν κάναμε τίποτα με τα βλαστοκύτταρα γιατί οι ιδιωτικές εταιρίες μας φάνηκαν απάτη. Τώρα που έμαθα ότι υπάρχει δημόσια τράπεζα στη Θεσσαλονίκη, θα το ψάξω σίγουρα. Ελπίζω να μην είναι μεγάλη διαδικασία και να προλάβω. Αν μάθω κατί νεότερο, θα σας ενημερώσω.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ 29-06-2008

ΣΠΥΡΟΣ 15-11-2009

• 2 weeks later...

Πήγα τελικά και εγώ στην ενημέρωση. Αξίζει να πάτε για να ακούσετε τον καθηγητή που μιλάει. Είναι πολύ διαφωτιστικός.

Εγώ θα τα δωρησω τελικά εκεί, όταν με το καλό γεννήσω. Μου έδωσαν και όλα τα σύνεργα...

Τα βλαστοκύτταρα πρέπει να φτάσουν σε 24-48 ώρες στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Οπότε και από τις άλλες πόλεις εύκολα μπορείς να τα δώσεις. Έστω και με κούριερ.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ 29-06-2008

ΣΠΥΡΟΣ 15-11-2009

Διαφημίσεις

• 2 months later...

up

απλα το επαναφερω για οποιον θελει να ενημερωθει.

επισης να ενημερωσω οτι γεννησα 5/11 και ολα πηγαν μια χαρα,εστειλα τον πατερα μου να τα παραδωσει και του εδωσαν ευχαριστηρια επιστολη η οποια ζητηθηκε απο το διαβαλκανικο για να μην υπαρξη χρεωση.

να κανω μια ερωτηση σε οποια γνωριζει.

εχω ακουσει οτι παιρνουν βλαστοκυτταρα και απο τα πρωτα δοντακια που βγαινουν των παιδιων ξερετε κατι για αυτο??? και αν αυτη η τραπεζα στην Θεσσαλονικη παιρνει και τετοιου ειδους βλαστοκυτταρα.

• 2 weeks later...

καλησπερα κοριτσια!

σκεφτομαστε κι εμεις να κανουμε δωρεα τα βλαστοκυταρρα στη δημοσια τραπεζα του παπανικολαου.

κανουν ακομη ενημερωση καθε τεταρτη στης 12;

και να ρωτησω και κατι που με προβληματησε διαβασα καπου αυτο

Το μόνο άσχημο σε όλα αυτά είναι ότι πιστεύαμε ότι θα παραλαμβάνει και κομμάτι του ομφάλιου λώρου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλη την οικογένεια αν ποτέ χρειαστεί, έστω και με χρηματική καταβολή όπως γίνετε στην Δημόσια τράπεζα της Αθήνας.

ξερετε αν ισχυει κι αν οντως στη τραπεζα της Αθηνα μπορεις να το κανεις;

QnFwm8.png

VyFvm8.png

• 3 months later...

ΔΩΡΟ η Φύλαξη των Βλαστικών Κυττάρων για 20 Χρόνια από τη Βiohellenika

Η Biohellenika με έντονο το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία που την έχει αναδείξει ως την κορυφαία εταιρεία φύλαξης βλαστοκυττάρων στην Ελλάδα, δηλώνει ότι σήμερα και στο μέλλον θα παραμείνει ενεργό μέλος αυτής της κοινωνίας, και θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας.

Από 15 Μαΐου και έως 30 Ιουνίου 2010, η διοίκηση και εμείς οι εργαζόμενοι της Biohellenika αποφασίσαμε να κάνουμε ΔΩΡΟ τη φύλαξη των βλαστοκυττάρων όλων των παιδιών.

Λαμβάνοντας τα μηνύματα του κόσμου για αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα, βάζουμε σε πρώτο πλάνο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της υπηρεσίας μας αλλά και την εκτίμηση και το σεβασμό προς την ελληνική κοινωνία. “Στους χιλιάδες γονείς που μας εμπιστεύονται δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακούραστα για την προαγωγή της υγείας και για να φέρουμε κοντά και στην τελευταία ελληνική οικογένεια τα αγαθά της νέας ιατρικής τεχνολογίας” σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Biohellenika, Δρ. Γεωργίου Κολιάκου γιατί “η υγεία είναι το σημαντικότερο αγαθό στον άνθρωπο, ένα αγαθό που γίνεται ακόμα πολυτιμότερο όταν αφορά τα παιδιά μας”.

Ελπίζουμε ότι θα σας βρούμε συμπαραστάτες στην προσπάθεια μας αυτή και ευχόμαστε να μας ακολουθήσουν όλοι οι φορείς υγείας.

Σχετικά με τη Biohellenika

Έχοντας δημιουργηθεί πριν από τέσσερα χρόνια στη Θεσσαλονίκη από καθηγητές της ιατρικής σχολής του ΑΠΘ, η Biohellenika σήμερα δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό. Απασχολεί εβδομήντα εργαζόμενους και είναι η δημοφιλέστερη τράπεζα φύλαξης βλαστικών κυττάρων με πάνω από 30.000 οικογένειες που της εμπιστεύθηκαν τα βλαστικά κύτταρα των παιδιών τους. Έχει αποσπάσει διεθνή βραβεία για τις έρευνες που πραγματοποιεί ενώ βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη μεγάλο ερευνητικό έργο της για θεραπείες ανίατων ασθενειών με τη χρήση βλαστικών κυττάρων.

Biohellenika

Θεσσαλονίκη: Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 65, Κτήριο ZEDA, Τηλέφωνο: 2310 474 282, 6944 677 746

Αθήνα: Πύργος Αθηνών, Μεσογείων 2-4, Κτήριο A΄, Τηλέφωνο: 210 77 08 882, 6973 346 704

Λάρισα: Μ. Αλεξάνδρου 3, Τηλέφωνο: 2410 535 603, 6973 984 260

Πάτρα: Κως 18 & Πανεπιστημίου 3, Τηλέφωνο: 2610 437 436, 6978 483 170

Ιωάννινα: Τεχνολογικό Πάρκο - Πεδινή, Τηλέφωνο: 26510 07 667, 6970 267 540

Ηράκλειο: Αμαλθείας 17 & Κατεχάκη, Τηλέφωνο: 2810 229 351, 6970 803 497

Χανιά: Τζανακάνη 40-42, Τηλέφωνο:28210 58758, 6945 750 933

Ανοιχτή Γραμμή Επικοινωνίας: 801-11-99299

[email protected] - www.biohellenika.gr

Διαφημίσεις