Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΧΕΤ. ΜΕ ΠΟΛΥΔΥΜΗ ΚΥΗΣΗ

Recommended Posts

... Αν δεν το ξέρετε ήδη, σας ενημερώνω ότι σύμφωνα με τον 3801/2009 Ν. (ΦΕΚ Α 163/4-9-2009) , άρθρο 18, παρ. 2 προστίθεται εδάφιο στον Δημοσιουπαλληλικό κώδικα:

"Στον πατέρα υπάλληλο χορηγείται άδεια δύο (2) ημερών σε περίπτωση γέννησης τέκνου"

Επίσης στο ίδιο άρθρο, παρ. 1

"Σε περίπτωση πολύδυμης κύησης, η άδεια λοχείας αυξάνεται κατά ένα μήνα για κάθε τέκνο πέραν του ενός"

Ζουνάκι,είσαι η αγάπη μου.... (7.12.07)

... τώρα έχω και άλλη αγάπη... το αγοράκι μου! (27.6.10)

Διαφημίσεις

Καλημέρα marilena71, δηλαδή αν κατάλαβα καλά οι τρεις μήνες λοχείας γίνονται 4 όταν είναι δίδυμα? Αυτό που μπορώ να το βρω να το διαβάσω?

----------------------------------------------------------

Stellass, καλά κατάλαβες, όσο για το που μπορείς να το βρεις, είναι εύκολο. Αφού ψηφίστηκε, έγινε Νόμος, έχω γράψει τα στοιχεία του ΦΕΚ, αν έχεις πρόσβαση στο εθνικο τυπογραφείο (et.gr).... αν όχι, στείλε μου ένα φαξ να στο στείλω

Μαρίνα, δεν γνωρίζω για τον ιδιωτικό τομέα... συνήθως όμως όταν γίνονται θετικά βήματα στον δημόσιο τομέα, ο ιδιωτικός ακολουθεί.... αλλά με αργά βήματα! Ρώτα σε ΙΚΑ, δεν ξέρω ειλικρινά.

Διαφημίσεις

Καλημέρα,

Αν υπάρχει κάτι καινούριο για την ανατροφή του δεύτερου παιδιού θα σας παρακαλούσα να μου στείλετε και σε εμένα ότι σχετικό.

Σας ευχαριστώ πολύ

... Αν δεν το ξέρετε ήδη, σας ενημερώνω ότι σύμφωνα με τον 3801/2009 Ν. (ΦΕΚ Α 163/4-9-2009) , άρθρο 18, παρ. 2 προστίθεται εδάφιο στον Δημοσιουπαλληλικό κώδικα:

"Στον πατέρα υπάλληλο χορηγείται άδεια δύο (2) ημερών σε περίπτωση γέννησης τέκνου"

Επίσης στο ίδιο άρθρο, παρ. 1

"Σε περίπτωση πολύδυμης κύησης, η άδεια λοχείας αυξάνεται κατά ένα μήνα για κάθε τέκνο πέραν του ενός"

κΑΛΗΜΕΡΑ

ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΙΣΧΥΕΙ

ΚΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΔΙΔΥΜΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2008

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Διαφημίσεις

κΑΛΗΜΕΡΑ

ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΙΣΧΥΕΙ

ΚΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΔΙΔΥΜΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2008

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Κοίτα, δεν έχει βγει ακόμη διευκρινιστική εγκύκλιος. Εμένα η λογική μου λέει ότι θα ισχύσει για όσες γεννήσουν από 4-9-2009 ή γέννησαν νωρίτερα και βρίσκονται ήδη σε άδεια λοχείας. Όταν βγει εγκύκλιος, θα αναρτηθεί στο σάιτ του ΥΠΕΣ/ΓΓΔΔ&ΗΔ, http://www.gspa.gr

Κοίτα, δεν έχει βγει ακόμη διευκρινιστική εγκύκλιος. Εμένα η λογική μου λέει ότι θα ισχύσει για όσες γεννήσουν από 4-9-2009 ή γέννησαν νωρίτερα και βρίσκονται ήδη σε άδεια λοχείας. Όταν βγει εγκύκλιος, θα αναρτηθεί στο σάιτ του ΥΠΕΣ/ΓΓΔΔ&ΗΔ, http://www.gspa.gr

Λογικα δε θα πρεπει να ισχυει για οσες κανουν αιτηση για αδεια λοχειας μετα την 4-9-2009 ή ηδη βρισκονται σε αδεια λοχειας κατα την την 4-9-2009???

(πχ. εγω γεννησα πριν τις 4-9, αλλα βρισκομαι ακομη σε αδεια κυησεως μια και γεννησα στους 7 μηνες, αρα αδεια λοχειας θα ζητησω αργοτερα.)

Ελπιζω να βγει συντομα η εγκυκλιος, να ξερουμε τι μας γινεται και πως να αντιμετωπισουμε τυχον αρνηση απο την υπηρεσια μας.

• 4 weeks later...

Καλησπέρα..Εγώ ήδη βρισκόμουν σε άδεια λοχείας όταν ψηφίστηκε ο νόμος..(έληγε η άδειά μου στις 4 Οκτωβρίου), έκανα αίτηση για αυτόν τον επιπλέον μήνα για δίδυμα και την πήρα κανονικά. Η άδεια λοχείας μου τώρα λήγει στις 5 Νοέμβρη.Χωρίς κανένα πρόβλημα.

gkjdp3.png

• 3 months later...
Καλησπέρα..Εγώ ήδη βρισκόμουν σε άδεια λοχείας όταν ψηφίστηκε ο νόμος..(έληγε η άδειά μου στις 4 Οκτωβρίου), έκανα αίτηση για αυτόν τον επιπλέον μήνα για δίδυμα και την πήρα κανονικά. Η άδεια λοχείας μου τώρα λήγει στις 5 Νοέμβρη.Χωρίς κανένα πρόβλημα.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ twins_mother

ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ Ή ΣΤΟ ΔΗΜΟΔΙΟ..................

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Διαφημίσεις