Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κολικοί- μύθος ή πραγματικότητα

Recommended Posts

Μια γιαγιά στο χωριό του πατέρα μου, μου είχε πει πως όσες γυναίκες γεννούν φυσιολογικά κ περνούν τους πόνους της γέννας τα παιδιά τους δεν έχουν κολικούς.

Εγώ γέννησα φυσιολογικά χωρίς επισκληρίδιο κ κανένα από τα δύο παιδάκια μου δεν πέρασαν κολικούς. Ξέρω πως πιθανότατα είναι μια ακόμα κοτσάνα, πια η γνώμη σας κ η προσωπική σας εμπειρία;;

Διαφημίσεις

Μια γιαγιά στο χωριό του πατέρα μου, μου είχε πει πως όσες γυναίκες γεννούν φυσιολογικά κ περνούν τους πόνους της γέννας τα παιδιά τους δεν έχουν κολικούς.

Εγώ γέννησα φυσιολογικά χωρίς επισκληρίδιο κ κανένα από τα δύο παιδάκια μου δεν πέρασαν κολικούς. Ξέρω πως πιθανότατα είναι μια ακόμα κοτσάνα, πια η γνώμη σας κ η προσωπική σας εμπειρία;;

Παντως και εμενα τα παιδια μου δεν περασαν κολικο κανενα,ουτε που ξερουμε πως ειναι, εγω γεννησα φυσιολογικα χωρις επισκληριδιο

insekten-0042.gif

Παντως και εμενα τα παιδια μου δεν περασαν κολικο κανενα,ουτε που ξερουμε πως ειναι, εγω γεννησα φυσιολογικα χωρις επισκληριδιο

μμμμ ενδιαφέρον gioula!!! χαίρομαι!!! είμαστε 2 !!

Εγω γεννησα καισαρικη αλλα τα παιδια μου δε μπορω να πω οτι ειχαν προβλημα με κολικους,οσο για τη φιλη μου που γεννησε πριν κανα 1,5 μηνα με καισαρικη εχει τρελαθει στο πονο το μωρο.Πιστευω πως τελικα δεν εχει σχεση τιποτα απο αυτα.

Τα παιδακια μου ειναι η ζωη μου ολη.

Λένε επίσης (συγκεκριμένα η πεθερά μου) ότι αν η λεχώνα έχει κολικούς τότε δεν θα έχει το μωρό. Εγώ γέννησα με καισαρική και είχα τρελούς κολικούς για κανα μήνα (δίπλωνα στα δύο... και στα τρία μη πω). Όταν μου πέρασαν εμένα, ξεκίνησε ο μπέμπης :cry: αλλά ευτυχώς δεν είχε πολλούς...

Διαφημίσεις

Αυτο το λεει και η μαμα μου. Εμεις ειχαμε κολικους για κανα μηνα οχι παραπανω. Και γεννησα με καισαρικη. Παντως ξερω για αλλα μωρακια που γεννηθηκαν φυσιολογικα οτι ειχαν κολικους.

6e27704b68.png

1ce464eb8b.png

Κι εμένα η γιαγιά μου κάτι παρόμοιο έλεγε. Αλλά δεν είχε να κάνει με τον φυσιολογικό τοκετό ή την επισκληρίδιο (δεν είχε τότε :wink:) αλλά με τους πόνους της λεχώνας μετά τη γέννα. Για σαράντα μέρες έλεγε ή θα πονάει το μωρό ή θα πάρει τους πόνους και θα πονάει η λεχώνα. Κάτι τέτοια μου λέει και η μάνα μου τώρα και γίνομα έξω φρενών...

Γιατί οι πόνοι της λεχώνας οφείλονται σε συσπάσεις της μήτρας που γίνονται για να επανέλθει στο αρχικό της μέγεθος. Οι δε πόνοι του μωρού οφείλονται στο ανώριμο πεπτικό του σύστημα.

Και για να βοηθήσω και την έρευνα κι εγώ έκανα τρεις γέννες με ΦΤ και χωρίς επισκληρίδιο. Το ένα παιδί μου ταλαιπωρήθηκε με πολλούς κολικούς ενώ τα άλλα δύο δεν είχαν σχεδόν καθόλου.

.....δε νομίζω τάκη....

Λοιπόν εμένα θα με βόλευε να μην είναι κοτσάνα και έυχομαι να ισχύει γιατί και εγώ γέννησα τα δύο μου παιδάκια φυσιολογικά και χωρίς επισκληρίδιο και δεν είχαμε κολικούς, σε λίγες μέρες περιμένουνε το τριτο και πραγματικα το μόνο που σκέυτομαι είναι οι πόνοι της γέννας, αν είναι όμως να μην υποφέρει ο μπεμπάκος χαλάλι και οι πόνοι.

http://as1ce6u0g410010MzQzfDAwMDY0MjJsfHdlIGFyZSB0b2dldGhlcg.gif

Από όσα ξέρω τα αγοράκια έχουν κολικούς ενώ τα κοριτσάκια όχι. Εγω γέννησα με Φ.Τ. και επισκληρίδιο και ο μικρούλης είχε κολικούς μεν αλλά ήπιας μορφής....

Διαφημίσεις

εγώ γέννησα και τις δυο μου κορούλες με καισαρική και επισκληρίδιο.

Εγώ δεν είχα καθόλου πόνους.

Η πρώτη μου είχε κολικούς απο 10ημερών και για 3μισι μήνες.

Η δεύτερη καθόλου.

Ευχαριστώ το θεό που μου χάρισε δυο υπέροχες κορούλες