Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μωράκι ελλειποβαρές και θηλασμός

Recommended Posts

Καλημέρα. Χρειάζομαι τις συμβουλές σας για να καταφέρω να θηλάσω έστω και μελλοντικά το μωράκι μου.

Α. Γεννήθηκε 35 +2ημερών , 2480 βάρος, στις 31 Αυγούστου

Β. Άρρεν

Γ. Καισαρική

Δ. Επισκληρίδιος

Ε. Την τέταρτη μέρα. Χρειάζομαι τις συμβουλές σας για να καταφέρω να θηλάσω έστω και μελλοντικά το μωράκι μου.

Α. Γεννήθηκε 35 +2ημερών , 2480 βάρος, στις 31 Αυγούστου

Β. Άρρεν

Γ. Καισαρική

Δ. Επισκληρίδιος

Ε. Την τέταρτη μέρα εμφάνισε ίκτερο, Χολερυθρίνη 10 που πέφτει από τότε

ΣΤ. Μία ώρα μετά τη γέννηση εμφάνισε ταχύπνοια και μπήκε στη ΜΕΝ. Η ταχύπνοια διορθώθηκε έως την επόμενη μέρα, αλλά παρέμεινε προληπτικά 5 ημέρες. Στη συνέχεια βρίσκεται στην απλή παρακολούθηση του νοσοκομείου εδώ και πέντε μέρες, καθώς δεν σιτιζόταν επαρκώς με το μπιπερο ( ήταν πάντα κουρασμένο μωράκι), οπότε και συμπληρώνανε με ρινογαστρικό καθετήρα. Αυτό άλλαξε από χτές, οπότε και σιτίζεται μόνο του, άρα σήμερα ή αύριο θα το πάρουμε σπίτι.

1. Γεννήθηκε 2480 στις 31 Αυγούστου

Όσο ήταν στη μονάδα ήταν περίπου 2360

7 Σεπτεμβρίου 2380

9 Σεπτεμβρίου 2340

2 . Το ταίζουν 8 γέυματα ανά τρίωρο, περίπου 50 ml (μέχρι προχτές έιχε ρινογαστρικό, άρα όσα δεν κατάφερνε να πιει του τα χορηγούσαν εκ των υστέρων), από χτές καταφέρνει μόνος του να πιει 40 ml κάθε φορά.

3 .Σε κανένα δεν έχει θηλάσει, αρνήθηκαν να τον βάλουν στο στήθος μου καθώς ήταν αδύναμος, αντλώ και του στέλνω μητρικό γάλα, που φτάνει για όλα τα γεύματα του με βάσει τα ml που παράγω ( απλά ελπίζω πως του το δίνουν και δεν το ξεχνουν)

4. Αντλώ με το ΕΛΙΤΕ της ΑMEDA, 7 με 8 φορές τη μέρα περίπου κάθε 3μιση ώρες ( δεν μπορώ πιο συχνά, τα επισκεπτήρια στο νοσοκομείο χαλούν το πρόγραμμα ) , από ένα τέταρτο και στα δύο στήθη, πλέον παράγω 500 ml την ημέρα

Τις υπόλοιπες πληροφορίες δεν τις ξέρω. Το πρόβλημα μου είναι το εξής: σήμερα αύριο θα το πάρω το μωράκι σπίτι, και απο το μαιευτήριο, οι μαίες μου είπαν να συνεχίσω να το ταίζω με το μπιμπερό για να μην κουράζεται και χάνει παραπάνω θερμίδες με τον θηλασμό. Μου είπαν πως μετά τα 2500 βάρος να το δοκιμάσω μήπως τα καταφέρει, αλλά ουσιαστικά μου το αποκλείσαν πως και σε αυτό το βάρος θα τα καταφέρει να πιάσει και να φάει καλά από το στήθος. Εγώ, από τη μεριά μου έχω σίγουρα γάλα και θα αυξηθεί και άλλο η παραγωγή μου, θήλασα την κόρη μου για 10 μήνες, τους 6 αποκλειστικά και σταμάτησα πριν 9 μήνες για να επιστρεψω στη δουλειά οπότε και έμεινα έγκυος σε αυτό το μωράκι.

Είναι σωστή αυτή η συμβουλή? Πότε να προσπαθήσω να βάλω στο στήθος το μωράκι? Όσο καθυστερώ κινδυνεύω να συνηθήσει το μπιμπερό, αλλά είναι αυτη τη στιγμή τόσο μικρό, 2340 που το πιο σημαντικό είναι να πάρει βάρος. Επίσης στο μαιευτήριο το ταίζουν κάθε 3 ώρες αποκλειστικά, και λένε πως αν το ταίσουν στις 2 ίσως ψευτοχορτάσει με μικρή ποσότητα και χάσει το επόμενο γεύμα, εμένα αυτό μου φαίνεται χαζό, και σκέφτομαι να το ταίζω κάθε δύο ώρες ή όποτε δείχνει πιο νωρίς σημάδια πείνας.

Διαφημίσεις