Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ-ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ?ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗ?

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ο δικός μου είχε 25% με άριστη 8%, ενώ οι φυσοιολογικές μορφές ήταν μόνο 9% .Παίρνει εδώ και 4 μήνες βιταμίνη C, E και L-καρνιτίνη, κομμένο αλκοόλ (κανά ποτηράκι μόνο) και τσιγάρο . Πολλά φρούτα και λαχανικά. Σε τρείς μήνες η κινητικότητα διπλασιάστηκε. τώρα είναι 50% με άριστα 20% ενώ οι μορφές πήγαν στο 28%. Δεν είναι τέλειο αλλά σίγουρα πολύ καλύτερο.Και με φυσικό τρόπο, χωρίς φάρμακα μόνο βιταμίνες και βελτίωση της διατροφής.

Και ο γυναικολόγος μου και η ενδοκρινολόγος που πήγαμε μας είπαν ότι δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες που να αποδεικνύουν ότι βοηθάνε, αλλά ενδείξεις. Ούτως η άλλως δεν χάσαμε τίποτα γιατί δεν πήρε φάρμακα. Πάντως αποτέλεσμα υπήρξε. Αυτό που η ενδοκρινολόγος μας είπε ειναι πως αν δεν υπάρχει ορμονικό πρόβλημα του άντρα, οι εξωγενείς παράγοντες όπως διατροφή κ.λ.π επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό, γι΄' αυτό όσο αυτοί οι παράγοντες βελτιωθούν τόσο το καλύτερο. Σε σχέη πάντως με τη βιταμίνη Ε είναι αποδεδειγμένο ότι βοηθά και τον άντρα και τη γυναίκα

Διαφημίσεις

Ο γυναικολόγος μου μας είπε να παίρνει βιτ C και Ε των 500 μονάδων. Μπορεί να πάρει και πολυβιταμίνη που περιέχει και τις 2 αυτές μαζί. Αν καπνίζει να το κόψει ή αν έχει παραπανίσια κιλάκια καλό είναι να τα χάσει..Παντως δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Το 40% είναι μια χαρά σε σχέση με τον δικό μού ή αυτά που έχω ακούσει γενικά. Σίγουρα του δικού σου θα βελτιωθεί!

Την καρνιτίνη τη ζητάς ως L-καρνιτίνη. Ο δικός μου παίρνει μια μάρκα που είναι σε φακελάκι σκόνη και τη βάζει σε ποτήρι. Αναβράζουσα. Δεν έχω παιδάκι, κι εγώ στην προσπάθεια...

Διαφημίσεις

K μεις εχουμε προβλημα με το σπερμα.Γυρω στο 40% με 18% γρηγορη- προσθεια κινηση.Εκανε 2 μηνες θεραπεια με πολυβιταμινες κ nolvadex αλλα η αυξηση ηταν πολυ μικρη.Δεν πινει κ δεν καπνιζει.Καποιο αλλο προβλημα δεν εχουμε.Προσπαθουμε ενα χρονο κ κατι.Ο ουρολογος μας ειπε πως δυσκολα θα αυξηθει, οποτε μπορει να προχωρησουμε σε σπερματεγχυση..

Πάντως με το 40% θεωρητικά μπορείς να μείνεις έγκυος και φυσιολογικά, εγώ πάντως εχω κάνει 3 σπερματεγχύσεις χωρίς επιτυχία, σκέφτομαι να κάνω άλλες δύο το πολύ αλλιώς εξωσωματική σε φυσικό κύκλο. Εύχομαι να τα καταφέρετε, έχω ακούσει να πετυχαίνουν σπερματεγχύσεις με πολύ χειρότερα ποσοστά..οπότε μην ανησυχείς..!

Διαφημίσεις

Δεν μας απεκλεισαν το γεγονος να τα καταφερουμε φυσιολογικα.Απλα εχουμε χαμηλοτερες πιθανοτητες (10-15% αντι 20-25%) απο τα ζευγαρια που δεν εχουν κανενα προβλημα.Ο χρονος περναει ομως κ ειπαμε να κανουμε κατι πιο δραστικο.Ξερω πως κ η σπερματεγχυση εχει χαμηλα ποσοστα, ειδικα την πρωτη φορα.Θα κανω κ γω 2-3 κ μετα βλεπουμε.Κ σεις στο σπερμα εχετε προβλημα?Σου ευχομαι να τα καταφερεις με την αμεσως επομενη φορα!

Στο σπερμα έχουμε κι εμεις το πρόβλημα. Ξεκίνησε με 24% στον 1ο έλεγχο , και στους άλλους ελέγχους 21 και 28%. Μετά που πήρε βιταμίνες και καρνιτίνη έχει πάει 50% , δεν αποκλείεται φυσιολογική σύλληψη αλλά ήδη προσπαθούμε 19 μήνες...

Μπραβο παντως ανεβηκατε αρκετα!Ειναι ομως κ ο χρονος εχθρος μας, κουραζομαστε, αγανακτουμε κ ειναι δυσκολο να περιμενουμε.Εχετε παντως καλα ποσοστα, αυτη τη φορα θα τα καταφερετε!

κοριτσια η κινητικοτητα ανεβαινει κ με τον βασιλικο πολτο.αν θελετε ξεκινηστε κ οι δυο να τρωτε η αδερφη μου ετσι καταφερε να γινει μανουλα στο γαμπρο μου οι γιατροι δεν διναν καμια πιθανοτητα μονο με εξωσωματικη κ αν. καλη επιτυχια σε ολες

Δεν μας απεκλεισαν το γεγονος να τα καταφερουμε φυσιολογικα.Απλα εχουμε χαμηλοτερες πιθανοτητες (10-15% αντι 20-25%) απο τα ζευγαρια που δεν εχουν κανενα προβλημα.Ο χρονος περναει ομως κ ειπαμε να κανουμε κατι πιο δραστικο.Ξερω πως κ η σπερματεγχυση εχει χαμηλα ποσοστα, ειδικα την πρωτη φορα.Θα κανω κ γω 2-3 κ μετα βλεπουμε.Κ σεις στο σπερμα εχετε προβλημα?Σου ευχομαι να τα καταφερεις με την αμεσως επομενη φορα!

geia ποπη μου εγω θα ξεκινησω σπερματεγχυση γιατι εχω και εγω μια σαλπιγγα.παρολα αυτα εχω μεινει εγκυος φυσιολογικα .ειμαι 33 ποσο να περιμενω?

7Ggjp2.png

geia ποπη μου εγω θα ξεκινησω σπερματεγχυση γιατι εχω και εγω μια σαλπιγγα.παρολα αυτα εχω μεινει εγκυος φυσιολογικα .ειμαι 33 ποσο να περιμενω?

εχουμε και προβλημα στο σπερμα

7Ggjp2.png

Aρα ξερεις οτι μπορεις να μεινεις κ φυσιολογικα.Ειναι αυτο που ειπα κ πιο πανω, μερικες φορες ειναι δυσκολο να κανουμε υπομονη κ να περιμενουμε.Ειδικα οταν δεν ειμαστε κ πολυ μικρες.Βεβαια οχι οτι δεν εχεις περιθωρια ακομα, απλα φανταζομαι εχεις κουραστει.Ευχομαι να τα καταφερετε με την πρωτη!

Για τον βασιλικο πολτο το εχω ακουσει κ γω.Κ σκεφτομαι να το παρω, ποσος καιρος θα χρειαστει ομως για να δουμε αποτελεσματα?

Κορίτσια καλησπέρα,

αν το σπέρμα του συντρόφου δεν είναι καλό, θα πρέπει πρώτα απ'όλα να επισκεφθεί ένα καλό ουρολόγο ώστε αφού του γράψει ορισμένες εξετάσεις (όπως πλήρες σπερμοδιάγραμμα όπου ανιχνεύονται ιοί και μικρόβια) να του συστήσει και την ανάλογη φαρμακευτική αγωγή. Επίσης ένα τεστ το οποίο σπάνια κάνουν αλλά είναι χρήσιμο για να οδηγηθείτε στο σωστό δρόμο για την μέθοδο που θα ακολουθήσετε για τη σύλληψη είναι η κατάτμιση του DNA του σπέρματος.

Μην βάζετε το σύντροφό σας να παίρνει άσχετες βιταμίνες και φάρμακα χωρίς να ξέρετε που εστιάζεται το πρόβλημα. Πολλές φορές χρειάζεται και χειρουργική επέμβαση (σε ειδικές περιπτώσεις κιρσοκύλης).

Γνώμη μου είναι να ξεκινήσετε από τον ουρολόγο και βήμα βήμα θα φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Eμεις επισκεφθηκαμε ουρολογο, καναμε κ καλλιεργια κ τριπλεξ κ ηταν ολα οκ.Οποτε δεν βρεθηκε καποιο αιτιο για την χαμηλη κινητκοτητα.Η θεραπεια που του εδωσε δεν βοηθησε κ πολυ κ μας ειπε οτι δυσκολα θα αυξηθει.Τωρα αυτο για την κατατμιση δεν μας το ανεφερε.Που γινεται αυτη η εξεταση?

Eμεις επισκεφθηκαμε ουρολογο, καναμε κ καλλιεργια κ τριπλεξ κ ηταν ολα οκ.Οποτε δεν βρεθηκε καποιο αιτιο για την χαμηλη κινητκοτητα.Η θεραπεια που του εδωσε δεν βοηθησε κ πολυ κ μας ειπε οτι δυσκολα θα αυξηθει.Τωρα αυτο για την κατατμιση δεν μας το ανεφερε.Που γινεται αυτη η εξεταση?

Καλημέρα,

Απ'ότι κατάλαβα είσαι από Λουτράκι, ξέρω μόνο για την Αθήνα το σχετικό site στο ίντερνετ είναι το εξής

http://www.spermatologylab.gr/services1.html

Ο υπεύθυνος του εργαστηρίου ονομάζεται Γεώργιος Λυμπερόπουλος.

Δεν ξέρω αν η κατάτμηση του DNA θα σας διαφωτίσει σχετικά με την κινητικότητα του σπέρματος αλλά θα σας δώσει μια πλήρη εικόνα για το ποσοστό των σπερματοζωαρίων που κινούνται έστω και χαμηλά είναι αρκετά δυνατά για γονιμοποίηση.