Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

σαμπουαν με ωραία μυρωδια

Recommended Posts

γεια σας κορίτσια. Ηθελα προτάσεις για βρεφικο σαμπουαν- αφρολουτρο. Πήρα τα weleda σαμπουαν- κρεμα για συγκαμα και λαδακι. μου άρεσαν όλα αλλα οχι το σαμπουαν, πρωτον δεν κανει καθόλου αφρο και δευτερον ο μπέμπης δεν μυρίζει ωραία.

Διαφημίσεις

αμα τα συνηθισεις τα weleda μυριζουν ωραια...και εγω ετσι ελεγα και τωρα 9μηνες μετα μου μοσχοβολανε!!!

αφρο εμενα κανει...μαλιστα με λιγη ποσοτητα κανω το κεφαλι και μετα το σωματακι του.

μια φορα που ειχανε τελειωσει και περιμενα την παραγγελια τον εκανα μπανιο με προδερμ δειγμα απ οτην κλινικη που ειχα απο το βαλιτσακι..εκανα μια ωρα να τον ξεβγαλω...και μυριζε μονο εκεινη την στιγμη...

γνωμη μου καλυτερα να εμπιστευεσαι αυτο που του βαζεις και να κοιτας λιγοτερο το αρωμα..

ξερεις ποτε το καταλαβα?

τωρα που αρχισε να το τρωει στο μπανιο που εχει γινει ζωηρος και δεν αγχωνομαι..

γιατι ξερω τι ειναι...αγνο προιον..υπομονη θα συνηθισεις..

ΤΟ ΝΙΝΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ!!!!!!!

Διαφημίσεις

το penaten έχει ωραίοα μυρωδιά, αλλά νομίζω ότι όσο λιγοτερο αρωμα έχουν και όσο λιγοτερο αφρό κάνουν, τόσο καλύτερο για τα πιτσιρίκια μας γιατί προφανώς θα έχουν λιγότερα χημικά...

242904.png 2/8/2008 Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ! ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ!

τωρα που αρχισε να το τρωει στο μπανιο που εχει γινει ζωηρος και δεν αγχωνομαι..

γιατι ξερω τι ειναι...αγνο προιον..υπομονη θα συνηθισεις..

Δυστυχώς σήμερα τίποτα δεν είναι πλέον αγνό. Προσπάθησε να αποφεύγεις να το τρώει στο μπάνιο. Σε κάποιο άλλο post εδώ στο φόρουμ μια κοπέλα είχε παραθέσει ένα link που ανέφερε ότι ακόμα και προϊοντα της weleda (το αφρόλουτρο και η baby cream) έχουν επικίνδυνα συστατικά.

Καλύτερα να προσέχουμε για να είμαστε σίγουροι!

.....δε νομίζω τάκη....

όσο πιο λίγο μυρίζει το σαμπουάν και όσο λιγότερο αφρό κάνει τόσο πιο φιλικό είναι για το δερματάκι του και γενικότερα για την υγεία του στο μέλλον....εσύ αποφασίζεις...

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Δυστυχώς σήμερα τίποτα δεν είναι πλέον αγνό. Προσπάθησε να αποφεύγεις να το τρώει στο μπάνιο. Σε κάποιο άλλο post εδώ στο φόρουμ μια κοπέλα είχε παραθέσει ένα link που ανέφερε ότι ακόμα και προϊοντα της weleda (το αφρόλουτρο και η baby cream) έχουν επικίνδυνα συστατικά.

Καλύτερα να προσέχουμε για να είμαστε σίγουροι!

ΚΑΛΑ ΒΡΕ ΣΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΟ ΔΙΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΑΕΙ!!ΧΑΧΑ

ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΖΩΗΡΟΣ..ΠΕΤΑΕΙ ΝΕΡΑ..ΠΑΙΖΕΙ ΜΑ ΤΑ ΠΑΠΑΚΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΤΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙ(?????) ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΤΛ.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΩ ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ..

ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΡΕ ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑZOYME ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ..ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΦΥΛΑΧΤΕΙΣ ΠΛΕΟΝ!!!

Εγώ μέχρι 3 χρονών χρεισιμοποιούσα σαμπουάν και αφρόλουτρο πενάτεν.

και εμείς το ίδιο, μας το είχε προτείνει η μαία μας (είναι 50 χρονών) και κατά την άποψή της είναι τα πιο αγνά και το πιστεύω και εγώ, και επίσης να πω ότι δεν κάνουν πολύ αφρό , εγώ μια φορά που είχα ξεμείνει απο σαμπουάν και το δοκίμασα άδειασα όλο το μισό μπουκάλι για να δω αφρό.

wobz4vsv31g4fym5.png

ΚΑΛΑ ΒΡΕ ΣΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΟ ΔΙΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΑΕΙ!!ΧΑΧΑ

ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΖΩΗΡΟΣ..ΠΕΤΑΕΙ ΝΕΡΑ..ΠΑΙΖΕΙ ΜΑ ΤΑ ΠΑΠΑΚΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΤΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙ(?????) ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΤΛ.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΩ ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ..

ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΡΕ ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑZOYME ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ..ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΦΥΛΑΧΤΕΙΣ ΠΛΕΟΝ!!!

:lol::lol: Καλά, κι εγώ δεν κατάλαβα ότι του τα δίνεις για μεσημεριανό.

Απλά ήθελα να τονίσω ότι ίσως κι αυτά να μην είναι τόσο αθώα όσο νομίζουμε.

Έκανα αναζήτηση εδώ στο φόρουμ και βρήκα το link για τα προϊόντα:

http://www.cosmeticsdatabase.com/browse.php?brand_id=1303

Εδώ φαίνεται ότι ακόμα και κάποια weleda έχουν επικίνδυνα συστατικά (όσο μεγαλύτερη η βαθμολογία τόσο μεγαλύτερη η επικινδυνότητα).

Στο ίδιο site μπορεί κανείς να αναζητήσει αντίστοιχη βαθμολόγηση και για άλλες εταιρείες.

.....δε νομίζω τάκη....

:lol::lol: Καλά, κι εγώ δεν κατάλαβα ότι του τα δίνεις για μεσημεριανό.

Απλά ήθελα να τονίσω ότι ίσως κι αυτά να μην είναι τόσο αθώα όσο νομίζουμε.

Έκανα αναζήτηση εδώ στο φόρουμ και βρήκα το link για τα προϊόντα:

http://www.cosmeticsdatabase.com/browse.php?brand_id=1303

Εδώ φαίνεται ότι ακόμα και κάποια weleda έχουν επικίνδυνα συστατικά (όσο μεγαλύτερη η βαθμολογία τόσο μεγαλύτερη η επικινδυνότητα).

Στο ίδιο site μπορεί κανείς να αναζητήσει αντίστοιχη βαθμολόγηση και για άλλες εταιρείες.

σε ευχαριστω

εριξα μια ματια και τι ναπω.....θα το δω και απο το σπιτι καλυτερα αλλα επεσα απο τα συνεφα...μα 6 στα 10 βαθμολογια το σαμπουαν???????

να'σαι καλα...θα το ψαξωhttp://parents.org.gr/forum/images/icons/icon11.gif

http://parents.org.gr/forum/images/icons/icon8.gifhttp://parents.org.gr/forum/images/icons/icon8.gif

Διαφημίσεις

Βενετία δοκίμασε τη σειρά της sebamed στα φαρμακεία.

Ο δικός μου με νεογνική ακμή και νινίδα και ήταν σούπερ με τα προιόντα αυτά. Γενικά έμεινα πολύ αυχαριστημένη. Άρωμα διακριτικό αλλά ωραίο. Για ουσίες απαγορευμένες και τοξικές δεν το χω ψάξει καθόλου.

;)

"Ταξιδιώτη, δεν υπάρχει δρόμος...ο δρόμος χαράζεται καθώς περπατάμε..."

και στο φαρμακείο που πήγα μου είπαν τα καλύτερα για τα weleda. οτι είναι καλο που δεν κάνει αφρό και που δεν μυρίζει.θα τα συνεχίσω και ας μη μυρίζει ωραια τα μωρούλι μου. Πάντως η αλοιφή για το σύγκαμα φοβερη.

και γω παιρνω το αφρολουτρο weleda σαν πιο καλο. Ομως αλλα βλεπω εδω.

Αυτα που προτεινονται στο παραπανω site με 0 και 1 υπαρχουν στο φαρμακείο;

Εντάξει, κοίταξα τις πληροφορίες για τα Weleda με λεπτομέρεια και είδα ότι ενοχοποιείται για πολλές βλάβες π.χ. το σησαμέλαιο που υπάρχει στο προϊόν. Μα δεν τρώνε τα παιδιά μας σουσάμι ή ταχίνι και μάλιστα θεωρούνται και πολύ υγιεινά, εκτός αν υπάρχει αλλεργία; Μήπως δεν κατάλαβα κάτι καλά ή μήπως οι βλάβες είναι σε πειραματόζωα των οποίων ο οργανισμός απέχει από την αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού σε κάποιο συστατικό;

για το bepanthol το αφρόλουτρο που υπάρχει στο φαρμακείο μπορούμε να βρούμε πληροφορίες; Στα συστατικά δεν περιέχει parabens. είναι όμως σαν της weleda;

γεια σας κορίτσια. Ηθελα προτάσεις για βρεφικο σαμπουαν- αφρολουτρο. Πήρα τα weleda σαμπουαν- κρεμα για συγκαμα και λαδακι. μου άρεσαν όλα αλλα οχι το σαμπουαν, πρωτον δεν κανει καθόλου αφρο και δευτερον ο μπέμπης δεν μυρίζει ωραία.

μήπως δεν έχεις πάρει το αφρόλουτρο-σαμπουάν (η συσκευασία γράφει washlotion & shampoo) γιατί αυτό κάνει αφρό κανονικά ενώ δεν περίεχει σαπούνι και είναι καταλλήλο από 0 μηνών εώς και για ενηλικες με αλλεργικά προβλήματα ή νευροδερματίτιδα.

υπάρχει επίσης το κρεμόλουτρο (calendula cremebad) με άρωμα χαμομήλι που δεν κάνει αφρό είναι για νεογέννητα και το διαλύεις στο μπανιέρακι και δεν χρειάζεται ξέβγαλμα και το βοτανόλουτρο (calendula bad) που μυρίζει θυμάρι που έχει ηρεμιστικές ίδιότητες και επίσης δεν θέλει ξεβγαλμα

Η weleda είναι μια εταιρία βιολογική (και με βιοδυναμική καλλιέργεια από το 1929) Νο 1 σε Ευρώπη και Αμερική και πιστοποιημένη από τον πιο αυστηρό οργανισμό στην Γερμανία BDIH.

Επίσης υπάρχει και η lavera που είναι αντίστοιχη

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

...και το βοτανόλουτρο (calendula bad) που μυρίζει θυμάρι που έχει ηρεμιστικές ίδιότητες και επίσης δεν θέλει ξεβγαλμα

Πάντως κι εγώ το Calendula Bad έχω και επάνω έχει ελληνικό αυτοκόλλητο που γράφει "Αφρόλουτρο Καλέντουλας για μωρά & παιδιά". Φυσικά μόνο αφρόλουτρο δεν είναι αφού δεν κάνει στάλα αφρό.

Αυτό που λες ότι δεν χρειάζεται ξέβγαλμα δεν το γράφει πουθενά στις ελληνικές οδηγίες. Πιθανόν να το λέει κάπου στα γερμανικά, αλλά δε σκαμπάζω γρι από γερμανικά :mrgreen:

.....δε νομίζω τάκη....

Το κρεμόλουτρο και το βοτανόλουτρο χρησιμοποιούνται ώς εξής:

Βάζετε μια-δυο κουταλιές της σούπας διαλυμένο στο νερό που έχει το μπανιεράκι του μωρού και όταν το κάνετε μπάνιο σ' αυτό δεν κάνει αφρό μπορείτε (προαιρετικά πάντα) και να μην το ξεβγάλετε αυτό θα καλύψει σαν μανδύας το δέρμα του μωρού και θα το προστατέψει από ερεθισμούς κτλ. Μπορείτε να τα βρείτε στην τιμή των 11€ τα 200ml

Επειδή περίεχει πολλά έλαια δεν ενδυκνειται σαν σαμπουάν γιατί λαδώνει τα μαλλάκια αλλά κάνει καλό σε περιπτώσεις νινίδας ή ξηροδερμίας

Βέβαια εξίσου πολύ καλό είναι και το washlotion & shampoo που κάνει κανονικά αφρό (σημαντικό αυτό γιατί μετά από χρόνια χρήση συμβατικών καλλυντικών έχουμε μάθει ότι μόνο ότι αφρίζει, καθαρίζει) η μυρωδιά είναι χαμομήλι και δεν περιέχει σαπούνι. Μπορείτε να το βρείτε με 8€ τα 200ml

pare tis mustella olli tin seira k tha me thimitheis...

emena den ekane pote ksirodermia sto kefalaki tou..einai

polu kala...elpizw mono na uparxoun stin ellada..

τα mustela ενώ λένε ότι είναι χωρίς συντηριτικά είναι τίγκα στα parabens

Methylparaben, propylparaben και αλλά

δείτε στο http://www.mustela.com εκεί που λέει main ingredients (συστατικά)

• 4 weeks later...

Το καλύτερο(που είναι αυτό που θέλουμε για τα παιδιά μας) είναι πρώτον να πάρεις ένα προιόν φαρμακείου για ποιο ασφάλεια(όσο γίνετε) και δεύτερον να είναι προιόν χωρίς άρωμα καθώς τα αρώματα σε βρεφικά προιόντα δημιουργούν τις περισσότερες αλλεργίες στα παιδιά.Μπορείς να βρεις πολλά προιόντα χωρίς άρωμα και ταυτόχρονα να αγοράσεις μια κολώνια για το παιδί αποφεύγοντας να του δημιουργήσεις κάποια αλλεργία.

Με εκτίμηση

Φ.Χ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ