Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΙΑ ΣΑΛΠΙΓΓΑ ΚΛΕΙΣΤΗ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Μη στενοχωριέσαι robenula,

σημασιά έχει ότι το βρήκες.

Σου είπε ο γιατρός αν είχε να κάνει με την απόξεση?

(αν θυμάμαι καλά είχε μια παλίνδρομη)

Υποθέτω ότι θα την είχες και πριν, αλλά παρόλα αυτά κατάφερες και έμειες έγγυος.

Εγώ δεν έχω κάνει ακόμη σαλπιγγογραφία και δεν ξέρω, αλλά από ότι έχω διαβασει εδώ στο forum, και με μια σάλπιγγα μπορείς να μείνεςι έγγυος, όταν η ωορρηξία είναι από την άλλη πλευροά λογικά δε θα έχεις πρόβλημα.

Ο γιατρός τι σου είπε?

ΥΓ Επίσης, χωρίς να θέλω να σε αποπροσανατολίσω, μια γνωστή μου (γιατρός η ίδια), μου έλεγε ότι αυτό με τη σαλπιγγογραφία είναι σχετικό, γιατί την ώρα που γίνεται η σαλπιγγογραφία η σάλπιγγα συσπάται και άρα μπορεί να δείξει ψευδώς ότι είναι εν μέρη κλειστή. Στην κοπέλα αυτή είχαν επίσης βρει μια σάλπιγγα με αποφράξεις, αλλά μετά απόλίγο καιρό έμεινε έγγυος μόνη της.

ΕΚΑΝΑ ΣΑΛΠΙΓΓΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ Η ΜΙΑ ΣΑΛΠΙΓΓΑ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΗ.ΞΕΡΕΤΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Η ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ

ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ Ε?ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΓΙ'ΑΤΟ...ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΕΣ?ΜΗΝ ΜΟΥ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ?ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ 8Α ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ...ΕΤΣΙ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ?:)

Aπό μια γρήγορη έρευνα εδώ στο site είδα ότι αντιμετωπίζεται λαπαροσκοπικά. Επίσης είδα και κοπέλα με μία σάλπιγγα μεν... με δυο παιδάκια δε!:)

it's never too late to start all over again

ΕΚΑΝΑ ΣΑΛΠΙΓΓΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ Η ΜΙΑ ΣΑΛΠΙΓΓΑ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΗ.ΞΕΡΕΤΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Η ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ

robenula, ψαχνεις πρωτα για ποιο λογο ειναι κλειστη η σαλπιγγα σου...πχ μολυνση η απο αλλες αιτιες...και πως μπορεις να την διορθωσεις (αν μπορεις)...δεν χρειαζεται πανικος παντως...και με μια καλη σαλπιγγα σε διαβατοτητα μπορεις να κανεις οσα παιδακια επιθυμεις...απλα πρεπει να κανει ωορηξια η ωοθηκη που ειναι συνδεδεμενη με την καλη σου σαλπιγγα...αν και οι γιατροι να ξερεις οτι υποστηριζουν σιωπηλα βεβαια,οτι ακομα και αν κανει ωορηξια η ωοθηκη που δεν συνδεεται με την καλη σαλπιγγα, η φυση εχει εναν μυστικο μηχανισμο και η καλη σαλπιγγα "σκυβει" και "κλεβει" το ωαριο...προτεινω να μην εγκαταλειψεις το θεμα και να διερευνησεις γιατι ειναι η σαλπιγγα σου κλειστη...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Διαφημίσεις

καλησπέρα κορίτσια!

robenula,εγώ έχω μία σάλπιγγα. Την άλλη την έχασα μετά από εξωμήτριο. Τώρα είμαι στην αναμονή να περάσει ακόμη ένας κύκλος, για να ξεκινήσω προσπάθειες ξανα και....ο Θεός βοηθός :-).

Λοιπόν, οι απόψεις των γιατρών σχετικά με τις πιθανότητες που έχει μια γυναίκα με μία σάλπιγγα να συλλάβει διίστανται. Για παράδειγμα, εμένα ο γιατρός που με χειρούργησε και ένας ακτινοδιαγνώστης μού είπαν ότι εχω τις ίδιες ακριβώς πιθανότητες με πριν να μείνω έγκυος, γιατί δεν παίζει ρόλο από ποια πλευρά γίνεται ωορρηξία, αφού ούτως ή άλλως το ωάριο απελευθερώνεται στην κοιλια και μία από τις δύο σάλπιγγες το "ρουφάει". Δεν ξέρω αν μου το είπαν για να με καθησυχάσουν ή όντως συμβαίνει.

Απ' την άλλη, γιατρός του ΙΚΑ και ένας γνωστός ιατρος της αδελφής μου υποστηρίζουν ότι είναι δύσκολο να συλλάβω, αν η ωορρηξία γίνεται απο την ωοθήκη που δεν συνδέεται με καμία σάλπιγγα . Με άλλα λόγια λοιπόν οι πιθανότητες μειώνονται κατά πολύ, σύμφωνα μ'αυτούς. Μάλιστα η συγκεκριμένη γιατρός μού είπε να κάνω κάθε μήνα υπέρηχο για να ελέγχω από πού γίνεται η ωορρηξία. Αν, λέει, η ωορρηξία γίνεται από την ¨κακή" πλευρά, χαμένος κόπος...Αν γίνεται από την καλή να εντείνω τις προσπαθειες. Αυτό από μόνο του ακούγεται πολύ αγχωτικό, γι' αυτό και δεν πρόκειται να ακολουθήσω την συμβουλή της. Θα κάνω προσπάθειες κανονικά για έξι μήνες και αν δεν μείνω μέχρι τότε, βλέπουμε....

Αστεράκι μου, ήρθες και μας φωτισες :P Σε λατρεύω!

Και εμενα η σαλπιγγογραφια εδειξε μια ,μονο σαλπιγγα!Στο χαρτι που συνοδευε την σαλπιγγογραφια,γραψανε οι ιατροι οτι "πιθανων την ωρα της εξετασης γινονταν συσπασεις της σαλπιγγας,και μαλλον η στενωση που δεν αφηνει το υγρο να περασει μεσα,ειναι αποτελεσμα του αγχους στη συγκεκριμενη στιγμη"

Ολα αυτα εγιναν στην 8η μερα του κυκλου.4-5 μερες αργοτερα, εκανα ωορηξια απο την "κλειστη" σαλπιγγα,και ...εγινε η συλληψη!(ασχετα αν δεν προχωρησε,για αλλους λογους)-ολα αυτα ,πριν ενα χρονο!

Οποτε...καταλαβαινεις robenula μου,οτι δεν θα πρεπει να σε προβληματιζει το θεμα αυτο,για να μεινεις εγκυος!Αν το θελει ο...Θεουλης....θα γινει ,πριν καλα καλα το καταλαβεις!!!!!

ευχομαι να γινει!!!! καλη επιτυχια!!

Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα, ή παράνομα ή παχαίνουν.

Γεια σας κορίτσια, τι κανετε;

robenula θα σου στείλω προσωπικό μήνυμα το όνομα του γιατρού που με χειρούργησε. Αν τυχόν δεν καταφέρω να το στείλω, πες μου.οκ;

Εγώ σήμερα πήρα αποτελέσματα από το κολπικό υγρο που έκανα και μου βρηκαν coli ( κωλοβακτηριδιο ) !!! Μόνο αυτό μου ελειπε :-( Τέλος πάντων. θα κάνω θεραπεία για δύο βδομάδες και ελπίζω να ησυχάσω. Η γιατρός μου είπε ότι δεν είναι τίποτα ανησυχητικό και αντιμετωπίζεται εύκολα. Το μόνο ανησυχητικό μου είπε ότι είναι το εξωμήτριο από μονο του, γιατί πάντα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα για την επόμενη εγκυμοσύνη, μη μου ξανασυμβεί. Αγχώθηκα λίγο. Σε αντίθεση με πολλά κορίτσια, όλες εμείς που αντιμετωπίσαμε προβλήματα και μάλιστα τόσο σοβαρά στην πρώτη μας εγκυμοσύνη, έχουμε να παλέψουμε όχι μόνο με το άγχος του αν και πότε επιτέλους θα συλλάβουμε, αλλά και με το άγχος του να μην ξαναζήσουμε τις ίδιες φρικτές στιγμές.

• Sad 1

Γεια σας κορίτσια, τι κανετε;

robenula θα σου στείλω προσωπικό μήνυμα το όνομα του γιατρού που με χειρούργησε. Αν τυχόν δεν καταφέρω να το στείλω, πες μου.οκ;

Εγώ σήμερα πήρα αποτελέσματα από το κολπικό υγρο που έκανα και μου βρηκαν coli ( κωλοβακτηριδιο ) !!! Μόνο αυτό μου ελειπε :-( Τέλος πάντων. θα κάνω θεραπεία για δύο βδομάδες και ελπίζω να ησυχάσω. Η γιατρός μου είπε ότι δεν είναι τίποτα ανησυχητικό και αντιμετωπίζεται εύκολα. Το μόνο ανησυχητικό μου είπε ότι είναι το εξωμήτριο από μονο του, γιατί πάντα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα για την επόμενη εγκυμοσύνη, μη μου ξανασυμβεί. Αγχώθηκα λίγο. Σε αντίθεση με πολλά κορίτσια, όλες εμείς που αντιμετωπίσαμε προβλήματα και μάλιστα τόσο σοβαρά στην πρώτη μας εγκυμοσύνη, έχουμε να παλέψουμε όχι μόνο με το άγχος του αν και πότε επιτέλους θα συλλάβουμε, αλλά και με το άγχος του να μην ξαναζήσουμε τις ίδιες φρικτές στιγμές.

ΑΧ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ margi ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΜΕΝΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥ....ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ....ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΟΜΗΝΗ ΕΓΚΥΜΟΣΗΝΗ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ?

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΕΤΕΣ ΕΜΕΙΣ ΚΟΡΙΤΣΑΙ ΟΜΩΣ Ε?:D:D:D:D

Διαφημίσεις

μαριλού, το έπαθες κι εσύ; πριν πόσο καιρό; Ξεκίνησες προσπάθειες για επόμενη εγκμοσύνη; εγώ τον επόμενο μήνα πάλι στον αγώνα. Ελπίζω να πάνε όλα καλά αυτή την φορα.

Κορίτσια και εγώ είχα coli τον Άυγουστο και έκανα θεραπεία.

Τώρα όλα καλά!

Περαστικά!

G2Mbp3.png

--------------------------------------------------

Μy boy is 5 years old-my girl is 3 years old!

μαριλού, το έπαθες κι εσύ; πριν πόσο καιρό; Ξεκίνησες προσπάθειες για επόμενη εγκμοσύνη; εγώ τον επόμενο μήνα πάλι στον αγώνα. Ελπίζω να πάνε όλα καλά αυτή την φορα.

margi μου σου αστειλα και εγω προσωπικο μην .πεσ μου τη γωμη σου.

7Ggjp2.png

Margi μου,πράγματι,υπάρχει αυτό που σου είπαν...με την κίνηση των σαλπίγγων προς το ωάριο και ονομάζεται το φαινόμενο του "τροπισμού".Δε συμβαίνει συνέχεια αλλά συμβαίνει.Ξέρω κοπέλα που έμεινε έγκυος από την πλευρά που δεν είχε σάλπιγγα!!!

Margi μου,πράγματι,υπάρχει αυτό που σου είπαν...με την κίνηση των σαλπίγγων προς το ωάριο και ονομάζεται το φαινόμενο του "τροπισμού".Δε συμβαίνει συνέχεια αλλά συμβαίνει.Ξέρω κοπέλα που έμεινε έγκυος από την πλευρά που δεν είχε σάλπιγγα!!!

Διαφημίσεις

evi, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο θέλω να ισχύει αυτό το φαινόμενο. Εγώ πάντως δεν σκοπεύω να κάνω κάθε μήνα υπέρηχο, γιατί θα αγχώνομαι πολύ. Θα θεωρήσω όλους τους μήνες γόνιμους και θα το κάνω κανονικά μέχρι να ξαναμείνω έγκυος. Πού θα μας πάει...Θα το πετύχουμε κι εμείς.

να εισαι σιγουρη οτι θα μεινεισ εγκυοσ ετσι να πιστευεισ και θα γινει δεν εισαι ουτε η πρωτη ουτε η τελευταια να εχεισ πιστη στον ευατο σου πολλεσ γυναικεσ εμειναν εγκυεσ με μια μονο σαλπιγγα...ευχομαι γρηγορα να κρατησεισ στην αγκαλια σου το μωρακι σου.

z3hWp3.png

αγγελική μου, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου. Εσύ έχεις παιδάκια ; αν έχεις να τα χαίρεσαι, αν όχι μακάρι να αποκτήσεις σύντομα πολλά και γερά. Πράγματι, δεν είμαι η πρώτη που αντιμετωπίζω μια τόσο δύσκολη κατάσταση, αλλά πραγματικά σου μιλάω, εύχομαι να είμαι η τελευταία.