Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Το παρκο θα σου προτεινα κι εγω,

και ασφαλες ειναι το μωρο εκει και παιχνιδακια να παιζει

και θα μπορει να πιανεται και απο τα διχτυα και να σηκωνεται.

εμενα με ειχε βολεψει παρα πολυ

καθοταν ο μικρος με τις ωρες και επαιζε και εκανε και τα πρωτα του βηματακια απο τη μια μερια στην αλλη(ενα-δυο μην φανταστεις πιο πολλα)

και θα το ανοιξω και παλι τωρα να βαζω την μπουμπου μεσα:P

''...for those about to rock we salute you...''

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

Εγω εχω ενα "παρκο" μεγαλο. Μια περιφραξη ουσιαστικα (6 μετρα περιμετρος) απο την οποια δεν εβγαινε (μεχρι που εμαθε να ανοιγει την πορτα). Κατω ομως δεν εχει κατι - μονο το πατωμα του σπιτιου

Και εγώ έχω αυτήν την απορία καθώς από την Παρασκευή το βράδι που μπουσούλησε για πρώτη φορά την βάζω στο διπλό κρεββάτι μας αλλά πάλι δεν αρκεί. Σκέφτομαι να στρώσω το χειμωνιάτικο μάλλινο χαλί αλλά και πάλι δεν είναι αρκετό αφού πέφτει προς τα μπροστα ή πίσω απότομα και μπορεί να χτυπήσει.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Μετά από συζήτηση και με την παιδίατρο αποφάσισα να μην της πάρω περπατούρα.

Τα αφρώδη πλακάκια που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι αρκετά μαλακά σε περίπτωση πτώσης?

Διαφημίσεις

να παρεις ενα χαλι χοντρο κ μεγαλο...να αφαιρεσεις αντικειμεν,τραπεζια κ επικυνδινα σημεια που μπορει να χτυπησει...δωστου την δυνατοτητα να παιξει..αλλα μην φυγεις λεπτο απο κοντα του οσο παιζει...να ξερεις ομως πως στο παρκο θα εχεις κ εσυ λιγη ελευθερια...με το χαλι δεν θα μπορεις να την εχεις...εμενα στο παρκο δεν πολυκαθισε...δεν του αρεσε...αλλα το θεωρω την καλυετρη λυση...αλλωστε μια χαρα χωρο εχει για τα παιδακια....δεν ειναι κ κακο να κλαψει λιγο ισως μαθει...εμενα αντιδρουσε καθε φορα πολυ εντονα κ ετσι το απεκλεισα....δες το κ αποφασιζεις...οταν θα αρχισει να περπατα...τι θα κανεις?θα εισαι παλι απο πανω του μην φυγει απο το χαλι κ χτυπησει σε καποιο αλλο σημειο του σπιτιου κλπ που καταλαβαινεις....εμενα που δεν καθισε παρκο με κουρασε απιστευτα...κ η περπατουρα ειναι για 1 ωρα τη μερα το πολυ...μετα?

Καλά όπου και να αφήσεις το μωρό μόνο του ακόμή και στην κούνια είναι επικίνδυνο μετά τους 7 μήνες. Εμένα ευτυχώς κάθεται έστω και κανα δυο 20λεπτα την ημέρα στο πάρκο. Αρκετά στο καρότσι και μετά ή καναπέ ή κρεββάτι πάντα μαζί. Απλά όλα αυτά το περιορίζουν κάπως σε ένα σημείο.

Δε μπορείς να κάνεις αλλιώς, εμένα μέχρι και τώρα τα αγοράκια μου περιορισμένα τα έχω μέσα στο σπίτι τις περισσότερες φορές. Έχω αδειάσει το γραφείο έχω στρώσει ένα μεγαλο χαλί και τους έχω αραδιάσει όλα τα παιχνίδια τους. Μέχρι και DVD τους έβαλα αλλά πάλι βαριούνται.

Διαφημίσεις

εχώ και γω την ίδια απορία... υπάρχει περίφραξη με καγκελα που μπορώ να χρησιμοποιήσω? που μπορώ να τα βρώ?

...άνθρωπέ μου τί ξεφτύλα,να σου χαλάνε το όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις

εχώ και γω την ίδια απορία... υπάρχει περίφραξη με καγκελα που μπορώ να χρησιμοποιήσω? που μπορώ να τα βρώ?

Yπάρχει στο mothercare. Έχει διάφορους τύπους αλλά οι τιμές είναι λίγο τσουχτερές. Tο Jumbo έχει μόνο πορτάκια και επέκταση για μεγαλύτερες πόρτες. Εγω πήρα την πόρτα από το Jumbo.

Τελικά εχω διαπιστώσει ότι μπορώ να μαθω πολλά απο τις μαμάδες που λένε τις ιδέες τους κρίμα τόσο καιρό που δεν μπορούσα να ακουμπήσω τον υπολογιστή λόγο της μικρής μου!!!! αυτό το κράνος απο το prenatal πιστεύω οτι θα μου ητανε πολύ χρήσιμο!8 με 9 μηνών όταν ήταν η μικρή μου είχαμε μεγάλο πρόβλημα.

έπεφτε συνέχεια αν και δοκίμαζα με μαξιλάρια χαλιά χοντρά μέσα στην άνοιξη και ότι μου λέγανε γενικώτερα το έκανα. το παρκο γενικότερα το είχα μόνο για τα παιχνίδια της και για διακοσμητικό στοιχείο ήταν κατι περιτό για μένα άσχετα άν το είχα στημένο απο 2 μηνων και καλά για να το συνηθίζει στο περιβάλλον. μόνο με την περπατουρα σώθηκα αλλά για ένα μήνα μόνο.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ. ΒΡΗΚΑ ΓΡΕΖΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ (ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ) ΚΑΙ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ...Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ...

Yπάρχει στο mothercare. Έχει διάφορους τύπους αλλά οι τιμές είναι λίγο τσουχτερές. Tο Jumbo έχει μόνο πορτάκια και επέκταση για μεγαλύτερες πόρτες. Εγω πήρα την πόρτα από το Jumbo.

ευχαριστώ!!:)

...άνθρωπέ μου τί ξεφτύλα,να σου χαλάνε το όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις

Λοιπόν που έχω καταλήξει οτι τα μωρά βαριούνται γρήγορα! Στράτα πήραμε καλα ήταν για κανα 2 μηνες τώρα ούτε συζήτηση με το που την βλέπει μαζεύει τα πόδια. Πάρκο έχουμε στήσει εδώ και κανα 4μηνο δεν κάθεται όμως πολύ μεσα κει βαριέται και νευριάζει. Που κατέληξα στο δωμάτιό της εχω στρωμένο το χαλί (σχεδόν τοίχο-τοίχο φτάνει) και απο πάνω ένα πάπλωμα χοντρό (για να είναι λιγάκι πιό μαλακά) και την αμολάω εκει και στριφογυρνάει το δωμάτιο! Βέβαια εννοείται οτι οτιδήποτε επικίνδυνο εχει απομακρυνθεί, οι μπρίζες εινα βουλωμένες και προσοχη τυχών καρέκλες επίσης να απομακρύνονται έχουμε πικρή εμπειρία... και το μυστικό μην δίνεται όλα τα παιχνίδια στα παιδιά κρατήστε μερικά για να τα δίνετε σε περίπτωση που τα πιάνει κρίση βαρεμάρας... αυτά απο μένα ελπίζω να βοήθησα λιγάκι!

fqXEp3.png

Το δικό μας θαύμα...! Νεφέλη μου σε λατρεύω είσαι η ζωή μου!

Μελίτα και εμένα ο γυιος μου της άπλας ήταν και είναι. Περπατούρα ο γιατρός μας είχε πει κατηγορηματικά όχι όσες φορές και αν τον "πίεσα". Στο πάρκο εν τέλει δεν ξετρελέθηκε να μπαίνει - ειδικά όταν ήμασταν εμείς στο σπίτι οπότε και προτιμούσε να μας "χοροπηδάει". Όμως θέλω να πω ότι το πάρκο έχει πολλά καλά και θα σου πρότεινα να του το μάθεις. Καταρχήν είναι ασφαλές, έχει σταθερό πάτο που τα βοηθάει να σταθούν, τα δίχτυα τα βοηθάνε να σηκωθούν και να κάνουν βήματα και επιπλέον σου δίνει και σένα την ελευθερία να μαγειρέψεις και γενικά να κάνεις τις δουλειές σου ελεύθερα.

Πες μας νέα!

"Ταξιδιώτη, δεν υπάρχει δρόμος...ο δρόμος χαράζεται καθώς περπατάμε..."

Παλαιότερα που δεν μπορούσε να σηκωθεί μόνη την καθόταν περισσότερη ώρα στο πάρκο και 2-3 μισάωρα μέσα στην ημέρα. Τώρα όμως με το που τη βάζω προσπαθεί να σηκωθεί και δεν φτάνει το καγκελο για να πιαστεί με αποτέλεσμα να κλαίει. Όπου και να την βάζω ακόμη και στον καναπέ δίπλα μου προσπαθεί να πιαστεί από κάπου για να σηκωθεί. Το καλύτερο σημείο για αυτήν είναι στην κούνια που πιάνεται από τα κάγκελα και στέκεται όρθια χοροπηδώντας. Φάση είναι θα περάσει μέχρι να περπατήσει.

• 3 weeks later...

Μelita και εμείς είχαμε αυτό το πρόβλημα και πήραμε κατι χειρολαβές από το jumbo με 5 ευρώ το ζευγάρι και λύσαμε το πρόβλημα μας. Τώρα σηκώνεται εύκολα και κουνιέται και έμαθε να πέφτει με τον κώλο.

Έλενα Μπ.

• 4 weeks later...
Πάρε το ειδικό κράνος για μικρα παιδιά από το prenatal. Εγώ θα το πάρω για τη μικρούλα μου όταν μεγαλώσει λίγο!

κοριτσια επειδη δεν το ειχα ξανακουσει το εψαξα λιγο στο ιντερνετ:

ΚΑΠΕΛΟ NO SHOCK Το καπέλο προστατεύει το κεφάλι των παιδιών από τυχαία χτυπήματα όταν αρχίσουν να περπατούν. Η απορρόφηση των κραδασμών εξασφαλίζεται από την επένδυση με αφρό από δικτυωτές και διάτρητες πολυολεφίνες. Προσαρμόζεται στο σχήμα του κεφαλιού όλων των παιδιών από 8 έως 20 μηνών περίπου (μέγεθος 44-52 περίπου).

αλλα θα ηθελα και τη γνωμη σας, εαν βεβαια το εχει αγορασει καποια κοπελα.

εχv καλυψει γωνιες, μπριζες, κλπ -σημερα εβαλα και χαλια- αλλα το μεγαλο μου αγχος ειναι η εσωτερικη σκαλα.

βεβαια αυτο που σκεφτομαι ειναι οτι δεν μπορω να την εχω ολη μερα με το κρανος -την αφηνω αρκετη ωρα στο πατωμα γιατι το καταευχαριστιεται, μπουσουλαει, σηκωνεται μονη της και κανει μικρα βηματακια γυρω απο το τραπεζι- αλλα δεν μπορω να ειμαι διαρκως πισω της...δεν ξερω τι να κανω

please help!

rPs2p2.png