Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

...αρα το παιδι τρωει λιγοτερο στο στηθος απο οτι στο μπουκαλι. ΑΓΛΑΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ!

Recommended Posts

Κορίτσια γεια σας. Θα ήθελα την γνώμη σας και την εμπειρίας σας και επίσης την βοήθεια της Αγλαιας. Το μωράκι μου είναι σχεδον 3,5 μηνων. Τον θηλάζω αποκλειστικά μόνο 3 φορές του έχω δώσει συμπλήρωμα στον 3τριτο μήνα και αυτό γιατί δεν γύρισα έγκυρα απο την δουλειά μου και έπρεπε το παιδί να φάει. Το γάλα μου το βγάζω με το θήλαστρο ενα όταν γυρίζω από την δουλεια το και ενα το πρωι στις 6. Απο 150μλ και τα δυο. Το θεμα είναι οτι για να βγαλω εγω γαλα για ενα μπουκάλι θέλω μισή ώρα ....... το πρωί θέλω γύρω στα 45 λεπτά γιατί άλλαξε το πρόγγραμα του ο μπέμπης μου και κοιμάται πλεον απο τισ 10¨30 αντι 12¨30 με 1¨00 που κοιμόταν και τον ταίζω εκείνη την ώρα με αποτελεσμα κατα τις 3:30 να ξυπνάει για φαι και μετά το στηθος μου ψιλοαδειάζει και αργώ να το γεμίσω........ Αυτο που παρατητήρσα και πειτε μου αν κανω λάθος είναι οτι το παιδί πίνει άνετα και με την μια τα μπουκαλάκια του των 150 σε μενα όμως όταν τον θηλάζω αποκλείεται να βγάζει 150μλ σε 10λεπτά που τρώει. Και ρωτάω τώρα ......... το παιδί πως χορταίνει με τόσο λίγο που τρώει απο εμένα..... άρα χορταίνει πιο πολύ με το μπουκάλι...... αλλα δεν μπορώ να βγάζω γάλα συνέχεια με το θήλαστρο γιατί μετά δεν θα έχω στο στήθος..... εν τω μεταξύ πρεπει να μου έχει μειωθεί και η ροή :( γιατί δουλεύω σχεδόν 8ώρες και το στήθος μου δεν πετρώνει απλά φουσκώνει παρα πολύ ........ (βέβαια δεν ξέρω αυτό μπορεί να γίνεται γιατί βγάζω γαλα το πρωι γεμιζω το μπουκάλι) αλλα έτσι πιστεύω ............

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ!

ΑΓΛΑΙΑ ΣΩΣΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ!

DOXip3.png

DtXgp3.png

Διαφημίσεις

Αυτο που παρατητήρσα και πειτε μου αν κανω λάθος είναι οτι το παιδί πίνει άνετα και με την μια τα μπουκαλάκια του των 150 σε μενα όμως όταν τον θηλάζω αποκλείεται να βγάζει 150μλ σε 10λεπτά που τρώει. Και ρωτάω τώρα ......... το παιδί πως χορταίνει με τόσο λίγο που τρώει απο εμένα..... άρα χορταίνει πιο πολύ με το μπουκάλι......

δεν ειμαι ειδικη αλλα νομιζω πως σε αυτη την ερωτηση σου μπορω να απαντησω με σιγουρια.

εαν βγαζεις σε 30 λεπτα 150ml με το θηλαστρο, ΔΕ σημαινει πως και με το μωρο στο στηθος χρειαζεται 30 λεπτα για να βγαλει την ιδια ποσοτητα, κανενα θηλαστρο ακομα και το καλυτερο (symphony) δεν μπορει να αντικαταστησει το μωρακι σου και ψυχολογικα και στις κινησεις. σιγουρα το μωρακι σου πινει απο το στηθος πολυ πιο γρηγορα την ποσοτητα που βγαζεις με το θηλαστρο!

εγω θα σου προτεινα, απο τη δικη μου εμπειρια και χωρις να ειμαι ειδικη,αλλα και για να σου φυγει το αγχος πως δεν εχεις αρκετο γαλα, να κανεις καμια αντληση κατα τη διαρκεια της νυχτας που βοηθαει πολυ στην αυξηση παραγωγης!

καλη συνεχεια και ελπιζω να σου απαντησει και η αγλαια! :wink:

ymjE.jpg8APHp3.png

Είσαι ο άγγελος μου!!

Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σου. Μου είναι πολύ δύσκολο πάλι να σηκώνομαι το βράδυ να βγάζω γάλα. Κοιμάμαι 5-6 ώρες τώρα που το μωρό κοιμάται πιο νωρίς τα βράδια. Αφού να φανταστείς τώρα πια που κοιμάται το μωρό 10:30 κοιμαμαι και εγώ δεν αντέχω, είμαι εξαντλημένη. Ώστε λες ότι είναι διαφορετικά η άντληση του στήθους απο το μωρό σε σχέση με το θήλαστρο ε? Μου κάνει εντύπωση γιατί ενώ στο στήθος τρώει εκεί στα 10 λεπτά δείχνει χορτασμένο και κάνει και καμιά φορά από 3ώρες να φάει....

DOXip3.png

DtXgp3.png

Σωτηρία μην ανησυχείς, τα μωρά θηλάζουν πολύ πιο αποτελεσματικά απ'ό,τι αντλεί το θήλαστρο. Εγώ να φανταστείς με το swing σε 20 λεπτά έβγαλα μόνο 20 ml !!!! Παρόλα αυτά θηλάζω αποκλειστικά μια φαγανή μπέμπα που βάζει 1.200 γρ το μήνα, και τα γεύματά της σχεδόν ποτέ δεν ξεπερνάν το εικοσάλεπτο!

jv42p3.png

DfUyp2.png

Το δικό μου μωρό εδώ και πολύ καιρό θηλάζει 5 -7 λεπτά είναι 4 μηνών και ζυγίζει 8200 άρα δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν χορταίνει :lol: παρόλαυτα όταν μία φορά προσπάθησα να βγάλω με το swing γιατί θα έλειπα για λίγες ώρες δεν έβγαλα σταγόνα:!:. Μην συγκρίνεις το μωρό με το θήλαστρο δεν έχουν καμία απολύτως σχέση. Επίσης όσο περνάει ο καιρός το στήθος σιγά σιγά σταματάει να πρίζεται αυτό δεν σημαίνει ότι μειώνεται το γάλα, επίσης το ότι δεν το βλέπεις φουσκωμένο επίσης δεν σημαίνει ότι είναι "άδειο" , αν βάλεις εκείνη την ώρα το μωρό να θηλάσει θα φάει μια χαρά μην ανησυχείς!

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

Διαφημίσεις

Μην συγκρίνεις το μωρό με το θήλαστρο δεν έχουν καμία απολύτως σχέση. Επίσης όσο περνάει ο καιρός το στήθος σιγά σιγά σταματάει να πρίζεται αυτό δεν σημαίνει ότι μειώνεται το γάλα, επίσης το ότι δεν το βλέπεις φουσκωμένο επίσης δεν σημαίνει ότι είναι "άδειο" , αν βάλεις εκείνη την ώρα το μωρό να θηλάσει θα φάει μια χαρά μην ανησυχείς!

Συμφωνω!! κ εμενα το στηθος μου κατα τη διαρκεια της ημερας δεν πρηζεται πια κι ας θηλαζει πια μονο 4-5 φορες το 24ωρο.... αφου νοσταλγω πια τα 2ωρα θηλασμού ... τωρα πια διαρκουν 10λεπτα κ κοιμαται ολο το βραδυ

Aaxxxxxxxxx κορίτσια μου να ξέρατε πως με καθησυχάσατε. Χθες δεν ξέρω τι έγινε πήγα να βγάλω γάλα μετά την δουλεία και δεν μπορούσα να βγάλω γάλα! Παει λεω στον άντρα μου μου κόπηκε το γάλα. Μετά πάω να ταίσω το μωρό είχα γάλα κανονονικά. Ξαναπροσπάθησα το βράδυ να βγάλω τίποτα. Πολύ λίγο έβγαινε..... Σκέφτηκα να πάω στον γυναικολόγο μου γιατί κατά την γνώμη ουτό σημαίνει ότι μου κόβεται σιγά σιγά το γάλα..... Εσείς τι λέτε? Σήμερα αναγκαστικά θα του δώσει η πεθερά μου συμπλήρωμα αφού δεν έβγαλα χθες :(

Επίσης ήθελα να σας πω ότι τώρα που άλλαξε ώρα ύπνου το παιδί και κοιμάμαται πιο νωρίς (ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ! :) ) χθες μου σηκώθηκε ανά 3ωρο για φαί. Γάλα είχα κανονικά! Δεν σας φαίνεται παράδοξο? Επίσης με προβληματίζει γιατί ξαφνικά συνεχίζει να σηκώνεται το βράδυ. Πριν δεν μου τα έκανε αυτά. Κάπου διάβασα ότι στην ηλικία αυτή (3,5μηνών) τα μωρά θα κοιμούνται συνέχεια το βράδυ αλλά θα υπάρχουν μέρες που θα ξανασηκώνονται το βράδυ για φαί όπως στις αρχές γιατί σηματοδοτεί την γρήγορη ανάπτυξη του μωρου!

Εσείς τι λέτε? Το στήθος μου σήμερα το νοιώθω ότι αρχίζει και φουσκώνει. Τον τάισα σήμερα το πρωί. Δεν ειναι όπως χθες........

DOXip3.png

DtXgp3.png

Και εμένα το έκανε αυτό σε αυτή περίπου την ηλικία, άρχισε ξαφνικά να ξυπνάει πάλι κάθε 3 ώρες το βράδυ και την ημέρα έτρωγε κάθε 2 ώρες με τόση λύσσα λες και είχε να φάει όλη μέρα! αυτό κράτησε περίπου μία εβδομάδα, μετά άρχισε τις τούμπες μπρούμητα - ανάσκελα, ίσως το έκανε για να πάρει δυνάμεις :-), περνάνε όντως φάσεις γρήγορης ανάπτυξης ή άλματα ανάπτυξης και τότε θηλάζουν περισσότερο, θα ξανασυμβεί φαντάζομαι στο μέλλον και άλλες φορές. Τό ότι δεν έβγαλες με το θήλαστρο γάλα δεν σημαίνει ότι το γάλα αρχίζει να μειώνεται, όσο το μωρό θηλάζει το στήθος παράγει, η μείωση των θηλασμών μπορεί να σου μειώσει την παραγωγή. Αν θέλεις να του δίνεις δικό σου γάλα όσο λείπεις ίσως σε βοηθήσει ένα καλύτερο θήλαστρο π.χ . ένα νοσοκομειακό, εγώ με αυτό έβγαζα ικανοποιητική ποσότητα και όταν το έδωσα πίσω και προσπάθησα με το swing όπως σου είπα δεν έβγαλα τίποτα.

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

Αnia μου σ'ευχαριστω πολύ που ενδιαφέρθηκες να μου απαντήσεις τόσο γρήγορα! Το είχα ανάγκει . Εχω το θηλαστρο της medela. Ειμαι ευχαριστημένη. Απλά χθες δεν ξέρω τι έγινε. Να ξερες πόσο με καθησύχασες κοπέλα μου! Πάντως ένοιωσα απαίσα χθες.... ξαφνικά ένοιωσα ότι αποσυνδέομαι με το μωρό....... ότι μια ανίκανη μάνα που δεν κατάφερε να συνεχίσει να παράγει γάλα για το μωρό της. Με επιασε μια μελαγχολία δεν μιλιόμουν χθες. Αφού είπα στον άντρα μου σήμερα που θα ερχόταν η πεθερά μου να μην της έλεγε τίποτα ! Της είπα εγώ σήμερα δεν πρόλαβα να βγάλω γάλα για αυτό δώστου ξένο και προσευχόμουν μέσα μου να μου ξανάρθει το γάλα........

Σ'ευχαριστώ άνια μου και πάλι και μάλιστα που μου έλυσες την απορία με το βράδυ γιατί νόμιζα ότι τελικά δεν χορταίνει! Σ'ευχαριστά παρα παρα πολύ

DOXip3.png

DtXgp3.png

Ρε Σωτηρια, χαλαρωσε λιγο κοριτσακι μου! Τι ειναι αυτα που λες, πιστευεις οτι το μωρο δε θα χορταινε και θα καθοταν ετσι να σε κοιταει? Ξερει αυτο ποσο να φαει και ποτε εχει χορτασει. Το γαλα σου δεν προκειται να κοπει οσο θηλαζεις και καλυτερα να μη ρωτησεις γυναικολογο, γιατι αυτοι δεν ξερουν και πολλα για τον θηλασμο και λενε αρλουμπες. Αν πραγματικα πιστευεις οτι εχεις προβλημα, να επικοινωνησεις με εναν συμβουλο θηλασμου. Εγω παντως καταλαβαινω οτι μια χαρα ειναι τα πραγματα, αν εντατικοποιησεις λιγο θηλασμο και αντλησεις θα διατηρησεις τη γαλουχια κανονικα για πολυ καιρο. Το στηθος σου πρηζοταν -δε νομιζω οτι πετρωνε οπως λες, γιατι ειχα δει και ενα αλλο ποστ σου που περιεγραφες την κατασταση , το πετρωμα ειναι πολυ επωδυνη κατασταση και θελει ειδικη αντιμετωπιση, καμια σχεση με το πρηξιμο που νιωθουμο το πρωι οταν ξυπναμε - τωρα πια που ο οργανισμος σου ξερει ποσο να παραγει, δε θα πρηζεται οπως πριν οσο περναει ο καιρος θα το νιωθεις μαλακο και ομως γαλα θα εχεις κανονικα. Εννοειται πως η ποσοτητα του γαλακτος που αντλεις δεν εχει καμια σχεση με αυτην που παραγεις, φροντισε να ηρεμησεις λιγο, γιατί μπορει με το αγχος που έχεις να μπλοκάρεις το ανακλαστικό έκκρισης και γι' αυτό να μη μπορεις να βγάλεις γάλα. Όσο για τον ύπνο του μικρού σου, κάπου διάβασα εδώ στο φόρουμ ότι μόνο όταν πάνε σχολείο τα πιτσιρίκια μας θα στρώσει το ωράριο του ύπνου τους, μέχρι τότε ό,τι κι αν κάνει, ειναι προσωρινό. Και ο δικός μου, ενώ κοιμάται οκτάωρα και δεκάωρα μερικές φορές τα βράδυα, κάποιες μέρες ξυπνάει 2 και 3 φορές. Να το ταίζεις το μικρούλι, μπορεί να διψάει, ή απλά να θέλει αγκαλίτσα.

Ψυχραιμία και συνέχισε όπως πας!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Ζουζουνελ μου εσύ! Ηλπιζα να έμπαινε και να το διάβαζες! Πολύ άγχος ρε ζουζουνελ! Σ'ευχαριστώ που με συμβουλεύεις πάντα! Τι κάνει το μικρούλι σου ? Είναι 5 μηνών τώρα θυμάμαι καλά?

DOXip3.png

DtXgp3.png

Ναι καλέ ηρέμησε λίγο, μην έχεις τόσο άγχος δεν υπάρχει λόγος και προς Θεού δεν είναι ο θηλασμός απόδειξη αν είσαι ικανή μάνα, απλά είναι μία φυσική διαδικασία η οποία προσφέρει στο μωρό ότι το καλύτερο, δες το έτσι , μην το αναλύεις τόσο πολύ, θήλαζε το μωρό σου όποτε το ζητάει και όλα θα πάνε καλά θα το δεις

iTLNp3.pnguQzNp3.png

Είναι αγόρι, τρώει την ημέρα κάθε 3 ώρες και δεν κοιμάται σχεδόν καθόλου, καμια φορά μόνο το μεσημέρι κανένα 2ωρο, το βράδυ κοιμάται 23:οο με 6:00 συνήθως και μετά αφού φάει ξανακοιμάται ως της 9:00.

iTLNp3.pnguQzNp3.png

Διαφημίσεις

Ζουζουνελ μου εσύ! Ηλπιζα να έμπαινε και να το διάβαζες! Πολύ άγχος ρε ζουζουνελ! Σ'ευχαριστώ που με συμβουλεύεις πάντα! Τι κάνει το μικρούλι σου ? Είναι 5 μηνών τώρα θυμάμαι καλά?

Να 'σαι καλά κοριτσάκι μου, σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

Να δώ πότε θα σου φύγει αυτό το άγχος! Αφού στο εχω ξαναπει, όταν βρίσκεις χρόνο, διάβαζε εδώ στο φόρουμ τα θέματα θηλασμού, θα βρεις πάαααρα πολλές πληροφορίες για θέματα που σιγουρα θα σε απασχολήσουν στο μέλλον, και θα ξέρεις από πριν τι να περιμένεις και τι θα έχεις να αντιμετωπίσεις. Εγώ βοηθεια δεν είχα από κανέναν, μα ΚΑΝΕΝΑΝ, για τα θεματα θηλασμού, από εδώ έμαθα ό,τι έμαθα και μια χαρά τα πάμε 5 μήνες τώρα.

Μια χαρά είναι ο μικρός μου, μεγαλώνει, κοντεύουμε τα 8,5 κιλά. Ξέρεις, κάπου στους 2,5-3 μήνες περάσαμε κι εμείς μια φάση, νόμιζα ότι δεν του έφτανε το γάλα μου και του έφτιαχνα κάθε μεσημέρι ένα μπουκάλι γάλα σκόνη, το οποίο και πέταγα στο νεροχύτη το απόγευμα!

Βρες κάτι να διοχετεύεις το άγχος σου!

:)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Πολύ καλά σου τα λέει η φίλη σου η Ζουζουνελ, ακριβώς έτσι και εγώ θηλάζω χάρη στο φορουμ και παρά τις δυσκολίες των πρώτων 2 μηνών τώρα τα πάμε πολύ καλά , συμπλήρωμα δεν του έχω δώσει ποτέ. Στις αρχές που δεν θήλαζε καλά το έβγαζα με το θήλαστρο και του έδινα το δικό μου.

iTLNp3.pnguQzNp3.png

κοριτσια τα μηνύματά σας ειναι πολύ διαφωτηστικά!!!! και εγω έχω αρκετό αχγος αλλα για κατι εντελώς αντίθετο με την Σωτηρία. Εμένα ο μπόμπιρας είναι 2 μηνών και 10 ημερών, 7500γρ και μέχρι στιγμής τρεφοταν με το μητρικό γαλα και συμπλήρωμα. Εχει όμως μια εβδομάδα και βάλε που αρνήται πεισματικά το μπουκαλι και με ανυσηχεί. Τρώει 10 λεπτά και από τα δύο στηθη ανα τρίωρο με δυομισάωρο. Εχω ακούσει πως με τον τρόπο αυτό θα ξεχάσει το μπουκάλι και ο απογαλακτισμός θα ειναι πολύ δυσκολός, απο την αλλη μια φίλη μου προτίνει να του δίνω 30γρ πριν ένα θηλασμό ισα ισα για να μην ξεχνιεμαστε. εσείς τί λετέ??????

κοριτσια τα μηνύματά σας ειναι πολύ διαφωτηστικά!!!! και εγω έχω αρκετό αχγος αλλα για κατι εντελώς αντίθετο με την Σωτηρία. Εμένα ο μπόμπιρας είναι 2 μηνών και 10 ημερών, 7500γρ και μέχρι στιγμής τρεφοταν με το μητρικό γαλα και συμπλήρωμα. Εχει όμως μια εβδομάδα και βάλε που αρνήται πεισματικά το μπουκαλι και με ανυσηχεί. Τρώει 10 λεπτά και από τα δύο στηθη ανα τρίωρο με δυομισάωρο. Εχω ακούσει πως με τον τρόπο αυτό θα ξεχάσει το μπουκάλι και ο απογαλακτισμός θα ειναι πολύ δυσκολός, απο την αλλη μια φίλη μου προτίνει να του δίνω 30γρ πριν ένα θηλασμό ισα ισα για να μην ξεχνιεμαστε. εσείς τί λετέ??????

όλιβ, και εγώ αυτή την απορία είχα όταν γέννησα , αν ο μπέμπης μου τρεφόταν σωστά με το γάλα που έπαιρνε απο το στήθος ή όχι. διαπίστωσα όμως ότι δεν τρεφόταν σωστά πρώτον γιατί δεν έπαιρνε βάρος και δεύτερον γιατί όταν δοκίμασα να του δώσω συμπλήρωμα το τσάκισε. τέλος όταν επιχείρησα να βγάλω απο το στήθος γάλα η ποσότητα που είχα ήταν πολύ μικρή. έτσι για 7 μήνες περίπου έδινα όσο μπορούσα και ότι γάλα είχα απο το στήθος και συμπλήρωμα όταν ήθελε και όταν το γάλα μου δεν ήταν αρκετό. Θέλω να πω πως για μένα σωστό είναι πρώτα να τον θηλάζεις και εφόσον δεν θέλει απο το μπιμπερό σημαίνει ότι έχει χορτάσει απο το στήθος σου αρκετά. Θα το δεις βέβαια αυτό και στο βάρος του, να ξέρεις όμως πως είναι πολύ καλύτερο να μάθει το στήθος παρά να συνηθίσει το μπιμπερό που είναι και πιο εύκολο γι'αυτόν να πιει το γάλα αφού δεν καταβάλλει ιδιαίτερη προσπάθεια γι'αυτό και μετά να μη θέλει το στήθος σου.

όσο μπορείς θήλασέ τον γιατί είναι βασικό όπλο για τον οργανισμό.

ούφ πρέπει να σε κούρασα , εδώ εγώ ζαλίστηκα με αυτά που γράφω αλλά πήρα φόρα γιατί είμαι παθούσα. Θηλασμός και πάλι θηλασμός πρώτα και μετά συμπλήρωμα εφόσον είναι απαραίτητο.

wobz4vsv31g4fym5.png

Εγώ λέω να απολαμβάνετε τις υπέροχες στιγμές του θηλασμού........(με συμπάθεια το λέω πάντα) αυτό που σου είπε η φίλη σου το βλέπω ανώφελο (τουλάχιστον), συνέχισε να θηλάζεις το μωράκι σου κανονικά και όταν θα θελήσετε να αποθηλάσετε θα βρείτε τον τρόπο τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνεις κάποια προεργασία το παιδί όταν θα χρειάζεται να πάρει μπουκάλι θα το κάνει. Είναι κρίμα να υπονομεύσεις τον θηλασμό δίνοντας ξένο γάλα πριν αφού το πάτε τόσο καλά....

Κορίτσια σας ευχαριστω πολυ!!

Μου εφυγε ενα βάρος....... Αν και αυτό που είπες κικο για το βάρος του εχείς πολύ δικιο και με αυτόν τον τροπο θα το ελέγχω.

Ολιβ νομίζω από αυτά που γράφεις ότι ο μπέμπης σου τρέφεται πολύ καλά από το στήθος σου, και μάλλον θα έπρεπε να χάίρεσαι που δεν χρειάζεται το συμπλήρωμα το οποίο δεν έχει να του προσφέρει κάτι και φυσικά δεν το συγκρίνω καν με το δικό σου γάλα, το θεωρώ προσωπικά πολύ λάθος να του δίνεις πρώτα το μπουκάλι και να του στερείς το πολύτιμο δώρο που θα έχεις στο στήθος σου γιατί τρώγοντας πρώτα από το μπουκάλι απορώ αν θα θέλει μετά να θηλάσει και είναι κρίμα. Αν το πρόβλημα είναι πως θα απογαλακτίσεις όταν έρθει η ώρα νομίζω ότι εδώ στο φόρουμ θα βρεις όλες τις πολύτιμες πληροφορίες που θα χρειαστείς και θα τα καταφέρεις μια χαρά.

iTLNp3.pnguQzNp3.png