Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ειναι η λαπαροσκοπηση σωστη επιλογη???

Recommended Posts

προκειται για μια φιλη.η περιπτωση ειναι η εξης

στο παρελθον εχει μεινει εγκυος 2 φορες και εκανε εκτρωση.τωρα πια ,θελει να κανει παιδι.

αλλα εχει περασει ενας χρονος χωρις αποτελεσμα.εκανε σαλπιγγογραφια και ηταν ολα ιδανικα.ο αντρας της εκανε σπερμοδιαγραμμα και ηταν επισης ιδανικο.ολα καλα μεχρι εδω.

εμπιστος γιατρος της,της προτεινε να κανει -λαπαροσκοπηση -,για να δουν με καθε λεπτομερεια το εσωτερικο της μητρας κι αν υπαρχουν υπολλειματα απο τις προηγουμενες εκτρωσεις...και εδω ξεκινουν τα ερωτηματα....

αν υπηρχαν υπολλειματα που εμποδιζουν τη συλληψη δεν θα φαινονταν με εναν απλο υπερηχο?

μηπως η λαπαροσκοπηση ειναι υπερβολη,και ισως η υπομονη και επιμονη για τη συλληψη ,να ειναι η σωστοτερη τακτικη???

εσας σας εχει προτεινει ποτε γυναικολογος να κανετε λαπαροσκοπηση ,εφοσον ολες οι εξετασεις ειναι καλες και εφοσον εχετε μεινει εγκυος στο παρελθον?

γενικα,το συμβουλευετε και τι προτεινετε να κανει η κοπελα απο εδω και μπρος???

ευχαριστουμε για τις απαντησεις εκ των προτερων

θα μας βοηθουσε να απαντουσαν κοπελες που συμπασχουν....

ol4hp2.png

Vp1tp2.png

Διαφημίσεις

μήπως να πήγαινε και σε άλλον γιατρό;υπερβολικό το βρίσκω να κάνεις χειρουργείο για να δεις ¨καλύτερα¨.

έχει περάσει πολύ καιρός απο τις εκτρώσεις;

απο τότε ειχε καμια ανωμαλία στον κύκλο της;

μήπως είναι και ψυχολογικό;

Ευγενία10/08/2007 Χριστιάννα 11/06/2011

εγω εκανα σαλπιγγογραφια(με καλη ωορρηξια κ σπερμα).....απο τη στιγμη που βγηκε οκ δεν προχωρησαμε σε κατι αλλο....αυτο νομιζω ειναι κ το 1ο που συνιστουν οι γιατροι.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ....ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!29.11.03

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!04.08.10

--cristin-- δεν νομιζω πως είναι σωστη επιλογή η λαπαροσκόπηση γι αυτο το θέμα , εγώ έκανα μετά από δυο αποβολές γιατί είχα διάφραγμα στην μητρα με μετά από έναν χρόνο έμεινα έγκυος.......και στο κάτω-κάτω όπως λέει και η ΤΙΤΗ είναι ''χειρουργείο'' δεν μπαίνουμε εκεί όποτε θέλουμε εμείς αλλά τι λένε οι γιατροί.:roll:

a63700a23b.png 87032dd023.png

Η λαπαροσκόπηση είναι χειρουργείο. Ο γιατρός κάνει τομές στην κοιλιά και εισάγει τα ιατρικά εργαλεία με την κάμερα.

Υπάρχει και η επιλογή της υστεροσκόπησης, όπου εισάγει τα εργαλεία από το γεννητικό σωλήνα χωρίς να κάνει καμμία απολύτως τομή. Αυτή τη λύση την έχουν συζητήσει;

Μου κάνει εντύπωση γιατί όταν ο γιατρός θέλει να ελέγξει τα γεννητικά όργανα στο εσωτερικό, προτείνει σαλπιγγογραφία ή προχωρά σε υστεροσκόπηση. Η λαπαροσκοπική μέθοδος εφαρμόζεται αν υπάρχει διαγνωσμένο κάποιο πρόβλημα. Εγώ αυτό ξέρω. Τι να πω; Γιατρός δεν είμαι...

2522daf9de.png

Διαφημίσεις

Κι εγω αυτο ξερω...........η λαπαροσκοπηση ειναι ενα ειδος χειρουργειου και γινεται μονο εφ' οσον εχει διαγνωστει καποιο συγκεκριμενο προβλημα.........(βεβαια,κατα τη διαρκεια της επεμβασης,μπορει ογιατρος να δει και κατι αλλο,απο αυτο που ειχε αρχικα διαγνωσει,και να το αντιμετωπισει και αυτο,αλλα σε καμμια περιπτωση δεν ειναι το ιδιο με το "δεν βλεπω κατι,ελα να σε "ανοιξω" μηπως βρω τι τρεχει...........)Υπερβολικο μου ακουγεται,αλλα και παλι...........κι εγω,γιατρος δεν ειμαι.............

η λαπαροσκόπηση γίνετε και για διαγνωστικούς λόγους εκτός απο θεραπευτικούς και αν διεγνωσθεί κάτι, επί τόπου διορθώνετε.

Κι εγώ βρίσκω πως της προτάθηκε πολύ γρήγορα απο τον γιατρό της αλλά υποθέτω πως έγινε λόγω του ιστορικού της.

Εδώ μια απλή εγχείρηση σκωληκοειδίτη θα μπορούσε να επηρρεάσει την γονιμότητα μιας γυναίκας, πόσο μάλλον δυο απανωτές εκτρώσεις.

Προσωπικά αν πράγματι είχα εμπιστοσύνη στον γιατρό θα τον άκουγα, αν όχι

θα έπαιρνα και δεύτερη και τρίτη και τέταρτη γνώμη.

Ευχαριστώ το θεό που μου χάρισε δυο υπέροχες κορούλες

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...