Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αρτοπαρασκευαστής - Τυρόψωμο - Ελαιόψωμο

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα!!!! Ξέρει καμία συνταγές για τυρόψωμο και ελαιόψωμο που να γίνονται σε αρτοπαρασκευαστή???? Επίσης ξέρει καμία συνταγή για κουλουράκια και τυροπιτάκια χωρίς αυγά??? Ξέρω πολλά ρωτάω!!!!! :oops: :oops: :oops: Σας ευχαριστώ!!!! :P

Το κοριτσάκι μου είναι όλη μου η ζωή

Διαφημίσεις

Καλημέρα mitaki. Στις οδηγίες του δικού μου αρτοπαρασκευαστή λέει ότι στη συνταγή του λευκού ψωμιού, μετά το πρώτο ζύμωμα, μπορείς να προσθέσεις τα υλικά που επιθυμείς. Για κουλουράκια ενδιαφέρεσαι για νηστήσιμα ή θέλεις να έχουν μέσα γάλα;

Το γάλα δεν με πειράζει, η μικρή μου έχει αλλεργία στο αυγό και ψάχνω συνταγές για να τρώει αυτά που έτρωγε χωρίς αυγό. Γιατί ήδη της λείπουν κάποια πράγματα και τα ζητάει. :P :p :P

Το κοριτσάκι μου είναι όλη μου η ζωή

mitaki, ελπίζω να σου φανεί χρήσιμη η παρακάτω συνταγή, αλλά θα επενέλθω!

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

1/2 βιτάμ

1 φλυτζ. τσαγιού σπορέλαιο

2 κουτ. γλυκ. μπέικιν

ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού

700 γραμ.(ίσως και παραπάνω) αλεύρι

Χτυπάς τα υλικά στο μίξερ, εκτός από το αλεύρι και το μπέικιν, τα οποία ρίχνεις μετά ανακατεμένα. Η ζύμη να είναι μαλακή. Τα πλάθεις όπως θέλεις και ψήνεις στους 180-200 βαθμούς.

Για τα τυροπιτάκια εγώ κόβω κομμάτια σφολιάτας και τα γεμίζω με τυρί, κρέμα γάλακτος και κεφαλοτύρι. Τα ψήνω χωρίς να αλείψω με αυγό.

• 8 months later...

mitaki πιστεύω στην παροιμία που λέει κάλλιο αργά παρά ποτέ. Όχι τίποτ' άλλο αλλά επειδή το θέμα δημοσιεύτηκε αρκετά παλιά. Έχω συνταγή για τυρόψωμο και ελιόψωμο που φτιάχνω στο δικό μου αρτοπαρασκευαστή και είναι πεντανόστιμη. Ελπίζω να σε ενδιαφέρει ακόμη.

Υλικά:

Για τη ζύμη: 4κούπες (δοσομετρητή του αρτοπαρασκευαστή) αλεύρι, 365ml νερό, 3κουτ του γλυκού μαγιά ξηρή, 2κουτ του γλυκού όχι γεμάτα ζάχαρη, 2κουτ του γλυκού αλάτι, 3κουτ της σούπας λάδι. Φέτα, ρίγανη, έξτρα λάδι και ελιές χωρίς κουκούτσι. Η βασική συνταγή του ψωμιού μένει ίδια. Στο ένα βάζεις το τυρί και στο άλλο τις ελιές. Η ρίγανη και το λάδι είναι κοινά και για τα δύο ψωμιά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζεις τα υλικά του ψωμιού στον αρτοπαρασκευαστή και επιλέγεις το πρόγραμμα μόνο για ζύμωμα (dough). Όταν η ζύμη είναι έτοιμη για ψήσιμο, λαδώνεις ένα ταψί, τη ρίχνεις μέσα και την απλώνεις λίγο με το χέρι. Σκορπάς τυρί ή ελιές, τη ρίγανη και προσθέτεις έξτρα λάδι με το μάτι (περίπου τόσο όσο να καλύψεις την επιφάνεια του ψωμιού. Κλείνεις τη ζύμη και ψήνεις στους 200ο περίπου για 1 1/2 ώρα, ανάλογα με το φούρνο σου.

1457745k8p286od3g.gif

Διαφημίσεις

Kαι εγω συνταγη για σταφιδοψωμο και για καλαμποκοψωμο ψαχνω.Καμια καλη νοικοκυρα?

Eviri, οι κουπες του δοσομετρητη που προτεινεις ειναι 500ml? Γιατι ο αρτοπαρασκευαστης μου εχει 420 ml.

Παντως οι συνταγες που γραφουν τα εγχειριδια του δικου μου αρτο/στη,εχουν απολυτη ΑΠΟΤΥΧΙΑ.

sunset η τελευταία διαγράμμιση του δοσομετρητή είναι τα 200ml και στην ίδια γραμμή τα 8oz. Επίσης αναφέρεται η λέξη 1 φλιτζάνι στην ίδια γραμμή από την άλλη μεριά. Αλλά κορίτσια με το ίδιο φλιτζάνι θα μετρήσετε και το αλεύρι και το νερό αν δεν έχετε δοσομετρητή. Οπότε στα 4φλ αλεύρι βάλτε περίπου 1 1/2φλ νερό.

Αν βρω συνταγή με σταφιδόψωμο και καλαμποκόψωμο θα την αναρτήσω.

1457745k8p286od3g.gif

• 5 months later...

Εχεις καμμιά κοπέλα αρτοπαρασκευαστή που να έχει μείνει ευχαριστημένη. Σκέφτομαι να αγοράσω έναν να τρώμε λίγο σπιτικό ψωμί και όχι αυτά του εμπορίου με όλες τις διογκωτικές ύλες και τα συντηρητικά.

Διαφημίσεις

Εχεις καμμιά κοπέλα αρτοπαρασκευαστή που να έχει μείνει ευχαριστημένη. Σκέφτομαι να αγοράσω έναν να τρώμε λίγο σπιτικό ψωμί και όχι αυτά του εμπορίου με όλες τις διογκωτικές ύλες και τα συντηρητικά.

Ελιάνα είναι η πιο αγαπημένη μου ηλ. συσκευή μετά το πλυν. πιάτων χι! χι! χι! Μια μέρα μου έφερε ο αντρας μου αυτόν απο το LIDL που βγάζει συχνά μαθαίνω. Το ψωμάκι που τρώμε το έχουμε κάνει τέχνη με αλεύρι βιολογικό ή οχι, λευκό ή ολικής, προζύμι της μαμάς ή χωρίς είναι θαύμα και το κανώ συνέχεια διότη κανεις και οικονομία και ποιότητα στη ζωή σου!!! θα ανακαλύψεις τις γεύσεις της μαμάς.

• 2 months later...
  • 2 weeks later...

supermama, δεν ξερω πως σου βγηκε τελικα, παντως αυτου του ειδους τα υλικά καλό είναι να τα προσθετεις την ώρα που 'σφυρίζει'. είχα κάνει σταφιδοψωμο και τα εβαλα ολα τα υλικά από την αρχή, με αποτέλεσμα οι σταφίδες να εξαφανιστουν! τις κοματιασε σχεδον πληρως

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

tamar εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένη και φαντάσου ότι είναι και μάρκα άγνωστη ο δικός μου. Εμένα με εξυπηρετεί πολύ στο ζύμωμά του. Τα άλλα προγράμματα δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα. Φτιάχνω όμως παντώς είδους ζύμη σ' αυτόν.

1457745k8p286od3g.gif

• 3 months later...

Εγώ επιλέγω στον αρτοπαρ. ζύμη για μπακέτα που είναι περίπου διάρκειας 1.30 λεπτά και την ζύμη που θα μου βγει την κάνω ή μικρές μπακέτες και τις ψήνω στο φούρνο ή κόβω κομμάτια τα ανοίγω με τον πλάστη, τα αλοίφω με λίγο λάδι, ρίχνω πάνω ρίγανη και ελιές ή τυρί φέτα και τα ψήνω στο φούρνο. Γίνονται τέλεια !

• 6 months later...

gimnasio καλησπέρα. Προσωπικά, δεν έχω δοκιμάσει να φτιάξω ζύμη στο μίξερ, γιατί το δικό μου δεν είναι τόσο δυνατό και θα καεί αν ζοριστεί. Πιστεύω όμως, ότι σε ένα γερό και δυνατό μίξερ θα βγει το ίδιο καλή η ζύμη με τις παραπάνω συνταγές. Γιατί όχι;

1457745k8p286od3g.gif

Ο δικός μου αρτ/στής κράτησε 3 χρόνια περίπου και μετά χάλασε, αλλά δεν ήταν γνωστή μάρκα. Ίσως αν ήταν πιο γνωστός να είχε μεγαλύτερη αντοχή.

Συνταγή ψωμιού εννοείς;

1457745k8p286od3g.gif

Εγώ επιλέγω στον αρτοπαρ. ζύμη για μπακέτα που είναι περίπου διάρκειας 1.30 λεπτά και την ζύμη που θα μου βγει την κάνω ή μικρές μπακέτες και τις ψήνω στο φούρνο ή κόβω κομμάτια τα ανοίγω με τον πλάστη, τα αλοίφω με λίγο λάδι, ρίχνω πάνω ρίγανη και ελιές ή τυρί φέτα και τα ψήνω στο φούρνο. Γίνονται τέλεια !

α μπραβο εγω δεν το ειχα σκεφτει ετσι....εκανα τη συνταγη του αρτοπαρασκευαστη αλλα δεν μου αρεσε ηταν σαν ψωμι με ελιες ενω ετσι οπως το περιγραφεις θα μοιαζει με αυτο που αγοραζω απο το φουρνο. ωραια ιδεα σε ευχαριστω:idea::-D

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png