Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αρτοπαρασκευαστής - Τυρόψωμο - Ελαιόψωμο


Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα!!!! Ξέρει καμία συνταγές για τυρόψωμο και ελαιόψωμο που να γίνονται σε αρτοπαρασκευαστή???? Επίσης ξέρει καμία συνταγή για κουλουράκια και τυροπιτάκια χωρίς αυγά??? Ξέρω πολλά ρωτάω!!!!! :oops: :oops: :oops: Σας ευχαριστώ!!!! :P

Το κοριτσάκι μου είναι όλη μου η ζωή

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλημέρα mitaki. Στις οδηγίες του δικού μου αρτοπαρασκευαστή λέει ότι στη συνταγή του λευκού ψωμιού, μετά το πρώτο ζύμωμα, μπορείς να προσθέσεις τα υλικά που επιθυμείς. Για κουλουράκια ενδιαφέρεσαι για νηστήσιμα ή θέλεις να έχουν μέσα γάλα;

Link to comment
Share on other sites

Το γάλα δεν με πειράζει, η μικρή μου έχει αλλεργία στο αυγό και ψάχνω συνταγές για να τρώει αυτά που έτρωγε χωρίς αυγό. Γιατί ήδη της λείπουν κάποια πράγματα και τα ζητάει. :P :p :P

Το κοριτσάκι μου είναι όλη μου η ζωή

Link to comment
Share on other sites

mitaki, ελπίζω να σου φανεί χρήσιμη η παρακάτω συνταγή, αλλά θα επενέλθω!

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

1/2 βιτάμ

1 φλυτζ. τσαγιού σπορέλαιο

2 κουτ. γλυκ. μπέικιν

ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού

700 γραμ.(ίσως και παραπάνω) αλεύρι

Χτυπάς τα υλικά στο μίξερ, εκτός από το αλεύρι και το μπέικιν, τα οποία ρίχνεις μετά ανακατεμένα. Η ζύμη να είναι μαλακή. Τα πλάθεις όπως θέλεις και ψήνεις στους 180-200 βαθμούς.

Για τα τυροπιτάκια εγώ κόβω κομμάτια σφολιάτας και τα γεμίζω με τυρί, κρέμα γάλακτος και κεφαλοτύρι. Τα ψήνω χωρίς να αλείψω με αυγό.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

mitaki πιστεύω στην παροιμία που λέει κάλλιο αργά παρά ποτέ. Όχι τίποτ' άλλο αλλά επειδή το θέμα δημοσιεύτηκε αρκετά παλιά. Έχω συνταγή για τυρόψωμο και ελιόψωμο που φτιάχνω στο δικό μου αρτοπαρασκευαστή και είναι πεντανόστιμη. Ελπίζω να σε ενδιαφέρει ακόμη.

Υλικά:

Για τη ζύμη: 4κούπες (δοσομετρητή του αρτοπαρασκευαστή) αλεύρι, 365ml νερό, 3κουτ του γλυκού μαγιά ξηρή, 2κουτ του γλυκού όχι γεμάτα ζάχαρη, 2κουτ του γλυκού αλάτι, 3κουτ της σούπας λάδι. Φέτα, ρίγανη, έξτρα λάδι και ελιές χωρίς κουκούτσι. Η βασική συνταγή του ψωμιού μένει ίδια. Στο ένα βάζεις το τυρί και στο άλλο τις ελιές. Η ρίγανη και το λάδι είναι κοινά και για τα δύο ψωμιά.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζεις τα υλικά του ψωμιού στον αρτοπαρασκευαστή και επιλέγεις το πρόγραμμα μόνο για ζύμωμα (dough). Όταν η ζύμη είναι έτοιμη για ψήσιμο, λαδώνεις ένα ταψί, τη ρίχνεις μέσα και την απλώνεις λίγο με το χέρι. Σκορπάς τυρί ή ελιές, τη ρίγανη και προσθέτεις έξτρα λάδι με το μάτι (περίπου τόσο όσο να καλύψεις την επιφάνεια του ψωμιού. Κλείνεις τη ζύμη και ψήνεις στους 200ο περίπου για 1 1/2 ώρα, ανάλογα με το φούρνο σου.

1457745k8p286od3g.gif
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Kαι εγω συνταγη για σταφιδοψωμο και για καλαμποκοψωμο ψαχνω.Καμια καλη νοικοκυρα?

Eviri, οι κουπες του δοσομετρητη που προτεινεις ειναι 500ml? Γιατι ο αρτοπαρασκευαστης μου εχει 420 ml.

Παντως οι συνταγες που γραφουν τα εγχειριδια του δικου μου αρτο/στη,εχουν απολυτη ΑΠΟΤΥΧΙΑ.

Link to comment
Share on other sites

sunset η τελευταία διαγράμμιση του δοσομετρητή είναι τα 200ml και στην ίδια γραμμή τα 8oz. Επίσης αναφέρεται η λέξη 1 φλιτζάνι στην ίδια γραμμή από την άλλη μεριά. Αλλά κορίτσια με το ίδιο φλιτζάνι θα μετρήσετε και το αλεύρι και το νερό αν δεν έχετε δοσομετρητή. Οπότε στα 4φλ αλεύρι βάλτε περίπου 1 1/2φλ νερό.

Αν βρω συνταγή με σταφιδόψωμο και καλαμποκόψωμο θα την αναρτήσω.

1457745k8p286od3g.gif
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Εχεις καμμιά κοπέλα αρτοπαρασκευαστή που να έχει μείνει ευχαριστημένη. Σκέφτομαι να αγοράσω έναν να τρώμε λίγο σπιτικό ψωμί και όχι αυτά του εμπορίου με όλες τις διογκωτικές ύλες και τα συντηρητικά.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εχεις καμμιά κοπέλα αρτοπαρασκευαστή που να έχει μείνει ευχαριστημένη. Σκέφτομαι να αγοράσω έναν να τρώμε λίγο σπιτικό ψωμί και όχι αυτά του εμπορίου με όλες τις διογκωτικές ύλες και τα συντηρητικά.

Ελιάνα είναι η πιο αγαπημένη μου ηλ. συσκευή μετά το πλυν. πιάτων χι! χι! χι! Μια μέρα μου έφερε ο αντρας μου αυτόν απο το LIDL που βγάζει συχνά μαθαίνω. Το ψωμάκι που τρώμε το έχουμε κάνει τέχνη με αλεύρι βιολογικό ή οχι, λευκό ή ολικής, προζύμι της μαμάς ή χωρίς είναι θαύμα και το κανώ συνέχεια διότη κανεις και οικονομία και ποιότητα στη ζωή σου!!! θα ανακαλύψεις τις γεύσεις της μαμάς.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...

supermama, δεν ξερω πως σου βγηκε τελικα, παντως αυτου του ειδους τα υλικά καλό είναι να τα προσθετεις την ώρα που 'σφυρίζει'. είχα κάνει σταφιδοψωμο και τα εβαλα ολα τα υλικά από την αρχή, με αποτέλεσμα οι σταφίδες να εξαφανιστουν! τις κοματιασε σχεδον πληρως

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 3 weeks later...

tamar εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένη και φαντάσου ότι είναι και μάρκα άγνωστη ο δικός μου. Εμένα με εξυπηρετεί πολύ στο ζύμωμά του. Τα άλλα προγράμματα δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα. Φτιάχνω όμως παντώς είδους ζύμη σ' αυτόν.

1457745k8p286od3g.gif
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Εγώ επιλέγω στον αρτοπαρ. ζύμη για μπακέτα που είναι περίπου διάρκειας 1.30 λεπτά και την ζύμη που θα μου βγει την κάνω ή μικρές μπακέτες και τις ψήνω στο φούρνο ή κόβω κομμάτια τα ανοίγω με τον πλάστη, τα αλοίφω με λίγο λάδι, ρίχνω πάνω ρίγανη και ελιές ή τυρί φέτα και τα ψήνω στο φούρνο. Γίνονται τέλεια !

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

gimnasio καλησπέρα. Προσωπικά, δεν έχω δοκιμάσει να φτιάξω ζύμη στο μίξερ, γιατί το δικό μου δεν είναι τόσο δυνατό και θα καεί αν ζοριστεί. Πιστεύω όμως, ότι σε ένα γερό και δυνατό μίξερ θα βγει το ίδιο καλή η ζύμη με τις παραπάνω συνταγές. Γιατί όχι;

1457745k8p286od3g.gif
Link to comment
Share on other sites

Ο δικός μου αρτ/στής κράτησε 3 χρόνια περίπου και μετά χάλασε, αλλά δεν ήταν γνωστή μάρκα. Ίσως αν ήταν πιο γνωστός να είχε μεγαλύτερη αντοχή.

 

Συνταγή ψωμιού εννοείς;

1457745k8p286od3g.gif
Link to comment
Share on other sites

Εγώ επιλέγω στον αρτοπαρ. ζύμη για μπακέτα που είναι περίπου διάρκειας 1.30 λεπτά και την ζύμη που θα μου βγει την κάνω ή μικρές μπακέτες και τις ψήνω στο φούρνο ή κόβω κομμάτια τα ανοίγω με τον πλάστη, τα αλοίφω με λίγο λάδι, ρίχνω πάνω ρίγανη και ελιές ή τυρί φέτα και τα ψήνω στο φούρνο. Γίνονται τέλεια !

α μπραβο εγω δεν το ειχα σκεφτει ετσι....εκανα τη συνταγη του αρτοπαρασκευαστη αλλα δεν μου αρεσε ηταν σαν ψωμι με ελιες ενω ετσι οπως το περιγραφεις θα μοιαζει με αυτο που αγοραζω απο το φουρνο. ωραια ιδεα σε ευχαριστω:idea::-D

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...