Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πνευμονικη υπερταση σε νεογνα

Recommended Posts

Καλησπερα σας.

Θα ηθελα να μαθω περισσοτερα πραγματα για την

''Πνευμονικη υπερταση σε νεογνα''.

Οποιος γνωριζει η εχει προσωπικη εμπειρια ας μου δωσει τα φωτα του σας παρακαλω.

Ευχαριστω πολυ.:wink:

Διαφημίσεις

Καλησπερα.

Ειναι η δευτερη φορα που γραφω γι'αυτο το θεμα, δυστηχως στην

πρωτη μου προσπαθεια δεν ειχα καμια ανταποκριση.

Ισως αν γραψω μερικα πραγματα για αυτη τη παθηση καταλαβουν

καποιοι τι ακριβως ειναι.

Η πνευμονική υπέρταση (ΠΥ) είναι μια σπάνια πνευμονική διαταραχή, στην οποία η πίεση του αίματος στην πνευμονική αρτηρία αυξάνεται πολύ περισσότερο από τα φυσιολογικά επίπεδα. Ταυτόχρονα όσο αυξάνεται η πίεση, τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων (πνευμονικών αρτηριών) γίνονται παχύτερα. Η ΠΥ μπορεί να επέλθει με ή χωρίς ταυτοποιήσιμη ή γνωστή αιτία.

Στους ασθενείς που πάσχουν από ΠΥ, τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων είναι παχύτερα, συνεπώς τα αγγεία γίνονται λιγότερο εύκαμπτα. Έτσι γίνεται δυσκολότερο για τη δεξιά κοιλία να αντλεί περισσότερο αίμα μέσω των πνευμόνων.

Αυτη η παθηση εγινε γνωστη τα τελευταια 10 χρονια και δυστηχως το ποσοστο των νεογνων που ερχονται στον κοσμο με αυτη τη παθηση ειναι μεγαλο. Καθημερινα καταφθανουν στα νοσοκομεια της Αθηνας 10 με 15 νεογνα απο ολη την Ελλαδα.

Σας παρακαλω οποιος εχει η ειχε προσωπικη εμπειρια ας μου πει πως ειναι το νεογνο μετα την θεραπεια και την εξοδο του απο το νοσοκομειο.

Ευχαριστω πολυ!!!

Δυστυχώς δε γνωρίζω κάτι για το θέμα αυτό αλλά θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή δύναμη και να πάνε όλα καλά με το μωράκι σας.

Εύχομαι να το πάρετε σύντομα στο σπίτι γερό και δυνατό και όλα όσα ζείτε τώρα να μοιάζουν με κακό όνειρο...

Θα περιμένουμε νέα σας.

*

Λυπάμαι πολύ που δε μπορώ να σε βοηθήσω έστω και με κάποιες πληροφορίες. Είναι που ακούω για αυτήν την ασθένεια πρώτη φορά.

Σου εύχομαι ολόψυχα να μη σε απασχολεί για πολύ και να πάνε όλα καλά!

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

• 2 weeks later...

Καλημέρα Olympia99, γνωρίζω οτι υπάρχει η πάθηση αλλά όχι περισσότερα πράγματα, αυτό στο οποίο μπορώ να σε βοηθήσω είναι να σου δώσω στοιχεία παιδοκαρδιολόγων στην Αθήνα. Αν σου είναι χρήσιμα, πες μου.

Διαφημίσεις

Καλημέρα και από εμένα... και εγώ πρώτη φορά ακούω για αυτή την πάθηση... σας εύχομαι σύντομα να έχετε καλά νέα και να ξεπεράσετε το πρόβλημα... και εγώ σε αυτό που μπορώ να σε βοηθήσω είναι εάν βρίσκεσαι Αθήνα να σου δώσω κάποιους παιδοκαρδιολόγους, μιας και εγώ είχα αντιμετωπίσει πρόβλημα με τη μικρή μου, αλλά δόξα το Θεό φαίνεται να το έχουμε ξεπεράσει...

Καλή Δύναμη!

2Niwp2.png

6PDKp2.png

• 2 weeks later...

Καλησπερα,

ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια.

Η μικρουλα μας ειναι πολυ καλυτερα,εχει ξεπερασει τον κινδυνο αλλα βρισκετε

ακομα υπο παρακολουθηση στη μοναδα νεογνων του Αγλαια Κυριακου (Παιδων).

Οταν με το καλο γυρισει πισω στη Θεσσαλονικη στο σπιτι της θα πρεπει να βρουμε

εναν πολυ καλο παιδιατρο, παιδοκαρδιολογο και πνευμονολογο.

Καντε,σας παρακαλω, ολοι μια ευχη να γυρισει οσο πιο συντομα γινεται στο σπιτι της.

Ευχαριστουμε!!!

Καντε,σας παρακαλω, ολοι μια ευχη να γυρισει οσο πιο συντομα γινεται στο σπιτι της.

Ευχαριστουμε!!!

Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να έχετε το συντομότερο τη μικρούλα σας στο σπίτι - και όλα αυτά που ζείτε τώρα σύντομα να ξεχαστούν και να δώσουντη θέση τους σε μέρες χαράς...

Μην ξεχνάς να μας γράφεις τα νέα σας.

*

• 2 weeks later...

Olympia99, εύχομαι να πηγαίνουν όλα καλά και σύντομα να γυρίσετε σπίτι σας. :-)

Όποτε χρειαστείς τελικά πληροφορίες για γιατρούς, στείλε μου πμ για να επικοινωνήσουμε, αν και δεν γνωρίζω για Θεσσαλονίκη.

Γεια σας, ολα πανε προς το καλυτερο, δοξα το Θεο.

Οι εξετασεις της μπεμπας καθε φορα ειναι και καλυτερες, τα πνευμονια ειναι μια χαρα, η δυσμορφια στη βαλβιδα της καρδιας σιγα σιγα στρωνει.

ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΜΗΝ ΤΗ ΜΑΤΙΑΞΟΥΜΕ

Ομως νοσηλευεται ακομα στο Αγλαια Κυριακου. Πρεπει να κανει καποιες ακομα εξετασεις. Σας ευχαριστω παρα πολυ για το ενδιεφερον σας.

Οταν θα βγει απο το νοσοκομειο θα σας ενημερωσω.

Διαφημίσεις

Κορίτσια δεχόμαστε συγχαρητήρια η μπέμπα μας τα κατάφερε!!!:P:p:p

Μετά από 41 ημέρες νοσηλείας στο Παίδων, σήμερα παίρνει εξιτήριο και

επιτέλους θα πάει στο σπίτι της.;););)

Συγχαρητήρια Ολυμπία!!!!!!!!!

Με το καλό να την πάρετε σπίτι κι από εδώ και πέρα ούτε δοντάκι να μην την πονέσει!!!

Μέσα από την καρδιά μου σας εύχομαι ευτυχισμένες ημέρες γεμάτες μικρές και μεγάλες χαρές, αγάπη και υγεία...

*

Συγχαρητήρια Ολυμπία!!!!!!!!!

Με το καλό να την πάρετε σπίτι κι από εδώ και πέρα ούτε δοντάκι να μην την πονέσει!!!

Μέσα από την καρδιά μου σας εύχομαι ευτυχισμένες ημέρες γεμάτες μικρές και μεγάλες χαρές, αγάπη και υγεία...

Άννα σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και για το ενδιαφέρον σου.

Η πρώτη νύχτα της μπέμπας στο σπίτι κύλησε ήσυχα,

και τώρα κάθετε όμορφα στο ρηλαξ της και αγναντεύει:P:p:p.

Άννα σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και για το ενδιαφέρον σου.

Η πρώτη νύχτα της μπέμπας στο σπίτι κύλησε ήσυχα,

και τώρα κάθετε όμορφα στο ρηλαξ της και αγναντεύει:P:p:p.

Ολυμπία σας από εδώ και πέρα σας εύχομαι ήσυχες νύκτες και μέρες γεμάτες ζωή και γέλια!!!

Να μην ξεχνάς να μας λες τα νέα σας :P

*