Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλή χρονιά και απο μένα και ότι επιθυμείτε όλες οι μανούλες. Περιμένω το τρίτο μου παιδάκι απο μέρα σε μέρα και εύχομαι αυτή τη φορά να τα καταφέρω με το θηλασμό. Τα άλλα δύο μου παιδάκια τα θήλασα πολύ λίγο, το πρώτο μου 5 χρονών μόνο σαράντα μέρες και το δεύτερο 2,5 χρ. τρείς μήνες με πολύ κόπο και δάκρυ και από τις δύο πλευρές. Μερικές φορές μου περνάει απο το μυαλό ότι ίσως είμαι στο 1% των γυναικών που δεν έχουν γάλα. Αυτό που θέλω να ρωτήσω την Αγλαία είναι αν μπορώ όταν με το καλό γεννήσω και εδραιωθεί ο θηλασμός να βγάζω επιπλέον γάλα και να το δίνω στα μεγαλύτερα παιδιά μου; Το έχω άγχος που δεν τα κατάφερα και θα το ήθελα πολυ να πάρουν λίγα ακόμα αντισώματα(δεν ξέρω φυσικά αν ισχύει κάτι τέτοιο).

.png

Διαφημίσεις

Καλή χρονιά και απο μένα και ότι επιθυμείτε όλες οι μανούλες. Περιμένω το τρίτο μου παιδάκι απο μέρα σε μέρα και εύχομαι αυτή τη φορά να τα καταφέρω με το θηλασμό. Τα άλλα δύο μου παιδάκια τα θήλασα πολύ λίγο, το πρώτο μου 5 χρονών μόνο σαράντα μέρες και το δεύτερο 2,5 χρ. τρείς μήνες με πολύ κόπο και δάκρυ και από τις δύο πλευρές.

Να σου ζήσουνε και με το καλό το τρίτο!

:)

Μερικές φορές μου περνάει απο το μυαλό ότι ίσως είμαι στο 1% των γυναικών που δεν έχουν γάλα.

Εκ των υστέρων δεν μπορούμε να το πούμε...

Θα ήταν καλό να βρεις κάποιον να σε υποστηρίξει από κοντά όταν γεννήσεις για να αποφύγεις πιθανά λάθη του παρελθόντος.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω την Αγλαία είναι αν μπορώ όταν με το καλό γεννήσω και εδραιωθεί ο θηλασμός να βγάζω επιπλέον γάλα και να το δίνω στα μεγαλύτερα παιδιά μου; Το έχω άγχος που δεν τα κατάφερα και θα το ήθελα πολυ να πάρουν λίγα ακόμα αντισώματα(δεν ξέρω φυσικά αν ισχύει κάτι τέτοιο).

Οι περισσότερες μητέρες μπορούν να αντλήσουν επιπλέον γάλα, δηλαδή από αυτή την άποψη είναι εφικτό :)

Αν καταφέρεις να βρεις χρόνο (με δύο παιδιά κι ένα βρέφος!!!) θα σε βοηθήσω να το οργανώσεις.

Το θέμα είναι αν τα μεγαλύτερα παιδιά θέλουν να μπούνε σε αυτή τη διαδικασία...

Θα το ξανασυζητήσουμε όταν έρθει η ώρα.

Με τις καλύτερες ευχές μου :)

Αγλαία σ'ευχαριστώ για την απαντησή σου. είμαι διατεθημένη να το προσπαθήσω, ευτυχώς έχω βοήθεια για το σπίτι και πιστεύω να τα καταφέρω. Το θέμα είναι ποια θα είναι τα οφέλη για τα μεγαλύτερα παιδιά μου αξίζει να το προσπαθήσω; Όσο για υποστήριξη στον θηλασμό μένω στην Κύπρο και δεν έχω βρεί κάποιον εδώ.

.png

Έχω κι εγώ μια ερώτηση για κάτι που μου προέκυψε προσφάτως. Τα τελευταία βράδια και αφού έχουμε κάνει μπάνιο το μικρούλι μας, καθόμαστε να τον θηλάσω και να κοιμηθούμε. Μετά όμως από τις πρώτες δύο γουλιές βαλαντώνει στο κλαμα! Έχω αποκλείσει τα ενδεχόμενα του να μην πεινάει (μιας και μετά από λίγο και αφού έχουμε κλάψει με όλη μας τη δύναμη, έχουμε τραγουδήσει, χορέψει και κάνει τουμπες, τρώει ήρεμα και κοιμάται) και της μικρής ροής (σήμερα άφησα το ένα μου στήθος να τουμπανιάσει σχεδόν μήπως βγάλω καμμιά άκρη...). Επίσης δοκίμασα να φάω κάτι ελαφρύ για βραδυνό όπως και διαφορετικές στάσεις θηλασμού όμως τίποτα. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί το παθαίνει αυτό...

.png

Το θέμα είναι ποια θα είναι τα οφέλη για τα μεγαλύτερα παιδιά μου αξίζει να το προσπαθήσω;

Τα ωφέλη για τα μεγαλύτερα παιδιά δεν διαφέρουν από τα ωφέλη για τα μικρότερα παιδιά. Μπορεί το μητρικό γάλα ως τροφή και ως ενίσχυση του αμυντικού συστήματος να έχει μελετηθεί περισσότερο τα 2 πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού μια και είναι περισσότερο πιθανό να βρει κάποιος ένα αξιόλογο δείγμα να κάνει τη μελέτη, όμως τα ωφέλη δε σταματούν στα δύο ή στα τρία χρόνια.

Διάβασε κάποια άρθρα σχετικά που θα βρεις στην παρακάτων ιστοσελίδα:

http://www.kathydettwyler.org/dettwyler.html

Η συγγραφέας έχει αφιερώσει όλο της το επιστημονικό έργο στο θηλασμό και μάλιστα σε μεγαλύτερες ηλικίες. Ίσως κάποια άρθρα σε εμπνεύσουν. :)

Όσο για υποστήριξη στον θηλασμό μένω στην Κύπρο και δεν έχω βρεί κάποιον εδώ.

Πραγματικά δεν θα μπορούσα να σε παραπέμψω κάπου, δεν υπάρχει ούτε ο σύνδεσμος θηλασμού ούτε κάποιος επαγγελματίας. Δυστυχώς...

Διαφημίσεις

Έχω κι εγώ μια ερώτηση για κάτι που μου προέκυψε προσφάτως. Τα τελευταία βράδια και αφού έχουμε κάνει μπάνιο το μικρούλι μας, καθόμαστε να τον θηλάσω και να κοιμηθούμε. Μετά όμως από τις πρώτες δύο γουλιές βαλαντώνει στο κλαμα! Έχω αποκλείσει τα ενδεχόμενα του να μην πεινάει (μιας και μετά από λίγο και αφού έχουμε κλάψει με όλη μας τη δύναμη, έχουμε τραγουδήσει, χορέψει και κάνει τουμπες, τρώει ήρεμα και κοιμάται) και της μικρής ροής (σήμερα άφησα το ένα μου στήθος να τουμπανιάσει σχεδόν μήπως βγάλω καμμιά άκρη...). Επίσης δοκίμασα να φάω κάτι ελαφρύ για βραδυνό όπως και διαφορετικές στάσεις θηλασμού όμως τίποτα. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί το παθαίνει αυτό...

Δεσπω και σε μένα έκανε κάτι τέτοια τερτίπια περίπου στην ίδια ηλικία με το δικό σου χωρίς εμφανή λόγο... το μόνο που μπορούσα να κάνω εγώ είναι να το ξεχάσουμε για κανένα τέταρτο.. να ακουσουμε μουσικούλα και μόλις ηρεμούσαμε θήλαζε μια χαρά. Κάποια στιγμή το ξεπεράσαμε.... :D

WLn5p2.png

Ευχαριστώ felinidoc! Διάβασα το μήνυμά σου χθες αλλά δεν πρόλαβα να σ' ευχαριστήσω. Πάντως πραγματικά απορώ που μισό μέτρο ανθρωπάκος με παλεύει τόσο αποτελεσματικά και μάλιστα μεγαλώνοντας συνεχώς την αγάπη μου...

.png

• 1 month later...

elliz θελω να σε ρωτησω σε πια πολη βρισκεσαι μιας κ εγω ειμαι στην Κυπρο και εχω βρει καποια για βοηθεια με τον θηλασμο. Αν θελεις πες μου κ ευχαριστως αν βολευει η πολη να σε ενημερωσω σχετικα.

elliz θελω να σε ρωτησω σε πια πολη βρισκεσαι μιας κ εγω ειμαι στην Κυπρο και εχω βρει καποια για βοηθεια με τον θηλασμο. Αν θελεις πες μου κ ευχαριστως αν βολευει η πολη να σε ενημερωσω σχετικα.

Αν υπάρχει δυνατότητα, να το γράψεις κι εδώ μέσα να το ανεβάσω σε κάποιο stiky για να το βρίσκουν εύκολα οι μητέρες που μπαίνουν στο φόρουμ.

:)

Διαφημίσεις

Εννοεις να γραψω τηλ κ ονομα της μαιας?

Επιτρεπεται? ή για την ιδια την μαια ειναι σωστο?

Να τη ρωτήσεις, μην το κάνεις χωρίς την άδειά της. Αν δεν έχει πρόβλημα, αρκεί να βάλεις το όνομά της και μετά τα τηλέφωνα τα στέλνουμε με πμ. Αν θέλει να βάεις τα τηλέφωνά της τότε τα βάζεις και αυτά.

Αγλαια μου θα την δω την Πεμπτη που θα μπω να γεννησω...

Μετα που θα βγω ευχαριστως αν ειναι θετικη να σου πω.

Παντως δεν ειναι ανηκει σε κρατικο οργανισμο ή κατι τετοιο απλα ειναι η υπευθυνη μαια σε μια ιδ.κλινικη της Λεμεσου.

Μαλλον λειτουργουν διαφορετικα τα πραγματα εκει απο οτι εδω, απο οτι καταλαβαινω.

Επειδη προκειται να γεννησω στην κλινικη αυτη κ εχοντας διαλεξει τον παιδιατρο ο ιδιος μου ειπε για την μαια αυτη η οποια θα ειναι κοντα μου κ στην γεννα αλλα κ μετα ( επι πληρωμη βεβαια ) αν θελω θα ερχεται σπιτι μου για να με βοηθησει να εδραιωσω τον θηλασμο κ να μου λυσει τις αποριες μου. Εκανα κ ενα σεμιναριο με εκεινη κ μια παιδιατρο που εφερε να μας μιλησει σχετικα, επι πληρωμη παντα. Περιττο να πω ομως οτι το κοστος ειναι αρκετο κ μαλλον δεν θα ζητησω τις υπηρεσιες της υστερα μιας κ ηδη πιεστηκαμε λιγο.

Παντως δεν ειναι ανηκει σε κρατικο οργανισμο ή κατι τετοιο απλα ειναι η υπευθυνη μαια σε μια ιδ.κλινικη της Λεμεσου.

Δεν έχει σημασία! Αν υπάρχει κάποιος επαγγελματίας υγείας που μπορεί να στηρίξει μια μητέρα είναι καλό να μπορούμε να τον βρούμε. Κι εγώ μπορεί να είμαι Σύμβουλος Γαλουχίας αλλά δεν ανήκω σε κανέναν κρατικό οργανισμό ή φορέα. Το ίδιο και η παιδίατρός μου.

Μαλλον λειτουργουν διαφορετικα τα πραγματα εκει απο οτι εδω, απο οτι καταλαβαινω.

Μπα, μάλλον στα ίδια είμαστε...

Περιττο να πω ομως οτι το κοστος ειναι αρκετο κ μαλλον δεν θα ζητησω τις υπηρεσιες της υστερα μιας κ ηδη πιεστηκαμε λιγο.

Ίσως εσείς να είσαστε πιο πλούσιοι, οπότε ζητάνε περισσότερα.... :roll:

Δεν έχει σημασία! Αν υπάρχει κάποιος επαγγελματίας υγείας που μπορεί να στηρίξει μια μητέρα είναι καλό να μπορούμε να τον βρούμε. Κι εγώ μπορεί να είμαι Σύμβουλος Γαλουχίας αλλά δεν ανήκω σε κανέναν κρατικό οργανισμό ή φορέα. Το ίδιο και η παιδίατρός μου.

Μπα, μάλλον στα ίδια είμαστε...

Περιττο να πω ομως οτι το κοστος ειναι αρκετο κ μαλλον δεν θα ζητησω τις υπηρεσιες της υστερα μιας κ ηδη πιεστηκαμε λιγο.

Ίσως εσείς να είσαστε πιο πλούσιοι, οπότε ζητάνε περισσότερα.... :roll:

Γιατι υπαρχει η εντυπωση οτι ειμαστε πιο πλουσιοι??

Συγνωμη αλλα μου κανει εντυπωση που το βλεπετε ετσι!

Ποια η διαφορα δλδ?

Και σκεψου οτι εγω σου μιλαω κ αντικειμενικα οντας η ιδια Ελληνιδα..

Γιατι λεμε τους Κυπριους πιο πλουσιους απο μας?? :roll:

Δεν ξέρω αν υπάρχει περισσότερος πλούτος αλλά αναρωτήθηκα γιατί ξέρω ότι το κόστος των υπηρεσιών είναι υψηλότερο από ότι στην Ελλάδα.

Οι μισθοί είναι μεγαλύτεροι, το κόστος ζωής είναι επίσης μεγαλύτερο, δεν ξέρω λοιπόν αν σας μένει τελικά κάτι παραπάνω για να είστε πιο πλούσιοι!!! :roll:

Διαφημίσεις

Συγνωμη αλλα μου κανει εντυπωση που το βλεπετε ετσι!

Ποια η διαφορα δλδ?

Και σκεψου οτι εγω σου μιλαω κ αντικειμενικα οντας η ιδια Ελληνιδα..

Γιατι λεμε τους Κυπριους πιο πλουσιους απο μας?? :roll:

Είμαι και εγώ Ελληνίδα και μένω στη Λεμεσό :D:D:D . Εγώ γέννησα στην κλινική Υγεία, εσύ που θα γεννήσεις;

.png

Δεν ξέρω αν υπάρχει περισσότερος πλούτος αλλά αναρωτήθηκα γιατί ξέρω ότι το κόστος των υπηρεσιών είναι υψηλότερο από ότι στην Ελλάδα.

Οι μισθοί είναι μεγαλύτεροι, το κόστος ζωής είναι επίσης μεγαλύτερο, δεν ξέρω λοιπόν αν σας μένει τελικά κάτι παραπάνω για να είστε πιο πλούσιοι!!! :roll:

Γέννησα σε ιδιωτική κλινική σε μονό δωμάτιο και πλήρωσα 2500 ευρώ για τον γιατρό και το δωμάτιο. Οι μαίες κάποιες απο ανατολικό μπλόκ και κάποιες απο Αγγλία, πολύ καλά ενημερωμένες για τον θηλασμό, απ'οτι μου είπανε οι πρώτες στην χώρα τους οι περισσότερες μαμάδες θηλάζουν. Πολύ καλύτερες οι τιμές απο Ελλάδα και η εξυπηρέτηση απλά άψογη. Γενικά στα θέματα υγείας είναι πιο κάτω οι τιμές εδώ Όσο για όλες τις άλλες υπηρεσίες είναι λίγο πιο ακριβές από Αθήνα (γιατί και εκεί όλα είναι πανάκριβα).

.png