Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Οι βαφτίσεις γίνονται μόνο Κυριακή;

mamakoulina

Recommended Posts

Δεν ξέρω αν είναι κουφή και πολύ άσχετη η ερώτηση μου αλλά η πεθερά μου μου είπε ότι βαφτίσεις γίνονται μόνο την Κυριακή που υπαρχει κοινωνία για το μωρό απο την πρωινή λειτουργεία. Εγώ πάλι δεν έχω ιδέα...

Θα μας βόλευε πάντως αν γινόταν Σάββατο απόγευμα, γιατί έχουμε συγγενεις στο εξωτερικό και άλλους που δε βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη. Και η Κυριακή, και μάλιστα απόγευμα που θέλουμε για να κάνουμε και το παρτάκι μας μετά τη βάφτιση, μας προβληματίζει λιγάκι...

an1cCph0g410010MDAwNzM4OGR8MTAwMDk5OHNhfEggRXZnZW5pYSBtYXMgZWluYWkuLi4.gif

Διαφημίσεις

Μια χαρά γίνονται το Σάββατο!! Εμεις κάναμε την βαφτιση μας Σαββατο απογευμα,και εχω πάει σε πολλες βαφτισεις ειτε πρωι ειτε απογευμα το Σαββατο.

Θεια λειτουργια γίνεται και κάθε Σαββατο πρωι (νομιζω σε ολες τις εκκλησιες). Και μάλιστα στην δικια μας βαφτιση, στο τέλος της βαφτισης, ο ιερεας κοινωνησε το μωρο μας.

Δεν χάνεις τίποτα να ρωτησεις, αλλά μου φαίνεται τελείως απίθανο να μην μπορεις..

7/3/2009

28/5/2010

weijp2.png

Δεν νομίζω....

Απλά το έχουμε συνδυάσει έτσι επειδή τις Κυριακές είναι αργία σχεδόν για όλους και είναι εύκολο να προσέλθει ο κόσμος σε μυστήρια.

Εγώ πάντως θα βαφτίσω καθημερινή.. και δεν μου έφερε αντιρρηση κανένας παπάς όσο έψανα και ψάχνω για εκκλησία...!!!!

Εγω την κόρη μου τη βαφτισα Τεταρτη(Ηταν ανημερα Δεκαπενταυγουστος) πρωι και το γιο μου που τον βαφτισα στις 2/5 φετος ηταν Σαββατο απογευμα στις 5.30΄.Αν την βαφτισεις Σαββατο, μπορεις να την πας την επομενη μερα να την κοινωνησεις.

Διαφημίσεις

ΕΑΝ Η ΠΕΘΕΡΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ.Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΗ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ.ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΣΤΟ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ.ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΜΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΑΜΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

Αχ, κορίτσια καταχάρηκα!!! Σας ευχαριστώ πολύ! Θα πάω να μιλησω με τον παπά της ενορίας μας και πιστεύω να είναι όλα όπως τα περιμένω, έχω ακούσει ότι κάνουν μέχρι και κέτερινγκ στο προαύλιο της εκκλησίας μας, θα πρέπει να είναι μοντέρνοι και ανοιχτόμυαλοι, εύχομαι!!!

Γιατί έχω ακούσει πολλά... ας είναι λοιπόν η δική μας εκκλησία η καλή εξαίρεση!!!

Minnie προτιμάς τις πρωινές βαφτίσεις;

χθες εκκλησα την εκκλησια για την βαφτιση της μικρης μου 26 Αυγουστου ημερα ΤΕΤΑΡΤΗ και ρωτηστε τις θεουσες πεθερες σε ποιο βιβλιο γραφει οτι τα μυστηρια γινονται μονο Κυριακες . Ο ιερες δεν εφερε επισης κανενα απολυτος προβλημα και μαλιστα επειδη ειμαστε σε νησι και θα εχει ζεστη μας προτεινε να γινει εξω.

''Έξω'' ακόμα πιο ωραία θα είναι!!!!!!!Και σε νησί τέλειο :)

Να σου πω την αλήθεια πρωινές ώρες είναι καλύτερα, εμείς Κυριακή πρωί τα βαπτίσαμε ,αλλά και καθημερινή αν γίνετα και σας βολεύει καλα θα ήταν αν πιαστείς τώρα τι λεει΄η μία και τι η άλλη πάει το χάσαμε το παιχνίδι.Το μόνο που με χαλάει είναι το κέτερινγκ που λες στο προαύλιο της εκκλησίας.Θα προτιμούσα κάπου αλλού και με μουσική και ωραίο στολισμό..............

a63700a23b.png 87032dd023.png

Διαφημίσεις

Διάβασε και αυτό το τόπικ μου και θα καταλάβεις ότι το κέτερινγκ θέλουμε να το κάνουμε στον κήπο του σπιτιού μας, και όχι στο προαύλιο. Μια φίλη της μαμας μου πήγε την προηγούμενη Κυριακή σε βάφτιση στην ενορία μας και είχε κέτερινγκ στο προαύλιο. Να πω την αλήθεια, αυτό στο χέρι και στα όρθια ούτε κι εμένα μου αρέσει καί μάλιστα με το τόση ζέστη, άσε που τα περισσότερα μένουν γιατί εγώ πάντως σε κάτι τέτοιες φάσεις ντρέπομαι κιόλας. Και δεν εννοώ τη φάση μπουφέ, εννοώ το όρθιο με το τσαντικό και το γλυκάκι της βάφτισης και τη μπομονιέρα στο χέρι, και το τυροπιτάκι και την ποτοκαλαδίτσα στο άλλο χέρι... ε, δε γίνεται!!! Πόσα χέρια να΄χω η κακομοίρα, για να μην πω να κυνηγήσω και τη μικρή!!! Εμείς θέλουμε κάτι καθιστό και σε στυλ πάρτυ!!!

Εδώ τα γράφω αναλυτικά:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=44622

Οποτε θες κανεις τη βαφτιση και οποια μερα θελεις.. Και γω εχω παει σε βαφτιση καθημερινη. Μην ακους τι λεει η πεθερα σου. καταρχην πουθενα δεν λεει οτι το παιδι πρεπει να κοινωμησει μετα τη βαφτιση.. λενε τις 3 επομενες Κυριακες. Εμεις βαφτισαμε κυριακη στις 1 το μεσημερι (ακριβως μετα την λειτουργια) και ο παπας ουτε καν ανεφερε κατι για να κοινωνησει το παιδι.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Οποτε θες κανεις τη βαφτιση και οποια μερα θελεις.. Και γω εχω παει σε βαφτιση καθημερινη. Μην ακους τι λεει η πεθερα σου. καταρχην πουθενα δεν λεει οτι το παιδι πρεπει να κοινωμησει μετα τη βαφτιση.. λενε τις 3 επομενες Κυριακες. Εμεις βαφτισαμε κυριακη στις 1 το μεσημερι (ακριβως μετα την λειτουργια) και ο παπας ουτε καν ανεφερε κατι για να κοινωνησει το παιδι.

Αυτο ξερω και εγω και αυτο εκανα και στα δυο μου παιδακια,κοινωνισαμε τις επομενες τρεις Κυριακες .

Οσο για την ημερα μπορεις να την κανεις οποτε θελεις ακομα και καθημερινη,αλλα τις βαπτισεις, αν και δεν ειμαι θεουσα αλλα εχω διαβασει αρκετα εκκλησιαστικα βιβλια γιατι μου αρεσουν ,η εκκλησια μας απο παλια λεει οτι προτομοτερο ειναι να γινονται Κυριακη.

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια! Κ εμείς προχθές το Σάββατο βαφτίσαμε το Αλικάκι μας! Ήταν υπέροχα! Δεν είχε τίποτα πριν κ μετά κ τα κάναμε όοοολα με την ησυχία μας! Βγάλαμε τις φωτό μας, ο παπάς ήταν άψογος κ δεν βιαζόταν! Αφού όλοι μας είπαν να του δώσουμε συγχαρητήρια!

και εμείς Σάββατο απόγευμα βαπτισαμε το μικρό μας γιατι ήθελα κυριακή να παει να το μεταλαβει ο νονός,εστω μια Κυριακή.Αν και στην μητρόπολη που ειχα παει μου ειπαν πως ημέρα Αναστάσημη θεωρείται η Κυριακη γι αυτο και κανουν βαπτισεις ενω το σάββατο ημέρα πένθους.και μου εκαναν την ερώτηση θέλεις ημέρα πενθους να βαπτίσεις το μωρό σου? Αν και λίγο αγριεύτηκα τελικα πηγα σε μια αλλη εκκλησία κια ο παπας δεν ειπε τιποτα

,,,,,,,?

και εμείς Σάββατο απόγευμα βαπτισαμε το μικρό μας γιατι ήθελα κυριακή να παει να το μεταλαβει ο νονός,εστω μια Κυριακή.Αν και στην μητρόπολη που ειχα παει μου ειπαν πως ημέρα Αναστάσημη θεωρείται η Κυριακη γι αυτο και κανουν βαπτισεις ενω το σάββατο ημέρα πένθους.και μου εκαναν την ερώτηση θέλεις ημέρα πενθους να βαπτίσεις το μωρό σου? Αν και λίγο αγριεύτηκα τελικα πηγα σε μια αλλη εκκλησία κια ο παπας δεν ειπε τιποτα

Συγγνώμη, κάθε Σάββατο θεωρείται ημέρα πένθους??? Εγώ νόμιζα μόνο το Μ.Σάββατο. Τότε γιατί οι γάμοι γίνονται κυρίως Σάββατο??? Όπως και να΄χει αυτά είναι αηδίες. Αν ήταν έτσι θα απαγορεύονταν οι γάμοι και οι βαπτίσεις τα Σάββατα και δεν θα σου έδιναν επιλογή. Μήπως δεν βόλευε τον συγκεκριμένο παπά αυτή η ημέρα???:)

εχω δυο μπουμπουκακια

Σάββατο το κάναμε και εμείς απογευματάκι..χωρίς ζέστη Κυριακάτικα πρωί, και χωρίς άγχος για την επόμενη μέρα...

και αποθηλασε επιτελους!

τι να σου πω ετσι μου ειπαν ετσι σου λέω.πως το Σάββατο θεωρειται ημερα πένθους και η κυριακη αναστασιμη.εγω βαπτισα το μικρο 25/10/2008 παραμονη της γιορτής του ημέρα Σάββατο.

,,,,,,,?

Μάλλον είναι θέμα Νομού, τώρα που το έγραψες κι εσύ Βαρβάρα Κ. Γιατί κι η πεθερά μου σ΄ένα χωριό κοντά στις Σέρρες μένουνε και ο παπάς τους κάνει βαφτίσια μόνο Κυριακή, και μετά τη βάφτιση κοινωνεί και το μωρό πάντα. Γι΄αυτό και μου το είπε.

Εμείς βέβαια σκοπεύουμε να κάνουμε τα βαφτίσια στη Θεσσαλονίκη και χαίρομαι που δεν ισχύει τίποτε από όλα αυτά, τα οποία νομίζω ότι ψιλοταιριάζουν τους παπάδες και τα συντηρούν και τα έχουν κάνει κάπως κλισέ, ειδικά σε χωριά και κλειστές κοινωνίες.

Κοριτσαι δυστηχως καποια πραγματα εχουν ξεφυγει τελειως.

Εχουν φτασει σε σημειο οι εκκλησιες να γινονταο ¨μαγαζακια¨ του καθε παπα που θα αναλαβει την ενορια και δυστηχως το λειτουργει οπως τον βολευει εκεινον και οχι οπως εχει ορισει ο εκκλησιαστικος νομος.

Λυπαμε παρα πολυ που το λεω αυτο αλλα δυστηχως ετσι εχουν γινει τα πραγματα,γι¨αυτο ειναι καλο να κανουμε οτι μας λεει η συνειδηση μας και ο πνευματικος μας (αν υπαρχει βεβαια) και απο εκει και περα υπαρχουν αλλοι που θα κρινουν αν ειναι σωστο η οχι.

Προσωπικη μου αποψει παντα.

Εμεις την βαπτησαμε κυριακη οχι γιατι αποκλειστηκα θελαμε κυριακη γιατι θελαμε την συγκεκριμενη εκκλησια...Αν εσεις δεν εχετε προβλημα με συγκεκριμενη εκκλησια τοτε μπορειτε να βρειτε μια οχι κεντρικη να κανετε ωραιωτατα την βαπτησουλα σας οποια μερα και ωρα θελετε..!!!!Τωρα σχετηκα με της κυριακες μετα την βαπτησει ειναι 3 και αν μπορειτε να πατε της επομενες..!!Με το καλο!!!:D