Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ασκήσεις ανώδυνου τοκετού-σας βοήθησαν...??

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.....!!!

Κοντεύει η μέρα, που θα γεννήσω φυσιολογικά-χωρίς επισκληρίδιο (λόγω επαρχίας) κι έχω την εξής απορία:

Οι αναπνοές (ασκήσεις ανώδυνου τοκετού), που μας συνιστούν μαίες και γιατροί βοηθούν ουσιαστικά...??

Έκανα 2-3 μαθήματα με τη μαία (κοιλιακή αναπνοή/ κοφτές-γρήγορες αναπνοές) και, ομολογουμένως, με χαλαρώνουν εκείνη τη στιγμή.

Όταν, όμως, θα βρίσκομαι στο "κρεβάτι του πόνου" :shock:, θα μου προσφέρουν ηρεμία και ανακούφιση....???

Πόσο εύκολο θα είναι να συγκεντρωθώ τότε...???

Όποια από εσάς έχει εμπειρία (θετική ή αρνητική), ας απαντήσει.....!!

ITKtp2.png

Feiyp2.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας.....!!!

Κοντεύει η μέρα, που θα γεννήσω φυσιολογικά-χωρίς επισκληρίδιο (λόγω επαρχίας) κι έχω την εξής απορία:

Οι αναπνοές (ασκήσεις ανώδυνου τοκετού), που μας συνιστούν μαίες και γιατροί βοηθούν ουσιαστικά...??

Έκανα 2-3 μαθήματα με τη μαία (κοιλιακή αναπνοή/ κοφτές-γρήγορες αναπνοές) και, ομολογουμένως, με χαλαρώνουν εκείνη τη στιγμή.

Όταν, όμως, θα βρίσκομαι στο "κρεβάτι του πόνου" :shock:, θα μου προσφέρουν ηρεμία και ανακούφιση....???

Πόσο εύκολο θα είναι να συγκεντρωθώ τότε...???

Όποια από εσάς έχει εμπειρία (θετική ή αρνητική), ας απαντήσει.....!!

Δεν θα έμπαινα στην διαδικασία να σου απαντήσω, γιατί θα είμαι ίσως λίγο λακωνική στα γραφομενα μου και ίσως σε απογοητεύσω!

Είδα, όμως, ότι δεν πήρες απαντήσεις και επειδή καταλαβαίνω το άγχος σου, θα κάνω την προσπάθεια να ΄σου γράψω την δική μου γνώμη.

Καταρχάς, όταν λέμε ΄μαθήματα ανώδυνου τοκετού, δεν εννοούμε μόνο τις αναπνοές, αλλά κάτι πολύ περισσότερο. Περιλαμβάνει πολλά και ποικίλα θέματα, τα οποία συνήθως συζητούνται σε 6 - 7 συνεδρίες και έχουν σκοπό, να γνωρίσει η γυναίκα το σώμα της και τη φυσιολογία, κατά τρόπο τέτοιο, ώστε να καταλάβει και τη διαδικασία του τοκετού, όσο γίνεται καλύτερα.

Τα παραπάνω, εγώ προσωπικά, τα θεωρώ απαραίτητη προΰπόθεση για να έχουν αποτέλεσμα οι αναπνοές, οι οποίες σε συνδυασμό με την κατάλληλη στήριξη, απο κάποιο οικείο πρόσωπο, στοχεύουν στην πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των ωδινών.

Με λίγα λόγια, οι αναπνοές απο μόνες τους και χωρίς να γνωρίζουμε την χρησιμότητά τους δεν μας βοηθούν ουσιαστικά. Επίσης, καλό και χρήσιμο είναι, το άτομο που μας καθοδηγεί στις αναπνοές, να είναι ήρεμο και να δίνεται (αν μπορώ να το πω έτσι) στις δικές μας στιγμές των ωδινών. Ακόμα και στις περιπτώσεις που δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να έχουμε κάποιον κοντά μας - για μας, για τον δικό μας τοκετό - μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια και αφηνόμαστε σε χαρούμενες στιγμές ή σε ήρεμα τοπία.

Oι αναπνοές μπορούν να σε βοηθήσουν, αλλά μόνο γνωρίζοντας την χρησιμότητά τους. Δηλ. δεν αποσκοπούν μόνο στην απόσπαση της προσοχής μας απο τους πόνους, αλλά και στην καλύτερη ουγόνωση του εμβρύου, το οποίο την στιγμή της σύσπασης ζορίζεται απο την μήτρα.

Δεν είμαι μόνο μαία, αλλά και μία μαμά που έχω γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό και χωρίς επισκληρίδιο.

Κάθε τοκετός είναι διαφορετικός και ξεχωριστός για κάθε γυναίκα, η διαδικασία του όμως, είναι πάντοτε η ίδια. Και στους 2 τοκετούς μου, η σκέψη που με βοήθησε πολύ στην αντιμετώπιση των ωδινών ήταν, ότι κάθε πόνος που ερχόταν ήταν και ένας λιγότερος, μέχρι να γεννήσω.

Δεν ξέρω πόσο σε βοήθησα ή πόσο σε ενθάρρυνα στην απόφασή σου, να μην κάνεις επισκληρίδιο, αλλά σου εύχομαι να απολαύσεις τον τοκετό σου και να τον ζήσεις, όπως εσύ επιθυμείς.

Σου στέλνω την φιλία μου και τις προσευχές μου, για ένα καλύτερο αύριο και πολλές ελπίδες για το μέλλον!

Έχε εμπιστοσύνη στο ένστικτό σου και μην πιστέψεις κανέναν, ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις!

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΑΣ, Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ!!!!

...........!!!!!!!!!!!!!!!.............

Είσαι απίστευτη....!!!

Η ιδέα να μετράς αντίστροφα τους πόνους μου φαίνεται πολύ καλή, σ' ευχαριστώ...!!

ITKtp2.png

Feiyp2.png