Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

κλείσαμε χρόνο! πολύ χαρά αλλά και αγωνία - ζητώ λίγη βοήθεια

Recommended Posts

Είμαι πολύ χαρούμενη που θηλάζει ο μικρός μου τόσον καιρό. Με βοήθησε η Αγλαϊα στην αρχή και δε υπέκυψα στις προτροπές των γύρω για συμπλήρωμα. Τώρα που έκλεισε χρόνο ο μικρός άρχισαν πάλι οι εξωτερικές παρεμβάσεις. Θέλω να συνεχίσω να θηλάζω βέβαια. Με την προοπτική του να πάει ο μικρός παιδικό από το Σεπτέμβρη (και εγώ πίσω στη δουλειά μου, στο σχολείο) έχω λίγη αγωνία αλλά ελπίζω να τα καταφέρουμε.

Θέλω να μου πείτε αν όλα είναι καλά με τη συχνότητα των θηλασμών ή αν πρέπει να κάνω κάτι.

Ο μικρός ξυπνάει κατα τις 7 το πρωί για να φάει, θηλάζει λίγο και ξανακοιμάται μέχρι τις 900-930.

Κατά τις 11 ή λίγο νωρίτερα τρώει φρούτα αλεσμένα (αυγό αρνείται ενώ στην αρχή του άρεσε) και μετά από κανά μισάωρο τον πιάνει η νύστα και ζητάει να θηλάσει για να κοιμηθεί. Έτσι και γίνεται. Πίνει λοιπόν λίγο γάλα ακόμα. Αν είμαστε έξω ή λείπω από το σπίτι και κοιμηθεί στο καρότσι τότε θηλάζει όταν γυρίσω ή γυρίσουμε σπίτι.

Το μεσημέρι κατα τις 230 θα φαεί τα λαχανικά, κρεάς κλπ και μετά θα θηλάει πάλι κατά τις 4 με 5 για να καταλήξει κάποιες φορές σε σύντομο ύπνο, άλλες όχι.

Το βράδυ κατά τις 10 θηλάζει πάλι και κοιμάται σχεδόν 3ωρο ή 4ωρο μέχρι να ξυπνήσει και να με ζητήσει πάλι για θηλασμό. Συνήθως ξυπνάει κατά τις 2 το πρωί πάλι και στις 5 και στις 7 με 8 που ανέφερα στην αρχή. Έχει τύχει πολλές φορές να κοιμηθούμε στρωματσάδα αγκαλιά στο δωμάτιό του. Έχουμε ένα πάρκο από το mothercare που είναι εξάγωνο από κάγκελα και μέσα ένα στρωματάκι που ακουμπάει στο πάτωμα. Μπαίνω εκεί και θηλάζουμε ξάπλα. Πολλές φορές δεν τον βάζω πίσω στην κούνια του γιατί μας παίρνει ο ύπνος μαζί. Το σκέφτομαι λίγο που κοιμάται σχεδόν καταγής αλλά η αλήθεια είναι πως με έχει βολέψει αυτή η λύση..

Ξέφυγα λίγο από το θέμα..

Η βασική ερώτηση είναι αν με δύο - τρείς θηλασμούς τη μέρα (7:00, 12:00, 16:00)

και άλλους τρεις το βράδυ (22:00, 2:00, 5:00) μπορεί να διατηρηθεί η γαλουχία και το δεύτερο χρόνο.

Να σημειώσω ότι μέσα στην αγωνία μου είναι ότι νιώθω ότι δεν τρώει πολύ ώρα ο μικρός. Καταλαβαίνω πότε καταπίνει γουλίτσες απανωτά αλλά αυτό δεν κρατάει πολύ ώρα και μετά μπορεί για πολλά λεπτά (10?) να πιπιλάει χωρίς να καταλαβαίνω αν τρώει. Αυτό συμβαίνει την ημέρα. Το βράδυ μετά τις γουλίτσες που ακούω για 3 λεπτά ας πούμε αφήνει το στήθος και κοιμάται. Είναι δυνατόν να πίνει αρκετό γάλα σε τόσο λίγη ώρα;

Επίσης το στήθος μου σπάνια γεμίζει με γάλα πια, μόνο αν πάμε για μπάνιο και χάσουμε το μεσημεριανό-απογευματινό θηλασμό μας το νιώθω να γεμίζει λίγο. Λέω χάνουμε το θηλασμό γιατί ο μπέμπης αρνείται πια να θηλάσει έξω, ακόμα κι αν είμαστε μόνο οι δυό μας μέσα στο αυτοκίνητο. Με αφήνει και θέλει παιχνίδια ακόμα κι αν νυστάζει και πεινάει. Δεν τον πιέζω εννοείται..

Στην προσπάθεια μου να βγάλω γάλα με το θήλαστρο ένα βράδυ που έπρεπε να λείψω για μερικές - κρίσιμες - ώρες (10 με μία το βράδυ) απέτυχα οικτρά. Εβγαλα 70 ml και πιο καλά με το χέρι παρά με το θήλαστρο (το swing της medela έχω). Την προηγούμενη μέρα στην παραλία που ένιωθα το στήθος μου πολύ γεμάτο έβγαλα 120 ml κατεθείαν στο μπουκάλι από το οποίο πίνει νερό ο μικρός γιατί εκείνος φυσικά προτιμούσε να παίξει με τα βότσαλα παρά να θηλάσει :))

Είναι φυσιολογικές ποσότητες αυτές;;

Μήπως μειώνεται επικύνδυνα το γάλα και δεν έχω πάρει χαμπάρι τίποτα;

Ο μικρός δε διαμαρτύρεται αλλά δεν τρώει και πολύ γενικά οπότε μπορεί να μη σημαίνει κάτι.

Ελπίζω να ανησυχώ άδικά αλλά αν κάτι πρέπει να κάνω θα το κάνω :)

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και τις όποιες συμβουλές έχετε να μου δώσετε!

Στελλα

Διαφημίσεις

Στελλα μου!!

χαιρομαι αφανταστα που ανοιξες τετοιο θεμα, διοτι ειμαστε ακριβως στην ιδια φαση...παω στο σχολειο-νεοδιοριστη γαρ- το Σεπτεμβρη, η μικρη θα ειναι 13 μηνων και φυσικα δε θελω να σταματησω..πανω κατω εχουμε το ιδιο προγραμμα, με εξαιρεση περισσοτερους θηλασμους μεσα στη μερα.και εμενα μπορει να μη θελει να θηλασει επειδη λογου χαρη θελει να παιξει, ειμαστε εξω και θελει να βγει απο το αυτοκινητο, χαζευει κ.λ.π.

ανυπομονω να ακουσουμε τις εμπειρες.....

Κορίτσια καλημέρα και από μένα.

Κλείσαμε και εμείς χρόνο πριν δυο μήνες. έχουμε σχεδόν το ίδιο πρόγραμμα εκτός τον μεσημεριανό στις 12, γιατί ήδη δουλεύω από 4 μηνών. Οπότε τρώει το πρωί κατά τις 7 και ξανακοιμάται, μετά όταν γυρίζω κατά της 3.30 οπότε κοιμάται πάλι για κανά δύωρο και μετά το βράδυ 22.00 κοιμάται και μετά θα ζητάει ή 2.30 ή 4.30 τη νύχτα (μπορεί και τις δύο φορές) και μετά πάλι 7 το πρωί. Να σας πω ότι το μεσημεριάνό στο 13 μήνα το είχε κόψει, αλλά με την έλευση της πρώτης περιόδου το ξαναξεκίνησε. Ούτε και εγώ νιώθω πλέον το στήθος μου να πρήζεται ιδιαίτερα πλέον, με θήλαστρο δεν έχω προσπαθήσει να βγάλω, άλλο από τότε που ξεκίνησα τι δουλειά. Νιώθω κάθε φορά που κάθετε να θηλάσει αυτό το κάψιμο να το πω (let down) το γράφουν τα κορίτσια εδώ και κάθε φορά βρέχω το σουτιέν, ειδικά στο δεξί στήθος. Βαρέθηκα να φοράω πλέον επίθέματα, απλά προσπαθώ να πιέζω την θηλή μέσα. Όλα αυτά χωρίς να είναι πρησμένο το στήθος. Με τούτα και με τα άλλα, νομίζω ότι τα έχουμε καταφέρει πολύ καλά μέχρι εδώ και μάλλον θα συνεχίσουμε και για τον επόμενο χρόνο, κορίτσια, οπότε μην ανυσηχείτε. Συνήθως στους δύο θηλασμούς υπάρχει πρόβλημα.

Λέω να κάνουμε ένα καφέ ο χρόνος και μετά να λέμε τις εμπειρίες μας.

dBPlp3.png MDOFp3.png

Να σας ζήσουν τα παιδάκια σας και μην ακούτε τις …….έξωθεν παρεμβάσεις…….. :cool::cool:

άντε μπας και ανεβάσουμε τον μέσο όρο των παιδιών που θηλάζουν μετά το έτος στην Ελλάδα…… :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Το στήθος δεν πρέπει να πρήζετε σε αυτή την ηλικία που είναι τα μωρά μας, είναι αδένας που παράγει γάλα όποτε ζητηθεί όχι δοχείο………….. αποθήκευσης :mrgreen::mrgreen: (ίσως λίγο σε φάσεις που είναι άρρωστα ή βγάζουν δόντια και θηλάζουν πολύυυυυ παραπάνω μέχρι να ξανάσταθεροποιηθεί η παραγωγή ή αν χάνουν γεύμα και το νοιώθουμε λίγο βαρύ)

Τώρα ούτε εγώ είμαι ειδική να απαντήσω για το αν αρκούν οι θηλασμοί που κάνετε για να διατηρηθεί η γαλουχία γιατί την ίδια απορία έχω και εγώ αλλά σε παρόμοια ερώτηση μου κατάλαβα ότι οι 2 θηλασμοί συνήθως δεν φτάνουν και το ιδανικό είναι να υπάρχει τουλάχιστον ένας θηλασμός το βράδυ οπότε τα πάτε καλά μια και τα μωρουλίνια σας ξυπνάνε το βράδυ για να φάνε.

Η δικιά μου σπάνια ξυπνάει τα βράδια οπότε όταν συμβεί κάνω πάρτυ και την βάζω στο στήθος χωρίς δεύτερη σκέψη (τώρα το ότι θα υπήρχε άνθρωπος που θα χαιρόταν που το παιδί του ξυπνάει το βράδυ και να μου το λέγαν δεν θα το πίστευα πόσο να είμαι εγώ αυτός ο άνθρωπος :shock::shock:……..αλλά λέμε τώρα…….)

Εμείς είμαστε στους 3 θηλασμούς την ημέρα πρωϊ βράδυ και ένα γύρω στις 4 :30 το απόγευμα που γυρνάει από τον παιδικό και απλά παρακαλάω να είναι αρκετοί γιατί δεν θέλω με τίποτα να σταματήσουμε ακόμα. :?::?:

Στέλλα όσον αφορά την χρήση του θήλαστρου και της ποσότητας αν δεν το χρησιμοποιείς συχνά για να βγάλεις γάλα μάλλον φυσιολογικό μου ακούγετε εγώ δεν το έχω καταφέρει ποτέ αλλά δεν δοκίμασα και ποτέ επισταμένα από όσο έχω διαβάσει μπορεί να συμβεί και αυτό.

Στέλλα τα παιδάκια μας έχουν γεννηθεί με διαφορά μιας μέρας :-P :razz:

Τί ωραία να βρίσκεις ανθρώπους που είναι στην ίδια φάση

Αλλες τρεις μανούλες λοιπόν :)

Πριν από κανα μήνα χωρίς να το σκέφτομαι πολύ όταν μου έλεγαν "αντε τώρα που χρόνισε θα μάθει και το μπουκάλι να κοιμηθείς κι εσύ κανα βράδυ" απαντούσα ναι θα δούμε, αργότερα το καλοκαίρι σιγά σιγά και διάφορα που δεν τα σκεφτόμουν και πολύ. Αυτές τις μέρες απλά αναρωτήθηκα γιατί να σταματήσω το θηλασμό και πραγματικά δεν μπόρεσα να βρω απάντηση. Αν είναι για να κοιμάμαι περισσότερο δε με απασχολεί ούτε θα πάθω τίποτα. Το μόνο είναι ότι δεν μπορώ να λείψω βράδυ από το σπίτι χωρίς το μικρό μαζί. Αλλά έτσι κι αλλιώς αυτό δε χρειάζεται να συμβεί παρά μόνο κατ εξαίρεση - ίσως και καθόλου.

Ελπίζω να τα πάμε καλά και το δεύτερο χρόνο λοιπόν :)

Να δούμε αν θα μας γράψει και η Αγλαϊα τη γνώμη της για όλα αυτά. Λίγες συμβουλές ακόμα, λίγη ενθάρρυνση, λίγα λόγια από κάποιον που ξέρει πραγματικά τί λέει δε βλάπτουν! :)

Τα παιδάκια μας έχουν πράγματι μια μέρα διαφορά! Πολύ ωραία! Τα ονόματά σας ποια είναι; Από τα ψευδόνυμα δεν μπορώ να καταλάβω μερικές φορές..

Τα ξαναλέμε :)

Στελλα

Διαφημίσεις

Καλημέρα μανούλες,

Και εγώ είμαι μια από σας! η δικιά μου η κορούλα ξυπνάει την νύχτα 2 και 3 φορές και χαίρομαι γι 'αυτό…..

Εκτός από τα συναισθήματα που έχω της στιγμές που θηλάζω, χαίρομαι ακόμα γιατί δεν έχω ακόμα περίοδο!!!!!!! !!εσείς έχετε;;;;

Η δικιά μου κόρη θηλάζει συχνά και την διάρκεια της μέρας (όποτε με βλέπει να κάθομαι στο καναπέ….)και τρώει ελάχιστο φαγητό !τα δικά σας τρώνε καλά;

Μέχρι πότε σκέφτεστε να θηλάζετε!

Εγώ δεν λέω ότι θηλάζω ακόμα ,γιατί με κοιτάνε λίγο παράξενα!!!!!

.png.png<a

Anais μου καλημέρα.

Το προηγούμενο μήνα ήρθε περίοδος για πρώτη φορά δυστήχώς, μετά από 13 1/2 μήνες, τι καλά που ήταν. Ο μικρός μου θηλάζει το πρωί, το μεσημέρι την ώρα που γυρνάω από δουλειά, το βράδυ και τη νύχτα, μία με δύο φορές, μπορεί να φτάσει και τρεις. Το πότε θα αποθηλάσουμε άγνωστο, όταν ήταν 10 μηνών όλοι με ρωτάγανε, ή μάλλον με συμβουλεύανε, ότι πρέπει να το κόψω και έλεγα όταν χρονίσει, εγώ μάλλον δεν βρίσκω λόγο τελικά να το κόψω, μόνο το γεγονός ότι δεν μπορώ να λείψω, αλλά έτσι και αλλιώς δεν θα το έκανα, όπότε το έχω αφήσει ελεύθερο. Του δίνω που και που λίγο φρέσκο γάλα, έτσι για την γεύση, δεν τρελαίνεται κιόλας αλλά εντάξει πίνει λίγο. Εν τω μεταξύ ενώ είναι ένα ήρεμο και χαρούμενο παιδί, το βράδυ και το μεσημέρι χαλάει το κόσμο για να κοιμηθεί στο στήθος, ενοείται ότι το αφήνω, αλλά κάποιες φορές που έχει σταματήσει από μόνος του μετά από 2-3 λεπτά αρχίζει και τσιρίζει, δεν κλαίει τσιρίζει και απαιτεί. Μόνο αυτό με χαλάει ήθελα να μπορεί να κοιμάται μόνος, δηλαδή με παρέα εμένα ή το μπαμπά του αλλά χωρίς το στήθος. Να σημειώσω ότι η μητέρα μου το πρωί που τον προσέχει του λέει ''έλα πάμε για νάνι'' την ακολουθεί ξαπλώνουνε στο κρεβάτι, βρίσκει βολική θέση στο μαξιλαρι και κοιμάται. Με εμένα άυτό είναι δύσκολο, μόνο ένα μήνα το καταφέραμε και απόρησα και εγώ, δηλαδή έτρωγε κανά 20λεπτο περίπου, σταμάταγε, παίζαμε λίγο και μετά γυρνούσε πλευρό και κοιμόταν, πλέον δεν γίνεται θέλει το στήθος αλλιώς τσιρίζει. Φοβερός ο νέος, τι να τον κάνω!!!!

Πάντως κορίτσια να τα λέμε εδώ και να μαζευτούμε όσες θηλάζουμε πέραν το χρόνο, να ανταλλάζουμε απόψεις και εμπειρίες.

dBPlp3.png MDOFp3.png

Στέλλα το όνομά μου είναι Εύα. Εμένα όταν αρχίζουν να μου λένε τις ίδιες βλακείες για το μπουκάλι τους απαντώ ότι δεν βλέπω το λόγο να μάθω στο παιδί μου να πίνει από το μπουκάλι σε ηλικία που τα άλλα θα αρχίσουν να το κόβουν. :evil::evil:

Όσο για τον ύπνο παρότι εμεις δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα, ξέρω μωρά που πίνουν γάλα σκόνη και συνεχίζουν να ξυπνούν το βράδυ.

Anais, περίοδος δυστυχώς μου ήρθε από τον 8 μήνα (και καλά είναι δεν έχω παράπονο) ίσως γιατί μου αντικατέστησε εξ ολοκλήρου τα γεύματα γάλακτος με φαγητό. Τώρα τρώει πολύ καλά γύρω στα 350 γρ σε κάθε γεύμα αυτό βέβαια έγινε σταδιακά, άλλα έχουμε ένα θεματάκι με το βάρος μας έχουμε και αλλεργία σε διάφορα οπότε.......

bloublou λογικό μου ακουγετε να θέλει στήθος να κοιμηθεί όταν έχει την μαμά του δίπλα το παιδί, κάπου διάβασα το παρακάτω και το βρήκα πολύ τρυφερο και τόσο αλληθινό

"Με τον θηλασμό τα παιδιά δεν θηλάζουν μόνο γάλα. Θηλάζουν και αγάπη, στοργή, παρηγοριά, ασφάλεια"

τι το ποιο φυσικό από το να θέλει το στήθος σου για να κοιμηθεί και μένα κάτι τέτοια μου λέγαν "δεν θα μπορεί να κοιμηθεί με κανέναν αλλό τρόπο θα κοιμάται μόνο με σένα και δεν θα μπορείς να την αφήσεις πουθενά" και με τρομοκράτησαν και προσπάθησα να βάζω το παιδί για ύπνο χωρίς στήθος

κάποια στιγμή βλέπω τον εαυτό μου να φέρνει πάνω κάτω το παιδί στο δωμάτιο να κοιμηθεί και λέω τι κάνεις τώρα??? αφού εσύ το κοιμίζεις το παιδί πάντα γιατί να μην το κάνεις ξάπλα στο κρεβάτι σου? όταν έρθει η ώρα, θα μάθει να κοιμάται και με διαφορετικό τρόπο.

Σε πληροφορώ ότι η μπουμπίτσα μου όταν χρειάστηκε να την αφήσω στην γιαγιά της μια χαρά κοιμήθηκε και στο σταθμό μια χαρά κοιμάται και με τον μπαμπά της όταν άρχισε να την βάζει για ύπνο, μάλιστα με τον μπαμπά που τον προτιμούμε τα μεσημέρια κοιμόμαστε σε χρόνο dt :?:-?

Αλήθεια τα μωρά σας έχουν το ίδιο κόλλημα με τον μπαμπά τους? να φανταστείτε ότι μία από τις λεξούλες που λέει συνειδητά είναι μπαμπά επαναλαμβάνει λέξεις που μας ακούει να λέμε (καλά μην φανταστείτε καθαρά) αλλά μαμά δεν έχει πει ακόμα…….. :cry: :cry: :cry:

Είναι όμορφο να έχεις να πεις μια κουβέντα με ανθρώπους που σκέπτονται το ίδιο με σένα και δεν προσπαθούν να υπονομεύσουν τις προσπάθειες σου :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Κορίτσια εμένα με λένε Χαριτίνη.

Έυα μου ο μικρός κοιμάται με το μπαμπά του ευτυχώς, έχω παρατηρήσει όμως ότι όταν τον απασχολεί κάτι, δόντια, γκρίνια, κουρασμένος πολύ προτιμάει στήθος και χαλαρώνει ρε παιδί μου με ένα τρόπο, μαγικό, είναι φοβερό.

Από λεξούλες και μεις όχι πολλές μαμά, μπαμπά σπάνια, γιαγιά προσπαθεί, άντε καθαρά, και όταν του δείχνω κάτι και του λέω π.χ. σπίτι, τι είναι αυτό, μου το δείχνει και μουγκρίζει σαν αγελαδίτσα, δεν προσπαθεί έστω να πει τι λέξη, μάλλον δεν θέλει, τι να πω. Κατά τα άλλα καταλαβαίνει τα πάντα, ότι του πω μου δείχνει, κάνουμε φιλάκια, αγκαλιές. Είναι στα καλύτερα του τώρα, έχει πολύ πλάκα.

Στέλλα μου και εγώ οτιδήποτε πίνει, μόνο από εκπαιδευτικό ποτήρι και με καλαμάκι, αυτό το ξεκινήσαμε από 5 1/2 μηνών.

Ανυπομονώ να φύγουμε διακοπές για λίγες μέρες, να βρεθούμε τα τρία μας μακριά από όλους και όλα και να χαλαρώσουμε.

Εσείς κορίτσια εργάζεστε;

dBPlp3.png MDOFp3.png

καλησπερα! με λεε Βικυ και θηλαζω και εγω, η μικρη πλεον δεν ξυπνα την νυχτα γιατι περασαμε ενα σταδιο που ξυπνουσε 4-5 φορες τη νυχτα, τωρα ολα οκ. θηλαζει γυρω σττις 5 -6 φορες την ημερα! απο στερεες τρωει το φαγητο του σπιτιου προσαρμοσμενο στην ηλικια της! και φρουτακια

εγω δουλευω και καλιστα με βαρδιες οποτε δεν εχει στανταρ ωραριο η μικρη μου, οταν λειπω αφηνω γαλα που εχω αντλησει και τρωει και στερεη τροφη.το γαλα που εχω αντλησει το πινει απο μπιμπερο αλλα νερακι απο το ποτηρακι η καλαμακι! πιπιλα παιρνει μονο τα πρωτα 5 λεπτα μεχρι να κοιμηθει μετα την πετα κατω, ολη μερα καθολου! το βραδυ την κανουμε μπανακι την θηλαζω και την πηγαινει ο μπαμπας στην κουνια της!

απο κουβεντουλες λεμε: μαμα , μπαμπα, γιαγια, ναι, οκι, τι, νταντα κια αλλα πολλα δικα της....ααααα κανει οτι μιλαει και στο τηλεφωνο!

θελω να θηλαζω για πανταααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα!

μπορω????????????????????

τα ματια σου η ζωη μας ολη

Διαφημίσεις

Καλησπερα μανουλες!

Να μπω κι εγω στην παρεα σας λοιπον και να πω κι εγω τις εμπειριες μου.:cool:

Λοιπον εμεις θηλαζουμε πρωι μεσημερι και το βραδυ 2 φορες.Οι θηλασμοι μετα τις 12 ειναι πιο πολυ πιπιλισμα πιστευω. Εμενα δυστυχως η μικρουλα μου κοιμαται με στηθος ειδικα το βραδυ.Να σημειωσω οτι περνει και πιπιλα...Εδω εχουμε ενα θεματακι..οθτε με τον μπαμπα της κοιμαται, με τις γιαγιαδες κοιμαται...αλλα με κλαμματα:?, ενω τις γνωριζει καλα και τις εχει συνηθισει..ε καμια φορα μπορει και να κοιμηθει κατευθειαν!

Νιωθω πολυ καλα και πολυ περηφανη που θηλαζω κι ας ακουω κι εγω ολα τα παραπανω απο τους γυρω...Βεβαια να σας πω την αμαρτια μου ειχα πει θα θηλασω μεχρι τον χρονο, τωρα λεω οσο θελει η μικρουλα μου. Εχω νιωσει ομως καποιες φορες λιγο πιεσμενη και λεω μηπως να αποθηλασω?μετα σκεφτομαι πως ειμαι 100% σιγουρη πως θα με πιασει καταθλιψη αν αποθηλασω!Ενα ειναι το σιγουρο θελω να γινει οσο πιο ομαλα γινεται...η μικρη το στηθος το εχει και για παρηγορια..

Αυτες ηταν οι σκεψεις μου ευχαριστω που με διαβασατε:-)

Κορίτσια μου καλησπέρα.

Από χθες το βράδυ το πράγμα έδειχνε ότι δεν είμαστε και πολύ καλά. Την νύχτα θηλάσαμε 2, 3, 4.30, 6, 8, σήμερα όλη μέρα γκρίνια και δυστυχώς πυρετούλη μέχρι και 38,4 όπως καταλαβαίνετε μόνο θηλάζαμε σήμερα, σαν να ήταν νεογέννητο, φαγητό σχεδόν τίποτα. Πριν από μισή ώρα περίπου κοιμήθηκε μετά από 1,30 ώρα στο στήθος, νομίζω ότι μάλλον δόντια, ή καμια ιωσούλα, αλλά δεν έχει κάτι άλλο, μόνο πυρετό, θα δείχνει, αναμένεται δύστολη βραδιά.

Χριστίνα μου και εγώ ένιωσα φορές να πιέζω αλλά χωρίς αυτό νομίζω δεν θα τα καταφέρνα σε πολλές καταστάσεις, ακριβώς γιατί καί εμάς είναι η παρηγοριά μας, δεν παίρνει καθόλου πιπίλα, δεν βάζει δάκτυλο, μόνο στήθος. Μάλλον θα αποθηλάσουμε όποτε θελήσει ο μικρούλης.

Φιλιά πολλά σε όλες σας,

dBPlp3.png MDOFp3.png

bloublou μου ελπίζω να είναι μόνο δοντάκια και να είστε καλύτερα σήμερα :P

και εγώ δουλεύω οπότε τα πράγματα είναι δύσκολα με τον θηλασμό αφού δεν μπορώ να την βάζω τόσο συχνά στο στήθος και νομίζω ότι πήραμε την κατιούσα.:-( :sad: :-(

Χριστίνα μου αφού η φύση μας έδωσε ένα τέτοιο πολύτιμο δώρο για να παρηγορούμε και να ανακουφίζουμε τα παιδιά μας (να μην αναφέρω για το δικό μας όφελος .......βεντουζάρει και κοιμόμαστε..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:) δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να ακούω τον κάθε άσχετο που μου λέει ότι θα κακομάθει το παιδί μου.

Όλες μας υποθέτω τις ίδιες βλακείες ακούμε κατά καιρούς, εμένα προσωπικά άπειρες φορές με κάναν να νιώσω άχρηστη και ανεπαρκής μητέρα και να σκεύτωμαι κάθε φορά μήπως το ένα μήπως το άλλο μήπως έχουν δίκιο.......και κάθε φορά η μπουμπίτσα μου τους διέψευδε κατηγορηματικά.

Οπότε και εγώ δεν ακούω κανέναν πλέον απλά κάνω αυτό που πιστεύω εγώ ότι είναι καλύτερο για το παιδί μου.

Θα ηθελα να ρωτησω κατι σχετικα με το βραδυνο θηλασμο.Επειδη απ τον Οκτωβριο θα πρεπει να λειπω 5 μερες την βδομαδα απο τις 7 εως τις 10 το βραδυ σκεφτομαι πως να το κανω με τον υπνο της μικρης.Τοτε θα ειναι 13 μηνων κ μεχρι τιωρα ο τελευταιος συνδιασμος συνδιαζοταν με τον υπνο (στο κρεβατι μας) Τωρα να την ταιζει ο αντρας μου το τελευταιο γαλα ή να την ταιζω 7 κ μετα να προσπαθησει να την κοιμησει; Ισως ετσι μπορει να δοκιμασει να την μαθει να κοιματε στο δωματιο της..(εγω δεν θελω με τιποτα να την ακουσω να κλαιει)Ή θα πεσει πολυ κλαμα.Περισυ ειχαμε θεμα,δεν επινε απο το μπιμπερο,εκλαιγε.. Τωρα ομως που θα ειναι μεγαλυτερη μηπως μπορει να ειναι κ διαφορετικα.Τι λετε;

• 2 months later...

Απο οταν γυρισαμε απο τις διακοπες η μικρη κανει 2-3 θηλασμους κ 2 μεσα στο βραδυ.

Οι κυριοι ειναι το πρωι γυρω στις 7 κ το βραδυ πριν κοιμηθει.Επισης το μεσημερι πριν κοιμηθει μετα το φαγητο.Απο μικρη εκανε συντομους θηλασμους (5-10 λεπτα).Το βραδυ που ξυπναει για να ξανακοιμηθει θελει φυσικα στηθος αλλα νομιζω οτι πιπιλαει περισσοτερο. Η απορια μου ειναι οτι πλεον το στηθος μου δεν πρηζεται κ δεν χρειαζομαι πλεον τα επιθεματα γιατι οταν τρωει δεν τρεχει το αλλο ως συνηθως.. Επισης στο βραδυνο θηλασμο της δινω κ το αλλο στηθος,μετα απο 15 λεπτα,γιατι νιωθω σαν να εχει αδειασει το αλλο. Ειναι φυσιολογικο;

Λετε να σταματησει η παραγωγη με αυτο το προγραμμα; Ελεγα να παρω τη μαγια μπυρας αλλα σεν ειμαι σιγουρη. Καμια παλιοτερη μπορει να μου πει ;

Διαφημίσεις

Απο οτι ειδα παραπανω ολες το ιδιο προγραμμα εχουμε αρα ολα καλα !

Εγω κοριτσια πλεον,σκεφτομαι το φυσικο αποθηλασμο. Τελικα το μονο θεμα που εχουμε ειναι οτι δεν μπορουμε να την αφησουμε καπου για να βγουμε με τον αντρα μου οι δυο μας..Πιστευω ομως οτι μετα τον εναμιση χρονο κατι παραπανω θα καταλαβαινει κθα το προσπαθησουμε. Αλλιως μας βλεπω σε σινεμα 6-8 ...Χα,χα !

Mην αγχώνεσαι jenny v προσαρμόζονται τα παιδάκια μας. Και σπάνια τον έχουμε αφήσει, πάντα όταν έχει ήδη κοιμηθεί. Με την μητέρα μου το πρωί που το προσέχει από 4 μηνών δεν έχει κανένα πρόβλημα, κοιμάται μια χαρά, τρώει, με εμένα χωρίς στήθος σπάνια θα κοιμηθεί ή δεν θέλει να φάει ξέρει ότι η μαμά έχει γαλατάκι, οπότε δεν ανοίγει το στόμα του, ειδικά τώρα που έχουμε και τα δοντάκια μας, άστα. Μας έχουμε μείνει αυτοί οι κυνόδοντες, άντε να βγούνε να ημερήσει ο καημένος.

dBPlp3.png MDOFp3.png