Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΦΟΛΙΚΟ ΟΞΥ

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσακια!! Καπου διαβασα οτι καλο ειναι να παιρνουμε φολικο οξυ πριν ακομα μεινουμε εγκυες γιατι κανει καλο. Εγω λοιπον που ειμαι στην προσπαθεια προς το παρον και παιρνω φολικο οξυ υπαρχει περιπτωση να εχω πιο επιτυχες αποτελεσμα?:roll: υπαρχει καποια μελετη που να δειχνει κατι τετοιο? γιατι διαβασα μεν για τα καλα που κανει στο εμβρυο το φολικο οξυ αλλα μηπως και λεω μηπως βοηθα και στη συλληψη?:lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

Καλησπερα κοριτσακια!! Καπου διαβασα οτι καλο ειναι να παιρνουμε φολικο οξυ πριν ακομα μεινουμε εγκυες γιατι κανει καλο. Εγω λοιπον που ειμαι στην προσπαθεια προς το παρον και παιρνω φολικο οξυ υπαρχει περιπτωση να εχω πιο επιτυχες αποτελεσμα?:roll: υπαρχει καποια μελετη που να δειχνει κατι τετοιο? γιατι διαβασα μεν για τα καλα που κανει στο εμβρυο το φολικο οξυ αλλα μηπως και λεω μηπως βοηθα και στη συλληψη?:lol::lol::lol:

για την συλληψη δεν ξερω ουτε εγω εαν βοηθαει :roll::roll::roll:λες???

και εγω περνω εδω και πολυ καιρο και ενω του ειπα να τα σταματησω μου ειπε οχι!!!!μωρε λες?????

γιατί εγώ ότι ονειρευόμουν στην ζωή μου ,το έχω βρει σε εσενανε ψυχή μου και έχω τα πάντα πια!!!

η πεταλουδίτσα μου γεννήθηκε στις 23/9/10

Καλησπέρα κι από εμένα!!

Ναι κι εγώ έπαιρνα φολικό πριν μείνω έγκυος κατ'εντολή του γυναικολόγου. Και συνεχίστηκε μέχρι κάποιο μήνα της εγκυμοσύνης. Μου είπε ότι κάνει πολύ καλό στο έμβρυο. Όταν δε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης χρειάστηκε να με δουν για κάποιο λόγο άλλοι δύο γυναικολόγοι και μου έπαιρναν ιστορικό, το ανέφερα και μου είπαν κι εκείνοι ότι ήταν ότι καλύτερο!!

Όμως κανένας δεν μου ανέφερε ότι βοηθά στη σύλληψη. Ούτε διάβασα κάτι τέτοιο πουθενά.

Στη σύλληψη βοηθά η θετική σκέψη και η εμπιστοσύνη στο σώμα μας...

Καλή επιτυχία σε όλες τις γυναίκες που το θέλουν πραγματικά...

Διαφημίσεις

γεια σας κοριτσια εγω επειδη ξεχασα να ρωτησω το γιατρο μου ποτε πρεπει να παιρνω το felicine ρωτησα τον φαρμακοποιο και μου ειπε μετα

eQMGp2.png

κι εγώ μετά θυμάμαι να μου είπε, ένα το μεσημέρι και ένα το βράδυ...μια φίλη μου επιμένει ότι της είπε προ φαγητού...τι να πώ, μπορεί να μην έχει και τόσο σημασία

qrgjp2.png

Είναι γενικά ελαφρύ χάπι και δεν νομίζω να έχει σημασία το πριιν ή το μετά. Πάντα άσχετες ώρες το έπαιρνα καθώς έχω στίγμα και ψιλοανεμία

Κι εμενα ο γιατρός μου πρωι -βραδυ μου είπε ,αλλα μια φιλη μου που εχει προβλημα υγείας ασχετο απο εγκυμοσύνη και το παίρνει ολη της τη ζωη μου ειπε 3 ωρες μετα το γαλα μου για να προλαβει ο οργανισμος να αποθηκεύσει το ασβεστιο πρωτα .

Διαφημίσεις

καλημερα κοριτσια και εγω παιρνω το felicine γιατι ακουσα οτι κανει καλο οταν προσπαθεις για μωρακι και κανονικα πρεπει να το ξεκινας 6 μηνες πριν αρχισεις τις προσπαθειες ...εγω επεμενα στο γυναικολογο μου...αυτος μου ελεγε οτι δεν θα μου κανει ουτε καλο ουτε κακο και οτι βοηθαει στις γυναικες που κανουν εξωσωματικη, εγω δεν το πιστευω γιαυτο και συνεχιζω να το παιρνω...επισης το παιρνω αργα το βραδυ πριν πεσω για υπνο γιατι την μερα το ξεχναω...

ticker.php?pic=xv3yzugzjjgai786

καλυτερα να αναψεις ενα κερι παρα να καταριεσαι το σκοταδι

Καλημέρα!Εγω πριν από ένα χρόνο αναγκάστηκα να διακόψω μία κύηση στον 6 μηνα λόγω συγγενών ανωμαλιών του εμβρύου. Μέχρι τότε δεν έπερνα felicine. Σημειωτέον ότι έχω δύο παιδάκια που τα έφερα υγειέστατα στομ κόσμο χωρίς felicine.Ωσόσο από πέρυσι, επειδή προσπαθώ και πάλι για μωράκι,ο γιατρός μας συνέστησε να παίρνουμε 1 την ημέρα και εγώ και ο άντρας μου για την αποφυγή παρόμοιου περιστατικού. Είπε ότι στον άντρα βοηθάει στην καλύτερη ποιότητα σπέρματος.Δεν διευκρίνησε όμως ώρα.

G2Mbp3.png

--------------------------------------------------

Μy boy is 5 years old-my girl is 3 years old!

Καλησπέρα.

Εγώ από την στιγμή πιυ ανακοίνωσα στο γιατρό ότι ήθελα να κάνω μωράκι, μου έδωσε φολικό οξύ το folivit. Το παίρνω δηλαδή από τον Γενάρη και έμεινα έγκυος τον Μάρτη και θα το παίρνω κατά την διάρκεια όλης της εγκυμοσύνης μου. Το παίρνω πρωί πριν από το πρωϊνό μου.

Δεν γνωρίζω όμως αν βοηθάει στην σύλληψη, κακό πάντως δεν νομίζω να κάνει.

Ξέρω ότι η σωστή διατροφή και των δυο υποψήφιων γονέων επηρεάζει, όχι λίπη, όχι πολλά γλυκά, όχι έτοιμα φαγητά, ναι στα γαλακτοκομικά, ναί στα φρούτα και στα λαχανικά. Επίσης η αποφυγή του καπνίσματος και του αλκοόλ, εννοείται και των δυο. Και το άγχος βέβαια επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Καλή επιτυχία στις προσπάθειές σου, άντε να μάθουμε σύντομα νέα σου.

aYVcp2.png

Το φυλλικό οξύ είναι βιταμίνη που μειώνει τον κίνδυνο να γεννηθεί παιδί με ανωμαλίες στο κεντρικό νευρικό σύστημα, το νωτιαίο μυελό και τη σπονδυλική στήλη. Όλα τα παραπάνω όργανα δημιουργούνται πολύ νωρίς στην εγκυμοσύνη πριν καλά-καλά αντιληφθούμε ότι είμαστε έγκυες οπότε ο οργανισμός πρέπει να έχει απόθεμα. Για αυτό το λόγο και μόνο συστήνεται η λήψη του όταν προσπαθεί μια γυναίκα να συλλάβει. Επίσης είναι αντιοξειδωτική και βελτιώνει με αυτό τον τρόπο την ποιότητα του σπέρματος (από ανωμαλίες του dna)

Πολλά τρόφιμα περιέχουν φυλλικό οξύ και άλλα είναι εμπλουτισμένα (δημητριακά, άλευρα, χυμοί, επιδόρπια κλπ) αλλά επειδή είναι ευαίσθητη βιταμίνη και καταστρέφεται εύκολα καλό είναι να παίρνουμε συμπλήρωμα.

Όσον αφορά στη διαφορά filicine και folivit ίσως είναι στην περιεκτικότητα σε φυλλικό ή ίσως κάποιο από τα δύο περιέχει μαζί και άλλη ουσία πχ σίδηρο. Κοalalou ρώτησε γιατρό ή φαρμακοποιό ή ψάξε σε μηχανή αναζήτησης στο ίνετρνετ.

Διαφημίσεις

Δεν εχει σημασια ποτε θα το παρεις.. Βιταμινη ειναι.. Απο το σιδηρο θελει με ενα τεταρτακι διαφορα... Εγω το παιρνω οταν το θυμηθω..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

• 2 months later...

εγω τα περνω καθε πρωι με αδειο στομαχι,(2/μερα).Καμια φορα τα ξεχναω....αλλα δεν νομιζω οτι πειραζει αν ξεχασουμε και μια δοση.ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ,μη το φοβασαι!

Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα, ή παράνομα ή παχαίνουν.

Κι εγώ ξεκίνησα σήμερα να παίρνω ένα χαπάκι την ημέρα, προσπαθώντας για παιδάκι. Το πήρα μεσημέρι μετά το φαγητό. Υπάρχει περίπτωση να πειράζει στο στομάχι, γιατί γενικά έχω ευαίσθητο στομάχι? Μήπως πρέπει να το παίρνω με άδειο στομάχι το πρωί? Απλά επειδή παίρνω και Τ4 το πρωί, μήπως δεν κάνει να τα μπλέξω?

Επίσης είναι απαραίτητο να πάρω το filicine? Ας πούμε εγώ βρήκα στο φαρμακείο ένα της Lamberts 400mg. Πειράζει αν παίρνω αυτό?

r7Bsp2.png

"Τα πάντα είναι δυνατά σ'αυτόν που πιστεύει".

Rinoula γεια σου.Δεν σου το έδωσε ο γιατρός σου το φυλλικό οξύ?Εμένα ο γιατρός μου το ξεκινησε με το που έμεινα εγκυος.Ενα μου είπε κάθε πρωι.Όσο για το filicine τι να σου πω καλύτερα να ρωτησεις τον γιατρό σου.Εγώ αυτό παίρνω

YUfSp2.png

Κοριτσια....filicine των ποσων mg παιρνετε πριν την εγκυμοσυνη??? εμενα μου ειπε 10 mg /hmera δηλ 2 ταμπλετες των 5 mg ...γιατι πιο πανω διαβασα για ενα σκευασμα 400 mg ...μαλλον λαθος θα εκανε η κοπελα.....

ejdn5zdpe3acpa7l.pngejdn5zdpe3acpa7l.png