Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φυσικό κύκλο Φρέσκα η καταψυγμένα έμβρυα ????????

Recommended Posts

Γεια σας :P

Όλοι ξέρουμε ότι τα κατεψυγμένα έμβρυα είναι λιγότερο επιτυχείς από τα φρέσκα έμβρυα.

Δηλαδή βρε κορίτσια εσείς που κάνετε φυσικό κύκλο κάθε μηνά βάζετε ένα έμβρυο (εφόσον έχει γονιμοποιηθεί οκ)?????

Και ρωτώ τώρα εγώ παρόλα που λένε ότι η πιθανότητες με τα κατεψυγμένα έμβρυα είναι λιγότερο επιτυχείς δεν είναι καλύτερα να τοποθετούνται 2 με 3 καταψυγμένα από ένα φρέσκο έμβρυο?????????????

Δηλαδή η επιτυχία είναι μεγαλύτερη με ένα φρέσκο έμβρυο παρά με 2/3 καταψυγμένα????????????? :confused::confused::confused:

Φιλια :-)

Διαφημίσεις

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ,

ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΑ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΟΥ ΠΗΡΑΝ 18. ΤΑ 9 ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ. ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΟΥ ΒΑΛΑΝΕ 3 ΦΡΕΣΚΑ.. ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑ ΗΤΑΝ ΜΕ ΚΑΤΑΨΗΓΜΕΝΑ. ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕ 4 ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΑ 2. ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΚΟΠΕΛΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΜΕΙΝΕ ΕΓΚΥΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ. ΕΚΑΝΕΣ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ?

• 1 month later...

έχω κάνει δύο εξωσωματικές Αθήνα στον Μαστρομηνά, έχω ένα γιο απο κάθε προσπάθεια και 5 κατεψυγμένα που κράτησα απο τη δεύτερη προσπάθεια. Επειδή το χω ψάξει, δεν σου καταψύχουν αν δεν είναι πολύ καλής ποιοτητας και δεύτερον το επικίνδυνο είναι στην απόψυξη πόσα θα επιζήσουν μετά την εμβρυομεταφορά έχουν την ίδια πιθανότητα να επιβιώσουν όσο και τα φρέσκα. Έχεις δίκιο καλύτερα δύο τρεία κατεψυγμένα παρα 1 φρέσκο, περισσότερες πιθανότητες εγκυμοσύνης. Μετα το καλοκαίρι θα πάω να τα τοποθετήσω και γω τα καημένα και ο Θεος βοηθός, λήγει η προθεσμία της 5ετίας το Δεκέμβριο και δεν θέλω να πεταχτούν. Εσύ πάντως σκέψου θετικά όσο περισσότερα τόσο καλύτερα είτε φρέσκα ή κατεψυγμένα. Καλή επιτυχία φιλιά.

• 1 year later...

Πάντως έχω διαβάσει ότι με τα κατεψυγμένα κάποιες φορές είναι καλύτερα γιατί η γυναίκα είναι πιο χαλαρή λόγω του ότι γλυτώνει τη φάση της διέγερσης και ο οργανισμός είναι πιο "καθαρός" και ήρεμος. Απλά το πρόβλημα είναι ότι στη πρώτη ivf βάζουν τα καλύτερα ποιοτικώς έμβρυα και καταψύχουν τα λιγότερα καλά. Αλλιώς με καλής ποιότητας κατεψυγμένα, εφόσον επιβιώσουν στην απόψυξη, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας!

Βασικά κορίτσια αυτό που χω καταλάβει είναι σε τι φάση βρίσκεται η κάθε κοπέλα!

Όσο για το πότε είναι καλό το ωάριο και πότε όχι για να γονιμοποιηθεί και να τοποθετηθεί αυτό μας το λέει ο γιατρός.

Εγώ αυτό στο οποίο έχω απορίες είναι πότε μια κοπέλα κάνει σε φυσικό κύκλο ή πότε με όλα τα φάρμακα. Θα μου πείτε, αυτό πάλι ο γιατρός το λέει αλλά έχω ακούσει ότι κάνεις σε φυσικό όταν δεν πρέπει να πάρουμε φάρμακα αλλά εμένα δεν μου είπε κάτι τέτοιο. Μου είπε να πάμε σε φυσικό, για να μην ξεκινήσω με φάρμακα.

Αν ξέρετε κάτι πείτε μου pls.

:-P:-P:-P:-P:-P

Διαφημίσεις

Πάντως έχω διαβάσει ότι με τα κατεψυγμένα κάποιες φορές είναι καλύτερα γιατί η γυναίκα είναι πιο χαλαρή λόγω του ότι γλυτώνει τη φάση της διέγερσης και ο οργανισμός είναι πιο "καθαρός" και ήρεμος. Απλά το πρόβλημα είναι ότι στη πρώτη ivf βάζουν τα καλύτερα ποιοτικώς έμβρυα και καταψύχουν τα λιγότερα καλά. Αλλιώς με καλής ποιότητας κατεψυγμένα, εφόσον επιβιώσουν στην απόψυξη, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας!

sundy και εγω αυτο διαβασα στο διαδικτυο απο ειδημονες του θεματος!! Στις μερες μας (οχι τα παλιοτερα χρονια) το θεμα καταψυξη-αποψυξη εχει προχωρησει πολυ ετσι ωστε να δινουν τα ιδια ποσοστα σε κρυοσυντηρημενα με φρεσκα εμβρυα... οταν ομως δινουν τα στατιστικα τα κεντρα γονιμοποιησεων δειχνουν οτι τα ποσοστα σε κρυοσυντηρημενα ειναι μικροτερα ..αυτο ομως το εξηγουν στο οτι εχουν ηδη τοποθετησει τα καλυτερα εμβρυα φρεσκα και μενουν τα λιγοτερο καλα για κρυοσυντηρηση και ετσι οι πιθανοτητες εμφυτευσης με τα¨"καταψυγμενα" λιγοστευουν..

αυτο ακριβως δηλαδη που περιγραφεις και εσυ..

ελπιζω να ειναι τα πραγματα οπως τα λενε γιατι εχω δυο παγωτακια που με περιμενουν..

καλησπαρα κοριτσια,η δικη μου αποψη ειναι οτι αν τα ωαρια ειναι καλης ποιοτητας κ το παχος ενδομητριου καλο τοτε υπαρχουν οι καταλληλες προυποθεσεις ασχετα αν ειναι κατεψυγμενα η οχι.για μενα καλυτερες ειναι οι βλαστοκυστες δηλαδη τα ωαρια 5-6ημερων.εγω με αυτο το τροπο εκανα 3δυμα!!!!!

Από τις δικές μου εμπειρίες τα τελευταία 3 χρόνια, έμαθα ότι άλλα κέντρα κρατάνε όλα τα έμβρυα που περίσσεψαν χωρίς να τα εξετάσουν, στον τελευταίο που έκανα τα καταψύχει μόνο αν κρίνει ότι είναι καλά. Ορμόνες πάλι παίρνεις, λένε ότι είναι πιο ελαφριές, προσωπικά με είχαν τσακίσει πιο πολύ από τις ενέσεις, προκαταβολικά, και χωρίς να ξέρεις αν θα αντέξουν τα αβγά μετά την κατάψυξη.

Από την άλλη υπάρχει νόμος που απαγορεύει να γίνει νέα εξωσωματική, αν δεν έχεις εξαντλήσει πρώτα τα κατεψυγμένα. Τα δικά μου τα απόψυξαν όλα & ψοφήσανε..... Τσάμπα οι ορμόνες...........

Άρτεμις μπορείς να μου στείλεις πμ με τις εμπειρίες σου από το Μαστρομηνά;;;

Βασικά κορίτσια αυτό που χω καταλάβει είναι σε τι φάση βρίσκεται η κάθε κοπέλα!

Όσο για το πότε είναι καλό το ωάριο και πότε όχι για να γονιμοποιηθεί και να τοποθετηθεί αυτό μας το λέει ο γιατρός.

Εγώ αυτό στο οποίο έχω απορίες είναι πότε μια κοπέλα κάνει σε φυσικό κύκλο ή πότε με όλα τα φάρμακα. Θα μου πείτε, αυτό πάλι ο γιατρός το λέει αλλά έχω ακούσει ότι κάνεις σε φυσικό όταν δεν πρέπει να πάρουμε φάρμακα αλλά εμένα δεν μου είπε κάτι τέτοιο. Μου είπε να πάμε σε φυσικό, για να μην ξεκινήσω με φάρμακα.

Αν ξέρετε κάτι πείτε μου pls.

:-P:-P:-P:-P:-P

Εγώ θα ξεκινήσω φυσικό κύκλο γιατί υποβλήθηκα σε IVF με τα κλασσικά φάρμακα αλλά δεν ανταποκρίθηκα καθόλου καλά λόγω υψηλής FSH. Ο φυσικός κύκλος γενικότερα ενδύκνειται για γυναίκες που δεν έχουν καλή ωοθηκική λειτουργία, που δεν αναπτύσσουν αρκετά ωοθηλάκια ...ο ορμονικός έλεγχος (αν και όχι πάντα απόλυτος κατά την γνώμη μου) είναι κάτι παραπάνω από ενδεικτικός της καλής λειτουργίας του αναπαραγωγικού συστήματος της γυναίκας και δη της καλής λειτουργίας των ωοθηκών γι΄αυτό και μας τον ζητάνε πάντα οι γιατροί - εξωσωματικοί και ανάλογα εφαρμόζουν το χ.ψ πρωτόκολλο ή σε παραπέμπουν στον φυσικό κύκλο, ανάλογα...

Και στις 4 εξωσωματικές άρχισα να έχω αιματάκι πολύ νωρίς μετά την εμβρυομεταφορά (5-6 ημέρες), ενώ αυτό δεν μου συμβαίνει ποτέ στον κύκλο μου. Και αναρωτιέμαι μήπως τελικά τα φάρμακα της διέγερσης μου χαλάνε το ενδομήτριο (το οποίο κατα τα άλλα φαίνεται ωραίο και παχουλό στον υπέρηχο), το κάνουν δηλαδή λιγότερο υποδεκτικό και γι'αυτό δεν έχουμε εμφύτευση.

Σκέπτομαι γι'αυτό μήπως να δοκιμάσω φυσικούς κύκλους IVF παρόλο που έχω καλή ανταπόκριση στα φάρμακα.

Δεν το έχω συζητήσει ακόμη με τον γιατρό.

Τι λέτε, έχει καμία ανάλογη εμπειρία;

H.

Hopes, 41

2007: φυσική σύλληψη-παλλινδρόμηση (10η εβδ.)

2007-2011: 4 ISCI (-)

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Εχω κάνει μια ωοληψία σε φυσικό κύκλο.Το έμβρυο γονιμοποιήθηκε και μπηκε στη κατάψυξη. Γενικά θετική εμπειρία από την άποψη ότι γλυτώνεις τις ορμόνες. Υπάρχει βέβαια το άγχος αν προλάβουν το ωάριο (αν δεν το προλάβουν και σπάσει μπορείς να κάνεις IUI αν είναι ανοικτές οι σάλπιγγες και καλό το σπέρμα και), αν γονιμοποιηθεί, αν αντέξει στην απόψυξη σε περίπτωση που το καταψύξεις. H ivf φυσικού κύκλου θέλει χρόνο, ίσως κάποια χρήματα περισσότερα εκτός αν πετύχεις με τη πρώτη αλλά αν σου πάει ψυχολογικά μπορεί να αποδεικτεί μια πολύ καλή επιλογή. Επίσης αν τοποθετείς ένα τη φορά αποφεύγεις τις πολύδημες κυήσεις.

Και κάτι άλλο. Παίρνεις τελικά ορμόνες ακόμα και με ivf φυσικού κύκλου για να ωριμάσει σωστά το ωάριο (pregnyl). Eπίσης κάνεις μέθη ουσιαστικά για ένα ωαριο το οποίο δεν ξέρεις αν τελικά γονιμοποιηθεί.

Sundy και hopes έχω κι εγώ προβληματιστεί κατά πόσο τα φάρμακα επηρεάζουν το ενδομήτριο και όχι μόνο, αν και υποτίθεται ότι επιδρούν ευεργετικά αυξάνοντας το πάχος του. Εχω κι εγώ αρκετά καλό ενδομήτριο σε φυσικό κύκλο και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με αυτό. Επειδή όμως ο κύκλος σε μια εξωσωματική είναι ένας κατεξοχήν τεχνητός κύκλος, σκέφτομαι μήπως σε κάποια πράγματα χαλάει κάπως η ποιότητα κι έτσι ενώ πχ το ενδομήτριο φαίνεται παχύ και καλό να υπολείπεται σε άλλα συστατικά και να εμποδίζεται συχνά η εμφύτευση. Διάβαζα σε ένα ιατρικό άρθρο για όλες τις προυποθέσεις που παίρνουν μέρος σε μια εμφύτευση σε φυσική σύλληψη και τρελάθηκα για το πόσο περίπλοκη τελικά διαδικασία είναι. Εχω κι εγώ καλή σχετικά ανταπόκριση στα φάρμακα γιατί οι ωοθήκες μου είναι και μικροπολυκιστικής μορφής και πάράγω ωάρια, το θέμα είναι η ποιότητά τους δεδομένης και της ηλικίας μου άνω των 40. Σκέφτομαι λοιπόν κι εγώ να πειραματιστώ με κανέναν φυσικό κύκλο, ακόμη κι αν χρησιμοποιήσω και μια μικρή δόση φαρμάκων (τον λεγόμενο φυσικό τροποποιημένο κύκλο) μήπως αποδώσει ποιοτικά καλύτερα ωάρια ο οργανισμός μου. Βέβαια κανείς γιατρός δεν μου το έχει προτείνει μέχρι τώρα αυτό και δεν ξέρω γιατί.

sundy ευχαριστώ για το μήνυμα, έχεις απόλυτο δίκιο, θα σε ενημερώσω αν μάθω κάτι, το ίδιο κι εσύ.

hopes στείλε μου κι εσύ αν έχεις καμιά πληροφορία για φυσικούς σε δημόσιο νοσοκομείο για γιατρούς.

mary1980 ευχαριστώ κι εσένα για το μήνυμα, τον έχω ακουστά το γιατρό σου από μια γνωστή μου που γέννησε πρόσφατα μαζί του και θεωρείται καλός και έμπειρος γιατρός. Προς το παρόν ενδιαφέρομαι για δημόσιο νοσοκομείο λόγω δύσκολων οικονομικών. Αλήθεια έκανες χοριακή για την καθυστέρησή σου; Γράψε μας τα νέα σου.

Συγχωρέστε μοε γιατί δεν έχω μάθει ακόμη καλά την αποστολή μηνυμάτων. Προσεχώς καλύτερα:oops:

• 5 weeks later...
Εγώ θα ξεκινήσω φυσικό κύκλο γιατί υποβλήθηκα σε IVF με τα κλασσικά φάρμακα αλλά δεν ανταποκρίθηκα καθόλου καλά λόγω υψηλής FSH. Ο φυσικός κύκλος γενικότερα ενδύκνειται για γυναίκες που δεν έχουν καλή ωοθηκική λειτουργία, που δεν αναπτύσσουν αρκετά ωοθηλάκια ...ο ορμονικός έλεγχος (αν και όχι πάντα απόλυτος κατά την γνώμη μου) είναι κάτι παραπάνω από ενδεικτικός της καλής λειτουργίας του αναπαραγωγικού συστήματος της γυναίκας και δη της καλής λειτουργίας των ωοθηκών γι΄αυτό και μας τον ζητάνε πάντα οι γιατροί - εξωσωματικοί και ανάλογα εφαρμόζουν το χ.ψ πρωτόκολλο ή σε παραπέμπουν στον φυσικό κύκλο, ανάλογα...

εκανες φυσικο κυκλο? Πως πηγε? ετοιμαζομαι και εγω για φυσικο λόγω αναλογων προβληματων...

• 8 months later...

Διαφημίσεις