Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΡΑΠΕΖΙ-ΣΟΪΑ-ΚΑΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ!!!

παπί

Recommended Posts

Την άλλη Κυριακή με το καλό βαφτίζουμε το κοριτσάκι μας,,το θέμα είναι το εξής και πραγματικά θα ήθελα τη γνώμη σας για να δω μήπως τελικά είμαι εγώ η παράξενη..το γάμο μας τον κάναμε ανοιχτό...500 καλεσμένοι εκκλησία και 350 στο τραπέζι..κάπως έτσι θα κάναμε και τη βάφτιση αν δεν υπήρχε μια απρόσμενη και πολύ δυσάρεστη εξέλιξη που δεν αφήνει διάθεση για χαρές και πανηγύρια παρά μόνο για μια αξιοπρεπή τελετή στην εκκλησία και ένα τραπέζι για τους απολύτως απαραίτητους χωρίς φιέστες κλπ....μέχρι εδώ καλά, έτσι νόμιζα δηλαδή, γιατί ξαφνικά φαίνεται πως όλοι είχαν καλοαρεστεί στον ανοιχτό γάμο και τώρα θέλουν τα ίδια και στη βαφτιση..και να "τι δεν θα πούμε τον τάδε θείο που θα έρθει απο μακριά; την τάδε θεία;" τον ταδε την τάδε και πάει λέγοντας...και σας ρωτάω βρε κορίτσια; είμαι παράλογη που επειδή έχουμε πένθος στην οικογένεια δεν θέλω να κάνουμε ανοιχτό τραπέζι;και είναι τοσο κακό να πάμε μόνο η οικογένεια για ενα φαγητό; δηλαδή όταν κάποιος έρχεται έστω απο μακριά σε μια βάφτιση έρχεται για το τραπέζι και όχι για να τιμήσει το παιδί σου;τα χω πάρει τοσο πολύ που ειμαι ετοιμη να ακυρωσω τελείως το τραπέζι ακόμη και γι α υτούς τους 10-15 και να βγουμε μονο με τον αντρα και τους κουμπάρους...και συγνωμη για την πολυλογία αλλα ήθελα να τα πω

Διαφημίσεις

συγνωμη αν καταλαβα καλα αυτοι που θελουν να καλεσουν τους ΄΄θειους που ερχονται απο μακρια΄΄στο τραπεζι πρεπει να ειναι ή οι γονεις σου ή τα πεθερικα σου και απο οτι φαινετε το αλλο σοι που δεν εχει το πενθος.δυσκολη κατασταση αλλα εγω αν δεν αισθανομουνα καλα δεν θα εκανα τραπεζι και σε οποιον αρεσει.αν δεν αρεσει σε καποιους ας τους τραπεζωσουν αυτοι.εξαλου η βαπτιση ειναι ενα μυστηριο και δεν γινετε για το νταβαντουρι που θα ακολουθησει

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

ο συζυγος σου τι λεει;αν συμφωνει μαζι σου δεν βλεπω καν το λογο να το συζητανε ασε που ανθρωποι ημαστε αν συμβει κατι σε αυτους,οποια μερια και αν ειναι, θα τους αρεσε να σας εβλεπαν να γλεντατε και να χορευετε;μαλλον οχι

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

Παπάκι μου ,κάνε αυτό που έχετε κανονίσει με τον άντρα σου,και μην τους ακούς!

Εξάλλου πένθος έχετε.....ας πουν ότι θέλουν.

θα έρθουν για να φάνε ή για την βάπτιση του παιδιού?

Εμείς στη βάπτιση του γιου μου πηγαμε μετα το μυστήριο μόνο οι παππουδες και νονοί

σε μια ταβέρνα και φάγαμε!

Δεν θα εισαι η πρώτη ούτε η τελευταία!

Έχουν αλλάξει τα πραγματα..........

Με το καλο να βαπτίσεις το μωρό σου!!!!!!

Κοίτα να το χαρείς!

Διαφημίσεις

E αν έχουν τόσο χοντρό πρόβλημα με το τι θα πεί η θεία απο το σικάγο, ας την τραπεζώσουν αυτοί, εφόσον δεν θέλουν να σεβαστούν την δικιά σου θέση!Δεν είσαι υποχρεωμένη να κάνεις γιορτή αν δεν το αισθάνεσαι απλά για να μην σχολιαστούν οι άλλοι (σύμφωνα πάντα με τη δική τους λογική).

cceXp3.png

pcTFp3.png

μα ποιος νοημων ανθρωπος θα ζηταγε τραπεζια και χορους εφοσον γνωριζουν οτι εχεις πενθος τι να πω πια με αυτα τα σογια..κοριτσι μου εσυ θα κανεις αυτο που λεει η συνηδηση σου και μην ακους κανεναν οποιος ερθει θα ρθει για το μυστηριο και οχι για να φαει του σκασμου και μην εχεις καθολου τυψεις.με το καλο να γινει η βαφτιση υγεια και ευτηχια στο μωρακι σου και στην οικογενεια σου

Nrdkp3.png

E αν έχουν τόσο χοντρό πρόβλημα με το τι θα πεί η θεία απο το σικάγο, ας την τραπεζώσουν αυτοί, εφόσον δεν θέλουν να σεβαστούν την δικιά σου θέση!Δεν είσαι υποχρεωμένη να κάνεις γιορτή αν δεν το αισθάνεσαι απλά για να μην σχολιαστούν οι άλλοι (σύμφωνα πάντα με τη δική τους λογική).

Συμφωνω απόλυτα, αφου δεν εχουν τσιπα επάνω τους να σεβαστουν το πενθος σας ας τους τραπεζώσουν αυτοί και αν υπάρχει ενας τουλαχιστον ενσυνειδητος "πεινασμένος" που θα αντιληφθεί το λόγο που δεν κανετε ανοικτή βάπτιση τοτε ρεζίλι θα γίνουν οι ίδιοι...

Μπορείς επίσης να κάνεις αυτό που θα κάνω εγώ.Τραπέζι μέν για τους 100-120 καλεσμένους που θα έχω στη βάφτιση αλλα απλά με μια απαλή μουσική υπόκρουση απο πίσω χωρίς χορούς και διάφορα άλλα.Εξαρτάται πόσα αντέχεις να κάνεις, το δικό μου πένθος είναι 3 χρόνων οπότε τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα...(τρόπος του λέγειν δηλαδή...)

cceXp3.png

pcTFp3.png

οποιος ερχεται απο μακρια για το φαγητο μαζι με μπομπο δωστους και μια μεριδα φαγητο αν ειναι τοσο πειναλες.εγω μολις γυρισα απο μια βαπτιση σε αλλο νομο και αλλο γεωγ.διαμερισμα και πηγα γιατι αγαπω τους φιλουσ μασ και την μπουμπου τους οχι για να φαω.παρε τους κουμπαρους και κανε αυτο που θελεις δικο σου το παιδι δικια σου και η βαπτιση.φιλια

Διαφημίσεις

Μπορείς επίσης να κάνεις αυτό που θα κάνω εγώ.Τραπέζι μέν για τους 100-120 καλεσμένους που θα έχω στη βάφτιση αλλα απλά με μια απαλή μουσική υπόκρουση απο πίσω χωρίς χορούς και διάφορα άλλα.Εξαρτάται πόσα αντέχεις να κάνεις, το δικό μου πένθος είναι 3 χρόνων οπότε τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα...(τρόπος του λέγειν δηλαδή...)

Συμφωνώ κι εγώ, σωστά τα λές συνονόματη :wink:!

4XDDp3.png

αν και ο αντρας σου ειναι μαζι σου θεωρω οτι δεν πρεπει να καντετε κατι..

στην τελικη κανεις δεν θα ειναι ευτυχισμενος. αν κανεις τραπεζι νομιζεις οτι δεν θα πουν για την τσετσιπωτη που χοροπηδαει ενω εχει πενθος? κανε λοιπον οτι εσυ θεωρεις σωστο!!

ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΣ ΚΑΛΑ.ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

Κοιτα αν το πενθος ειναι πολυ προσφατο λογικα δεν καλεις ουτε στο μυστηριο.. Οταν πεθανε ο θειος μου (αντρας της αδελφης της μανας μου)πριν 2 χρονια η κορη της αδελφης της ειχε κανονισει τη βαφτιση του γιου της 20 μερες μετα.

Η κοπελα δεν ανεβαλε το μυστηριο ακυρωσε ομως το τραπεζι και τηλεφωνησε σε ολους τους καλεσμενους και τους ..'ξεκαλεσε".

τους ειπε απλα οτι λογο πενθους το μυστηριο θα γινει σε στενο οικογενιακο κυκλο και οντως ειχε μονο την κουμπαρα, τους παπουδες και τα αδελφια .

Αν παρολα αυτα ομως θες να εχεις 500 καλεσμενους και στη βαφτιση λογικα αυτους που θα ερθουν απο μακρυα πρεπει να τους ταισεις.. :lol:

Εναλλακτικα (αυτο που εκανα κι εγω γιατι εμενα ο γαμος και η βαφτιση ηταν 2 μηνες μετα το θανατο του θειου μου) και αν οι γονεις πεθερικα επιμενουν να τους "ταισουν" μπορεις να τους προτινεις να παρει ο καθενας τους δικους του και να τους παει οπου θελει...

Εμεις κοψαμε μια τουρτα στο σπιτι μετα τα μυστηρια (χωρις μουσικες κλπ) με 2-3 φιλους και πολυ στενους συγγενεις.. Οι δικοι μου

(επειδη το πενθος ηταν απο την μερια μας οποτε ειχε πενθος ολο το σοι δεν καλεσαν κανεναν συγγενη). τα πεθερικα μου δεν θελησαν να ερθουν στο σπιτι (γιατι ειπαμε μονο γονεις και αδελφια ειναι καλοδεχουμενοι) και πηραν το σοι τους και πηγαν και το τραπεζωσαν χωρις εμας ομως..

Εγω τους δικους μου απο πολυ μακρυα "τους ακυρωσα" οποτε δεν ειχα και συγγενεις απο το χωριο..:lol:

O5Lop2.png

kIP3p2.png

καλημέρα! εγώ θα σου πω τι αποφασίσαμε να κάνουμε εγω κι ονατρας μου, χωρίς να υπάρχει λόγος πένθους που σαφως είναι πολύ βασικός. Επειδή λοιπόν βαρεθήκαμε να ταιζουμε τους ίδιους και τους ίδιους (έχουμε κάνει ανοιχτό αρραβωνα, γάμο και βάφτιση του πρώτου γιου) λέμε τώρα θα φωναξουμε μόνο γονεις, κουμπάρους και φίλους. Κι όταν λέω φίλους εννοω τους στενούς αυτούς που δεν πραλαβαίνεις να καλέσεις επειδή σου κατσικώνεται στο τραπέζι η κάθε άσχετη θεια που βλέπεις μια φορα στα χιλια χρόνια. Η μάνα μου να σου πω την αλήθεια ξίνισε, αλλά δεν της πέφτει λόγος. Όταν αρραβωνιαστήκαμε κι αργότερα στο γάμο δεν με ρώτησε καν ποιους να καλέσει, οπότε ....εγω πληρώνω εγω αποφασίζω!!!!! Αντε και μη σκας, έχεις τη στεναχωρια σου να χεις κι αυτά;;;;αμαρτία!

80ffc6ceff.png[/url]59b611aa66.png

Διαφημίσεις

Τη βαφτιση θα την κανετε Θεσ/νικη ή σε κανα χωριο εξω? Θελω να πω οτι αν ειναι στο κεντρο η βαφτιση δεν υπαρχει κανενας λογος να σκας για το αν θα ταισεις ή οχι τους καλεσμενους γιατι σιγα κ τη διαδρομη που θα κανουν. Κ ακομα κ αν καποιοι ερθουν απο επαρχεια θα ειναι η μειοψηφια κ αν δε θελουν μην ερθουν κιολας. Τωρα, αν εχετε αποφασισει να το κανετε σε κανα χωριο κ τους τρεχετε ολους μακρυα, τοτε μπορεις απλα για να μην αισθανεσαι ασχημα να ενημερωσεις οτι λογω πενθους θα γινει απλα το μυστηριο κ οτι οποιος δεν μπορει να ερθει λογω αποστασης το καταλαβαινεις.

Αλλα ετσι κ αλλιως αποτι καταλαβα εσεις δεν αισθανεστε καθολου ασχημα κ το μονο θεμα ειναι τα πεθερικα σου, τοτε ξεκαθαριστε τους οτι εσεις θα κανετε ενα απλο τραπεζι για την οικογενεια μονο κ πεστε τους οτι αν αυτοι θελουν να τραπεζωσουν το σοι θα τους καταλαβετε απολυτα αν δεν ερθουν στο δικο σας τραπεζι κ κανουν δικο τους..

ευχαριστώ βρε κορίτσια..ήθελα απλώς να δω αν είμαι εγώ η παραξενη ή η παράλογη που μάλλον δεν έιμαι τελικά..θα κάνουμε ένα τραπέζι μόνο στους κουμπάρους μας και απο κει και πέρα αν έρθουν συγγενείς απο την επαρχία θα τους βγάλουν τα πεθερικά μου για να μην γίνουν και παρεξηγήσεις..όσο για τους δικούς μου συγγενείς ακόμη και απο επαρχία να έρθουν είναι σίγουρο, πιστεύω δηλαδή, πως θα καταλάβουν οτι δεν έχει τραπεζωματα λόγω του θανάτου της γιαγιάς μου..του ανθρώπου που με μεγάλωσε και έφυγε απο κοντά μας πριν δυομιση μήνες..είναι πολύ πρόσφατο ακόμη....Φιλιά, να χαίρεστε τα παιδάκια σας!

λυπαμαι για την απωλεια σου, να εισαι γερη για να τη θυμασαι!

τα υπολοιπα ειναι αποκλειστικα δικη σου αποφαση, ουτε καν ο αντρας σου δεν θα επρεπε να εχει αντιρρηση για κατι τοσο σοβαρο ποσο μαλλον τα πεθερικα!

Λυπάμαι πολύ για την απώλεια σας!! Να είσατε καλά να θυμόσαστε τη γιαγιάκα!

Δεν είσαι βέβαια παράλογη, να μην μπείς στον κόπο να δίνεις εξηγήσεις σε κανέναν συγγενή!

Να περάσετε καλά στη βάπτιση, κ να είναι γερό κ τυχερό το παιδάκι σας!!!

tMGVp2.png bg1132613.jpg