Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πού οφείλεται η ταχύπνοια μετά από καισαρική?


Recommended Posts

Καλημέρα σας. Θα ήθελα να θεσω μια ερώτηση που με απασχολεί από τότε που γέννησα και δεν έχω καταφέρει ακόμα να σιγουρευτώ για την απάντηση.

Έφερα λοιπόν στον κόσμο τον μπέμπη μου πριν απο 3 μήνες με καισαρική τομή σε μεγάλο μαιευτήριο. Αμέσως μετά την εξέτασή του η παιδίατρος διέκρινε ότι εμφάνισε μία ελαφριά ταχύπνοια (επειδη λέει στρεσαρίστηκε από την αλλαγή περιβάλλοντος) και αποφάσισε να νοσηλευτεί στη ΜΕΝ όπου και έμεινε 5 μέρες.

Το θέμα είναι ότι από τότε κάποιοι κοντινοί μου άνθρωποι ισχυρίζονται πως το γεγονός ότι το παιδί έπαθε αυτό που έπαθε οφείλεται στην έλλειψη "μαεστρίας" του γιατρού που κανονικά θα έπρεπε να βγάλει το παιδί χωρίς αυτό να τρομάξει και να πάθει την ταχύπνοια. Με λίγα λόγια μου λένε ότι οι έμπειροι και καλοί γιατροί ξέρουν πως να τραβήξουν το παιδί στην καισαρική έτσι ώστε αυτό να βγει ομαλά χωρίς να πάθει σοκ. Ρώτησαν μάλιστα και κάποιους άλλους γιατρούς που επιβεβαίωσαν όλα αυτά.

Έρχομαι λοιπόν να ρωτήσω: Έχουν καμία βάση όλα αυτά ή κάθομαι τόσο καιρό και ακούω βλακείες που με έχουν κάνει να αμφιβάλλω για το γιατρό μου, ο οποίος κατά τα άλλα υπήρξε άψογος μαζί μου? Υπάρχει κάποιος που μπορεί να μου δώσει μια εμπεριστατωμένη απάντηση?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις


Γειά σου,

δεν ξερω να σου απαντήσω εαν αυτο που επαθε το μωράκι σου ειναι λόγω του γιατρού. Ξέρω οτι το παθαίνουν τα μωρακια που βγαίνουν με καισαρική και απλώς ετυχε να είναι το δικο σου μωράκι το ατυχο που το επαθε οπως και το δικο μου και εμεινε 10 μέρες στη ΜΕΝ.

Ο ιδιος γιατρός που εχει κανει απειρες γεννες με ξεγέννησε και τις δυο φορες και τις δυο με καισαρική αλλα έμελε να παθει αυτο το μικρό μου τη δευτερη φορά. Το μωρό μου ειναι 10 μηνών τωρα και ακομα δεν μπορω να καταλάβω πως εγινε αυτο και ποιος φταίει και -ξερω οτι μπορει να ακουστει περιεργο- οτι σκεφτομαι τα γενεθλια του που έρχονται και ειναι οχι μια χαρουμενη μέρα οπως θα επρεπε αλλα μου φερνουν μνήμες ασχημες γιατι για 6 μέρες δεν τον πηρα στην αγκαλιά μου, απλα τον εβλεπα μεσα στη θερμοκοιτίδα.....

Τελος καλο ολα καλα και αυτο πρεπει να σκεφτόμαστε!!! Να χαιρεσαι το παιδάκι σου :)

as1cCyx0g411210MDAwOGQ0fDQ0MTUwZHxNeSBEZXJlayBpcw.gif

as1cv4H0g411210MDAyNzQ2ZHwzMTVkfE15IEdyZWdvcnkgaXM.gif

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα κορίτσια!!

Επειδή λόγω πρόωρου τοκετού ο μικρούλης μου έμεινε σχεδόν 2 μἠνες στην θερμοκοιτίδα, είδα πολλές περιπτώσεις παιδιών με ταχύπνοια να έρχονται στην μονάδα, άλλα έμεναν λίγες μέρες και άλλα περισσότερο.

Από αυτά που άκουσα κατάλαβα ότι όταν ένα μωρό γεννιέται φυσιολογικά, αποβάλλει με φυσικό τρόπο το υγρό που υπάρχει στα πνευμονάκια του...όταν όμως γεννιέται μα καισαρική αυτό δεν γίνεται με αποτέλεσμα κάποια βρεφάκια να εμφανίζουν την πάθηση αυτή....

Πάντως χωρίς να ξέρω 100% δεν άκουσα ποτε ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στους χειρισμούς του γιατρού....

Link to comment
Share on other sites

κι εμενα ο γιος μου που γεννηθηκε φυσιολογικα(μεσα σε δυομιση-τρεις ωρες,χρονος πολυ καλος για πρωτοτοκη και χωρις επισκληριδιο-εννοω δηλ οτι δεν εισηλθε στον οργανισμο μου καμια φαρμακετυικη ουσια) εμφανισε παροδικη ταχυπνοια.Μου τον εφεραν να τον θηλασω μηπως ηρεμουσε μ'αυτο κι ακουγοντας την καρδια μου,αλλα τιποτα.Τελικα νοσηλευτηκε σε μενν για πεντε μερες.Ειχα ψαξει τοτε στο διαδικτυο για να βρω την αιτια,δεν βρηκα κατι.Κι απο τη νεογνολογικη του Ιπποκρατειου μου ειπαν οτι δεν εντοπιζεται παντα η αιτια που το προκαλει.Οι γονεις μου, μου ελεγαν κι εμενα οτι εφταιγε η γυναικολογος μου,αλλα δεν το πιστευω.Ειχα εναν ευκολο και γρηγορο τοκετο,δεν πηρα φαρμακα,δεν καπνιζω,τί θα μπορουσε να μην εχει κανει καλα η γιατρος;

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...