Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Νιώθω άσχημα αλλά τι να κάνω;

aliepre

Recommended Posts

Βαφτίζω το κοριτσάκι μου τον Ιούνιο και είμαι αρκετά αγχωμένη. Για μένα βάφτιση είναι το μυστήριο και όχι το μετά.....

Λόγω οικονομικής στενότητας έχουμε σκεφτεί με τον άντρα μου να κάνουμε την βάφτιση όμορφα και ωραία χωρίς υπερβολές και μετά σε μία ταβέρνα μόνο οι οικογένειές μας και οι κουμπάροι φυσικά.

Όμως ακούω διάφορα όπως: πρέπει να καλέσουμε και τους συγγενείς, έχουμε υποχρέωση, πήγαμε κι εμείς στο τραπέζι τους κλπ. Το καταλαβαίνω, ξέρω ότι έχω υποχρέωση αλλά δεν μπορώ περαιτέρω. Ούτε μπορώ να χρεωθώ για το σόϊ πέραν των δυνατοτήτων μας.

Οι δικοί μου λένε ότι θα μας παρεξηγήσουν και θα σχολιάσουν αρνητικά την οικονομική μας ζωή!! Είπαν να βοηθήσουν αλλά ο άντρας μου δεν θέλει. Δεν γίνεται να υπάρχουν συγγενείς από την μία πλευρά και όχι από την άλλη.

Θα ήθελα τις γνώμες σας.

Ευχαριστώ

Το κοριτσάκι μου είναι όλη μου η ζωή!!!!!

Διαφημίσεις

εγω διαφωνώ!!!!!!!!!!!!!! οι γονεις κάνουν τη βάφτιση του παιδιού τους όπως εκείνοι θέλουν!!!!!!!!!!!!! κανείς δεν μπορεί να σας υποχρεώσει για τιποτα!!!!! κ εγω στη βάφτιση της κορης μου δεν ειχα πολυ κοσμο!

εγω θα σου πω απο τη δικη μου εμπειρια.εκανα γαμο-βαφτιση 01/06/08!στις 8 το απογευμα τελειωσαμε και στις 8:30 ταιζα τη μαριανθη την κρεμα της στο σπιτι!κανενας δεν ειπε τιποτα ουτε και μας ρωτησανε!δικαιωμα μας ειναι να κανουμε οτι θελουμε και στην τσεπη μας κανουμε εμεις κουμαντο!εκτος και αν θελουν αυτοι οι κυριοι να πληρωσουν αυτοι το λογαριασμο!αντε κοπελα μου κανε οτι θες και μην δινεις αναφορα σε κανενα!

Εγώ για να αποφύγω όλο αυτό δεν έκανα καθόλου τραπέζι μετά τη βάφτιση ( Κυριακή απόγευμα την έκανα ), παρόλλο που τότε υπήρχε η οικονομική δυνατότητα..αλλά είχα ξεκαθαρίσει από την αρχή και σε όλους ότι δεν ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙ.Καταλαβαίνω απόλυτα και τον άντρα σου που δεν θέλει να δεχτεί χρήματα γι'αυτό...είναι κιμπάρης ο άνθρωπος...

rQGhp3.png

καλα, πλακα κάνεις?δηλαδή θα ζοριστείς εσύ για να μην σε πρεξηγήσουν οι άλλοι?κανε οπως θες εσυ την βάπτιση του παιδιού σου και μην ακούς κανέναν. Τους συγγενείς μπορείς και για εναν καφέ να τους καλέσεις σπίτι(δηλαδη τους πολυ κοντινούς). Κι εγω βαπτισα την προηγούμενη Κυριακή την μπεμπα μου και εκανα τραπεζι σε 100 ατομα και το ψιλομετανιωσα γιατι 1500 ευρω δεν μου περισευαν κιόλας. Και στο κατω κατω αν λενε διαφορα οι γονεις και τα πεθερικα ας καλύψουν εκεινοι το τραπέζι

.

Διαφημίσεις

Συμφωνώ! Θα κάνετε με τον άντρα σου, ότι θέλετε και ότι μπορείτε! Αν θέλει κάποιος από τους παπούδες να βοηθήσει - και συμφωνείτε και εσείς - θα πρέπει να το κάνει συνολικά. Σίγουρα είναι άσχημο να υπάρχουν συγγενείς μόνο από την μία πλευρά...

Θα μπορούσατε να έχετε έναν όρθιο μπουφέ, μετά το μυστήριο, για όλους τους καλεσμένους στο προαύλιο της εκκλησίας, με σπιτικά εδέσματα και σπιτική κρύα λεμονάδα (αυτό το διάβασα κάπου εδώ μέσα...και είναι υπέροχο)

t6c4p3.pngXRnsp2.png

Αγαπητη μου alierpe και εγω οταν βαπτησα το μωρο μου εκανα μια ομορφη βαπτιση και μετα πηγα σε μια ταβερνουλα με τις οικογενειες μας (γονεις) και με την νονα του μωρου και τους γονεις της περασαμε ομορφα , αφου ειχα εξηγησει στους δικους μας οτι αδυνατω να κανω <ανοιχτο> τραπεζι για ολους.Να ξερεις οτι παντα οι γονεις μας εχουν τις δικες τους αποψεις περι του θεματος <μην παρεξηγηθουν οι καλεσμενοι κ.λ.π> οπως το ιδιο αλλωστε συμβαινει και με τους γαμους μας...εγω ειχα κανει ανοιχτο τραπεζι στον γαμο μου και παλι υπηρχαν παρεξηγησεις απο συγγενεις!!γι αυτο καντε αυτο που θεωρητε σωστο σαν ζευγαρι και μια καλη εξηγηση στους γονεις σας οτι δεν εχετε σκοπο να κανετε τραπεζι για ολους και να περασετε ομορφα εκεινη την ημερα με το μωρο σας γιατι ειναι σημαντικη ημερα για τους γονεις πρωτα και μετα για ολους τους αλλους!!! Τις καλυτερες ευχες μου για την ημερα τις βαπτισης , να σας ζησει το μωρακι σας ..

Κορίτσια

Σας ευχαριστώ όλες μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου.

Ειλικρινά με βοηθήσατε να ξεπεράσω τους όποιους ενδοιασμούς είχα.

Ευχαριστώ να είστε καλά!!

...άσε που είναι σίγουρο, ότι ακόμα και αν κάνεις το πιο πολυτελές τραπέζι, θα βρεθούν κάποιοι που θα έχουν κάτι να πουν...κάτι να σχολιάσουν...οπότε κοίτα να χαρείτε με τον άντρα σου και το παιδάκι σου εκείνη την μέρα και μην σε νοιάζει τίποτε άλλο.

t6c4p3.pngXRnsp2.png

Διαφημίσεις

Elisa,

Δεν έχεις άδικο σ' αυτό.

Όποιος είναι κακοήθης θα βρεί να πει έτσι κι αλλιώς.

εισαι καλα?? το σκεφτεσαι κιολας? εμενα η πεθερα μου οταν ξεκινησε τα μου σου του της απαντησα αμα δεν σου αρεσει να μην ερθεις καθολου γιατι αν εχεις ασχημη διαθεση, θα χαλασεις και τη δική μου...

Δικη σου ειναι η τσεπη, δικη σου ειναι η ζωη, δικο σου ειναι το παιδι.... Εσυ και ο αντρας σου καθοριζετε τις υποχρεωσεις και τον κυκλο σας.

εκανα κι εγω τετοιου ειδους υποχωρησεις στο γαμο μου. Αλλα τωρα ειναι δικη μου η οικογενεια και εγω αποφασιζω. Εκεινοι (και απο τις δυο πλευρες) ειναι απλα παπουδες και γιαγιαδες....

εισαι καλα?? το σκεφτεσαι κιολας? εμενα η πεθερα μου οταν ξεκινησε τα μου σου του της απαντησα αμα δεν σου αρεσει να μην ερθεις καθολου γιατι αν εχεις ασχημη διαθεση, θα χαλασεις και τη δική μου...

Δικη σου ειναι η τσεπη, δικη σου ειναι η ζωη, δικο σου ειναι το παιδι.... Εσυ και ο αντρας σου καθοριζετε τις υποχρεωσεις και τον κυκλο σας.

εκανα κι εγω τετοιου ειδους υποχωρησεις στο γαμο μου. Αλλα τωρα ειναι δικη μου η οικογενεια και εγω αποφασιζω. Εκεινοι (και απο τις δυο πλευρες) ειναι απλα παπουδες και γιαγιαδες....

Καλά τα λές.

Πολλές φορές νιώθω ότι οι δικοί μου δεν έχουν καταλάβει ότι έχω παντρευτεί και πλέον είμαι στο δικό μου σπίτι κι' αυτό μου τη δίνει αφάνταστα!!

Και μία φορά που τους το τόνισα τους ήρθε κάπως!!!

Nα μην νιωθεις καθολου ασχημα. Εσεις ειστε οι γονεις, δικη σας η βαφτιση, εσεις θα αποφασισετε τι θελετε να κανετε. Οι γονεις σας αντε να ειχαν λογο μεχρι το γαμο σας, απο εκει κ περα ομως η οικογενεια σας ειναι δικη σας κ μονοι σας θα πρεπει να αποφασιζετε τι θα κανετε.

Αποφασιστε με τον αντρα σου τι θελετε να κανετε. Αν αποφασισετε οτι θελετε τραπεζι μετα κ αφου κ οι παπουδες προθυμοποιουνται να βοηθησουν οικονομικα δεν το βρισκω κακο να σας βοηθησουν. Αν ομως ειναι συνειδητη επιλογη σας να μην κανετε τιποτα μετα τοτε μην το σκεφτεσαι καν. Εξαλλου εδω που τα λεμε οι πιο πολυ σημερα δεν κανουν τιποτα μετα. Οποτε ουτε οι πρωτοι ειστε, ουτε οι τελευταιοι...

Συμφωνώ με τα κορίτσια, να κάνεις αυτό που θέλεις και όπως θέλεις... και εμείς ακούσαμε διάφορα, ο άντρας μου αισθανόταν άσχημα γιατί όλοι οι άλλοι είχαν κάνει τραπέζι και αισθανόταν άβολα να τον κριτικάρουν για την οικονομική του θέση...

Εγώ όμως επέμενα και του είπα ότι θα καλέσουμε λίγο κόσμο... τελικά έκανα τραπέζι σπίτι μας στ' αδέλφια μας, στους γονείς μας και στην νονά και έληξε το θέμα...

Άντε με το καλό η βάφτιση...

2Niwp2.png

6PDKp2.png

Διαφημίσεις

...άσε που είναι σίγουρο, ότι ακόμα και αν κάνεις το πιο πολυτελές τραπέζι, θα βρεθούν κάποιοι που θα έχουν κάτι να πουν...κάτι να σχολιάσουν...οπότε κοίτα να χαρείτε με τον άντρα σου και το παιδάκι σου εκείνη την μέρα και μην σε νοιάζει τίποτε άλλο.

παρα πολύ σωστή!!εχώ έπαθα το αντίθετο στο γάμο. χαλάσαμε ένα σωρο λεφτα, πέρασαν οι άλλοι καλα και εμεις όσο χειρότερα μπορείς να φανταστεις....ουτε να το θυμάμαι δε θελω

Ετσι και αλλιως καποις θα βρισκοτανε να σου την πει, αν τα οικονομικα σου δεν σου το επιτρεπουν μην κανεις τιποτα.Εγω θα προτεινα να παρεις τους αγαπημενους σου ανθρωπους και να κανεις μια συγκεντρωση οπου εσυ θες και οποτε εσυ θες ετσι για το καλο . Αν παλι δεν μπορεις δεν πειραζει !!! κοιτα να χαρεις την βαπτιση του παιδιου σου αυτο εχει μονο σημασια

αυτη η μερα ειναι δικη σας.μη σε νοιαζει τι θα πουν.ετσι κι αλλιως παντα κατι βρισκουν να σχολιασουν.κοιτα να το χαρεις ολα τα αλλα δεν εχουν νοημα μονο το παιδακι σου και τον αντρας σου να σκεφτεσαι