Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Είναι 20 μηνών και μιλάει σαν μεγάλος.


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες τις μαμάδες και τους μπαμπάδες. Θα ήθελα και εγώ να παραθέσω μερικά πράγματα σχετικά με την ανάπτυξη του γιού μου που είναι 20 μηνών. Νομίζω ότι για την ηλικία του λέει πάρα πολλά πράγματα και δεν ξέρω κατά πόσο αυτό θα τον βοηθήσει ή οχι στην μετέπειτα πορεία στο σχολείο ή θα βαριέται πολύ έχοντας μάθει αρκετά μέχρι τότε, και δεν θα δίνει σημασία στα μαθήματα. Συγκεκριμένα αυτή την στιγμή που είναι 20 μηνών, ξέρει το πάτερ ημών, 10 τραγούδια με όλους τους στίχους (παιδικά) , 20 αγγλικές λέξεις και τρεις ιταλικές, μετράει μέχρι το 20 , 5 πρωτευουσες κρατών , και όλη την άλφαβήτα, και μιλάει κανονικά με φράσεις ολοκληρωμένες, απαντάει και ζητάει ότι θέλει μιλώντας καθαρότατα, προσέχει και πολύ την μικρή μου που είναι 4 μηνών. Ολα αυτά χωρίς μεγάλη προσπάθεια από μέρους Δεν ξέρω βέβαια αν όλα τα παραπάνω είναι θέμα εξυπνάδας η μιμιτισμού. Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Μαλλον μας δουλευεις , γιατι αμα δεν μας δουλευες πουλησε τα παντα και στειλτον ΜΙΤ στην αμερικη , αν παλι μας δουλευεις τι να σου πω .... οτι και να πω εσυ θα γελασεις .

Link to comment
Share on other sites

Η επιστημονική μου γνώμη (είμαι ειδική παιδαγωγός) είναι να πας το μικρούλη σου σε ένα παιδοψυχολόγο με ειδίκευση στην ειδική αγωγή, αν έχεις άγχος για την μελλοντική σχολική του πορεία. Στο λέω αυτό γιατί, στο εξωτερικό τουλάχιστον τα παιδιά με πολύ υψηλό δείκτη νοημοσύνης χρείζουν ειδικής αγωγής και παρακολουθούν ειδικές τάξεις. Από 3 ετών μπορεί να του κάνει και το στάνταρ τεστ νοημοσύνης, και όχι μόνο... Οπότε περίμενε ένα εξάμηνο και μπορείς να επισκευτείς έναν παιδοψυχολόγο με εμπειρία σε gifted children (χαρισματικά παιδιά).

Ρίξε μια ματιά και στα παρακάτω:

 

http://e-pediatrics.org/index.php?Itemid=2&id=22&option=com_content&task=view

 

και

http://www.psy.auth.gr/library/index.php?option=com_content&view=article&id=878:2008-12-12-11-51-03&catid=2:all-books&Itemid=2

 

και

Τις περισσότερες φορές μιλάμε για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητές τους στον τρόπο απομνημόνευσης και διαβάσματος. Σπάνια μας απασχολεί ένα παιδί με άλλου τύπου ιδιαιτερότητες. Όπως για παράδειγμα ένα παιδί που μπορεί να βαριέται μέσα στην τάξη και παρόλα αυτά να ξέρει ό,τι και αν το ρωτήσουμε ή ένα παιδί που με μια ματιά μπορεί να αποστηθίσει ένα ολόκληρο κείμενο.

Συνήθως στις παραπάνω περιπτώσεις νιώθουμε πολύ καλά που το παιδί μας «παίρνει τα γράμματα» και δεν έχουμε περαιτέρω προβληματισμό. Μήπως όμως πρόκειται για ένα χαρισματικό παιδί του οποίου οι ικανότητες μένουν ακαλλιέργητες στο σχολείο;

Για αρχή, πάμε να δούμε κάποια βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός χαρισματικού παιδιού:

1. Η εξαιρετική ικανότητα σε κάποιο μάθημα χωρίς να έχει ποτέ ασχοληθεί με αυτό.

2. Η δυνατότητα να απαντήσει σε μια ερώτηση από κοινή λογική ή από γενικές γνώσεις.

3. Να έχει το στυλ του αρχηγού σε ό,τι και αν καταπιαστεί.

4. Η μεγάλη παρατηρητικότητα.

5. Η ιδιαίτερα εύκολη προσαρμοστικότητα ακόμα και σε αντικειμενικά δύσκολες αλλαγές.

6. Η δυνατότητα θετικής σκέψης ακόμα και μέσα σε πολύ άσχημη κατάσταση.

7. Η ιδιαίτερα καλή επίδοση σε κάποιο τομέα εκτός σχολείου (άθλημα, μουσική κα.).

Στα παραπάνω μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα χαρακτηριστικά. Αν έχετε κάποια υπόψιν σας στείλτε μας στο [email protected] τη λίστα σας ώστε να τα προσθέσουμε στα παραπάνω ή απλά μπορείτε να τα παραθέσετε με τη μορφή σχολίου κάτω απο το άρθρο.

Για να κατανοήσουμε καλύτερα την έννοια των χαρισματικών παιδιών είναι καλό να αναφερθούμε στα είδη νοημοσύνης. Παρά την κοινή άποψη ότι έχουμε μία και μόνο νοημοσύνη, το λεγόμενο δείκτη IQ, η αλήθεια είναι σύμφωνα με τον Βρετανό ψυχολόγο Howard Gardner, ότι έχουμε 8 είδη νοημοσύνης. Συγκεκριμένα, ο κάθε άνθρωπος μπορεί να αναπτύξει τις εξής ευφυΐες:

1. Λογικο-μαθηματική (ο άνθρωπος που επιλέγει να γίνει μαθηματικός, ηλεκτρονικός υπολογιστών κτλ).

2. Γλωσσική (ο συγγραφέας, ο δημοσιογράφος κτλ).

3. Οπτικο-χωρική ( ο αρχιτέκτων, ο διακοσμητής, ο καλλιτέχνης κτλ).

4. Κιναισθητική (ο ηθοποιός, ο αθλητής κτλ).

5. Μουσική (ο μουσικός, ο συνθέτης κτλ).

6. Νατουραλιστική (ο βιολόγος, ο βοτανολόγος κτλ).

7. Διαπροσωπική επικοινωνία (ο δάσκαλος, ο πολιτικός, ο δικηγόρος).

8. Ενδοπροσωπική επικοινωνία (ο ψυχολόγος, ο κοινωνικός λειτουργός κτλ).

Οι δύο τελευταίες ευφυΐες ανήκουν στην ευρύτερη νοημοσύνη, τη λεγόμενη συναισθηματική νοημοσύνη. Με λίγα λόγια, μπορεί κάποιος να είναι σε όλα απίστευτα καλός ή σε κάποιον ή κάποιους μόνο από τους παραπάνω τομείς, το οποίο είναι και το πιο συχνό.

Ας εντοπίσουμε, λοιπόν, το παιδί μας μήπως είναι πολύ ικανό σε κάποιους τομείς; Και αν ναι είναι πολύ σημαντικό να ενισχύσουμε αυτές τις ικανότητές του. Προσοχή! Ας μην φορτώσουμε το παιδί με πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες θεωρώντας ότι έτσι θα καλλιεργήσουμε την κλίση του. Η καλή ενίσχυση προέρχεται από τον καλό συντονισμό μας με την διάθεση και την προτίμηση του παιδιού και την ενίσχυση της καλής αυτοεικόνας του παιδιού.

Όταν , λοιπόν, το παιδί μας έχει ανεπτυγμένες ικανότητες σε κάποιον από τους παραπάνω τομείς μιλάμε για ένα χαρισματικό παιδί.

Δυστυχώς δεν έχουν γίνει έρευνες για αυτά τα παιδιά και τα περισσότερα στοιχεία τα έχουμε για τα χαρισματικά παιδιά στο σχολικό πλαίσιο. Ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον μέσα στο σχολείο θα υπάρξουν σύντομα (όπως προβλέπει και ο αντίστοιχος νόμος της ειδικής αγωγής) ειδική τάξη με ειδικά μαθήματα, η δυνατότητα να περνούν τάξεις κα.

Κλείνοντας, ας τονίσουμε ότι τα χαρισματικά παιδιά τα «συγκρίνουμε» με τα συνομήλικα παιδιά ή το πολύ με παιδία ένα σχολικό χρόνο μεγαλύτερα.

από:http://www.psychfamily.gr/el/content

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Link to comment
Share on other sites

Μαλλον μας δουλευεις , γιατι αμα δεν μας δουλευες πουλησε τα παντα και στειλτον ΜΙΤ στην αμερικη , αν παλι μας δουλευεις τι να σου πω .... οτι και να πω εσυ θα γελασεις .

 

κι όμως grafistria ΥΠΑΡΧΟΥΝ και τέτοια παιδιά, τα οποία χρείζουν ειδικής αντιμετώπισης, η οποία δυστυχώς είναι ανύπαρκτη στη χώρα μας... και προκαλούν την ίδια ανυσηχία - αν όχι μεγαλύτερη λόγω έλλειψης υποδομών και προσωπικού στο σχολικό περιβάλλον - στους γονείς τους οπως τα τα παιδιά που είναι "πιο πίσω"... Αν ενδιαφέρεσε να μάθεις περισσότερα διάβασε τα παραπάνω links!

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ειμαι σιγουρη οτι υπαρχουνε τετοια παιδια , και μακαρι να ειναι αληθεια ολο αυτο , απλως μου εκανε λιγο καπως , για αυτο αυτο εβαλα και την περιπτωση του να μην ειναι ψεμματα και το εννοω οταν λεω για το συγκεκριμενο πανεπιστημιο .ΔΕΝ ΤΗΝ/ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗΣΑ ΚΑΠΩς ΛΟΓΩ ΑΜΑΘΕΙΑς ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ , αντιμετωπησα ετσι επειδι μου φανηκε σαν κοροιδια ολο αυτο , ζηταω ταπεινα συγνωμη αμα κανω λαθος . Διοτι καλη μου ψαρακι , αμα εχεις ενα τετοιο παιδακι με τοσο υψηλο δεικτη νοημοσυνης σπιτι σου οπου σε τοσο μικρη ηλικια μιλαει και αποστιθιζει βιβλια και τραγουδια δεν περιμενεις να μιλησεις στο ιντερνετ για να ενημερωθεις , εχεις ηδη ρωτησει παιδιατρο αρχικα και επειτα εχεις φροντισει να ενημερωθεις απο παιδοψυχολογο για το παιδι σου , συγνωμη αλλα αυτο πιστευω .

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι πρέπει να απευθυνθώ σε παιδοψυχολόγο , γιατί το παιδί μου δεν αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και μην ξεχνάτε ότι ως νέα μαμά και μη έχοντας στο περιβάλλον μου αλλα μικρά παιδιά δεν γνωρίζω επακριβώς τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν τα παιδιά σε συγκεκριμένες ηλικίες , ούτε έχω διαβάσει πολλά και την σελίδα αυτή που έγραψα parents gr την ανακάλυψα τώρα από ότι είδατε και είναι και πάρα πολύ ενημερωτική για πολλά θέματα. ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΛΕΩ ΨΕΜΑΤΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι πρέπει να απευθυνθώ σε παιδοψυχολόγο , γιατί το παιδί μου δεν αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και μην ξεχνάτε ότι ως νέα μαμά και μη έχοντας στο περιβάλλον μου αλλα μικρά παιδιά δεν γνωρίζω επακριβώς τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν τα παιδιά σε συγκεκριμένες ηλικίες , ούτε έχω διαβάσει πολλά και την σελίδα αυτή που έγραψα parents gr την ανακάλυψα τώρα από ότι είδατε και είναι και πάρα πολύ ενημερωτική για πολλά θέματα. ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΛΕΩ ΨΕΜΑΤΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ

 

Να το χαίρεσαι το αστεράκι σου και να προσπαθήσεις να το ψάξεις το θέμα ώστε να μπορέσεις να κάνεις ότι καλύτερο να καλλιεργήσει στο μεγιστο τις ικανοτητές του μια που στην Ελλάδα δεν ξέρω κατα πόσο καταρτισμένοι είμαστε, έχω συνάδελφο με ιδιαίτερα έξυπνο παιδάκι ανάλογης περίπτωσης και δεν μου φαίνεται περίεργο.

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ , ισως εγω ημουνα πολυ καπως αλλα κοπελια μου εχει γινει χαμος πολλες φορες και εχω φτασει σε σημειο να εκνευριζομαι καποιες φορες σε μερικες περιπτωσεις που λενε ψεμματα , ζηταω συγνωμη και πραγματικα εχεις ενα θαυματακι σπιτι σου , σε καμια περιπτωση δεν λεω να πας σε παιδοψυχολογο επειδη αντιμετωπιζει ψυχολογικα προβληματα αλλα επειδη ειναι χαρισματικο παιδακι , κυριως για τον τροπο οπου θα πρεπει να "εκμεταλευτειτε" αυτο το χαρισμα και φυσικα να καταλαβει το ιδιο το παιδακι σε καποια φαση για το ταλεντο του και το ανεβασμενο του iq ειναι διαφορετικο απο τα αλλα παιδακια της ηλικιας του αλλα ευχαριστα διαφορετικο , δεν σημαινει παντα κατι κακο η λεξη "διαφορετικος" . Κυριως για συμβουλες . Το παιδι οντως εχει μεγαλο δεικτη νοημοσυνης κι δεν ειναι κατι που συμβαινει συχνα .

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι πρέπει να απευθυνθώ σε παιδοψυχολόγο , γιατί το παιδί μου δεν αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και μην ξεχνάτε ότι ως νέα μαμά και μη έχοντας στο περιβάλλον μου αλλα μικρά παιδιά δεν γνωρίζω επακριβώς τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν τα παιδιά σε συγκεκριμένες ηλικίες , ούτε έχω διαβάσει πολλά και την σελίδα αυτή που έγραψα parents gr την ανακάλυψα τώρα από ότι είδατε και είναι και πάρα πολύ ενημερωτική για πολλά θέματα. ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΛΕΩ ΨΕΜΑΤΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ

 

Όπως είπε και η grafistria δεν είναι ανάγκη να έχει το κάποιος πρόβλημα για να πάει σε παιδοψυχολόγο... Σε ειδικούς δεν πάμε μόνο αν μας συμβαίνει κάτι "κακό", αλλά και προληπτικά!!! Δες το σαν πρόληψη!!!

Απλά οφείλεις, σαν νέα μητέρα, να συμβουλευθείς κάποιον ειδικό, γιατί έστω κι αν διάβασεις κάποιο βιβλίο που αναφέρεται σε γονείς σχετικά με την ανάπτυξη των παιδιών (σωματική και ψυχοκινητική) θα έβλεπες ότι το παιδί σου αποκλείνει του μέσου όρου... Αν όντως σε ανησυχεί κάτι πρέπει να δεις κάποιον ειδικό, γιατί είναι κρίμα να χαθεί το παιδάκι σου μέσα στην άγνοια... Η συμβουλή μου δεν είναι ούτε κακοπροαίρετη, ούτε σου είπα πως λες ψέματα... Αντίθετα σε πιστεύω, γιατί έχω δει τέτοια παιδιά στην Αγγλία που έκανα το μεταπτυχιακό μου πάνω στην Ειδική Αγωγή...

Μετά τα 3 έτη θα ήταν καλό να πας σε κάποιον ειδικό... Δες το σαν πρόληψη!!! Απλά κάντο νωρίς, γιατί μόνο όταν θα ξεκινήσει το σχολείο θα αντιμετωπίσεις πραγματικά πρόβλημα, αν όντως το παιδί ανήκει στην ομάδα των "χαρισματικών παιδιών". Τώρα το ξέρω πως είναι απλά χαριτωμένο και διασκεδαστικό, αλλά στο σχολείο όντως θα χάσει το ενδιαφέρον του... Ξανασκέψου το και μην είσαι τόσο αρνητική στην αντιμετώπιση της διαφορετικότητας... Επαναλαμβάνω, αν όντως υπάγεται το παιδί στην ανωτέρω ομάδα.

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τις συμβουλές σας . Συγνώμη και από μένα άν ήμουν λίγο απότομη . Για οποιοδήποτε άλλο θέμα που με απάσχολεί πραγματικά θα απευθυνθώ στην σελίδα αυτή γιατί πιστεύω ότι ο καθένας μας με την προσωπική και επιστημονική (για τους ειδικούς ) εμπειρία του μπορεί να βοηθησει τους γονείς, με τον καλύτερο τρόπο , μην σας πώ και καλύτερα από τους ψυχολόγους μερικές φορές.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
κι όμως grafistria ΥΠΑΡΧΟΥΝ και τέτοια παιδιά, τα οποία χρείζουν ειδικής αντιμετώπισης, η οποία δυστυχώς είναι ανύπαρκτη στη χώρα μας... και προκαλούν την ίδια ανυσηχία - αν όχι μεγαλύτερη λόγω έλλειψης υποδομών και προσωπικού στο σχολικό περιβάλλον - στους γονείς τους οπως τα τα παιδιά που είναι "πιο πίσω"... Αν ενδιαφέρεσε να μάθεις περισσότερα διάβασε τα παραπάνω links!

 

ΠΟΛΥ συμφωνω με το παραπανω. Δυστυχως η Ελλαδα καιει τους πολυ καλους της. Ειναι κριμα αλλα νομιζω οτι γινεται γιατι κανενας δεν θελει ο αλλος να ξεχωριζει προς το καλυτερο :( Δεν το λεω επειδη η μικρουλα μου ειναι χαρισματικη. Το εντελως αντιθετο ειναι οσο πιο νορμαλ και μεση κατασταση γινεται. Αλλα στεναχωριεμαι να βλεπω τετοια comments......οσο για τον αρχικο poster? Του ευχομαι το καλυτερο για το αστερι του. Μοιαζει οντως απιστευτα χαρισματικο παιδι. Θα ελεγα να το πας να το δουν οπωσδηποτε αλλα μην το παραφωρτοσεις γιατι χαρισματικο και αστερι μπορει να ειναι αλλα ειναι και ακομα παιδακι. Τα καλυτερα και τις ευχες μας.!:lol:

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι πρέπει να απευθυνθώ σε παιδοψυχολόγο , γιατί το παιδί μου δεν αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και μην ξεχνάτε ότι ως νέα μαμά και μη έχοντας στο περιβάλλον μου αλλα μικρά παιδιά δεν γνωρίζω επακριβώς τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν τα παιδιά σε συγκεκριμένες ηλικίες , ούτε έχω διαβάσει πολλά και την σελίδα αυτή που έγραψα parents gr την ανακάλυψα τώρα από ότι είδατε και είναι και πάρα πολύ ενημερωτική για πολλά θέματα. ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΛΕΩ ΨΕΜΑΤΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ

Οι παιδοψυχολόγοι δε βοηθούν τα παιδιά, αλλά εμάς τους γονείς. Μακάρι κάθε γονιός να συμβουλεύοντας παιδοψυχολόγο ή αναπτυξιολόγο για το παιδί του.

Κάθε τι που μας φαίνεται Τεράστιο, Περίεργο και ίσως μερικές φορές Τρομαχτικό, μπορεί να είναι πολύ απλό.

ΜΗΝ τρομάζεις μ' αυτές τις ειδικότητες.

Πάντως, λόγω πείρας μ' αυτή την ηλικία, σου λέω ότι το μωράκι σου είναι πράγματι ξεχωριστό! Και κάθετι ξεχωριστό είναι πάντα πολύ όμορφο!

Να' ναι γερό, να το χαίρεσαι!!!

Link to comment
Share on other sites

το ψαρακι με καλυψε απολυτα σε οτι εχει πει απλα θα ηθελα να σου πω οτι ο πρωτος μου ανηψιος ειναι ενα τετοιο χαρισματικο παιδι και αυτη την στιγμη ειναι στο 6ο ετος στην ιατρικη και παει για νευροχειρουργος κατι φυσικα που το ηξερε οτι το ηθελε απο πολυ μικρη ηλικια πρεπει ομως να ασχοληθης ουσιαστικα με το παιδι γτ η ελλαδα τρωει τα παιδια της εως γνωστων οποτε κανε τις ερευνες σου και προχωρα και φυσικα αρχισε με το να μετρισετε τον IQ του παιδιου καλημερα!!!

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς τον ίδιο προβληματισμό έχω με την κόρη μου που είναι τώρα 19 μηνών. Κάνει σχεδόν τα ίδια πράγματα με τον δικό σου γιο.Δεν έχω αναφερθεί σε κανένα για το θέμα γιατί πρώτον δεν θέλω να με θεωρήσουν ψώνιο και 2ον γιατί δεν θέλω το παιδί να αντιληφθεί την διαφορετικότητα του. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή προσπαθούσα να της μάθω πράγματα. Μετά τους 14 μήνες, όμως, που άρχισε να μιλάει και όλοι μείναμε εμβρόντητοι από το πως εκφραζόταν και πως αντιλαμβανόταν τον κόσμο ώστε αποφασίσαμε να μην της μαθαίνουμε με το ζόρι. Αυτή τη στιγμή ανοίγει παραμύθια πηγαίνει σε τυχαίες σελίδες και ξέρει τι λέει η κάθε σελίδα που βλέπει. Φαντάζομαι βέβαια φωτογραφικά. ϊσως να έχει παίξει ρόλο και το ότι τα πεθερικά μου είναι παιδαγωγοί οπότε ξέρουν πως να αντιμετωπίσουν ένα παιδί και πως το παιχνίδι να γίνει εκπαιδευτικό. Πάντως με την εξέλιξη της όταν πάει σχολείο έχω κι εγώ ένα άγχος μήπως βαριέται. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει υποδομή για χαρισματικά παιδιά. Έχω ανιψιό που διεγνωσμένα επιστημονικά είχε υψηλότατο δείκτη νοημοσύνης και δεν υπήρχε υποδομή ούτε στην Αθήνα. Το παιδί αυτό πάεισχοελίο και απλά βαριέται. Με συνομηλίκους του δε είναι αδύνατο να κάνει παρέα.Έχει μόνιμα μια μελαγχολία στο βλέμμα. Τώρα είναι 13 χρονών και σε ηλικία 3 ετών διάβαζε εφημερίδα...Επειδή, λοιπόν, έχω αυτό το παράδειγμα χαίρομαι αν το παιδί μου έχει υψηλό δείκτη νοημοσύνης, σε καμία περίπτωση όμως δεν θέλω να δω αυτή τη μελαγχολία αργότερα στο βλέμμα του. Οπότε προτιμώ να μην υπερτονίζουμε εμείς η οικογένειά του αυτό τοτυχόν χάρισμα, αν και ήδη ο περίγυρος έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται και να σχολιάζει αυτή την πρόοδο. Και σαφλως θεωρώ ότι η προβολή τέτοιων παιδιών μάλλον αρνητική επίτπωση έχει στον ψυχισμό τους, πέρα απο το χάζι η΄το θαυμασμό που προκαλεί στους γύρω. Θυμάμαι ότι τον ανηψιό μου όταν το είπαν τότε στον παιδίατροτους είχε συμβουλέυσει να μην του δείχνουν με το ζόρι νέα πράγματα, να τον αφήσουν να μαθαίνει μόνος του. Η δική μου παιδίατρος μου είπε ότι η κόρη μου είναι μικρή ακόμη για να έχουμε αντίληψη, σαφώς η πρόδος της είναι πάνω από την ηλικία της, αλλά θα το δούμε τον επόμενο χρόνο.

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 1 month later...

Επειδη είμαι παιδαγωγός (δασκαλα) θέλω να κανω καποιες συστάσεις στη μητερα που ξεκίνησε το θέμα αλλα και σε οποια μητερα εχει ενα παιδακι χαρισματικό.

Δωστε τους βιβλία πολλά, παιδικά, με εικόνες και γραμματα, αφήστε τα παιδακια μονα τους να τα ανοίγουν και να τα ξεφυλλίζουν, οποτε μπορείτε διαβαστε τους αυτά τα βιβλία. 2-3 δεν φτάνουν, αυτό θα το κανετε και αργότερα που θα πανε σχολείο, παντα οι βιβλιοθηκες αυτών των παιδιών πρεπει να ειναι γεμάτες.

 

 

Να τα χαίρεστε τα αγγελούδια σας!

 

 

ΥΓ. Κι εγω διαβαζα από 3 χρονων εφημερίδα και ειδα τον τιτλο κ έλεγε ΒΙΑΣΜΟΣ. Οποτε φωναζω τη μαμα μου κ της λέω μαμα τι θα πει βιασμός? κόκαλο η μαμα!

 

Και στην πρωτη δημοτικού την πρωτη μερα τα αλλα παιδακια επαιρναν χαρτάκια απο τσίχλες απο κατω και ερχόταν να τους τα διαβάσω.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...