Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

βρεφική οδοντοφυϊα

Recommended Posts

Και εμεις απο 2 1/2 μηνων σαλακια...και βγαλαμε το πρωτο 5μιση μηνων...Τωρα εχουμε γκριμνια για το δευτερο με διαφορα 15 ημερων.

Αλοιφη Mundisal και εγω εδωσα ντεπον γιατι στο πρωτο δοντακι δεν κοιμοταν ολο το βραδυ......Εκλαιγε και ουρλιαζε.

Να ρωτησω και κατι αλλο?? Εμετο εκανα τα δικα σας?? Γιατι ο δικος μου εκτος του οτι δεν τρωει βγαζει και πολλεςς γουλιτσες.....Ειναι βεβαια λαιμαργος αλλα βγαζει αρκετα.

ΓΟΠ δεν εχουμε....

Αχ υπομονη...βοηθησε επισης ενα κρικακι με ,μαλακες τριχουλες που εχει (ειναι πλαστικες λεπτες τριχουλες που κανουν μασαζακι.....Ειναι σαν θηκη μπαινει εκει μεσα το σημειο της οδοντοστοιχιας και κανουν μασαζακι τα ουλα οι τριχουλες.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 89
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μήπως να δοκιμάσετε τα "κολιεδάκια από κεχριμπάρι" που τα φοράνε τα μωράκια (δεν τα βάζουνε στο στόμα, απλά τα φοράνε) και βοηθάνε πολύ με τα πονάκια των δοντιών

Θεραπευτικές ιδιότητες του Κεχριμπαριού

Λέγεται ότι βοηθά το σώμα να θεραπευτεί μόνο του.

Ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο.

Κάνει καλό στα καρδιακά προβλήματα.

Ανακουφίζει από τον πόνο των νέων δοντιών στα μωρά.

Το κεχριμπάρι χρησιμοποιείται κατά της αρθρίτιδας

εμείς με αυτά νομίζω περάσαμε τα νέα δοντάκια χωρίς να τα καταλάβουμε. και τώρα συνεχίζουμε και τα φοράμε και οι ιώσεις.... μακρυά!!!!!

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

• 4 εβδομάδες μετά...
Ellemphriem εισαι πολυ πολυ τυχερη που το παιδακι σου περνάει ετσι ανωδυνα την οδονοφυια!!!!!!!!!!! εμεις τελικα δεν ειχαμε ουρολοιμωξη ουτε τιποτε αλλο (ευτυχως!!!! ΑΑΑ, αγορακι εχω) και συνεχιζουμε ακαθεκτα..... βγαλαμε και το τριτο, το πανω αριστερα!!!!

Να σας ζησουν πρωτα απ'ολα τα μωρακια σας ! ο μπεμπης μου ειναι 4 μηνων , και απο 2 1/5 μηνων , τρεχουν τα σαλια του , και βαζει ολη τη γροθια μεσα στο στομα ! Τωρα που διαβασα οσα εχετε γραψει , να περιμενω και εγω κανα δοντι μαλλον ! Εχει γκρινια,ποναει ο καημενος μαλλον , δεν καταλαινει ομως να βαλει αυτα που του δινω για να ανακουφιστει . Του τα εχω παρει ολα , μηλα, αρκουδους , αυτα που βαζεις στο ψυγειο . Αλλα απ'ολα προτιμαει τα χερια του ! Και βασικα , μια απορια εχω , και ρωτησα και τον γιατρο σημερα , αλλα δεν τον ανησυχησε . Μηπως κανει ζημια στο στομα του ???

δηλαδη να παραμορφωσει την στοματικη του κοιλοτητα ??? Ή ακομα χειροτερα , να βγουνε στραβα τα δοντια ??? αλλα μαλλον χαζομαρα θα λεω . εσεις τι λετε ?

:lol: smile !!!

ταλαίπωρες μανούλες (και πατερούληδες) που βρίσκεστε και εσείς στην φάση οδοντοφυίας, καλησπέρα, κουράγια και καλή σαρακοστή να έχουμε... Εμείς (7 μηνών και κάτι) έχουμε 2 μέρες τώρα με α π ι σ τ ε υ τ η γκρίνια, κλάμματα με τις ώρες, κοκκινίλες στα μαγουλάκια και λίγο γύρω από το στόμα, δάγκωμα χεριού, απώλεια όρεξης και λίγα δέκατα ανά διαστήματα οπότε φαντάζομαι ότι όλα είναι από τα πρώτα μας δοντάκια που ασπρίζουν τα ουλάκια μας αυτες τις μέρες. Μήπως ξέρετε πόσο κρατάει αυτή η φάση του έντονου πόνου μέχρι να βγει το δοντάκι να ηρεμίσουμε? (έχουμε προγραμματισει και ταξιδι -τώρα βρήκαμε και εμείς?!) Επίσης, ξέρει κανείς ανά πόσο διάστημα μπορώ να της δίνω ντεπόν (της έχω δώσει 2 φορές σύνολο) και αν αυτά τα τζελ που κυκλοφορούν είναι αποτελεσματικά?

Διαφημίσεις

ταλαίπωρες μανούλες (και πατερούληδες) που βρίσκεστε και εσείς στην φάση οδοντοφυίας, καλησπέρα, κουράγια και καλή σαρακοστή να έχουμε... Εμείς (7 μηνών και κάτι) έχουμε 2 μέρες τώρα με α π ι σ τ ε υ τ η γκρίνια, κλάμματα με τις ώρες, κοκκινίλες στα μαγουλάκια και λίγο γύρω από το στόμα, δάγκωμα χεριού, απώλεια όρεξης και λίγα δέκατα ανά διαστήματα οπότε φαντάζομαι ότι όλα είναι από τα πρώτα μας δοντάκια που ασπρίζουν τα ουλάκια μας αυτες τις μέρες. Μήπως ξέρετε πόσο κρατάει αυτή η φάση του έντονου πόνου μέχρι να βγει το δοντάκι να ηρεμίσουμε? (έχουμε προγραμματισει και ταξιδι -τώρα βρήκαμε και εμείς?!) Επίσης, ξέρει κανείς ανά πόσο διάστημα μπορώ να της δίνω ντεπόν (της έχω δώσει 2 φορές σύνολο) και αν αυτά τα τζελ που κυκλοφορούν είναι αποτελεσματικά?

Εμάς η "διαδικασία" να σκάσουν τα πρώτα δόντια κράτησε περίπου 15 ημέρες.Εμείς είχαμε μεγαλύτερο πρόβλημα το βράδυ.Ξύπναγε περίπου ανα δύο ώρες.10 ημέρες έκανε να σκάσει το πρώτο, ηρέμησε σχετικά 2 ημέρες και μετά έσκασε το δεύτερο (το δύο κάτω εννοώ).Μετά που φανηκαν οι ακρούλες πάντως χρειάστηκε ακόμη δύο, τρεις ημέρες να ηρεμήσει.Το ντεπόν να το δίνεις το βράδυ για να κοιμάται ηρεμότερα η ψυχούλα, εγώ στις 15 ημέρες έδωσα τέσσερεις φορές, τις μέρες που ΄καταλάβαινα ότι πονάει πολύ.Από τζελ εμείς χρησιμοποιούμε Bexident bebe.Έχω ακούσει ότι δεν είναι πολύ αποτελεσματικές, την δικιά μου πάντως την ηρεμούσε λίγο.Εγώ, αφού μου έδωσε το οκ η παιδίατρος την χρησιμοποιούσα και για ψυχολογικούς λόγους (δικούς μου βεβαίως):νοιώθείς ότι κάτι προσπαθείς να κάνεις βρε παιδί μου, δεν κάθεσαι άπραγος ενώ το παιδί υποφέρει.Καλό κουράγιο!

nCE2p3.png

Όποιος προτιμά την ασφάλεια έναντι της ελευθερίας δεν του αξίζει να έχει τίποτα από τα δύο

Η μεγάλη μου κόρη (που κοντεύει τα τρία) έτρωγε τις μπουνιές της, τα σεντόνια της και ό,τι άλλο μπορούσε να πιάσει από τον τρίτο μήνα. Δόντια όμως έβγαλε στο 12ο μήνα... Οπότε καλή υπομονή :? -μπορεί να έχετε πολύ κουπί ακόμα!

Η μεγάλη μου κόρη (που κοντεύει τα τρία) έτρωγε τις μπουνιές της, τα σεντόνια της και ό,τι άλλο μπορούσε να πιάσει από τον τρίτο μήνα. Δόντια όμως έβγαλε στο 12ο μήνα... Οπότε καλή υπομονή :? -μπορεί να έχετε πολύ κουπί ακόμα!

Σοφία πώς ήταν όταν τα έβγαζε? Υπέφερε πολύ? Λένε ότι όσο μεγαλύτερα είναι τα παιδιά τόσο δυσκολότερα βγαίνουν. Πολύ περισσότερη γκρίνια και συμπτώματα. Ο άντρας μου και τα αδέρφια του τα έβγαλαν κοντά στο χρόνο και μάλλον κι ο μπέμπης μου έχει πάρει από εκεί... Φοβάμαι μη μαρτυρήσει το πουλάκι μου...

Ξέρει κανένας άλλος αν ισχύει αυτό?

Μήπως να δοκιμάσετε τα "κολιεδάκια από κεχριμπάρι" που τα φοράνε τα μωράκια (δεν τα βάζουνε στο στόμα, απλά τα φοράνε) και βοηθάνε πολύ με τα πονάκια των δοντιών

Θεραπευτικές ιδιότητες του Κεχριμπαριού

Λέγεται ότι βοηθά το σώμα να θεραπευτεί μόνο του.

Ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο.

Κάνει καλό στα καρδιακά προβλήματα.

Ανακουφίζει από τον πόνο των νέων δοντιών στα μωρά.

Το κεχριμπάρι χρησιμοποιείται κατά της αρθρίτιδας

εμείς με αυτά νομίζω περάσαμε τα νέα δοντάκια χωρίς να τα καταλάβουμε. και τώρα συνεχίζουμε και τα φοράμε και οι ιώσεις.... μακρυά!!!!!

που τα βρισκουμε αυτα και πως ειναι πρωτη φορα τα ακουω;;;;

Διαφημίσεις

Καλησπέρα mikio και γεια σε όλους!

Δεν μπορώ να πω ότι είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα πέρα από τα απίστευτα σάλια και το σύνδρομο "φέρτε ό,τι βρείτε να το βάλω στο στόμα μου"! Λίγη γκρινίτσα παραπάνω για μια-δυο μέρες και τσουπ! νάτο το δοντάκι! Ελπίζω έτσι να γίνει και με τον μικρούλη μου που είναι σχεδόν 10 μηνών και -φυσικά- ακόμα φαφούτης!

Καλησπέρα! Εμείς βγάλαμε τα πρώτα 2 δοντάκια πεντέμισι μηνών. Τρελά σάλια και φαγούρα!!!

Έτρωγε τα πάντα με μανία!!! Βέβαια μόλις έσκασαν μου ψιλοαρώστησε με μιξούλες και βηχαλάκι που δυστυχώς οδήγησε σε βρογχιολίτιδα!!! Ο παιδίατρος μου είπε οτι όταν τα μωρά βγάζουν δόντια το ανοσοποιητικό τους είναι πολύ ευαίσθητο και κολλούν εύκολα ιωσούλες!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΖΟ, ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΤΕ, ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΠΙΚΡΟΤΩ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΥΤΗ. ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ, ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΜΠΗ ΜΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΓΚΡΙΝΙΑ, ΞΥΠΝΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ, ΑΦΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΜΑΣ, ΠΗΡΑ ΤHN ΑΛΟΙΦΗ MUNDISAL, Η ΟΠΟΙΑ ΑΛΟΙΦΗ ΑΝ ΤΗΝ ΜΥΡΙΣΕΤΕ, ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΥΡΩΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΥΖΟ, ΕΝΩ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛΗ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΑΣ ΟΥΖΑΚΙ ΕΙΤΕ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΛΟΙΦΗ, ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΜΠΕΚΡΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ. ΕΠΙΣΗΣ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ, ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ, ΟΤΙ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΕΙΠΕ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΗΣΥΧΑΖΕΙ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΛΟΙΦΗ, ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ DEPON. ΚΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΄΄ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΄΄, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΔΟΝΤΑΚΙΑ ΤΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΜΑΣ.

exw ena mpempako 7.5 mhnwn xtes eida oti paei na skasei to prwto dontaki tou.gkrinia den exei alla kanei emeto...lete na einai apo to dontaki tou;;;;gia bradyou edwsa ligo xamomhli kai afou perase ena 2wro tou eftiaxa ena gala araiwmeno se sxesh me thn kanonikh dosh na hremhsei to stomaxaki tou.oso gia ta oula bazw mundisal.

Να ρωτήσω κάτι σχετικό με το θέμα, εάν τυχόν κάποιος το γνωρίζε. Υπάρχει στην Αγγλία ένα "φάρμακο" για τον πόνο της οδοντοφυίας, το οποίο λέγεται teetha. Τη λέξη φάρμακο τη βάζω σε εισαγωγικά γιατί πρόκειται για σκεύασμα φυτικό με βάση το χαμομήλι. Δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα, αλλά μου το σύστησε η παιδίατρος που το έχει ακούσει από άλλη μαμά.

Το έχετε ακούσει? Ξέρετε εάν κάνει ΄κάτι?

Διαφημίσεις

shmera o mpemphs mou ekane pali emeto to prwi.ton afhsa na hremhsei to stomaxaki tou kai meta apo 4 wres tou edwsa araiwmeno gala.to apogeuma eida oti paei siga siga na skasei muth kai to allo dontaki tou.auto pou me problhmatizei einai basika to fai tou.na synexisw kanonika to faghto h' mono gala;;

και εμένα ο μικρός έβγαλες το 1ο δόντι γύρω στον 4ο (του πήρε και λίγες μέρες παραπάνω), και αυτές τις μέρες βγάλαμε και άλλο δοντάκι..με απίστευτη γκρίνια όμως....

ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΟΡΑΚΙΑ Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 4ΜΗΝΟΝ ΕΧΕΙ 2 ΕΒΔΟΜΑΔ ΣΑΛΙΑ ΓΚΡΙΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΠΡΙΣΜ ΟΥΛΑ

• 4 months later...

Έχουμε εδώ και 2 περίπου εβδομάδες ανησυχία, σάλια, το χέρι και δάχτυλα στο στόμα με έκφραση ενόχλησης κ.λπ. Είμαστε 3 μηνών και 2 εβδομάδων.

Τις τελευταίες 3 μέρες η ανησυχία έχει κορυφωθεί. Δεν κοιμάται το μεσημέρι (ενώ κοιμόταν π.χ. 3-5 ή 4-6). Κοιμάται μόνο 2 ή 3 μισάωρα κατά τη διάρκεια της μέρας (πριν το μεσημέρι) με αποτέλεσμα να είναι με απίστευτα νεύρα απ' το μεσημέρι και μετά. Παρόλο ξυπνάει και πολύ νωρίς το πρωί. Δεν ευχαριστιέται παιχνίδι, ακόμη και στην αγκαλιά πάει να χαλαρώσει και τινάζεται με γκρίνια, δε θέλει κάποιες φορές να ακούει ούτε τη φωνή μου όταν πάω να της τραγουδήσω!!! (που συνήθως το κάναμε ως τώρα και χαλάρωνε, την έπαιρνε ο ύπνος). Απ' το μεσημέρι και μετά γκρινιάζει από αυπνία αλλά σαν να φοβάται να κοιμηθεί (φοβάται τον πόνο της οδοντοφυίας?)

Υπάρχει περίπτωση να ετοιμάζεται δόντι?

Αυτό που δεν έχω καταλάβει με την οδοντοφυία είναι: η ανησυχία και όλα αυτά είναι έτσι κάθε μέρα μέχρι να βγάλει δόντι /α επί μήνες δηλαδή καθημερινώς ή κάποιο διάστημα ώσπου να βγει (αυτό που τελοσπάντων ετοιμάζεται να βγει) μετά χαλαρώνει πάλι το παιδί για κάποιο καιρό κι έπειτα πάλι για το επόμενο δόντι κ.ο.κ. Γιατί έτσι οπως το βλέπω ή θα πρέπει να βγει δόντι ή αν είναι μ' αυτά που διαβάζω, να βγει δόντι τον 8ο μήνα και το παιδί να γκρινιάζει έτσι μέχρι τότε κάθε μέρα....."τη βάψαμε".

Τις τελευταίες μέρες είμαστε σχεδόν όπως στη φάση του νεογέννητου: αγκαλιά και κόντρα αγκαλιά και κλάμα. Το βράδυ κοιμάται τις πρώτες 4 ώρες περίπου ήρεμα (π.χ από 9 που συνήθως κοιμάται μέχρι 12 ή 1 τη νύχτα), μετά ξυπνάει για θηλασμούς αλλά και από ενόχληση στα ούλα (βάζει δάχτυλα - χέρια στα ούλα). Ουσιαστικά είναι σαν να είμαστε ξυπνητοί όλη τη νύχτα εκτός από κανένα 3ωρο συνεχόμενο, μετά με διαλείματα για 5λεπτο ύπνο...Σήμερα ξύπνησε απ' τις 4 τη νύχτα με ενόχληση στα ούλα, την παρηγορούσα στο κρεβάτι μας, έφαγε και τελικά στις 7 με κλάμα "δήλωσε" ότι σηκωνόμαστε. Αναρωτιέμαι, δε νυστάζει???

Δεν προλαβαίνω φυσικά να κάνω τίποτα κατά τη διάρκεια της ημέρας (δουλειές απλές όπως να μαγειρέψω για να φάμε, μία σκούπα, ένα σίδερο τα ρούχα της έστω!) παρά μόνο αυτά τα 2-3 μισάωρα που κοιμάται κατά τη διάρκεια της ημέρας (μετα από 1 ώρα παρηγοριά, νανούρισμα κι αγκαλιές) και κανένα 10λεπτο 20λεπτο ενδιάμεσα που κάθεται στο ρηλάξ και έχει διάθεση για παιχνίδι...οπότε τότε για να τη χαρώ κι εγώ δεν κάνω δουλειές αλλά παίζω μαζί της. Οι μόνες ώρες που "έχω" είναι οι τρεις ώρες το βράδυ απ' της 9 εώς της 12 που θα πέσω κι εγώ για ύπνο εξαντλημένη.

Γι' αυτό ρωτάω: αυτο θα είναι καθημερινό??? Ή απλώς μια φάση ημερών? ή κάνω εγώ κάτι λάθος?

Αχ κι εμεις παιδευόμαστε με τα προεόρτια αλλά τίποτα ακόμα....έχουμε δρόμο μάλλον!!!

Κορίτσια μου έχει κάνει 3 φορες εμετό από το χέρι στο στόμα..τί να κάνω??? Της πήρα και τα ειδικά που τα βάζεις στο ψυγείο (τους δακτύλιους) αλλα πρέπει να της το κρατάς και μόλις το αφήνει πιάνει το χέρι!!!!!

Stap καλημερα! Τα ιδια τα εχω περασει κι εγω με την κορη μου και σε πολυ χειροτερο βαθμο.. :? Πιστεψε με, ακομα και για "χοντρο" πηγαιναμε μαζι αγκαλια.. Κι ελεγα τοτε, ακομα κι εκει που μεχρι κι ο Βασιλιας παει μονος του, εγω εχω συνοδεια.. Μπορει να ακουγεται αστειο τωρα, αλλα πραγματικα δεν ειναι... Μερα - νυχτα στα χερια και η εξαντληση στο φουλ.... Χωρις να θελω να σε απογοητευσω, εμεις αυτο το ειχαμε σερι απο 2.5 μηνων μεχρι τους 7 που εσκασε το 1ο δοντι.. (Μην πηδηχτεις απ' το παραθυρο, σου εχω και καλα νεα! :mrgreen:) Το κακο λοιπον ηταν πως για 4.5 μηνες ζουσαμε την κατασταση που περιγραφεις. Το καλο ειναι πως αφου εσκασε το πρωτο, ηρεμησε καπως και μετα γκρινιαζε μεχρι να σκασει μυτη καποιο απο τα υπολοιπα. Μολις εβγαινε η μυτουλα, σταματαγε "μαγικα" και ξανααρχιζε στο επομενο και ουτω καθεξης... Οπλισου με πολλη υπομονη γιατι αυτη η περιοδος της ζωης σας ειναι πολυ ευαισθητη. Βεβαια υπαρχει και το ενδεχομενο η δικια σου να ηρεμησει και να μη σας παρει τοσο διαστημα! Το καθε παιδακι αντιδρα εντελως διαφορετικα, εγω απλα σου λεω τι εκανε η δικια μου! ;)

Kounelitsa κανει εμετο επειδη την αηδιαζει η "γευση" των χεριων ή επειδη βαζει τοσο βαθια το χερι που αναγκαστικα αναγουλιαζει και μετα ερχεται ο εμετος?

Αν ισχυει το πρωτο, δεν μπορεις να κανεις και πολλα πραγματα, αλλα αν ισχυει το 2ο πιστευω αν εισαι ολη την ωρα απο πανω και τραβας το χερακι προς τα εξω οποτε βλεπεις πως το εχει βαλει πολυ βαθια, τοτε δεν θα ξανακανει εμετο! :)

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

αλλα αν ισχυει το 2ο πιστευω αν εισαι ολη την ωρα απο πανω και τραβας το χερακι προς τα εξω οποτε βλεπεις πως το εχει βαλει πολυ βαθια, τοτε δεν θα ξανακανει εμετο! :)

Ολη μέρα και όλη νύχτα έιμαι από πάνω της και βγάζω το χεράκι από το στόμα!!!!! Δε νομίζω ομως ότι είναι και αυτό λύση!! Θα ρωτήσω τη γιατρό για καμια αλοιφούλα:D

Ολη μέρα και όλη νύχτα έιμαι από πάνω της και βγάζω το χεράκι από το στόμα!!!!! Δε νομίζω ομως ότι είναι και αυτό λύση!! Θα ρωτήσω τη γιατρό για καμια αλοιφούλα:D

:oops::oops: Συγγνωμη, δεν καταλαβα πως εχεις κουραστει απο ολο αυτο (που ειναι πολυ λογικο), και γι' αυτο προτεινα να εισαι stand by ολη την ωρα...:oops::oops:

Εμας παντως ο παιδιατρος μας ειχε πει οταν η κατασταση φτανει στο αμην να της βαζουμε λιγη αλοιφη mundisal. Ειναι μια κρεμα σε ροζ σωληναριο που μυριζει ουζο:!: και με αυτη κανεις μασαζ στα ουλακια. Εμεις τη βαζαμε και στο ψυγειο για να ειναι δροσερη και να ανακουφιζεται περισσοτερο αλλα εν τελει δεν τη χρησιμοποιησα γιατι φοβομουν μην γλυψει τα ουλα της και την καταπιει.

Επισης οταν γκρινιαζε πανω απο 2 ωρες non stop, της εδινα λιγο depon.

Ελπιζω τωρα να βοηθησα!:D

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Χωρις να θελω να σε απογοητευσω, εμεις αυτο το ειχαμε σερι απο 2.5 μηνων μεχρι τους 7 που εσκασε το 1ο δοντι.. (Μην πηδηχτεις απ' το παραθυρο, σου εχω και καλα νεα! :mrgreen:)

:shock::shock: ...έχουμε μέλλον δηλαδή!

Φαίη ευχαριστώ για την απάντηση....λίγο κουράγιο χρειαζόμαστε για όσα δεν περάσαμε ακόμη οι νέοι γονείς! ...αλλά τι τραβάνε κι αυτά τα καυμένα!

Σήμερα, βέβαια, κατάλαβε ότι η μαμά κουράστηκε. Κοιμήθηκε πολύ καλά (με αρκετά ξυπνήματα για θηλασμό) αλλά σηκωθήκαμε 8.30!!!! Ξεκουράστηκα, ευτυχώς είχα την εντύπωση ότι θα ήταν κάθε μέρα έτσι, ήμουν έτοιμη να καταρρεύσω...αλλά τελικά υπάρχουν και κάποιες καλές μέρες!

Εξακολουθεί βέβαια να φαγουρίζεται και να έχει ενόχληση (χέρι στα ούλα) αλλά έχει καλύτερη διάθεση. Επισης, χθες κατάφερε να κοιμηθεί 2 ωρίτσες το μεσημέρι (θα μου πείτε λογικό αφού ξυπνήσαμε απ' τις 4 τα χαράματα...).

Κουνελίτσα να σου ζήσει το μωράκι σου! Θυμάμαι που ήμασταν ακριβώς στην ίδια μέρα κύησης! (γέννησα 26 Απριλίου)

Η δική μου τους κρίκους δεν τους θέλει σχεδόν καθόλου (της Nuk ένα σκληρό κι ένα μαλακό που μπαίνει ψυγείο). Της αρέσει αρκετά η Sophie η καμηλοπάρδαλη (που προς το παρόν δαγκώνει τα οπίσθιά της:D) και μια "αλυσίδα" δαγκωτήρι της Nuby (απ' την οποία δαγκώνουμε το μπλε με τις "φουσκαλίτσες" - προσπαθεί και κάποιες φορές καταφέρνει και το κρατάει μόνη της στο στόμα για λίγη ώρα και με τα δύο χέρια).

http://www.sophielagirafe.co.uk/

http://www.nuby.com/en/nuby/teethers-toys/478

:oops::oops: Συγγνωμη, δεν καταλαβα πως εχεις κουραστει απο ολο αυτο (που ειναι πολυ λογικο), και γι' αυτο προτεινα να εισαι stand by ολη την ωρα...:oops::oops:

Εμας παντως ο παιδιατρος μας ειχε πει οταν η κατασταση φτανει στο αμην να της βαζουμε λιγη αλοιφη mundisal. Ειναι μια κρεμα σε ροζ σωληναριο που μυριζει ουζο:!: και με αυτη κανεις μασαζ στα ουλακια. Εμεις τη βαζαμε και στο ψυγειο για να ειναι δροσερη και να ανακουφιζεται περισσοτερο αλλα εν τελει δεν τη χρησιμοποιησα γιατι φοβομουν μην γλυψει τα ουλα της και την καταπιει.

Επισης οταν γκρινιαζε πανω απο 2 ωρες non stop, της εδινα λιγο depon.

Ελπιζω τωρα να βοηθησα!:D

Βοήθησες και πολύ!! Ευχαριστω για την απάντηση:D:D:D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...