Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

βρεφική οδοντοφυϊα

Recommended Posts

Βρε κοριτσια και εμεις υποφερουμε πολυ απο δοντακια. Ειμαστε στη φαση που πανε να βγουν τα 2 κατω (μαζι νομιζω). Το λυπαμαι το καημενο...δειχνει να υποφερει......:(

Ειναι τωρα 2-3 εβδομαδες που τα συμπτωματα ειναι ΠΟΛΥ εντονα, οχι απλα γκρινιαζει, στριγγλιζει με ολη τη δυναμη σε σημειο που βραχνιασε (!!) αλλα δοντακια πουθενα. Πλενω καλα το χερι μου και προσπαθω να της κανω απαλο μασαζακι καθε μερα και βλεπω το ουλακι πιο πρισμενο απο την προηγουμενη, χθες εμφανιστηκαν 2 κοκκινες γραμμουλες. Η εμπειρια σας σας λεει οτι ειμαστε κοντα ή το καθε μωρακι κι απανω του??!! Πως θα καταλαβω οτι ειμαστε κοντα στο να ξεμυτισει?Οταν ξεμυτισει αραγε φαινεται?

βασικά κι εμάς από 4 μηνών παιδευόταν αλλά το πρώτο το έβγαλε 8 μηνών.

Δε θέλω να σε τρομάξω, γιατί εσάς φαίνονται δυνατά τα "συμπτώματα'.

Εμάς πρίν βγάλει το δόντι στρίγγλιζε όπως λες μες τον ύπνο του, ξυπνούσε και έκλαιγε σπαρακτικά. Σάλια δεν είχε.

Εκανε μπάχαλο το πρόγραμμα του, πχ κάποια μεσημέρια δεν κοιμόταν, κάποια βράδυα δεν κοιμόταν καθόλου, κάποια γεύματα τα έχανε τελείως, άλλες μέρες έκανε τα αντίθετα, κοιμόταν πολύ, έτρωγε πολύ.

Εκεί λοιπόν που είχαμε χάσει τη μπάλα και απορούσαμε τί έχει το παιδί, να σου το πρώτο δοντάκι!

Μετά από λίγες μέρες άρχισε να επανέρχεται και στο πρόγραμμα του, αλλά τώρα νομίζω πάμε για το δεύτερο...:D

Α την παραμονή πρίν δούμε το δόντι (το οποίο θα το νιώσεις με το δάχτυλο σου ενώ του κάνεις μασαζ)

είχε γκρίνια 24 ώρες το 24 ώρο, ίσως όχι μόνο την παραμονή, αλλά πάθαμε μπλακ αουτ από την κούραση και δε θυμόμαστε χαχαχαχχα

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 89
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• sassy

sassy 4 δημοσιεύσεις

• ster

ster 4 δημοσιεύσεις

• *Marou*

*Marou* 4 δημοσιεύσεις

• xena

xena 3 δημοσιεύσεις

Εμείς ξενυχτάμε πάλι... Δεν αντέχω άλλο. Τα νεύρα μου, μέρα νύχτα ξύπνια. Κλαίει συνέχεια, έχει υπερένταση μία γελάει μία κλαίει χαμός!!! Χθές στις 3 τα ξημερώματ εγώ έπινα καφέ και η μπέμπα έπαιζε στο πάτωμα!!! Πότε θα βγούν τα άτιμα???

Εμείς ξενυχτάμε πάλι... Δεν αντέχω άλλο. Τα νεύρα μου, μέρα νύχτα ξύπνια. Κλαίει συνέχεια, έχει υπερένταση μία γελάει μία κλαίει χαμός!!! Χθές στις 3 τα ξημερώματ εγώ έπινα καφέ και η μπέμπα έπαιζε στο πάτωμα!!! Πότε θα βγούν τα άτιμα???

πρίν είχε κάποιο πρόγραμμα? Είσαι σίγουρη πως είναι από τα δοντια αυτό?

Μπορεί απλά να έχει κάνει τη νύχτα μέρα. Κι γω ξενυχτάω, μόνη! Πανέξυπνη είμαι. Πάω να πέσω. Αν είναι από τα δύσκολα βράδυα θα ξυπνήσει για γάλα...

κι ο μπαμπάς γαλατάς λείπει...

Καλό ξημέρωμα, εύχομαι να κοιμηθείτε σύντομα!

Δώσε και λίγο ντεπόν να δείς.

Πόσο είστε?

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

εμας καθε βραδυ 1-3 κλαιει παρα πολυ, δεν αντεχω αλλο στις 6 σηκωνομαι για δουλεια. Εχουν βγει 2 κατω, 2 πανω και ερχονται αλλα 2 λετε να ειναι απο αυτο? ειναι μαρτυριο

καλημερα στις ξενυχτισμενες μανουλες......Ειναι οντως μαρτυριο τα δοντακια, πανω απο ολα για τα μωρα..αλλα και για εμας..

Δηλαδη αυτο θα ζουμε μανα και κορη 2-3 χρονακια μεχρι να βγουνε ολα????

:shock::shock::shock:

Ifk7p3.png

Διαφημίσεις

Εμας που ειναι 5 μηνων μονο το προχθεσινο βραδυ αντι για 11 το βραδυ κοιμηθηκε 2!!!Ετρωγε κυριολεκτικα τα χερια της---δοκιμασαμε κ γαλα μηπως πειναει...τιποτα!!!Μια εκλαιγε -μια μας μιλαγε....Εχουμε γενικα εντονη σιελορροια κ βαζουμε χερακια ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο στομα...βεβαια η γιατρος μας ειπε οτι αυτο δεν ειναι μονο λογο της οδοντοφυιας αλλα κ οτι αρχιζει κ εξερευνα τα χερια της κ τα διαφορα αντικειμενα!!Τα μεσημερια αλλοτε κοιμαται φουλ αλλοτε ξυπνα που κ που...ειμαστε ετοιμες για δοντια μας ειπε η γιατρος....ελπιζω να τα περασει ετσι κ να μην χρειαζεται να ξενυχτησουμε το βραδυ γιατι να μην τη ματιασω, κοιμαται σερι τα βραδια απο 2,5 μηνων περιπου...τουλαχιστον να ξυπνησει ενδιαμεσα 1 ή 2 βραδια τη βδομαδα...προμηθευτηκα κ κρεμα για τα ουλα...για να δουμε!!!υγ¨: να πω οτι ενοχλησεις οδοντοφυιας εχουμε απο 3 μηνων κ ολοι μου ελεγαν ποσο νωρις ειναι κ οτι κανω λαθος...μεχρι που πηγαμε κ στη γιατρο κ μας το επιβεβαιωσε!!

Κι εμας που την ειδε σημερα, μας προτεινε ντεπον, αφου ειπε οτι ειναι θεμα ημερων να δουμε το δοντακι. Ομως μας ειπε οτι οι κρεμουλες δεν κανουν τιποτα και ειναι "πεταμενα λεφτα", ισχυει???? Ανακουφιζονται καθολου τα μωρακια?Παρολα αυτα σκεφτομαι να παρω για να δοκιμασω της frezyderm. Επισης εχει καποια μανουλα χρησιμοποιήσει ομοιοπαθητικα??Chamimila λεγεται νομιζω....

Επισης γνωριζετε κατι για το κολιε απο κεχριμπαρι? (Ειμαι πολυ επιφυλακτικη οταν κατι που μου προτεινεται ειναι μη επιστημονικα τεκμηριωμενο, ομως αυτο ισως εχει καποια βαση)

http://www.jenny.gr/kehribari-kata-tou-brefikou-ponodontou/

Ifk7p3.png

Κοριτσια γεια κ απο μενα...παλι!!!Επανερχομαι με θεμα την οδοντοφυια...η μπεμπα μας ειναι 5 μηνων...απο τον 3ο μηνα εχει ενοχλησεις με τα δοντια....3 Δεκεμβρη πηγαμε στη γιατρο κ μας επιβεβαιωσε οτι τα ανω ουλα ειναι πολυ πρησμενα κ ετοιμαζονται....μεχρι χτες ολα ηταν καλα...οκ βαζει χερακια στο στομα, εχει σιελορροια κ ψιλομπουκωματα στη μυτη---δεν ειναι κρυωνα, βαζουμε φουλ ορους---χτες το βραδυ ομως την επιασαν φρικιαστικοι πονοι...εφαγε 11μιση το βραδυ κ αντι μετα να κοιμηθει μας ξενυχτησε ως τις 2!!! τα ξημερωματα---κατι που δεν ειχε κανει ποτε,,κοιμαται ολο το βραδυ της....της διναμε μασουλητηρια ειδικα για τα δοντια κ τα δαγκωνε με λυσσα!!!εν τω μεταξυ εχουμε κ γοπ κ απο τους πονους εβγαζε κ γαλα....ποια κρεμα προτεινετε για να της βαζουμε στα ουλα? μας ειχε πει καποια με γαρυφαλελαιο ή αμυγδαλελαιο αν θυμαμαι καλα η γιατρος αλλα ακομα δεν μας ποναγε τοσο κ δεν ρωτησα να μας γραψει ποιες κρεμες ειναι...ευχαριστω!

εμείς έχουμε ήδη 2 δοντια τα έβγαλε 3,5 μηνών.. η κρέμες δεν έκαναν τίποτα αυτό που έκανα και ηρεμουσε ήταν το εξής

έβαζα τις πιπίλες στην κατάψυξη και όποτε πονούσε τις έδινα εναλλασοντες τες κάθε 10 λεπτά μετά απο κανα 30 λεπτο ηρεμούσε

Διαφημίσεις

Απο οτι εχω ακουσει η καταψυξη απαγορευεται γιατι μπορει να δημιουργησει εγκαυμα στα ουλα η πιπιλα ή καποιο μασουλητηρι....εμεις στο ψυγειο τις βαζουμε κ οντως την ανακουφιζουν.....

ster οταν τη δοκιμασετε πες μας πως σου φανηκε!!

Δεν έκανε τίποτα, ούτε καν την καθησύχασε. Θα την δοκιμάσω και άλλες φορές βέβαια αλλά μάλλον τζάμπα λεφτά.

εμείς έχουμε ήδη 2 δοντια τα έβγαλε 3,5 μηνών.. η κρέμες δεν έκαναν τίποτα αυτό που έκανα και ηρεμουσε ήταν το εξής

έβαζα τις πιπίλες στην κατάψυξη και όποτε πονούσε τις έδινα εναλλασοντες τες κάθε 10 λεπτά μετά απο κανα 30 λεπτο ηρεμούσε

Μη τις βαζεις στη καταψυξη μονο στη ψυξη.Υπαρχει κινδυνος να κολλησουν στη γλωσσιτσα της και να τραυματιστει.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...