Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Άρνηση για θηλασμό

Recommended Posts

ειμαι παρα πολυ καλα ενημερωμενη για τον θηλασμο .παρολα αυτα και σαν εικονα και σαν διαδικασια δεν μου αρεσε καθολου.

μπορειτε να πειτε οτι θελετε αλλα εις γνωση μου δεν τον θηλασα σχεδον καθολου.

2.αν αληθευει οτι ολα τα καλλυντικα που βαζουμε στην επιδερμιδα μας και οι βαφες και ολα αυτα περνανε απο την επιδερμιδα στα σπλαχνα μας ποσο καλο μπορει να ειναι το μητρικο γαλα?

συγχαρητηρια σε οσες μανουλες θηλαζουν εγω αυτην την διαδικασια την απεχθανομαι.

Διαφημίσεις

Εγώ δεν θήλασα καθόλου σας παρακαλώ μη με λιθοβολήσετε :oops::oops:

Συγχαρητήρια σε όσες μπορούν :!::!:

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Ούτε εγώ θήλασα τώρα την δεύτερη, δεν μου άρεσε καθόλου η όλη ιδέα και το υποστήριζα πολύ πριν γεννήσω, δεν ήθελα να κάνω κάτι επειδή έπρεπε να το κάνω δεν νομίζω ότι θα έκανα καλό στο παιδί μου.

αυτο το θεμα ειναι ταμπου εδω μεσα.

επαναλαμβανω οτι γνωριζω τα θετικα του θηλασμου τεκμηριωμενα απο επιστημονικης αποψης ΑΛΛΑ δεν το αντεχω αυτο το πραγμα.

Αχ, συμφωνώ με demi και ΡΟΥΛΑ καλώς ή κακώς.. Ούτε εγώ θήλασα. Και μένα από την αρχή δεν μου άρεσε σαν διαδικασία, το ξεκαθάρισα από την αρχή και ζήτησα (από την οικογένεια) να το σεβαστούν όπως και έγινε. (Βέβαια είχα λίγο επηρεαστεί από τις "πικρές" εμπειρίες φίλων μου..)

dora+stavros: Στο Μητέρα γέννησα. Μην ανησυχείς. Απ' ότι κατάλβα από τις κοπέλες δίπλα μου, οι γιατροί και οι μαίες ήρθαν αμέσως δίπλα τους για να τις βοηθήσουν να βάλουν το μωρό στο στήθος. Αν τους ζητήσεις αποκλειστικό θηλασμό θα το σεβαστούν. Γενικά έμεινα ικανοποιημένη.

Α! και όντως συγχαρητήρια στις κοπέλες που θηλάζουν. Τους βγάζω το καπέλο..

Διαφημίσεις

Το προσπάθησα στην πρώτη μου κόρη, μετά από 10 μέρες σταμάτησα να έχω γάλα, το παιδί έμενε νηστικό και έκλαιγε ασταμάτητα, γιατί να περάσουμε ξανά τα ίδια. Στο ΜΗΤΕΡΑ γέννησα και εγώ, στην διπλανή κοπέλα της το έφερναν νηστικό για θηλασμό, απλά πρέπει να τους το τονίσεις, μην ντραπείς να ζητήσεις οτιδήποτε γιατί αν δεν ρωτήσεις από μόνες τους δεν σου λένε τίποτα.

ειμαι παρα πολυ καλα ενημερωμενη για τον θηλασμο .παρολα αυτα και σαν εικονα και σαν διαδικασια δεν μου αρεσε καθολου.

:shock::shock:

Εγω παλι οταν εβλεπα μανουλες να θηλαζουν μου φαινοταν η πιο συγκινητικη και τρυφερη στιγμη!Και φυσικα οταν πρωτοεβαλα το μωρακι μου στο στηθος και ανοιγε το στοματακι του(δεν θα την ξεχασω ποτε αυτη τη στιγμη!) συγκινηθηκα τρομερα.Τωρα που με ταλαιπωρει η μαστιτιδα το αγχος μου ειναι να μπορεσω να συνεχισω το θηλασμο!Μου λειπει που δεν τον εχω "πανω μου"!! :lol:

bxBwp2.png EgDTp2.png

δεν θα διαφωνησω με καμμια μια και το κανονικο συναισθημα ειναι αυτο που λετε..

αληθεια αισθανεσαι πολυ ανετα ομως με το στηθος εξω και να σε βλεπει ο θειος η θεια η γιαγια και το κακο συναπαντημα?

Ο θειος η θεια και το κακο συναπαντημα δεν εχουν δουλεια στο σπιτι μου οποτε δεν με απασχολει :wink:

Ευτυχως οι δικοι μου ανθρωποι οχι απλα δεν θεωρουν την εικονα ασχημη αλλα πολυ τρυφερη και οποιος εχει προβλημα ας παει σπιτακι του!! :lol:

bxBwp2.png EgDTp2.png

DEMaki Τώρα μου φαίνεται ότι υπερβάλεις? Γιατί να σε βλεπει??

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου στο ότι δεν πρεπει να είμαστε υπερβολικές με το θέμα του θηλασμού και ότι οποια μητερα δεν το θέλει/μπορει να το κάνει καλύτερα να μην το κάνει.. η κουνιάδα μου υπεφερε η κοπέλα με την διαδικασία.. και το σταμάτησε και πολύ καλά εκανε πιστεύω εφοσον δεν το μπορουσε για χ ψ λόγους... αλλά εφόσον θέλεις/μπορείς να θηλασεις ο τελευταιος παράγοντας που σε δυσκολεύει είναι το αν θα σε δει κάποιος.. δεν σε βλέπει κανείς υπάρχουν τόσα κολπα καταλληλα ενδυματα κλπ του αυτο είναι το τελευταίο.

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Διαφημίσεις

demi,

απο την δική μου πλευρά:

Καταρχάς το στήθος δεν είναι έξω αλλά μέσα (στο στόμα του μωρου :D:D:D ) και κατά δεύτερον η εικόνα μίας μητέρας να θηλάζει το παιδί της είναι αντιδιαμετρικά ατνίθετη από κάθε σεξουαλικό υποννοουμενο! Το έχω έι και σε άλλο topic εδω αλλά όποιος προσβάλεται από αυτή την εικόνα, πραγματικά πρέπει να ψάξει λίγο μέσα του για να κατανοήσει τι του συμβαίνει - ή τι συμβαίνει στην κοινωνία μας τελικά!!!......Δεν θα έπρεπε να σοκάρει αυτή η εικόνα!

Πέραν αυτού, καθότι υπέρμαχος του θηλασμού, θεωρώ ότι είναι μία εικόνα άκρως συγκινήτική, μανιφέστο της μητρικής αγάπης, μια εικόνα που μέσα σ'ολη την τεχνολογία και την hitech ζωή που ζούμε, μας υπενθυμιζει , ότι πάνω απ' όλα είμαστε ΟΛΟΙ - άνθρωποι και ζώα - ισότιμα παιδιά της μάνας γής :)

Κατά τα άλλα ξαναλέω ότι κάθε μανούλα ξέρει καλύτερα τι είναι καλό για το μωράκι της οποτε δεν χρειάζεται να υπάρχουν περίεργα συναισθήματα εκατέρωθεν...δεν χρειάζεται καν να υπάρχει εκατέρωθεν! Ολες μαμάδες είμαστε!!!